Smirite malo tenzije. Uopće nije poanta valja li ili ne valja iPhone. Ako malo pogledate, najžustrije rasprave su se vodile u temama u kojima se netko dvoumio između kupnje iPhone-a ili nekog drugog mobitela.
Kad sam kupovao Nokiu, pročitao sam o njoj što valja, ali sam pročitao i što ne valja, kao i što nije valjalo, a sad valja. Pročitao sam da mobitel nije vrh u kvaliteti izrade, ali da je omjer funkcija i cijene iznimno povoljan.
Kad sam razmišljao o kupnji LG-a i SE-a za oba sam našao kvalitete koje imaju kao i mane koje su me odbile od kupnje.
Kad sam čitao o iPhone-u čitao sam samo hvalospjeve, a ako bi se netko drznuo nešto napisati o manama, na njega bi se išlo drvljem i kamenjem. Ako se o nečemu priča samo pozitivno postoje samo dvije mogučnosti ili je savršeno ili je neki oblik zaluđenosti u igri. S obzirom da savršenstvo ne postoji, mislim da ne moram ni pisati što je.
Da sam kojim slučajem prema postovima nekih sljedbenika iPhone-a povjerovao da je to uređaj koji pruža sve što danas jedan uređaj može pružit, kupio ga i skužio ove mane o kojima se ne smije govoriti, netko od tih sljedbenika koji me doveo u zabludu bi vjerojatno proguto taj iPhone, a ja inače nisam agresivna osoba.
Ako netko pita savjet, onaj tko nije sposoban iznijeti obe strane medalje bi trebao šutiti jer informacije s pozitivne strane medalje proizvođač sam iznosi, a tu su toliko pretjerali da bi Apple da to stavi u reklamu završio pod tužbom.
I da, argument koji sam previše puta pročitao: "Kao da je neki problem što iPhone to nema, pa ja to ionako ne koristim!" - E pa da li ti to daje pravo zaključiti da ni ja to neću koristiti (OK ako uzmem iPhone očito neću, ali zbog toga neću uzeti iPhone).