Skrivena šifra u poruci

poruka: 4
|
čitano: 1.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Skrivena šifra u poruci

Ovako,sigurno ste gledali neke filmove gdje neka poruka koja izgleda kao sasvim obična poruka,ali se krije neka lozinka u tome (npr izmjenjivanje slova,povezivanje riječi itd..),e pa mene sad zanima jel ima neka online stranica za takvo što,dakle dobijem poruku (nemora bit poruka,može bit i crtež) i da ja mogu to "razbit" tj. odgonetnuti ? nemojte mi govorit samo da gledam previše filmova nego ako znate napišite...

Evo sasvim običan primjer iz filma Sherlock Holmesa: Napisao je poruku prijateljevoj ženi da se otkazuje vjenčanje u nekom gradu i da neće biti tog datuma i u to vrijeme,a poruka je bila sasvim suprotna,jer je počinjala samoglasnikom..itd...nadam se da ste shvatili što tražim :)

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
Re: Skrivena šifra u poruci

Ima jedan program (dodatak) za Firefox koji se zove FireSteg. Koristio sam ga dok je bio kompatibilan sa Firefoxom, ali se više ne razvija za nove verzije Firefoxa.

16 godina
neaktivan
Skrivena šifra u poruci

Kolko sam shvatio to je za sakrivanje poruke u fajlu..

Al meni treba za rješavanje,i nemislim na nikakav program,nego na papiru..

Dakle ono što ja želim jest zadatak,u teksutalnom ili vizualnom obliku,dakle neka poruka ili slika i ja morma saznati što ona zapravo govori..

eo najbanalniji primjer: Križ. Rješenje je krščanstvo. Razumijete? Dakle neka stranica sa "zadacima" koji se moraju dešifrirati. To mi treba..Nešto kao zagonetke.. nadam se da ste sad shvatili...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
odjavljen
Re: Skrivena šifra u poruci

Mislim da je ovo upravo ono što tražiš: http://notpron.org/notpron/ - svaki level ima zagonetku i hintove, te službenu temu na forumu na kojoj spoileri nisu dopušteni.

Ako želiš nešto više tehnički i više hakersko sa realnim problemima i propustima:

http://www.hackthissite.org/

Tu baš moraš hakirati levele - od najglupljih tipa nezaštićene datoteke s lozinkom do situacija iskorištavanja realno mogućih propusta. Imaš više grupa zadataka, ovisno o težini i realnosti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice