Naj izjave prodavača računalne opreme

poruka: 77
|
čitano: 31.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Naj izjave prodavača računalne opreme
kostolomac kaže...

kad čitam ove postove mislim si omg pa gdje mi to živimo, imao sa nekih problema sa hg-spot ,  sad ću da skratim:

Naručio sam laptop za cca 10500 kn sa oriđiđi vistom ultimatum u 29.12.2009 ( naravno prije naručivanja sam dobro razmislio i pregledao mali miljon shopova i uspoređivao cijene ) , dam akontaciju cca xxxkn i trgovac sve to lijepo napiše u predračun i stavi rok nabave do 08.01.2009, ( naravno prije toga je provjerio telefonski dal imaju navedeni laptop na lageru ) . I sad ja si u glavi govorim '' neću im prije platit dok se ne uvjerim da je laptop stigao u shop '' i  sad ja zovem 08.01.09 kako je bilo dogovoreno pismeno i usmeno i meni trgovac kaže ''da mi je stigao laptop '' a ja mu kažem '' da ću ga sad ići platit i skoknem do njih po njega. I vozim se ja prema gradu i neda mi '' vrag mira '' ako osobno se ne uvjerim da je laptop stigao u shop, prije nego platim. I dođem ja tamo, vadi trgovac van iz kutije laptop da vidim garanciju i da ga isprobam kad ono wtf. u kutiji krivi laptop tj, slabiji model od onog kojeg sam ja naručio, i nakon  toga odmah ide trgovac telefonski zvat u zg  zašto je krivi laptop u kutiji,  kad oni njemu kažu da su u međuvremenu prodani svi laptopi tog modela koji sam naručio i da ako želim uzet slabiji model,  a ja ljut ko ris kažem trgovcu ako mi do ponedeljka ne nabavi laptop  koji sam naručio da idemo na sud jer po predračunu-koji vrijedi kao ugovor koji su potpisale obje strane (trgovac-kupac ) oni su meni dužni isporučiti naveden lap ili mi vratiti dvostruki iznos akontacije. Nakon toga trgovac kaže da mora razgovarati sa šefom i da će mi se uskoro javiti. I drugi dan on mene zove  i kaže 'da je sa šefom dogovorio da se meni isporuči navedeni laptop s popustom od 30% ali da moram pričekat još 10 dana dok lap ne stigne.

Naravno ja sam pristao i laptop sam dobio nakon 10 dana. I da gotovo zaboravih i krivu vistu su mi poslali tj. umjesto utimatum sam dobio Home premium, ali sam i to riješio nakon malo žešćeg razgovora sa trgovcem.

Ima toga još ali nemam volje pisati!

Živjela Hrvatska s ovakvim trgovcima !!!

edit: LOLWTF ovaj moj komentar suxa
http://bux.to/?r=InfernoCroPro Xfire: inferno2912
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 23:54 (Inferno).
16 godina

Moja priča:

Dodem ja i moj bratic u HGspot kupit novu konfu.tad sam jos bio mali pa se nisam bas kuzil u kompove pa mi bratic pomogao.naime,dodemo mi lijepo  narucimo konfu i cekamo da dobimo komponente(6 smo narucili)i cekamo..lijepo za 20 minuta na televizoru pise kupacxxxxx(to smo mi)5/6 komponenata.a di je hebote ova sesta?cekali mi 1 sat i ono:pa kad ce vise....i moj bratic otiso pitao u cemu je problem,rekli ovi nedostupno uzmite drugo kuciste.uzeli mi drugo kuciste ono fino doslo al skuzih da me gamad "oprala"za 200 kn.i dodemo u servis i kaze moj bratic ,mozete sloziti to za danas?oni vele:ma gospodine bit ce gotovo to za tjedan dana.(mi tu cekali 3 sata na komponente XD)tad je pocela drama.evo citata bratica:majku vam je*** kaj ste nesposobni sastavit je**** komp u jednom danu fakat ste papci je****mater prokletu.e jeb***mater ako ikada vise dodem u ovu rupu.a serviser:ma gospodine smirite se sve e biti dobro.bratic:ma ku*** ce biti dobro.ajde domac(to sam ja XD)idemo.i odosmo mi.pa smo si isli sami slozit komp.zacudo kompjuter je normalno radio posto je iz srotnog HGsrota.

16 godina
neaktivan

a slusajte ljudi sve je to super, ali ne mozete kriviti prodavače za sve. Jer jbg pola njih koji rade u tim informatičkim trgovinama znaju samo ono sto oni radi i misle da je to najbolje.

I naravno onih koji nemaju pojma. Ali svaka cast izuzecima.

Pa zato ja nikad nemam zajebancije, bavim se sastavljanjem komponenti i uvijek narucujem sto ja zelim pa makar treba cekati i sam sastavjlam i nemam problema.

I naravno imam onda garanciju na svaku komponentu pojednino a ne na kućište.

Dok sam ne napravis kako treba nece ni valjati.

16 godina
neaktivan
Snake Charmer kaže...

Blagajnica radi svoj posao. Pustite je na miru.

ELEKTRONIKA SE KVARI

Ako to niste shvatili onda začepite.

Mrzim ljude koji plaču koliko su stvari skupe, a onda kad plate neku komponentu jeftino onda učekuju čuda.

U tome je poanta. Nismo htijeli kupovat skupe stvari iz japana, amerike i europe, pa evo kupuj jeftino iz kine, tajlanda i koree.

Ja sam trgovac i mogu do prek, prek, preksutra pričat o vama kupcima.

Malo R-E-S-P-E-C-T prema nama ne bi bilo loše. U protivnom ću otvorit temu "najveći biseri kupaca" pa ćete vidjet sa čim mi imamo posla svaki dan.

Pa će te se svi prepoznat u tome i spustit rep među noge.

Niko te ne tjera da to radiš. Možeš i čistiti ulice, pa te nitko neče gnjaviti.

Evo imam ja jedno "dobro" iskustvo iz novog HG spota u Jankomiru.

Tražio sam printer Epson Stylus SX405 tražio po cijelom Zagrebu(po internetu) i na kraju našao u Jankomiru novom Hg spotu.

Ušo u dučan i odmah pozitivni dojmo, našao printer i odmah me prodavač pitao jel kaj trebam ja sam rekao taj printer i tintu za

njega i čovjek me kulturno "poslužio" i čak mi je printer odnio do blagajne.

To je bilo jedno pozitivno iskustvo iz HG spota, samo da su im cijene na razini.

Možda su se opametili ili je i njih udarila ruka recesije.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 14:06 (Koja_pila).
17 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...

uf,zanimljivo kako izviru sjećanja....sad kad sam se malo pozabavio ovom temom.

dakle,ima još:

1.mjesto radnje Gs. trgovina: Ve-mil. dođemo kolega s posla i ja po cooler za njegov komp.

s vrata pozdravimo jedru Ličanku i pitamo jel ima coolera 120 mm za kućišta,na što ova ispali i ostade živa: ne,gospodine....mi to ne držimo.

molim???? jeste sigurni,draga gospođo....slobodno malo pogledam???? i tako pronađem u vitrini čudo coolera od 80 i 92 mm,a u kutiji koja stajaše u kutu i ove koji nama trebaju.

rekoh joj,eto sad i vi znate da ipak imate i to u ovom dućanu i za to bijašmo nagrađeni velikim zbunjenim osmjehom.....ipak,simpatične gospoje.Cool

2.dođem u Ve-mil Ka. i želim kupit mousa. izaberem,tip mi počne delat račun....sjetim se da bi htio i DVD pržilicu i to mu velim.

frajer mi veli: polako....dok završi s ovim računom.potom se ustane,pođe u drugi dio dućana i zastane s nekim tko je došao debelo iza mene u dućan i oče pričat o nekakvoj TV kartici.

malo stojim,gledam i čekam....no,frajer je zaboravio da sam ga uopće išta pitao.slab cashe stari,haaaaaaaaaaaaaaa????

okrenem se i izađem van.nakon 2 sata dođem ponovo,tip me mrtav hladan pita da kud sam otišao???? da sam mogao pričekat.....ma nemoj!!!!

a,kaj taj drugi tip onda nije mogao malo pričekat da si ja obavim to kaj sam imao????

Ovo se meni potpuno isto dogodilo!!! Isao sa sa starom u Vemil (pula), i moja stara uzme 8GB usb i sjeti se da treba jos desetak DVD-ova (on jos nije ni poceo pisati racun), on kaze: jooj, morat cete pricekati jer sam vec napravio racun, i ode on iza tamo di sklapaju kompove i pijucka kavicu sa svojim kolegama, to je trajalo nekih 15min (moja stara vec smislja kako ce mu baciti usb na glavu). Nakon sto je popio kavicu dodje do drugog kupca i pita ga sta treba( prodje hladno pokraj nas) i prica s tim drugiim kupcom, a   mi naravno odemo pa-pa, i mi se vratimo nakon 3-4 sata, on nama dodje pa   di ste vi nestali, ja sam vam vec racun napravio (drsko se dere), A kad je moja stara ga napala, imao sam osjecaj da ce cucnuti u kut i plakati lol! i   na kraju nam je dao besplatno DVD-ove, i stalno nam se ispricavao...

16 godina
neaktivan

Nebi sa ja ni vračo.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo proz ore. Statistika: 3 žuta , 3 crvena- zasad
16 godina
neaktivan

pustitejadne trugovce na miru svi imaju problema s njima, a što bi mi trebali radit poslati tužbu svakom trgovcu?

16 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

hebote kakvih ovdje ima horor prica, to nije za povjerovat.

mislim da bi meni bilo najbolje da svaku vecer lijepo odradim jednu molitvicu zato sto sam dosad bio postedjen ovakvih uzasa pri kupovini u hgspotu i vemilu.

ni ja nikad nisam imao problema sa uslugom.Čak kad sam i kupio monitor u HG-spotu prije par godina koji se pokvario nakon par mjeseci(zapržili se pikseli po cijeloj visini ekrana)i fino odnio u HG-spot predao račun i ostavio i monitor,a gospoda me lijepo uputila na primanje robe i čim sam stigao čekao me novi monitor koji je radio sve do prije par mjeseci kad sam ga zbombao šakom jel mi je komp stalno krao lopte u PES-u

svoj komp sam si da sastaviti u Senso-u u Zagorskoj.Sastavio sam listu komponenti i dečko mi je odmah rekao šta imaju a šta nemaju na lageru i reko da će naručit.Čini mi se da sam čekao oko mjesec dana(više-manje).Ali kad je komp bio gotov isti dečko me nazvao i osobno ga dostavio te pričekao u stanu dok provjerim da sve radi.Jedino pto su me zajebali je to što mi je rekao da su ubacili još jedan venitlator besplatno jer sam čekao a kad ono od ventilatora ni "v"(kojeg su također naplatili,makar je reko da nisu).Ja vjerujem da je to bila iskrena pogreška s njihove strane,jer inače sa uslugom nisam imao preblema i svi su bili ljubazni i uslužni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 1:42 (dncrmt).
17 godina
neaktivan

Prije pola godie il više sam bio u HG spotu u puli i tražio ddr2 memoriju i tip mi odgovori da nemaju dotičnu memorija pa mi počne nudit neku ddr3 memoriju,ja mu pokušavam objasnit da to nije isto da neće ići,a tip me ide uvjeravat da će ići...strašno di su njega našli da prodaje u HGspotu.LOLMršti se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Prije pola godie il više sam bio u HG spotu u puli i tražio ddr2 memoriju i tip mi odgovori da nemaju dotičnu memorija pa mi počne nudit neku ddr3 memoriju,ja mu pokušavam objasnit da to nije isto da neće ići,a tip me ide uvjeravat da će ići...strašno di su njega našli da prodaje u HGspotu.LOLMršti se

da su svi ovakvi mi bi bili tehnološko-informatički ne razvijena zemlja. ddr2=ddr3? ma ja bi mu dao otkaz.

Čekamo...10.11.09.
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

tip me ide uvjeravat da će ići...

Glavno da se proda.Cool

16 godina
protjeran

Pih kod vas je extra...hajd bar vi ste kupovali neke komponente koje kolko tolko zahtijevaju poznavanje racunara i ostalog.Zamislite ovo:D lol meni treba przilica i odem kupit...Kazem nekom starohanu koji radi tu trebam przilicu sa podrskom za DVD przenje da mu jos i docaram.Ok.rekoh hajd vala tu se nemozes zeznut pa valjda znas sta je sta, bar pod registar brojem kad kuca racun ispise mu sta je prodao.I da on meni to, a ja kloc odem kuci niti gledam mislim banalna stvar, usteko ja sve na komp ubacim DVD. nece ne farma mene citac ni po banke, reko da kloc mi nije dao CD przac ubacim obicni CD nista nemos otvorit.Ubacim ja pun CD kad profrcera ucita sve ok.Ja otvorim skinem procitam gore kad mi klocina dala obicni CD citac a ja imam i viska.Hajmo sad se spakujem i nazad.Odem dole kazem ovo ti ne frcera nije ti to to.Kaze meni starohan kaze pa ti si to trazio.Reko trazio sam ti DVD przilicu, kaze nije istina ovo ono i reko sta cemo sad?Kaze mi ne vrsimo povrat novca ovo ono kao eto doplatu za ono sto mi je trebao dat.Reko hajd i to cudo da vidim kad njihove przilice najskuplje u gradu.Za cijenu njihovog citaca kojeg sam kupio mogu kupit przilicu DVD a za cijenu DVD przilice mogu kupit obadvoje i jos da usparam.I on se tu naso samnom navaljivat da ja kupim to ovo ono nece vratit novac.Reko jel sigurno to da necete vratit.Kaze necemo.Ok reko docu ja za 2-3 sata sa dvoje gospode iz udruzenja potrosaca pa cemo da vidimo dal cete vratit novac ili ne.Ko da ga nesta ubode u dupe.Kao eto vratit cemo vam novac.E reko ne bi islo, sad ja malo drzim do svojih principa pa cemo to reko preko inspekcije da vidimo.I na kraju mi je vratio novac uz mnogo izvinjenja i puna usta svakavih sr...koje me prosto ne zanimaju.Stog nemislite da je u Hrvatskoj lose sve je to isto smao drugo pakovanje, i dadnu starohana od nekih 50 banki da radi u comp sopu a zadnji put nesto ozbiljnije radio na komu kad mu je bilo dosadno pa razbacio jednu minswepera.Mislim ako ne znas nesto nemoj se gurat tamo gdje ti nije mjesto.

http://s3.ba.battle-knight.org/index.php?loc=hire&ref=MjAzNA==
17 godina
neaktivan
draenei kaže...

a meni nije jasno zašto kupci misle da se prema prodavačima smiju ponašati kako žele?!?!

radila sam u trgovini, i zaista, koliko god bila loše raspoložena trudila sam se sa smješkom odgovarati kupcu, uputiti ga na drugo mjesto ako mi nemamo, biti u toku gdje ima stvari koje mi nemamo, pomoći, pitati kolegicu ako nisam sigurna u odgovor, reći da mi je žao ako ne znam.......jer i sama ne podnosim nadrkane prodavače koji te ne fermaju ni pol posto i slično a plaćeni su da kad uđem u dućan da pitaju mogu li pomoći i pokažu mi gdje nešto stoji, eventualno nešto objasne.

ali zašto bi ja, samo zato jer sam prodavač, trpila nečije loše raspoloženje?

citiram - Ako ti ne možeš podnijeti svakava raspoloženja kupaca, onda se nemoj ni baviti tim poslom.

zašto bi ja trpila nadrkane kupce svakakvih raspoloženja?

i da, onda ja koja sam dobre-divne-krasne volje, dođem do gospodina, pristojno pitam mogu li pomoći i onda se on na mene izderava i optužuje za boga-pitaj-šta zato što nemamo adresare sa čćžšđ (gospodine dragi, ne naručujem JA robu nego VODITELJ!! ali naravno da se gospodin dragi i dalje na mene dere i ne sluša me uopće.

ili dolazi neka već lagano živčana ženska sa razmaženim djetetom koje plače da hoće baš onu rozu bilježnicu sa psom i ja slušam njeno kokodakanje (ispričavam se na izrazu ali to se neda drugačije opisati) da zašto mi nemamo više tih bilježnica (gospođo draga, rasprodane su, ostalo je ovih nekoliko plavih i zelenih, ne, ne znam hoćemo li ih dobiti, naručili smo ali ni dobavljač ih više nema nna skladištu.. ali naravno, gospođa ne sluša i nastavlja sa svojim slijedećih 15 min usput se obraćajući i gospođi pored sebe da još nije bila u ovako neorganiziranom dućanu i odlazi mrmljajući sebi u bradu i živčaneći).

ili dolazi neka druga gospođa i tutne mi u ruke papir i kaže "mom djetetu treba ovo sa popisa" i ajde, dobro, krenem ja naći sve to, kaj sad, i vidim da su na popisu i knjigu neku i kažem da će to morati otići na odjel sa knjigama - ne, nikako vam ja ne mogu otići po to, da, morate sami, i onda se ona na mene počne derati da kako ja ne mogu, da neće ona valjda čekati radi jedne knjige više od pola sata, da kako se ja ne mogu nekako progurati i uzeti, pa gospođo draga, I DRUGI ČEKAJU?!  Neodlučan i naravno, gospođa draga se dere kako sam neuljudna i nepristojna i kako je moj posao da ja njoj donesem šta njoj treba a ja popišano stojim ispred nje i slušam ju jer mi fakin pristojnost i kultura nalaže da se ne mogu samo okrenuti i otići.

ili neki treći gospodin koji se opet izderava na mene jer nemamo omote za svaku knjigu posebno i zašto nemamo i kako nemamo i ja opet stojim pred njim i odustajem od objašnjavanja jer me uopće ne sluša, nego se još izdere da ga ne zanimaju nikakva izvlačenja, i gledam ga i trpim njegovo brbljanje da kakav smo mi dućan kad nemamo u prodaji omote za sve knjige, slijedećih min 10 min, i šta da radim, kažem mu da me ne zajebava, okrenem se i odem? pristojnost i kultura mi to ne dopuštaju.

nadalje, nisam ja kriva što  gumica za brisanje košta 5 kn a kemijska 25 (NE ODREĐUJEM JA CJENE) niti sam kriva što mi nemamo nečeg u prodaji, nisam kriva što se tempere osuše sat vremena nakon otvaranja, nisam kriva što kod mene 10 bojica košta 30 kn a u getrou 10, nisam kriva što kod mene bilježnica košta 14 kn a ista takva u konzumu 8, nisam kriva što kolaž papir ima samo jedan list crne, nisam kriva što na etiketi igračke ne piše jel iz kine ili japana, niti sam kriva što imamo igračke iz kine ili japana.

ZAŠTO JA KAO PRODAVAČ MORAM BITI SPOSOBNA TRPITI NAVEDENA I JOŠ MASU DRUGIH RASPOLOŽENJA NADRKANIH KUPACA KOJI SU ŽIVČANI JER MI NEMAMO ONO ŠTO NJIMA TREBA!?!?!?

e pa KRETENI SU I KUPCI I PRODAVAČI - ALI ISTO TAKO IMA I JEDNIH I DRUGIH KOJI NISU!!

samo je pitanje tko će i kada naletiti na koga. kreten kupac na kretena prodavača, kreten kupac na ljubaznog prodavača, ljubazan kupac na kretena prodavača.....i tako do u nedogled...

bla.......lako se pravit pametan...................

Ukratko, ako si trgovac ne znači da moraš jest govna. Ja sam trenutno zaposlen kao trgovac i najteže je sa ljudima raditi. E sad tu neki kažu u stilu tko ti je kriv šta si trgovac i takve fore. Pa ne možeš baš birat danas gdje ćeš raditi i kolika će ti plaća biti... Eto kao što kolegica kaže, ljudi su u k*rcu, ne svi, ali većina.

Vezano za temu: dođe tip na kiosk a tamo radi plavuša. Pita tip kondome a kaže ova: Šta za ovdje il za van?

Oglas: kvalitetno i uvjerljivo lažem na sudu.
17 godina
neaktivan

prije malo više od mjesec dana kod mene je bio jedan čovjek iz significa i došao nam predstaviti vip moblni internet

dok je on to prestavljao srao je prenemilo. sad jel on to namjerno il baš ne zna...

prvo kaže kako su sad ovo napredni stickovi koji kao znaju koje stranice korisnik često posjećuje i onda stick nešto napravi (šta ja znam...) da te se te stranice učitavaju puno brže od drugih stranica. - koliko znam za to je zadužen cache cvakog preglednika, to nema nikakve veze sa stickom

kad je govorio o tarifama, umijesto gigabajt cijelo vrijeme govori gigabit. kad je prvi put reko ja sam mislio ajd možd se zezno, ali on je baš cijelo vrijeme tako...

najveće sranje: preko ovog sticka se nikako ne može dobiti virus. on ima neku napraednu zaštitu... preko dial-up kabela se može dobit i zato je najbolje da ga ja iskopčam iz kompa, a preko sticka sa nikako ne može dobit. halo! mislim se ja u seb nek sam sere.

hehe. i na kraju sam ja još i potpisao ugovor

ali mene je tu cijelu noć nešto kopkalo. nisam mogao oka sklopiti. i u noći negdje oko 2 sata odem na internet da provjretim nešto u vezi tog interneta. i odmah sam primjetio da su tamo tarife samo od 1, 5 i 10 gb, a on je govorio samo o 1, 3 i 5. prvo mi je bilo sumnjivo što on nije spomenuo 10 gb, a govorio je o 3 gb, a toga nije bilo na internetu. pa sam ja mislio da je neki prevarant i da je gotovo. ali onda sam odmah ujutro nazvao službu za korisnike i rekli su da su to nove tarife koje su aktivne od prije par dana, a to taj čovjek iz significa nije znao. ali je onda taj isti dan popodne on nazvao i rekao da je sazna da postoje nove tarife i da nas je prebacio sa 3 na 5 gb. i eto 2 dana nakon potpisivanja ugovora, račun se aktivirao i od onda više nisam na dial-upu, nego na moblinom internetu. i to sam uzeo preko carneta, jer je 50% jeftinije. prvih par dana je bilo svakakvih problema, ali sad više nema nikakvih. nekad se dogodi da veza bude spora nego obično, a nekad je stvarno brza. sad je recimo 150 kbps

Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

prije malo više od mjesec dana kod mene je bio jedan čovjek iz significa i došao nam predstaviti vip moblni internet

....

hehe. i na kraju sam ja još i potpisao ugovor

...

Sad bar vise neces dobivat viruse preko dial-upa, a stranice ce ti se brze ucitavat jer koristis uber cool stick. SmijehSmijeh

http://irale.deviantart.com
14 godina
neaktivan
Re: Naj izjave prodavača računalne opreme

Moram se složiti sa tobom ''zmijaru''{#}

I ja sam radio jednu godinu u Chipoteci i nikad više. Još se nisam oporavio od tog i mislim da imam blagi stupanj PTSP-a. Otkaz sam dao jer sam na kraju jednu stranku skoro napao skalpelom za rezanje kartona.{#}

Uglavnom, ima kupaca koji su biseri da ne vjeruješ. Kupuju trash robu a očekuju da ima radi besprijekorno. 

Jednom prilikom dođe nadobudni mladić u Chipoteku i nakon 2 sata mojeg objašnjavanja o lapropima on je izabrao jedan. Napokon. I lik je fino uzeo laptop pod ruku )kao ukraden) i otišao. Nakon par sati vraća se da mu nešto ne radi pa bi on mjenjao...ja ga gledam u čudu. OK, dajte original pakiranje i račun. Slušajte sad: on je u prvi kontejner bacio paket (a u njemu driveri, kablovi, beterija...) i sad bi ''mjenjao''. Ni moj šef meni nije vjerovao, ali istina je.

Ah, budala i paprati nikad nestat neće.

Pozdrav svima i strpljenja!

14 godina
odjavljen

-

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 13:01 (Zin8).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice