Kupovina izvan hrvatske

poruka: 6
|
čitano: 1.406
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kupovina izvan hrvatske

Pozz svima!

Evo pitanja...Svega po malo... Vec neko vrijeme razmisljam o kupnji laptopa. Planiram dati oko 6000 kn za njega. Isplati li se dati toliko novaca, za laptop, ciljam toshibin sat l850 14h, s i7, hd7670 na 15'', koji primjerice kosta 6099 u elipsu, tower centar   rijeka...

Sljedece je, na thosibinim stranicama, vidjeh custom opcije da se s laptopom igra, mjenjati cpu, rame, hdd i ostale gluposti. Uglavnom, cijena bi bila oko 900$, a dobio bih vjerovatno bolji laptop za manje novaca, pa mene sada zanima kolika bi cijena bila toga kad bih ja trazio da se to isporuci u nasu ljepu 'rvatsku.... Hoce li mi se to isplatiti... s obzirom da pojma o pojmu ustvari nezznam oko uvozenja stvari iz drugih drzava...

LP nisam znao u koju temu da stavim ovo :))

Oxy_Cro
14 godina
neaktivan
Re: Kupovina izvan hrvatske
oxy_cro kaže...

Pozz svima!

Evo pitanja...Svega po malo... Vec neko vrijeme razmisljam o kupnji laptopa. Planiram dati oko 6000 kn za njega. Isplati li se dati toliko novaca, za laptop, ciljam toshibin sat l850 14h, s i7, hd7670 na 15'', koji primjerice kosta 6099 u elipsu, tower centar   rijeka...

Sljedece je, na thosibinim stranicama, vidjeh custom opcije da se s laptopom igra, mjenjati cpu, rame, hdd i ostale gluposti. Uglavnom, cijena bi bila oko 900$, a dobio bih vjerovatno bolji laptop za manje novaca, pa mene sada zanima kolika bi cijena bila toga kad bih ja trazio da se to isporuci u nasu ljepu 'rvatsku.... Hoce li mi se to isplatiti... s obzirom da pojma o pojmu ustvari nezznam oko uvozenja stvari iz drugih drzava...

LP nisam znao u koju temu da stavim ovo :))

Ako ti na carini budu otvarali paket platit ces carinu,a ako ne imaš sreću.
MOras nazvat carinu i pitati koliko je pdprilike carna za laptop vrijednosti 900$

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
Kupovina izvan hrvatske

Kupiš torbu za laptop, otpakiraš ga, staviš u torbu i to je to. Ambalažu na putu negdje ostaviš u kontejneru.

Axtross_Hr - Origin
14 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Kupiš torbu za laptop, otpakiraš ga, staviš u torbu i to je to. Ambalažu na putu negdje ostaviš u kontejneru.

On nebi iso po njega, nego bi da dođe poštom.

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
Kupovina izvan hrvatske

Processor Intel® Core™ i7-3630QM Processor (6M Cache, up to 3.40 GHz) with Intel® Turbo Boost Technology
Microsoft® Operating System Windows 8
Memory 8GB DDR3 1600MHz (4GB + 4GB)
Hard Disk Drive 1TB (5400rpm, Serial ATA)
Graphics Controller 3GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX 670M with Optimus™ Technology
Optical Drive DVD SuperMulti drive
KeyBoard Options Glossy Black LED Backlit Tile keyboard
Wireless LAN & Bluetooth® Intel® Wireless LAN (802.11b/g/n) + Intel® Wireless Display Ready* + Bluetooth® v.4.0
Microsoft® Office Software Microsoft® Office (trial)
Anti-Virus Software Norton™ Internet Security 2013 (30-day trial subscription)
Warranty Upgrades and Extended Service Plans 1 Year Standard Limited Warranty (1 Year on Battery)

17''

za 1124$

to bih ovdje platio.... puno....

Oxy_Cro
16 godina
oxy_cro kaže...

Processor Intel® Core™ i7-3630QM Processor (6M Cache, up to 3.40 GHz) with Intel® Turbo Boost Technology
Microsoft® Operating System Windows 8
Memory 8GB DDR3 1600MHz (4GB + 4GB)
Hard Disk Drive 1TB (5400rpm, Serial ATA)
Graphics Controller 3GB GDDR5 NVIDIA® GeForce® GTX 670M with Optimus™ Technology
Optical Drive DVD SuperMulti drive
KeyBoard Options Glossy Black LED Backlit Tile keyboard
Wireless LAN & Bluetooth® Intel® Wireless LAN (802.11b/g/n) + Intel® Wireless Display Ready* + Bluetooth® v.4.0
Microsoft® Office Software Microsoft® Office (trial)
Anti-Virus Software Norton™ Internet Security 2013 (30-day trial subscription)
Warranty Upgrades and Extended Service Plans 1 Year Standard Limited Warranty (1 Year on Battery)

17''

za 1124$

to bih ovdje platio.... puno....

99,99999999% da će ti na to okačit PDV. A imaš i ogromnu šansu da te fino upute i špediteru zbog veće vrijednosti.

Dakle onda bi to bilo cca... 1124USD+60USD+280USD+sitni troškovi

Dakle računaj da ćeš najvjeroajtnije imat oko 350USD troškova.

I onda sa tom cifrom ideš uspoređivat sa domaćim dućanima.

I ne zaboravi u usporedbu uračunat i potencijalne troškove u slučaju potrebe za garancijom ako dotični proizvođač nema garanciju koja vrijedi globalno pa da moraš sve komplet slat tamo di ga i kupio jer to će ti pojest svaku zaradu, ili nešto bolji slučaj ako ima samo djelomičnu, pa da moraš npr platit sve troškove dostave neispravnog dijela, ali ti je rad besplatan, ili najbolji slučaj-primaju na garanciju sve što ima gore njihov logo bez obzira gdje je kupljeno...na svakakve sam slučajeve naišao do sad.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice