IPhone korisnici su ludi?

poruka: 73
|
čitano: 20.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Smirite malo tenzije. Uopće nije poanta valja li ili ne valja iPhone. Ako malo pogledate, najžustrije rasprave su se vodile u temama u kojima se netko dvoumio između kupnje iPhone-a ili nekog drugog mobitela.

Kad sam kupovao Nokiu, pročitao sam o njoj što valja, ali sam pročitao i što ne valja, kao i što nije valjalo, a sad valja. Pročitao sam da mobitel nije vrh u kvaliteti izrade, ali da je omjer funkcija i cijene iznimno povoljan.

Kad sam razmišljao o kupnji LG-a i SE-a za oba sam našao kvalitete koje imaju kao i mane koje su me odbile od kupnje.

Kad sam čitao o iPhone-u čitao sam samo hvalospjeve, a ako bi se netko drznuo nešto napisati o manama, na njega bi se išlo drvljem i kamenjem. Ako se o nečemu priča samo pozitivno postoje samo dvije mogučnosti ili je savršeno ili je neki oblik zaluđenosti u igri. S obzirom da savršenstvo ne postoji, mislim da ne moram ni pisati što je.

Da sam kojim slučajem prema postovima nekih sljedbenika iPhone-a povjerovao da je to uređaj koji pruža sve što danas jedan uređaj može pružit, kupio ga i skužio ove mane o kojima se ne smije govoriti, netko od tih sljedbenika koji me doveo u zabludu bi vjerojatno proguto taj iPhone, a ja inače nisam agresivna osoba.

Ako netko pita savjet, onaj tko nije sposoban iznijeti obe strane medalje bi trebao šutiti jer informacije s pozitivne strane medalje proizvođač sam iznosi, a tu su toliko pretjerali da bi Apple da to stavi u reklamu završio pod tužbom.

I da, argument koji sam previše puta pročitao: "Kao da je neki problem što iPhone to nema, pa ja to ionako ne koristim!" - E pa da li ti to daje pravo zaključiti da ni ja to neću koristiti (OK ako uzmem iPhone očito neću, ali zbog toga neću uzeti iPhone).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
RE: IPhone korisnici su ludi?
logic kaže...
Danijel kaže...

Što se tiče prebacivanja datoteka, postoji jedan legalan i besplatan način.

Aplikacija se nalazi na App storeu, zove se FileApp.

Radi na principu FTP-a. Spojiš iPhone na isti wlan kao komp (komp može i žično biti spojen, samo da su u istoj mreži) i preko ftp-a prebaciš podatke. Sve upute su u samoj aplikaciji.

Tako sada imam na iphoneu i svoje html-ove, pdf-ove i ostale "nestandardne" (za iPhone) fileove :)

I ovo je user frendly?????????????????????????

Jebota pa zar kod iphone za svaku glupavu operaciju trebas traziti medju 100.000 aplikacija neku koja radi nesto sto postoji vec nekoliko godina kod svih ostalih smartphoneova?????????????????

Jebote moras ftp server koristiti. Zar moze komplikovanije?

Sta je sa pricom da taj mob ima dovoljno memorije da mu ne treba dodatna memorjia a za prebacit file na njega treba ti nekoliko certifikata iz kompjutorskih mreza. Sta god spomenemo kod iphone je to zakomplikovao. Neko rece da posoji za sve rjesenje ali zar nije glupavo da ti moras traziti rjesenja za svaku glupost koja je rijesena vec odavno.

Trebaju ti certifikati iz mreža da u Win Explorer upišeš ftp://x.x.x.x:xxxx i copy-pasteaš file?

OK, znam da rješenje nije najsretnije i da nije out-of-box i da ga svi drugi mobovi imaju rješeno jednostavnije, ali rješenje postoji i ne treba se jailbrakeati uređaj da bi se koristilo :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan
Danijel kaže...
logic kaže...
Danijel kaže...

Radi na principu FTP-a. Spojiš iPhone na isti wlan kao komp (komp može i žično biti spojen, samo da su u istoj mreži) i preko ftp-a prebaciš podatke. Sve upute su u samoj aplikaciji.

Tako sada imam na iphoneu i svoje html-ove, pdf-ove i ostale "nestandardne" (za iPhone) fileove :)

Jebota pa zar kod iphone za svaku glupavu operaciju trebas traziti medju 100.000 aplikacija neku koja radi nesto sto postoji vec nekoliko godina kod svih ostalih smartphoneova?????????????????

Sta je sa pricom da taj mob ima dovoljno memorije da mu ne treba dodatna memorjia a za prebacit file na njega treba ti nekoliko certifikata iz kompjutorskih mreza. Sta god spomenemo kod iphone je to zakomplikovao. Neko rece da posoji za sve rjesenje ali zar nije glupavo da ti moras traziti rjesenja za svaku glupost koja je rijesena vec odavno.

Trebaju ti certifikati iz mreža da u Win Explorer upišeš ftp://x.x.x.x:xxxx i copy-pasteaš file?

OK, znam da rješenje nije najsretnije i da nije out-of-box i da ga svi drugi mobovi imaju rješeno jednostavnije, ali rješenje postoji i ne treba se jailbrakeati uređaj da bi se koristilo :)

Meni ne treba iz dva razloga. Imam bolji mob na kojem utaknes kabel desni klik i send to a drugi je sto se kuzim u to. Zamisli poslovnog covjeka koji hoce ponijeti nesto sa sobom i ima 32 GB u mobu a mora nositi stick jer covjek ne zna sta je ftp, ip adrese i sl.

A sto se tice rjesenja mozes li zamisliti komplikovanije rjesenje? Ja bogami tesko. Moras znati da to moze, moras znati sta je ftp, saznati IP adresu sve to podesiti i onda radi. Zasto je toliko tabu izvuci ili ubaciti nesto u iphone? Da ne padne sistem ili sta? Iskljucen bluetooth bez ikakvog normalnog razloga, iskljucen massive storage pet ne vidim nikakav normalan razlog. Pokusaj se sjetiti i jednog drugog uredjaja koji ima toliko memorije i bluetooth a da e toliko zakomplikovano? Ja ne mogu. Moras koristiti mail ili FTP. TO je OS iz 22 vijeka? I dont think so. To je os iz 20 vijeka i to 90 tih godina prije memory stick-a i bluetootha. 

17 godina
neaktivan
logic kaže...
Danijel kaže...
logic kaže...
Danijel kaže...

Meni ne treba iz dva razloga. Imam bolji mob na kojem utaknes kabel desni klik i send to a drugi je sto se kuzim u to. Zamisli poslovnog covjeka koji hoce ponijeti nesto sa sobom i ima 32 GB u mobu a mora nositi stick jer covjek ne zna sta je ftp, ip adrese i sl.

A sto se tice rjesenja mozes li zamisliti komplikovanije rjesenje? Ja bogami tesko. Moras znati da to moze, moras znati sta je ftp, saznati IP adresu sve to podesiti i onda radi. Zasto je toliko tabu izvuci ili ubaciti nesto u iphone? Da ne padne sistem ili sta? Iskljucen bluetooth bez ikakvog normalnog razloga, iskljucen massive storage pet ne vidim nikakav normalan razlog. Pokusaj se sjetiti i jednog drugog uredjaja koji ima toliko memorije i bluetooth a da e toliko zakomplikovano? Ja ne mogu. Moras koristiti mail ili FTP. TO je OS iz 22 vijeka? I dont think so. To je os iz 20 vijeka i to 90 tih godina prije memory stick-a i bluetootha. 

A zašto je to tako, to vjerojatno treba pitati Apple... :)

Apple voli komplicirati i to često na štetu nas korisnika (a zamisli tek onog jadnika na iMacu, koji do jučer nije imao desni klik na mišu [iako bih i ja rado jedan iMac :P] )...

Vjerujem da bi Apple to mogao omogućiti bez razloga, te također ne vidim razlog zašto se ta memorija jednostavno ne bi mogla ponašati kao mass-storage.

Ali uz iPhone se ne isporučuje niti File Manager, valjda da im ne kopamo po sistemskim fileovima, ili štajaznam :)

Ali ima nade, možda omoguće kao što su i MMS. :)

Ali dotad, za nas korisnike, ima ovo rješenje, koje nije najsretnije, ali tu je i radi (kompliciranije nego na ostalim mobitelima [iCan't simply copy-paste files to my memory, Droid can :P] :)

(znam da u originalu ide iDon't)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan
Danijel kaže...
logic kaže...
Danijel kaže...
logic kaže...
Danijel kaže...

A zašto je to tako, to vjerojatno treba pitati Apple... :)

Apple voli komplicirati i to često na štetu nas korisnika (a zamisli tek onog jadnika na iMacu, koji do jučer nije imao desni klik na mišu [iako bih i ja rado jedan iMac :P] )...

Vjerujem da bi Apple to mogao omogućiti bez razloga, te također ne vidim razlog zašto se ta memorija jednostavno ne bi mogla ponašati kao mass-storage.

Ali uz iPhone se ne isporučuje niti File Manager, valjda da im ne kopamo po sistemskim fileovima, ili štajaznam :)

Ali ima nade, možda omoguće kao što su i MMS. :)

Ali dotad, za nas korisnike, ima ovo rješenje, koje nije najsretnije, ali tu je i radi (kompliciranije nego na ostalim mobitelima [iCan't simply copy-paste files to my memory, Droid can :P] :)

(znam da u originalu ide iDon't)

Pa zar najjaci argument iphoneu nije upravo lakoca koristenja i user friendly? Sad otpade i to. I sta to iphone uopste moze out the box? Uzmi bilo koji drugi smartphone i uporedi sta on moze a sta iphone moze. Nekako mi lista onog sto ne moze podugacka. Kakva korist od lakoce koristnja ako neam naprednih funkcija. Ili je to i tajna lakog koristenja: izbaci sve osim osnovnih funkcija a njih pojednostavi do bola?

17 godina
neaktivan

A vidi, to je njihova politika, ciljaju na jednostavnost, ali nekad i uprskaju, pa uskrate neke osnovnije opcije...

Tak je bila i jedna tipka miša zato da se korisnika "ne zbunjuje" sa dvije tipke.

Ali eto, ja ga imam i dobar mi je :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan
Danijel kaže...

A vidi, to je njihova politika, ciljaju na jednostavnost, ali nekad i uprskaju, pa uskrate neke osnovnije opcije...

Tak je bila i jedna tipka miša zato da se korisnika "ne zbunjuje" sa dvije tipke.

Super, blago tebi. Ja ne bih bio jer sa konja na magarca nikad nisam isao niti cu. Pogotovo ako magarac kosta ko dva konja ;)

Jednostavno mi to djeluje kao igracka jer kad ga kupis imas pola dana porvesti da ga dovedes na nivo ostalih smartphoneova.

17 godina
odjavljen
Danijel kaže...

Gledaj, nitko nije rekao da to ne stoji, ali ako pogledaš malo, oni koji ne sudjeluju u ovoj temi su u ostalim temama iPhone proglasili "revolucionarnim uređajem, smartphone-om koji ima sve što ti treba uz iznimnu lakoću korištenja".

Kad se sve sumira iPhone je jedan kvalitetno napravljen mobitel s lakoćom korištenja osnovnih funkcija i instaliranja aplikacija, ali kompliciranim zaobilaznim polu-riješenjima za sve ostalo, a pod opravdanjem da se korisnika ne zbuni. Korisnik koji želi mobitel s osnovnim funkcijama koji nije kompliciran, ima jako puno jako jeftine alternative, a korisnik koji želi punokrvni smartphone, ima puno jednostavnije alternative. Istina da je ugodnije raditi kad ti mobitel nešto otvori za 0,01 sec umjesto za 0,2 sec, ali to ima zanemariv utjeacj na produktivnost. S druge strane neka Appleova ograničenja imaju daleko veći utjecaj na smanjenje produktivnosti.

Glavna poanta ove teme na kraju nije što Apple može ili ne može već zbog čega se ovo što sam ja sad napisao ne smije reći ispred ogromnog broja iPhone korisnika.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan

I ti iz Engadgeta imaju Štolhlomoski sindrom...

Iz drugih vijesti...

Apple will have a ‘blowout’ December quarter, selling 9.5 million iPhones with strong Mac and iPod demand creating $12.4 billion in revenue for the Cupertino, Calif. company, an analyst told investors Wednesday.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 0:06 (vjeko).
17 godina
neaktivan

Ma dajte dosta rasprave, tak ste ko mala deca u vrtiću. Onome komu se sviđa iPhone i ima novaca ga kupi komu ne dobro. Nemojte se svađati oko ukusa. Zamislite da je iPhone torna od čokolade, puno ljudi je voli ali ima i ljudi koji je ne vole, ali je neki nisu ni probali pa sude bzvz.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi
16 godina
neaktivan

vjeko kaže...

I ti iz Engadgeta imaju Štolhlomoski sindrom...

Iz drugih vijesti...

Apple will have a ‘blowout’ December quarter, selling 9.5 million iPhones with strong Mac and iPod demand creating $12.4 billion in revenue for the Cupertino, Calif. company, an analyst told investors Wednesday.

Totalno ste fulali temu. 

17 godina
neaktivan

Jel Štolholmski sindrom službeno priznato medicinsko stanje kao PTSP, možda dobijem nekakvu invalidsku naknadu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice