Kuda sve ovaj Svijet ide! zaključana tema

poruka: 50
|
čitano: 3.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kuda sve ovaj Svijet ide!

Prije sat vremena, sjedim ja za računalom, onako bezveze surfam internetom, dobra atmosfera(slušam mjuzu, boca Coca Cole pored mene, "vreća" čipsa)dan bio super i prebacim ja na Novu TV kad ono voditelj/voditeljica kaže: U toj i toj obitelji se desilo to i to, desilo se zato što su ti i ti ljudi uradili to i to...

I kreće prilog, prvi pogled kuća od 20 kvadratnih metara srušen jedan zid, nema 10-tak crijepova na kući, kuća trošna, prozori razbijeni, brava obijena, kuća trošna, neomalterisana, u njoj živi 11-toročlana obitelj, siromašni, u kući nema peći, jedan krevet, jedan štednjak(jaako oštećen) Nekoliko hlača u kutu i majica(nemaju ormara), nemaju ama baš ništa, zatim se čuje novinaraka pa kaže(pričati ću onako kako sam zapamtio): "Danas su u(ne znam točno mjesto) susjedi jedne romske obitelji "pretresli, jedan dio srušili i načinili materijalnu štetu njihovoj kući", poderali su im krevet jedini, savili jadne žlice kojima su jeli ono malo što su imali, poderali odjeću dječju, istukli im djecu na mrtvo, najmlađe dijete 4, najstarije 15 godina(s tim da najstarije dijete(sin) mora živjeti 6 km dalje jer ga svi mrze "SAMO ZATO ŠTO JE ROM" i svi ga udaraju").

Uništili su im kristalni stol koji je otac generacijama čuvao kako bi ga dao njegovoj kćeri kada se uda jer nema ništa drugo.

UBILI SU IM PSA ONAKO JADNOGA UGINULOGA  LJUDI MOJI MENI SU SUZE KRENULE NA OČI...

Sve se to desilo dok su oni na 5 do 7 dana otišli skupljati željezo...

Stvarno je jadno to što radi današnji narod, i eto što pokazuje da smo mi ljudska bića sve, samo nismo ono, ma jednostavno nemam riječi!

TO NI ONA DIVLJA ŽIVOTINJA NE BI URADILA!!!

Tko će toj obitelji pružiti pomoć? NITKO, svi su škrti, a tajkuna ima...

I ETO: TO POKAZUJE KUDA OVAJ NAROD IDE! ! !

Jednostavno sam morao ovo napisati, toliko me to dirnulo, pogledajte večeras dnevnik Nove TV pa sami procijenite...

Evo i linka:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dok-ih-nema-razvaljuju-im-kucu-ubili-su-im-psa.html

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 21:14 (4ucker).
17 godina
neaktivan

A vjerojatno su necim izazvali taj gnjev susjeda... to naravno ne opravdava takve postupke ali zivot je takav, ima takvih i gorih slucajeva na milijune, ovi su jos dobro prosli.

16 godina
neaktivan
Istina,kuda ovaj svijet ide.A nažalost nije ovo ni prvi ni zadnji takav slučaj
16 godina
RE: Kuda sve ovaj Svijet ide!
Luka kaže...

A vjerojatno su necim izazvali taj gnjev susjeda... to naravno ne opravdava takve postupke ali zivot je takav, ima takvih i gorih slucajeva na milijune, ovi su jos dobro prosli.

Luka, gledaj vijesti, covjek je jedan snimao sve sto se desilo, ta obitelj njih nije uznemiravala, jedan ih je susjed snimao i niiiista nije cudno bilo...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
neaktivan

Evo gledam pet minuta u ovaj tekst i čudim se kolko su ti ljudi glupi. Jadnim romima porazbijat kuću, prebiti djecu... Jedino im je ostalo da se mole Bogu da im netko pomogne, siguran sam da će netko pomoć.

16 godina
M0by kaže...

Evo gledam pet minuta u ovaj tekst i čudim se kolko su ti ljudi glupi. Jadnim romima porazbijat kuću, prebiti djecu... Jedino im je ostalo da se mole Bogu da im netko pomogne, siguran sam da će netko pomoć.

Tako je, a ljudi im ništa napravili nisu, susjed jedan kaže da su bili nekad ljubazni, pomagala djeca, bila vrijedna, ljudima starijima pomagali, vidite kako smo mi "LJUDI" jadni...

Ma javili su se ljudi za pomoć, čak im je jedan džaba ponudio stan na 2 godine dok ne nađu riješenje to je lijepo i humano od njega, ali malo je takvih ljudi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 21:11 (4ucker).
16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Ja stvarno inače ne volim cigane ili rome ili nazovi ih kako god hoćeš, al dok mene ne diraju, jebe mi se živo za njih. Nemam im potrebu kuće uništavat, oni žive svoj život, ja živim svoj, i to je to. A u ovoj cijeloj priči, najtužnije je što su ubili psa.

A čovjek se krstio, i krstio je svoju djecu, a kreteni mu  to malo što ima razruše. Retardirani debili koji sramote Hrvate.

16 godina
neaktivan

Ista stvar s onim Skinheadsima. Tuku ljude bezveze, ako im se ne svidiš pretuku te na mrtvo ime.

16 godina
neaktivan

Žalosno ali tu se ništa ne može.Najbolje bi bilo da nema takvih slučaja,ali ti su utopistički ideali.Stvarno mi je žao tih ljudi.

oko za oko,pasta za zube
17 godina
protjeran

prva i najvažnija stvar

"romi" su 99% iscenirali to ko i sve drugo samo da izvuku keš od države, a ako je netko dobio po piksi i zaslužio je

kod mene su napravili retardiranu ogradicu od letvica i pričekali prvi vjetar da je sruši (namjerno), i ond asu pozvali nekakvu komisiju za procjenu štete od "elementarne nepogode" da bi izvukli desetke tisuće kuna

kriminalci koji ne prezaju ni pred čim da izvuku pare

žive na naš račun

šta nejdu raditi, nitko ih neće sprječavati da rade i braniti im, ima puno praznih radnih mjesta koja im se nude a NE ŽELE jer je lakše prositi i krasti

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
17 godina
neaktivan

Sram me i vlade i ljudi kavki zive u nasoj drzavi zao mi je sto sam se ovdje rodioSmijeh

Istok , zapad , sjever i jug Zovu putevi cujem im glas Biti putnik je zacaran krug Svaka cesta mi donosi spas
16 godina
protjeran
doxy kaže...

prva i najvažnija stvar

"romi" su 99% iscenirali to ko i sve drugo samo da izvuku keš od države, a ako je netko dobio po piksi i zaslužio je

kod mene su napravili retardiranu ogradicu od letvica i pričekali prvi vjetar da je sruši (namjerno), i ond asu pozvali nekakvu komisiju za procjenu štete od "elementarne nepogode" da bi izvukli desetke tisuće kuna

žive na naš račun

šta nejdu raditi, nitko ih neće sprječavati da rade i braniti im, ima puno praznih radnih mjesta koja im se nude a NE ŽELE jer je lakše prositi i krasti

svi koji žive na selu imali su "neko neugodno iskustvo" s romima.

npr. dođu ti tražiti staro željezo i nakon što im 10 puta kažeš da nemaš ništa zoveš pesa da ih potjera jer češ im trebati to reči još 50 puta

Sk8er Boi
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

prva i najvažnija stvar

žive na naš račun

Ima i tu sto covjek kaze nesto ali ne valja generalizirati!

Ja osobno poznajem jednog, dobar decko, ima tezak zivot, ali crnci na bausteli jer nema skole... ali ne kuka i sto je najvaznije posteno zaraduje svoj kruh!

Budite sigurni da ovi na 10 djece dobiju djeceg doplatka 10 000 kn cca a koliko tog novca se i potrosi na njih?!

16 godina

Ljudi mene je ovo potreslo itekako, vi kao doxy mislite tako, ali rome su mrzli jer su oni zivjeli prije kao nomadi, pa ih se zato ne respektira...

Ovo je stvarno zalosno, Hvala Bogu sto im je netko ponudio mjesto da stanuju...

17 godina
neaktivan
M0by kaže...

Ista stvar s onim Skinheadsima. Tuku ljude bezveze, ako im se ne svidiš pretuku te na mrtvo ime.

to je ključna riječ.

e da JEDAN (!) skinhead vidi nekog cajkaša ili nekog drugog koga mrzi, znaš kad bi ga taknuo? NIKAD! To je stoka koja napada zajedno s krdom.

Oni su svi kukavice (ne mislim samo na skinheadse, već i na ljude u ovoj priči) kada su sami, ali čim ih se skupi dovoljno da broje više osoba no njihovi 'protivnici' (što je večinom samo jedna osoba, ili manja grupica do 3 osobe) odjednom su oni face, veliki tučari i tko zna što još.

Iz iskustva znam to.

A evo i primjera, prije nekoliko tjedana je moje društvo (nas 20ak) izašlo navečer. naletjeli smo na 10ak skinsa koji su nas samo gledali 'onim pogledima'. Po završetku izlaska, dva moja prijatelja su ponovo naletjela na te iste (pretpostavljam) skinheadse. Započela je tuča, ali nasreću prolaznici su spriječili veći obračun, jer čim je mojim prijateljima u pomoć došlo nekoliko slučajnih prolaznika, napadači su se izgubili.

Kukavica, jedan do drugoga.

Baš me zanima bi li ti koji su im uništili kuču (i/ili tukli njihovu djecu) to isto učinili da su bila samo dva, tri napadača.

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete čvrsti razlog za to. :)
16 godina
neaktivan

Imam i ja susjede rome. Svaki dan mali rom, možda ak ima 5 godina stalno ide po vodu.

Prvo smo im davali vodu, ali posle su nas počeli vrijeđat pa im sad nitko neće dat ni kapi.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

prva i najvažnija stvar

žive na naš račun

To ne rade samo cigani...A istina je da neće radit, al isto ko sva đubrad šta neće radit, a sposobni su, samo zato jer dobivaju pare od države, da nema takvih ljudi, kolko bi bilo bolje. Kod nas na vlast dođe onaj tko će naravno nabit porez, i onda davat takve naknade nezaposlenima, tipa liku od 20 god šta mu se neda radit...

juky kaže...

Sram me i vlade i ljudi kavki zive u nasoj drzavi zao mi je sto sam se ovdje rodioSmijeh

Nitko te ne tjera da živiš ovdje...ako misliš da takvih ljudi nema svugdje...-.-

16 godina
neaktivan

Oni su romu koji jedva preživljava uništili su mu kuću. Ja bi naša te debile tuka ih bi cili dan, nebi in da plakat. I šta su oni sad postigli šta su mu kuću uništili (ništa). To triba sve pohvatat i na robiju.

16 godina
protjeran

To u Hrvatskoj, u nas ima Roma skoro koliko i pravih ljudi, pa samo se navikli.

Ali ima nekih dobrih stvari, nema ni jednog komadića željeza, rijeke čiste nema otpada (makar željeznog)....

Pazite što govorite, ja idem u Hrvatsku školu, živim u Hrvatskom gradu i Hrvat sam (dijelom).

EDIT:

Ja bi mu zaštite dao da ne preraste u 25-ero članu obitelj....

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 21:35 (Mentalist).
16 godina
neaktivan
Ige kaže...

Ja stvarno inače ne volim cigane ili rome ili nazovi ih kako god hoćeš, al dok mene ne diraju, jebe mi se živo za njih. Nemam im potrebu kuće uništavat, oni žive svoj život, ja živim svoj, i to je to. A u ovoj cijeloj priči, najtužnije je što su ubili psa.

A čovjek se krstio, i krstio je svoju djecu, a kreteni mu  to malo što ima razruše. Retardirani debili koji sramote Hrvate.

1. Zašto? Prema tvojoj poruci izgleda da ih ne voliš samo zato što su to što jesu. Ako je tako, nacionalizmu/rasizmu na forumu nema mjesta.
  2. A ja budala mislio da je najtužnije to što su ljudima sve uništili i što im tuku djecu.
  3. Kako je to relevantno? "A čovjek se krstio...". Relevantno poput "A jeo je tjesteninu sa sirom prošli tjedan."
  4. Nadam se da ti ne bi bilo niti malo manje žao da su to isto učinili pripadnici drugog naroda.
I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Koliko je rasizma isplivalo u ovoj temi...

16 godina

Netko je rekao "Njih ima koliko i nas pravih ljudi", bi li to trebalo znaciti da su oni zivotinje, ne moj prijatelju, svi smo mi isti, Bog nas je stvorio na svoju sliku i priliku...

16 godina
neaktivan

Bojin se da će ovo ić pod lock.

16 godina
protjeran
vjeko kaže...
Mentalist kaže...

Koliko je rasizma isplivalo u ovoj temi...

Koliko neki šalu ne shvaćaju...

Pričitajte malo....  

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 21:40 (Mentalist).
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
Ige kaže...

1. Zašto? Prema tvojoj poruci izgleda da ih ne voliš samo zato što su to što jesu. Ako je tako, nacionalizmu/rasizmu na forumu nema mjesta.
  2. A ja budala mislio da je najtužnije to što su ljudima sve uništili i što im tuku djecu.
  3. Kako je to relevantno? "A čovjek se krstio...". Relevantno poput "A jeo je tjesteninu sa sirom prošli tjedan."
  4. Nadam se da ti ne bi bilo niti malo manje žao da su to isto učinili pripadnici drugog naroda.

Dakle, generaliziram, zato što cigani inače kradu i prose, i ne možeš reć da nije tako, ne svi ali dosta velik postotak.

Krivo sam se izrazio, sry, htio sam reć, da kad bi mi netko napravio ne znam što, ne bi imo srca ubit mu psa.

Itekako je bitno. To znači da se čovjek pokušao uklopit i ugodit seljacima. Znači da sigurno nije provocirao, a moraš priznat, dosta  roma provocira, na ovaj ili onaj način.

Bilo bi mi jednako zao.

16 godina
neaktivan

Znači ako je jedan rom debil svi su debili, jeli tako Ige? Viče

17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Znači ako je jedan rom debil svi su debili, jeli tako Ige? Viče

Ne, znači da ako ih većina krade i prosi, da ih većina krade i prosi Smijeh

17 godina
neaktivan

Ipak ce lock na temu... ajmo ovo civilizirano, bez moderatora rijesiti, znaci bez provociranja i psovki! Svatko ima svoje misljenje i iskustva glede Roma, priznajem vise losih iskustava ima ali ne valja generalizirati niti jedan narod!

Samo bih pitao tog Roma iz emisije, na sto je potrosio djecji doplatak koji stvarno nije malen (cca 10 000 kuna) + socijala a sudeci po nastambi gdje zive, nije sigurno potrosio na kucu ili djecu...

16 godina
protjeran
Luka kaže...

Ipak ce lock na temu... ajmo ovo civilizirano, bez moderatora rijesiti, znaci bez provociranja i psovki! Svatko ima svoje misljenje i iskustva glede Roma, priznajem vise losih iskustava ima ali ne valja generalizirati niti jedan narod!

Samo bih pitao tog Roma iz emisije, na sto je potrosio djecji doplatak koji stvarno nije malen (cca 10 000 kuna) + socijala a sudeci po nastambi gdje zive, nije sigurno potrosio na kucu ili djecu...

Kako losa iskustva, ne vjerujem da u Hrvatskoj ima Roma koliko i u nas, ja nikad nisam imao nešto loše s njima...

Ja živim svoj život, oni svoj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice