Prije sat vremena, sjedim ja za računalom, onako bezveze surfam internetom, dobra atmosfera(slušam mjuzu, boca Coca Cole pored mene, "vreća" čipsa)dan bio super i prebacim ja na Novu TV kad ono voditelj/voditeljica kaže: U toj i toj obitelji se desilo to i to, desilo se zato što su ti i ti ljudi uradili to i to...
I kreće prilog, prvi pogled kuća od 20 kvadratnih metara srušen jedan zid, nema 10-tak crijepova na kući, kuća trošna, prozori razbijeni, brava obijena, kuća trošna, neomalterisana, u njoj živi 11-toročlana obitelj, siromašni, u kući nema peći, jedan krevet, jedan štednjak(jaako oštećen) Nekoliko hlača u kutu i majica(nemaju ormara), nemaju ama baš ništa, zatim se čuje novinaraka pa kaže(pričati ću onako kako sam zapamtio): "Danas su u(ne znam točno mjesto) susjedi jedne romske obitelji "pretresli, jedan dio srušili i načinili materijalnu štetu njihovoj kući", poderali su im krevet jedini, savili jadne žlice kojima su jeli ono malo što su imali, poderali odjeću dječju, istukli im djecu na mrtvo, najmlađe dijete 4, najstarije 15 godina(s tim da najstarije dijete(sin) mora živjeti 6 km dalje jer ga svi mrze "SAMO ZATO ŠTO JE ROM" i svi ga udaraju").
Uništili su im kristalni stol koji je otac generacijama čuvao kako bi ga dao njegovoj kćeri kada se uda jer nema ništa drugo.
UBILI SU IM PSA ONAKO JADNOGA UGINULOGA LJUDI MOJI MENI SU SUZE KRENULE NA OČI...
Sve se to desilo dok su oni na 5 do 7 dana otišli skupljati željezo...
Stvarno je jadno to što radi današnji narod, i eto što pokazuje da smo mi ljudska bića sve, samo nismo ono, ma jednostavno nemam riječi!
TO NI ONA DIVLJA ŽIVOTINJA NE BI URADILA!!!
Tko će toj obitelji pružiti pomoć? NITKO, svi su škrti, a tajkuna ima...
I ETO: TO POKAZUJE KUDA OVAJ NAROD IDE! ! !
Jednostavno sam morao ovo napisati, toliko me to dirnulo, pogledajte večeras dnevnik Nove TV pa sami procijenite...
Evo i linka:
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dok-ih-nema-razvaljuju-im-kucu-ubili-su-im-psa.html