Nepodmirena dugovanja u banci!!!

poruka: 14
|
čitano: 8.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Moj poznanik nakon što je ostao bez posla u škveru 2009 godine, odlučio se preko oglasa tražiti posao u inozemstvu. Par mjeseci poslije je otišao po jednom oglasu. No nije ga pratila sreća, trebao je to biti 3 mjeseca dug posao, nešto se dogodilo i lik je psihički pukao, ostao bez posla i postao beskućnik u inozemstvu!

Prilikom odlaska u inozemstvo, kako bi podmirio početne troškove povukao je sa kartice gotovinu i dozvoljeni minus oko 5000kn. Taj minus nikada nije podmirio, iako je planirao vratiti poslije povratka u HR,  već peta godina je u minusu. Jučer me kontaktirao, počinje raditi i brine ga  njegov status u banci. U HR nema nekretnina, živio je kao podstanar.

Koliko su ga do sada 'ubile' zatezne kamate i eventualni ostali troškovi??? Ima li ovdje netko tko se razumije u te bankarske poslove, ima li način  da se dobije oprost dijela duga  i sl???

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
13 godina
neaktivan

Reci "prijatelju" da oprosta dijela duga nema. Tko bi mu i zasto oprostio? Uzeo je novce i pravio se blesav. Cim otvori novi/drugi racun da mu placa sjedne - nakacit ce mu se Fina s ovrhom. 5 tisuca kuna na 5 godina ... nije ispod 30 000 kuna kada uracunas harac, finino posredovanje itd ...

Najjaci su mi likovi koji tako ignoriraju ceh u banci s primislju o nekakvoj zastari. Vrag uvijek dodje po svoje. Uvijek.

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
18 godina

Nije on u HR, u inozemstvu je, našao je posao preko neke socijalne službe. Dečko je 'bio' teška poštenjačina, nešto se desilo sa njim, nemam pojma, godinama ni traga ni glasa od njega, sada je kao došao malo sebi, želi započeti ponovno život.

Kolike su godišnje kamate i ti harači koje spominješ?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
13 godina
neaktivan
Re: Nepodmirena dugovanja u banci!!!
Nix kaže...

Nije on u HR, u inozemstvu je, našao je posao preko neke socijalne službe. Dečko je 'bio' teška poštenjačina, nešto se desilo sa njim, nemam pojma, godinama ni traga ni glasa od njega, sada je kao došao malo sebi, želi započeti ponovno život.

Ne znam tocno, ali znam frajera koji je od 8000 kuna duga s kamatama dosao na 20000 za 2-2.5 godine neplacanja ...

18 godina
Bastardo kaže...
Nix kaže...

Ne znam tocno, ali znam frajera koji je od 8000 kuna duga s kamatama dosao na 20000 za 2-2.5 godine neplacanja ...

Ne bi smjelo biti toliko, uz recimo 15% godišnje kamate... Dodatni troškovi ovrha isto ne bi smjeli biti više od 1.500 kn.

17 godina
neaktivan

Ako ima posao, nisu to velike pare, bolje vratit sada nego plakat kasnije.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
14 godina
neaktivan

o kakvih 30k kuna pricas, ovisno u kojoj je banci može si provjeriti kolika je godisnja kamata i izracuna iznos. Ako to odluci sam platit može otici u banku i platiti njima dug + iznos kamate, a ako nebude onda kada ce dobit neku uplatu na racun koji ce otvorit sjesti ce na racun fina i uzimat ce mu dok se dug ne isplati, naravno fina  uzima odredenu proviziju pa je bolje ako ima novac da sam otplati...A sto se tice visine neka si sam izracuna 5000 kuna + godisnja kamata i tako na 5 godina, bezveze kažem da je dužan oko 10000 kuna a možda i manje

14 godina
neaktivan
Bastardo kaže...
Nix kaže...

ovakvu kamatu imaju samo kamatari {#}

18 godina
odjavljen
Nix kaže...

Imas pp ... a sto se tice kamata , zateznih kamata i ostalog ( vrlo vjerovatno je uslijedila blokada racuna od strane Fina-e te su i oni dodali svoje troskove , odvjetnicko drustvo putem kojeg je vjerovatno banka podnijela ovrsni nalog tu zaracunava oko 900 kn troskova . Znaci , minus mu je sad u najmanju ruku utrostrucen i raste iz mjeseca u mjesec proporcionalno . Najbolje bi mu bilo da se osobno obrati banci zbog moguceg dogovora . Iako je to looong shot :/

13 godina
neaktivan
MSN kaže...

kažem da je dužan oko 10000 kuna a možda i manje

5000 kuna prije 5 godina i sada da je duzan 10? Kolega dragi, pa ni vatikanska banka tako ne posluje, a kamoli hrvatska. Bas me zivo zanima koliko doticni gospodin zaista duguje nakon tih 5 nemilih godina ...

18 godina
odjavljen
MSN kaže...

o kakvih 30k kuna pricas, ovisno u kojoj je banci može si provjeriti kolika je godisnja kamata i izracuna iznos. Ako to odluci sam platit može otici u banku i platiti njima dug + iznos kamate, a ako nebude onda kada ce dobit neku uplatu na racun koji ce otvorit sjesti ce na racun fina i uzimat ce mu dok se dug ne isplati, naravno fina  uzima odredenu proviziju pa je bolje ako ima novac da sam otplati...A sto se tice visine neka si sam izracuna 5000 kuna + godisnja kamata i tako na 5 godina, bezveze kažem da je dužan oko 10000 kuna a možda i manje

Ocito je da nisi upoznat o situaciji u Hrvatistanu . Vrlo vjerovatno da mu je dugovanje sada blize iznosu od 15 000 - 17 000 kn . Ovdje banke nemaju isti nacin poslovanja kao u svojim maticnim drzavama ( jer su vecinom sve pod stranim vlasnistvom ) . 5000 kn + godisnja kamata + zatezna kamata + troskovi odvjetnickog drustva + provizija Fine 

14 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...
MSN kaže...

Ocito je da nisi upoznat o situaciji u Hrvatistanu . Vrlo vjerovatno da mu je dugovanje sada blize iznosu od 15 000 - 17 000 kn . Ovdje banke nemaju isti nacin poslovanja kao u svojim maticnim drzavama ( jer su vecinom sve pod stranim vlasnistvom ) . 5000 kn + godisnja kamata + zatezna kamata + troskovi odvjetnickog drustva + provizija Fine 

da moja greska, zaboravio sam na zatezne kamate, te u pravu si onda je oko 15000 kn, ali opet manje nego gore napisanih 30000kn. Inače vjerojatno postoji mogucnost reprograma, neka otide uu banku i dogovori se s njima

18 godina
odjavljen

Reprogram odobravaju uglavnom ako si njihov klijent ili ako poslodavac potpise da ce adm zabranom uplacivati odredjena sredstva na racun banke . Dakle , covjek treba doci i dogovoriti se . Ili ako je banka ima svoju maticu u toj drzavi...neka pokusa tamo . Malo ce ga kostati ali bolje i to nego da mu se blokadom uzimaju sredstva . Naravno , ima pravo na zasticeni racun svuda . 

18 godina

Hvala lijepo na odgovorima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice