Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 993.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Gitare i sve vezano uz njih
1domagoj1 kaže...
Slash 666 kaže...

Jel netko odavde skinuo onaj pjesmu na koju sam dao link prije par stranica?

Koju, daj opet.

1domagoj1 kaže...
Slash 666 kaže...

A neda mi se opet, na 10. je stranici ako se nevaram.

hmda
17 godina
Rocker kaže...

Vozdra ljudi,trebam malu pomoc,doslo vrijeme da kupim nove zice za gitaru,gitara je ESP/LTD H-101-FM,pa me zanima koje mi zice preporucujete za nju. Hvala unaprijed! ;)

debljina?

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
16 godina
neaktivan
Rocker kaže...

Vozdra ljudi,trebam malu pomoc,doslo vrijeme da kupim nove zice za gitaru,gitara je ESP/LTD H-101-FM,pa me zanima koje mi zice preporucujete za nju. Hvala unaprijed! ;)

Ja sam vrlo zadovoljan s D'Addariom, 9-48

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 23:15 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Rocker kaže...

debljina?

E pa neznam,zato vas i pitam. :)

If you squeeze my lizard, ll put my snake on you!
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ja sam vjeran svom Ernie Ball-u :D, Slinky točnije, desetke ofc (9-tke su za mekušce :P). To ti je sve stvar osobnog izbora. Kupi sad jedne, kasnije neke druge, pa neke treće, pa ćeš vidjeti što ti bolje leži.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
16 godina
neaktivan

Aha,znaci idu bilo koje na gitaru,tu nema pravila?

15 godina
neaktivan

Sve idu na sve, ali ovisi šta sviraš. Nećeš na devetkama svirat metal iz B.

hmda
16 godina
neaktivan

Pa sviram sve od Hard Rocka do Thrasha.

17 godina
Rocker kaže...
R4zOR229 kaže...
Rocker kaže...

debljina?

E pa neznam,zato vas i pitam. :)

pa znas na cem si dosad sviro?jel ti pase il ne pa ako pase opet uzmes tu debljinu ako nepase probas druge stvari i vidis kaj ti odgovara

inace vidim da svi pisete kaj imate pa da se pridruzim fenderove 9-42

15 godina
neaktivan

Na mom Paulie-u defaultno 10-ke dolaze, ali volim nižu akciju, pa sam 9-ke stavio, D'Addario. Zasad zadovoljan.

hmda
17 godina
neaktivan

9 - najbolje za bendanje

10 - puniji zvuk, malo teže bendati

11 - još puniji zvuk, dobre za drop štimove

12+ - za štimove za cijeli ili više tonova niže koji se najčešće koriste u metalu

Preferiram 9-ke, po mogućnosti najjeftinije brend žice. Nema potrebe za mazohizmom s pretilim žicama - ako netko hoće pravi mazohizam neka svira klasičnu. Razlike u zvuku između 9-ki i 10-ki ionako nisu prevelike.

-.- ..- .-. .- -.-. .--. .- .-.. .- -.-. ..-. .. --.. .. -.- .- .-.. .- -.-.
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

9 - najbolje za bendanje

10 - puniji zvuk, malo teže bendati

11 - još puniji zvuk, dobre za drop štimove

12+ - za štimove za cijeli ili više tonova niže koji se najčešće koriste u metalu

Preferiram 9-ke, po mogućnosti najjeftinije brend žice. Nema potrebe za mazohizmom s pretilim žicama - ako netko hoće pravi mazohizam neka svira klasičnu. Razlike u zvuku između 9-ki i 10-ki ionako nisu prevelike.

Nazalost nije tako jednostavno, inace bi ja odavno prasio 10tke...

RG1527 - ni bog ne nastima flying trem sa zicama koje nisu 9-48. Probao tri razlicite marke sa jacim zicama (10-52), probao dvije razlicite marke susti pored origigy (fender i gibson), probao dvije, tri, cetiri pa i pet susti.... zaboravi.

Ne mozes je ustimati. Dao sam je covjeku jer sam mislio da sam ja lud, ali on je na to izgubio tri dana, na kraju rekao da jednostavno moram staviti original zice i to je to....

I eto me na 9tkama :-)

Plus toga, deblje zice iziskuju nastimavanje akcije vrata (u sto se ne bi upustao) i nastimavanje oktava - sto je sve samo ne zabavno i ugodno i negdje na pola mi dodje da bacim gitaru kroz prozor s konstantim zavijanjem i odvijanjem....

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 0:03 (Deus ex machina).
15 godina
neaktivan

sorry ako je je već bio, ali ovo mi je predobar video

perodigitron
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Onu tvoju i od tvog frenda?

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
15 godina
neaktivan

E, tu. Došo mi je mail u kojem piše da je netko to skinuo. Pa me zanima jel netko odavde.

hmda
16 godina
neaktivan
Rocker kaže...

Stavi Ernie Ball ili Elixir ili eventualno D'Addario, za Ernie Ball samo ako imaš love...

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Rocker kaže...

Stavi Ernie Ball ili Elixir ili eventualno D'Addario, za Ernie Ball samo ako imaš love...

Pa nije Ernie Ball tolko skup, paketić ovih šta ja koristim je oko 60 kn. Nisam dugo ništa drugo koristio pa sam zaboravio cijene, ali mi se čini da je Elixir skuplji od toga, D'Addario tu negdje, mislim da jeftiniji od toga.

15 godina
neaktivan

D'Addario je 50 kn.

hmda
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

E, tu. Došo mi je mail u kojem piše da je netko to skinuo. Pa me zanima jel netko odavde.

Ako mislis na onaj recording koji si linkao, onda sam to vjerojatno ja... flash mi ne radi najbolje sa ovim MS headsetom u linuxu, pa sam dl-ao da preslusam.

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Rocker kaže...

A debljina? Mislim da su mi ove sad devetka ako se ne varam. {#}

16 godina
neaktivan
Rocker kaže...
4ucker kaže...
Rocker kaže...

A debljina? Mislim da su mi ove sad devetka ako se ne varam. {#}

Da, devetka, osim ako tebi ne paše drukčije...

Uglavnom, osobno bih stavio Ernie Ball ili Elixir pa tek onda D'Addario, sve ostale žice su krš...

17 godina

why?ja trenutno imam fenderove zice sasvim su ok a prije sam koristio DR isto su mi super bile samo sto su mi dosta pucale.

16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

why?ja trenutno imam fenderove zice sasvim su ok a prije sam koristio DR isto su mi super bile samo sto su mi dosta pucale.

Fenderove? Ja imam ovakvo iskustvo s njima - kupio, probao, poklonio... Osobno mi nisu pasale, po forumima ljudi imaju neutralno mišljenje o njima, no eto, nekom paše nekako... :)

Meni su najdraže Ernie Ball...

16 godina
neaktivan

Buduci da sviram ugl.sve od Hard Rocka do Thrasha,koja bi debljina najbolje pasala?

15 godina
neaktivan

Ma desetke i miran si.

hmda
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Ma desetke i miran si.

Ovisi, neka proba, 9 ili 10... Ništa preko ti ne treba...

17 godina
neaktivan

Također poklonik Ernie Ball-a :D

@Slash 666 a misliš skinuo kao downloadao?! Aaaa, ja mislio skinuo kao skinuo pjesmu na gitari, kužiš, da je neko transcribeao tu pjesmu. Hjoj, jesam zabrijal.

15 godina
neaktivan

Bogme jesi {#}

hmda
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Bogme jesi {#}

Niste loši... Stranka vas prati! Ima velike planove za vas! :)

Imam jednog lika u razredu koji hoće osnovati bend - gledajte imena - Infernal Rose... I kolika je budala htio je da nam nastavnica bude bassista... -.-'

On, kao gitarist je izvrstan, ali je neozbiljan i njemu je to zezancija, dok ja recimo, da me ne zanimaju računala dao bih sve od sebe (makar glupo se čini i zvuči) da "izvučem" kakvu-takvu self-promotion preko postavljanja svojih svirki na jubitu te općenito imati uspješnu solo glazbenu karijeru...

15 godina
neaktivan

E vidiš. Ja imam frenda poput tebe. Isto bi život dao za sve to. I nemogu reć da im ne ide. Zpr, taj frend je s menom ovo snimio. Ima bend u kojem ja nisam, jel. I on to shvaća poput životnog projekta. Njemu je smisao glazbe da uspije. Dok se ja slažem sa tvojim frendom. Glazba bi trebala bit uživancija. Kog briga oš uspjet. Zabavljamo se.

hmda
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice