Kupnja preko neta?!

poruka: 26
|
čitano: 7.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kupnja preko neta?!
pitanje

Zanima me jer zelim nesto kupiti preko neta jeli Maestro i Master card jedna te ista kkartica? na kartici mi pise Maestro a pri kupnji da mogu odabrati Master card. jeli to isto?

i zanima me ako na kartici pise for electronic use only to znaci da nemogu s njom kupovat preko neta ili mogu?

molim brzi odg. jer mi je hitno

pozz

17 godina
Kupnja preko neta?!

Maestro dolazi na naplatu odmah, a master poslije, znaci ako na maestru nemas para nebres kupiti s masterom mozes, nisu iste kartice, trebalo bi valjda biti obadvoje ponudjeno

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja preko neta?!
autorov komentar

ne nije. ponudene su visa,american expres i master card. zna netko drugi?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

zna netko dali se moze kupovat sa visom electric ali pise for electronic use only? samo me to zanima

17 godina
neaktivan
autorov komentar

joj neznate kako mi je hitno. samo me zanima dal se moze kupovati preko neta sa Visa eletric karticom ali iza pise for electronic use only?

17 godina
neaktivan
Kupnja preko neta?!

Gle ako neznas ni nemoj kupovat dogadaju se svakakva sra... na netu pa bolje nemoj nis dirat dobit ces crveni karton od admina za duplanje postova!

17 godina
neaktivan
autorov komentar

a znam da. jbg kad mi je hitno.

17 godina
neaktivan
divines kaže...

joj neznate kako mi je hitno. samo me zanima dal se moze kupovati preko neta sa Visa eletric karticom ali iza pise for electronic use only?

Da, preko Vise Electron mozes kupovati preko neta ako ima CVN2 ili CVV kod (3 znamenke na poledini kartice) a to danas valjda ima svaka banka! Ono electronic use only znaci da mora biti "digitalni" citac kada se placa a ne onaj ako se tko sjeca kada se u njega stavi kartica i provuce preko njega neka ladica, tako nesto!

U kojoj banci si?
razer1911 kaže...

Gle ako neznas ni nemoj kupovat dogadaju se svakakva sra... na netu pa bolje nemoj nis dirat dobit ces crveni karton od admina za duplanje postova!

Pa vidis da joj se zuri, ne moras odmah gristi, nadam se da joj nisi prijavio post!:D ...a ionako za dupli post moze dobiti najvise zuti... ali necemo o spmu...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 16:29 (Luka).
17 godina
neaktivan
Kupnja preko neta?!

nisam nikoga prijavio

17 godina
neaktivan
autorov komentar

ok. imam da CVV kod na kartici. To je OTP Visa Electronic kartica. Znaci trebalo bi raditi sve kako treba? Trebao bi moci.,konkretno trebam kupiti Pre-paid od WoW-a za brata. I da samo pitam: kada odabirem nacin placanja da odaberem VISA ili VISA ELECTRON?

17 godina
neaktivan
divines kaže...

ok. imam da CVV kod na kartici. To je OTP Visa Electronic kartica. Znaci trebalo bi raditi sve kako treba? Trebao bi moci.,konkretno trebam kupiti Pre-paid od WoW-a za brata. I da samo pitam: kada odabirem nacin placanja da odaberem VISA ili VISA ELECTRON?

Radit ce sigurno ako ima kod! Prije par godina OTP nije imao!:D

VISA ELECTRON odabires, pa tu karticu imas! :S
17 godina

Mastercard, Visa, American i Diners su KREDITNE kartice i sa njima kupuješ online..

Maestro i Visa Electron su kartice tekućeg računa (debitne kartice) i sa njima uglavnom ne kupuješ online (potreban pin za autorizaciju)..

Visa Electron nije isto kao i Visa..

Svaki web dućan ima popis/sličice kartica koje prima ili payment faq i sl.

Primjer Primjer
Primjer A Primjer A
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 18:13 (ferovca1).
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Mastercard, Visa, American i Diners su KREDITNE kartice i sa njima kupuješ online..

Maestro i Visa Electron su kartice tekućeg računa (debitne kartice) i sa njima uglavnom ne kupuješ online (potreban pin za autorizaciju)..

Visa Electron nije isto kao i Visa..

Svaki web dućan ima popis/sličice kartica koje prima ili payment faq i sl.

Samo da napomenem, Maestro ne prihvaca dosta online ducana koje posjecujem, kao niti paypall, moneybookers... Zato je Visa Electron bolja, bar za moje potrebe!

Imam Visa Electron na ziroracunu a Maestro na tekucem pa znam... al ajde to je meni dobro jer ziro ne moze u minus a tekuci ne mogu onda trositi pa se ima! :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 18:20 (Luka).
17 godina

U pravu si, Visa Electron je za žiro račun.. Ja ju nemam pa ne mogu 100% tvrditi da se ne može kupovati sa njom online, ali sam siguran da se ne može koristiti umjesto punokrvne Vise..

Baš sam gledao payment faq od apple.com i tamo primaju i debitne kartice , ali mislim da je to samo za USA..

17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

U pravu si, Visa Electron je za žiro račun.. Ja ju nemam pa ne mogu 100% tvrditi da se ne može kupovati sa njom online, ali sam siguran da se ne može koristiti umjesto punokrvne Vise..

Baš sam gledao payment faq od apple.com i tamo primaju i debitne kartice , ali mislim da je to samo za USA..

Ma sa Visa Electron mozes na paypal, moneybooker, dvd.co.uk, sendit.com sve online ducane gdje primaju debitne (a to su 99% danas)! Mozes i u Konzumu i ostalim ducanima cak!

...Samo ne mozes u hrvatskim online ducanimi slicnih zemalja...
17 godina

Ok, da završimo..   treba pogledati koje vrste plaćanja vrijede za određeni online dućan i primjeniti jedan od njih za kupnju.. eto, vrlo jednostavno..

16 godina
neaktivan
Kupnja preko neta?!

Dakle pitanje:Koliko sam informiran postoji neki program ili je to u zaštiti kojim neku stranicu preko koje kupujemo možemo provjeriti da li je sigurna za naše podatke koje dajemo o kartici?Odnosno kada kupujemo karticom preko neta,npr neku igru,kako provjeriti ili gdje to u zaštitnom programu(AVG)podesiti?Ako netko može to malo pojasniti.Hvala!

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
16 godina
protjeran

http://www.siteadvisor.com/

Ima nešto ovdje...

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

http://www.siteadvisor.com/

Ima nešto ovdje...

Nema gumba hvala.HVALA budem probao...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
17 godina
General Zed kaže...

Dakle pitanje:Koliko sam informiran postoji neki program ili je to u zaštiti kojim neku stranicu preko koje kupujemo možemo provjeriti da li je sigurna za naše podatke koje dajemo o kartici?Odnosno kada kupujemo karticom preko neta,npr neku igru,kako provjeriti ili gdje to u zaštitnom programu(AVG)podesiti?Ako netko može to malo pojasniti.Hvala!

To ti ne znaci nist bas kod zastite a pogotovo ne kod AVG, stranica na kojoj kupujes nekaj mora imat određene certifikate za zastitu i da je kriptiran prijenos podataka između tebe i njih kad kupujes, i treba bit prava a ne lazna jer takvih ima kolko hoces a tu je od ogromne pomoci WOT. Obicno je to SSL Encription ili Secure Socket Layer oznaka u vidu  zakljucanog lokota negdje na stranici to potrazi te pogledas da li stranica pocinje s https jer je i to ozaka za osiguranu stranicu tj ono s na kraju a ne samo sa http.Cool

http://www.safeshopping.org/security.shtml#1

http://www.mywot.com/

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 14:10 (rambox).
17 godina
neaktivan
Kupnja preko neta?!

zna li netko dobru,sigurnu i jeftinu domaću web stranicu za kupnju online?

LOCKERZ POZIVNICE---------------- invite-me.tk -------------------------- www.e-castig.com/index.php?r=AI3U
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Omega_vu kaže...

njuskalo.hr

17 godina
neaktivan
divines kaže...
Omega_vu kaže...

njuskalo.hr

znam tu... mislio sam bas trgovinu, njuskalo je kao ebay

LOCKERZ POZIVNICE---------------- invite-me.tk -------------------------- www.e-castig.com/index.php?r=AI3U
17 godina
protjeran
Omega_vu kaže...
divines kaže...
Omega_vu kaže...

njuskalo.hr

znam tu... mislio sam bas trgovinu, njuskalo je kao ebay

Links,ADM,Diskont24 jel na takve misliš?

fcb pitati na pm skype mato.lukic95 gmail mato.lukic.os@gmail.com
17 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

da... samo koja ja najsigurnija najeftinija ?

17 godina
protjeran
Omega_vu kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

da... samo koja ja najsigurnija najeftinija ?

Po mome Links i ADM

fcb pitati na pm skype mato.lukic95 gmail mato.lukic.os@gmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice