Po čemu prepoznati pravi rolex?

poruka: 24
|
čitano: 29.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ekipa ovak,frend ima rolex d12 steelinox 62523h18 i sad po čemu da mi doznamo dali je to original ili kopija? Kontali smo ić kod urara,ali u Osijeku čisto sumnjam da koji kuži rolexe.

Dali u policiji možemo dobit informacije dali je ukraden ili ne? Da budemo sigurni.

P.S Dobijen je pod dug a sad je vrijeme da se proda.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
18 godina

Nikad mi neće biti jasno što je to toliko vrijedno u najobičnijem satu koji ima isti mehanizam kao i svaki drugi sat na svijetu. Ja za taj sat nebi dao više od 1500-2000kn, a kamoli nekakve desetke - stotine tisuća kuna. Jedino mi je jasno ako je izrađen od nekih plemenitih metala pa stvarno vrijedi toliko u protuvrijednosti tih metala.

Mislim da u ZG imaš ovlaštenog Rolex urara, ako se ne varam u Vlaškoj. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 13:02 (lllnuclearlll).
18 godina

Vidim da svaka roba ima svog kupca, na žalost ne vidim argumente... Iskreno mogu smisliti 1 000 000 drugih stvari koje bi kupio za cijenu tog sata i svaka od njih je 1 000 000 puta bolje od nošenja običnog sata na ruci 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 13:04 (lllnuclearlll).
15 godina
Re: Po čemu prepoznati pravi rolex?
lllnuclearlll kaže...

Nikad mi neće biti jasno što je to toliko vrijedno u najobičnijem satu koji ima isti mehanizam kao i svaki drugi sat na svijetu. Ja za taj sat nebi dao više od 1500-2000kn, a kamoli nekakve desetke - stotine tisuća kuna. Jedino mi je jasno ako je izrađen od nekih plemenitih metala pa stvarno vrijedi toliko u protuvrijednosti tih metala.

Mislim da u ZG imaš ovlaštenog Rolex urara, ako se ne varam u Vlaškoj. 

lllnuclearlll kaže...

Vidim da svaka roba ima svog kupca, na žalost ne vidim argumente... Iskreno mogu smisliti 1 000 000 drugih stvari koje bi kupio za cijenu tog sata i svaka od njih je 1 000 000 puta bolje od nošenja običnog sata na ruci 

Riješeno :)
Bili kod urara na procjeni i provjeri,original rolex,procjenjen na 28000kn :P Prodan u zalagaonicu za 23500 :)

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Dobio si TD od mene jer se ne slazem s tobom, ne zato jer imam rolex (iako se ne bih zalio).

Trebalo bi ti biti jasno da je sustav vrijednosti umjetan. Nigdje u prirodi nije pisala cijena dijamanta po gramu ili zlata po kilogramu, ali smisao njihove cijene nisi propitkivao.

Nesto je vrijedno onoliko koliko je za to netko drugi spreman platiti; ponuda i potraznja. To sta bi ti za rolex dao max 2000kn ne umanjuje njegovu vrijednost jer ima onih koji bi dali puno vise.

A da li je nesto bolje ili ne od nosenja rolexa na ruci je totalno subjektivno pitanje, tako da ne vidim kakve argumente mozes realno ocekivati.

WordPress ❤
18 godina

Ma jasno je to sve meni, bez brige... samo velim, no jasno mi je da onaj tko ima toliko para da mu ništa drugo više ne treba, i nema potrebe za štednjom, na kraju počne kupovati ovakve stvari po basnoslovno visokim cijenama, što je realno i dobra stvar jer tada njegovo bogatstvo prelazi na nekog drugog kom je možda potrebnije... No nekak sve više vidimo da se bogatstvo svijeta vrti sve više i više po rukama 1-2% populacije nego ostalima, al u debelom sam sad OT tako da...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 13:34 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan

Ne mozes tako gledati, zasto ce netko kupiti neki dobar auto kad svi imaju 4 kotaca, mobitel, kad svi mogu zvati i slati poruke, hlace, kad sve jednako pokriju itd.

18 godina
Defa.psd kaže...

Ne mozes tako gledati, zasto ce netko kupiti neki dobar auto kad svi imaju 4 kotaca, mobitel, kad svi mogu zvati i slati poruke, hlace, kad sve jednako pokriju itd.

Pa u tome i je bit..

Između ferarria i golfa je ogromna razlika, između Lumie 520 i Galaxy S6 je ogromna razlika, hlače nisu sve jednake kvalitete i kroja (o dizajnerskim sad nebi previše jer je to otprilike isto kao i s ovim satovima).

Razlika između dobrog markiranog sata od 2-3-5 tisuća kuna i Rolexa za 10 000-50 000 eura baš i nema, eto pogledajte malo te satove po Internetu, apsolutno ništa posebno osim što na njemu piše Rolex, a ne Swatch/Nautica/Guess.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 17:00 (lllnuclearlll).
13 godina
lllnuclearlll kaže...

Pa u tome i je bit..

Između ferarria i golfa je ogromna razlika, između Lumie 520 i Galaxy S6 je ogromna razlika, hlače nisu sve jednake kvalitete i kroja (neke stoje katastrofa, a neke se raspadnu jako jako brzo, ali i one dizajnerske koje su skupe se raspadnu jako brzo, a ovdje se plaća nekakva "marka").

Razlika između dobrog markiranog sata od 2-3-5 tisuća kuna i Rolexa za 10 000-50 000 eura baš i nema, eto pogledajte malo te satove po Internetu, apsolutno ništa posebno osim što na njemu piše Rolex, a ne Swatch/Nautica/Guess.

Istraživanja su pokazala da i bogati ljudi rijetko nose antikne Blancpain ili Patek P. satove što samo znači da ušetaju u radnju i kupe malo kvalitetniji sat (npr. Rolex) jer imaju malo više novca nego što su imali kao kad su kupovali Swatch.

Samo će siromašan čovjek doživjeti Rolex kao luksuz.

Inače, ti možeš primjetiti razliku između Ferrarija i Golfa jer lako uočavaš brzinu. Ali, takva razlika postoji i između Rolexa i Swatcha, ali je ti ne primjetiš jer ne cijeniš svoje vrijeme! Da imaš ispunjen dan pun obveza, klijenata i stranaka, sastanke na sve strane, vrlo bi lako uočio preciznost i prednost koju donosi Rolex.

Koristimo domaće proizvode za brijanje - Ralon (Atlantic Grupa d.d.)
15 godina
neaktivan

Koju ipak prednost ima Rolex naspram ostalih satova?

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
18 godina
Onjegin kaže...

Inače, ti možeš primjetiti razliku između Ferrarija i Golfa jer lako uočavaš brzinu. Ali, takva razlika postoji i između Rolexa i Swatcha, ali je ti ne primjetiš jer ne cijeniš svoje vrijeme! Da imaš ispunjen dan pun obveza, klijenata i stranaka, sastanke na sve strane, vrlo bi lako uočio preciznost i prednost koju donosi Rolex.

preciznost??? iskreno sumnjam, svi poznatiji satovi su precizni toliko da u ljudskom životu pogriješe za koju stotinku sekunde...

prednost? koja to?

Ovo neka reklama? 

Jedino ono što mogu reći je "Svaka čast Rolexu" što je iz najobičnijeg sata uspio izvući ovakvu lovetinu  Ovo je gore neg Apple 100000x 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 17:01 (lllnuclearlll).
13 godina
lllnuclearlll kaže...

Jedino ono što mogu reći je "Svaka čast Rolexu" što je iz najobičnijeg sata uspio izvući ovakvu lovetinu  Ovo je gore neg Apple 100000x 

Za razliku od Apple-a, Rolex proizvode ručno prave ljudi zapadne civilizacije s plaćama kojima mogu uzdržavati svoju obitelj što donekle opravdava cijenu.

Koristimo domaće proizvode za brijanje - Ralon (Atlantic Grupa d.d.)
18 godina
Onjegin kaže...
lllnuclearlll kaže...

Za razliku od Apple-a, Rolex proizvode ručno prave ljudi zapadne civilizacije s plaćama kojima mogu uzdržavati svoju obitelj što donekle opravdava cijenu.

Švicarci 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 17:07 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan

Još mi nisi odgovorio koju prednost imaju, za korisnike satova.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
18 godina
pa zato jer nemaju :D
17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Onjegin kaže...
lllnuclearlll kaže...

Švicarci 

Rolex je skup zato što ulaže ogromne pare u marketing. Isto kao i red bull. Energetsko piće možeš kupit za 4 kune dok je red bull 15 kuna. Ogromni troškovi imaju F1 team, sponzoriraju rally, red bull air race, imaju mlazne avione kao breitling to sve treba platit. Ono što je sigurno breitling npr je puno kvalitetniji od rolexa. U cijeloj proizvodnji rolex možda košta nekih 500 eura ako je klasičan model i nema zlato i dijamante.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 23:43 (zeroname).
16 godina
Onjegin kaže...
Inače, ti možeš primjetiti razliku između Ferrarija i Golfa jer lako uočavaš brzinu. Ali, takva razlika postoji i između Rolexa i Swatcha

Rolex je brži?

13 godina
espero kaže...
Onjegin kaže...
Inače, ti možeš primjetiti razliku između Ferrarija i Golfa jer lako uočavaš brzinu. Ali, takva razlika postoji i između Rolexa i Swatcha

Rolex je brži?

samo jedna riječ - prestiž

za tu riječ bogatuni su spremni iskeširati milijune ako treba, ne samo stotine i desetke tisuća, a obični blekani zadužiti se preko svake mjere

za prestiž će marko jesti kruh i paštetu tri mjeseca, ali će kupiti ajfon, šime će sedam godina grcati u dugovima ali će voziti novog golfa... itd

većina kupaca rolexa tih problema neće imati zato jer su ga kupili, pa onda nema smisla niti raspravljati o njihovim guštima

18 godina
picajzla0707 kaže...

samo jedna riječ - prestiž

Baš to... Jedna od stvari koja meni osobno nikad neće biti jasna. Da uspijem zaraditi u životu milijune/milijarde, garantirano ih nebi trošio na ovakve stvari, odnosno na prestiž. Ako je meni želja kupit Rolex, kupit ću ga zbog sebe, a ne zbog prestiža. Al kak se kaže, 100 ljudi 100 ćudi.

Ista stvar, dosta ljudi koje znam imaju iPhone jer je to iPhone, makar se ne znaju ni služit s njim, al bitno je da stoji na stolu uz kavu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 13:36 (lllnuclearlll).
15 godina

Ako ocete funkcionalnost predstavljam vam Zenith Zero-G ,cijena prava sitnica.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 23:51 (lmutak).
17 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Ako ocete funkcionalnost predstavljam vam Zenith Zero-G ,cijena prava sitnica.

Hahahah koji idioti platiš sat pola miljuna i onda dobiješ samo dvije godine garancije hahahah.

18 godina

Ja ga baš htio uzeti, kad ono Discontinued 

17 godina
neaktivan

Prodacu ti ja svoj.

18 godina
nedIm kaže...

Prodacu ti ja svoj.

Može na 473043248130413048 rata?