tako je i u kraju gdje ja živim,kad jedan nešto posadi e sad to svi sade naveliko,masline,marška,trešnje i ostalo,i kada urod ne mogu prodati po željenoj cijeni tada čupaju stabla,prijete samo ubojstvom itd.
Ono sto je najzanimljivije u ovom trenutku je da su potpisani ugovori da se poticaji iz 2008. isplate u 2011 (ako sam dobro skuzio). I seljaci se povukli sa ulica. A 2011 su novi izbori pa ako HDZ izgubi izbore...brigo moja predji na drugoga. I tako iz supljeg u prazno i obrnuto...
Sry na off topic
Bez problema ,dobit će seljaci i poticaje i sve olakšice koje požele - zašto?? 2011. je izborna godina i ZNA SE gdje i tko je izborna baza i tko će omogućiti još jedan mandat!!
Mi ,gradske ljenčine nismo bitni ,mi možemo i ostati bez posla ,prihoda i kuća i stanova ,ali seljkau se mora dati sve!!
Ovo sad je bil mali igrokaz ,jel ,čim su seljaci otišli k predjseniku na Pantovčak i razgovarali s njim ,odmah se je u vladi okrenula ploča i popustilo se!
Pitanje je samo kaj se je još obećalo ,a nije objavljeno u medijima!!
Jel ,najžešći protivnici vladine ponude ,oni koji su tražili strikno i samo novac na ruke su prvi popustili i otišli doma.
Nije li to ono najinteresantnije??
Meni se ne svida sto se ljudi dijele u dvije kategorije:
- oni koji imaju desetke hektara zemljista, kuce, skladista, kupuju traktore za 90000 eura i jos dobivaju poticaje od drzave
- ostali koji nemaju zemljista, broje tisuce kuna i nemaju nikakve poticaje - web developeri, sistemasi, programeri, dizajneri, IT novinari (i puno drugih, no da budem on-topic)
Previše politiziranja i političkog prepucavanja, što i nije čudno za ovakvu temu, pa ide lock!
...najlakše je od države tražiti poticaje i zatvarati autoceste ako ne mogu dobiti ono što žele,ima još njih u ovoj državi što bi željeli da država misli umjesto njih,npr;brodogradilišta
U kojem si ti filmu?? Pa ne traže oni poticaje od države, poticaji su dio državne politike, izglasani u saboru i utvrđeni u proračunu. Kad je tako, to je i njihova obaveza. Bilo bi bolje pitati, a kako to da nema novaca od proračuna??
A ovu glupost s brodogradilištima bolje da ne komentiram. Pa tko bi trebao misliti u državnoj firmi?? Radnici? OUR ili SOUR? Ti si još u samoupravnom socijalizmu ili šta?