Valjda se sijećate ovoga:
http://www.monitor.hr/clanci/lazne-masazerke-pljackaju-nemocne-po-splitu-i-zadru/24405/
E, izgleda da se ovo događa sad kod sisačko-moslovačke županije.
Prije 5 minuta neke dvije žene su došle kod moje bake i ponudile su joj neki uređaj za masažu. Ja sam došao odmah kad su došle. Žena je rekla da košta do 7000 kn, ali zato što moja baka je prešla 65 godina, dobila je popust do 3500 kn (mo'š mislit!). Uz to je rekla da može koristiti i platiti to za godinu dana. Onda su me pitale da li bi ja to kupio. E pa ne bi! Ja sam tražio više informacija, no jedino što sam vidio je da je MPC čak 6000 kn. Zar cijena nije bila 7000? Zbilja glupo. Uz to, žene su su pitale baku o suprugu (djed koji je umro) i još o nekim susjedima i kako je živjela. Također, i mene su počele pitati. Pri samom kraju su počele blebetati: Vi ste jako iskreni, i to i blabla.... Pri samom kraju, još su rekle da će joj dati za 2000 i onda do 1500 kn, a rekle su još da baka mi to ne kaže (na sreću, rekla mi je). Makar bilo što, baka je rekla da neće to kupiti. Kad su otišle, morao sam pričati s bakom o tome. Još je rekla da je neki susjed bio prevaren. Došao neki račun od 7000 kn. Barem mi je zahvalila da sam došao. Baka mi je tek sad platila režije i ne dobiva puno od mirovine.
Ako ne želite da netko od vaših baka i djedova dobiju račun za 7000 kn ili još više, recite ili javite im se da ne prihvaćaju bilo kakve ponude za uređaje za masažu!