Polovica 19. st

poruka: 3
|
čitano: 985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Polovica 19. st

Evo imam jedno pitanje, trebamo sutra za skolu saznati koji je narod u drugoj polovini 19. stoljeća naselio naselje Jankovac, pa ako tko zna odgovor bio bih zahvalan.

btw. googlam sam to vec 3 sata.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 20:27 (netko,netkovic).
17 godina
neaktivan
Polovica 19. st

Mislim da ovo tražiš:

Starojankovački atar i plodna srijemska zemlja privlačili su mnoge doseljenike. Stoga su Jankovci do danas ostali simbol raznolikosti naroda i vjera te primjer snošljivosti u svom bogatstvu različitosti. Najprije su u njima živjeli starosjedioci Hrvati Šokci kroz cijeli srednji vijek, osmansko doba i 18. stoljeća. Početkom 19. stoljeća započinje snažna imigracija Mađara, Nijemaca, Rusina, te slabija Slovaka, nakon čega koncem 19. i početkom 20. stoljeća Mađari i Nijemci čine većinu stanovništva. U selu su ravnopravno egzistirale različite vjere: rimokatolici, luterani, kalvini, grkokatolici, adventisti, pravoslavci, manji dio Židova, nazareni i unitarska vjera.

LINK

Normal's overrated!
16 godina
protjeran
RE: Polovica 19. st
Horagio kaže...

Mislim da ovo tražiš:

Starojankovački atar i plodna srijemska zemlja privlačili su mnoge doseljenike. Stoga su Jankovci do danas ostali simbol raznolikosti naroda i vjera te primjer snošljivosti u svom bogatstvu različitosti. Najprije su u njima živjeli starosjedioci Hrvati Šokci kroz cijeli srednji vijek, osmansko doba i 18. stoljeća. Početkom 19. stoljeća započinje snažna imigracija Mađara, Nijemaca, Rusina, te slabija Slovaka, nakon čega koncem 19. i početkom 20. stoljeća Mađari i Nijemci čine većinu stanovništva. U selu su ravnopravno egzistirale različite vjere: rimokatolici, luterani, kalvini, grkokatolici, adventisti, pravoslavci, manji dio Židova, nazareni i unitarska vjera.

LINK

Hvala ti puno. Zna li neko mozda cime su se bavili, da malo produbim temu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 20:36 (netko,netkovic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice