Jel netko odavde skinuo onaj pjesmu na koju sam dao link prije par stranica?
Koju, daj opet.
A neda mi se opet, na 10. je stranici ako se nevaram.
Koju, daj opet.
A neda mi se opet, na 10. je stranici ako se nevaram.
Vozdra ljudi,trebam malu pomoc,doslo vrijeme da kupim nove zice za gitaru,gitara je ESP/LTD H-101-FM,pa me zanima koje mi zice preporucujete za nju. Hvala unaprijed! ;)
debljina?
Vozdra ljudi,trebam malu pomoc,doslo vrijeme da kupim nove zice za gitaru,gitara je ESP/LTD H-101-FM,pa me zanima koje mi zice preporucujete za nju. Hvala unaprijed! ;)
Ja sam vrlo zadovoljan s D'Addariom, 9-48
debljina?
E pa neznam,zato vas i pitam. :)
Ja sam vjeran svom Ernie Ball-u :D, Slinky točnije, desetke ofc (9-tke su za mekušce :P). To ti je sve stvar osobnog izbora. Kupi sad jedne, kasnije neke druge, pa neke treće, pa ćeš vidjeti što ti bolje leži.
Aha,znaci idu bilo koje na gitaru,tu nema pravila?
Sve idu na sve, ali ovisi šta sviraš. Nećeš na devetkama svirat metal iz B.
Pa sviram sve od Hard Rocka do Thrasha.
debljina?
E pa neznam,zato vas i pitam. :)
pa znas na cem si dosad sviro?jel ti pase il ne pa ako pase opet uzmes tu debljinu ako nepase probas druge stvari i vidis kaj ti odgovara
inace vidim da svi pisete kaj imate pa da se pridruzim fenderove 9-42
Na mom Paulie-u defaultno 10-ke dolaze, ali volim nižu akciju, pa sam 9-ke stavio, D'Addario. Zasad zadovoljan.
9 - najbolje za bendanje
10 - puniji zvuk, malo teže bendati
11 - još puniji zvuk, dobre za drop štimove
12+ - za štimove za cijeli ili više tonova niže koji se najčešće koriste u metalu
Preferiram 9-ke, po mogućnosti najjeftinije brend žice. Nema potrebe za mazohizmom s pretilim žicama - ako netko hoće pravi mazohizam neka svira klasičnu. Razlike u zvuku između 9-ki i 10-ki ionako nisu prevelike.
9 - najbolje za bendanje
10 - puniji zvuk, malo teže bendati
11 - još puniji zvuk, dobre za drop štimove
12+ - za štimove za cijeli ili više tonova niže koji se najčešće koriste u metalu
Preferiram 9-ke, po mogućnosti najjeftinije brend žice. Nema potrebe za mazohizmom s pretilim žicama - ako netko hoće pravi mazohizam neka svira klasičnu. Razlike u zvuku između 9-ki i 10-ki ionako nisu prevelike.
Nazalost nije tako jednostavno, inace bi ja odavno prasio 10tke...
RG1527 - ni bog ne nastima flying trem sa zicama koje nisu 9-48. Probao tri razlicite marke sa jacim zicama (10-52), probao dvije razlicite marke susti pored origigy (fender i gibson), probao dvije, tri, cetiri pa i pet susti.... zaboravi.
Ne mozes je ustimati. Dao sam je covjeku jer sam mislio da sam ja lud, ali on je na to izgubio tri dana, na kraju rekao da jednostavno moram staviti original zice i to je to....
I eto me na 9tkama :-)
Plus toga, deblje zice iziskuju nastimavanje akcije vrata (u sto se ne bi upustao) i nastimavanje oktava - sto je sve samo ne zabavno i ugodno i negdje na pola mi dodje da bacim gitaru kroz prozor s konstantim zavijanjem i odvijanjem....
Onu tvoju i od tvog frenda?
E, tu. Došo mi je mail u kojem piše da je netko to skinuo. Pa me zanima jel netko odavde.
Stavi Ernie Ball ili Elixir ili eventualno D'Addario, za Ernie Ball samo ako imaš love...
Stavi Ernie Ball ili Elixir ili eventualno D'Addario, za Ernie Ball samo ako imaš love...
Pa nije Ernie Ball tolko skup, paketić ovih šta ja koristim je oko 60 kn. Nisam dugo ništa drugo koristio pa sam zaboravio cijene, ali mi se čini da je Elixir skuplji od toga, D'Addario tu negdje, mislim da jeftiniji od toga.
D'Addario je 50 kn.
E, tu. Došo mi je mail u kojem piše da je netko to skinuo. Pa me zanima jel netko odavde.
Ako mislis na onaj recording koji si linkao, onda sam to vjerojatno ja... flash mi ne radi najbolje sa ovim MS headsetom u linuxu, pa sam dl-ao da preslusam.
A debljina? Mislim da su mi ove sad devetka ako se ne varam.
A debljina? Mislim da su mi ove sad devetka ako se ne varam.
Da, devetka, osim ako tebi ne paše drukčije...
Uglavnom, osobno bih stavio Ernie Ball ili Elixir pa tek onda D'Addario, sve ostale žice su krš...
why?ja trenutno imam fenderove zice sasvim su ok a prije sam koristio DR isto su mi super bile samo sto su mi dosta pucale.
why?ja trenutno imam fenderove zice sasvim su ok a prije sam koristio DR isto su mi super bile samo sto su mi dosta pucale.
Fenderove? Ja imam ovakvo iskustvo s njima - kupio, probao, poklonio... Osobno mi nisu pasale, po forumima ljudi imaju neutralno mišljenje o njima, no eto, nekom paše nekako... :)
Meni su najdraže Ernie Ball...
Buduci da sviram ugl.sve od Hard Rocka do Thrasha,koja bi debljina najbolje pasala?
Ma desetke i miran si.
Ma desetke i miran si.
Ovisi, neka proba, 9 ili 10... Ništa preko ti ne treba...
Također poklonik Ernie Ball-a :D
@Slash 666 a misliš skinuo kao downloadao?! Aaaa, ja mislio skinuo kao skinuo pjesmu na gitari, kužiš, da je neko transcribeao tu pjesmu. Hjoj, jesam zabrijal.
Bogme jesi
Bogme jesi
Niste loši... Stranka vas prati! Ima velike planove za vas! :)
Imam jednog lika u razredu koji hoće osnovati bend - gledajte imena - Infernal Rose... I kolika je budala htio je da nam nastavnica bude bassista... -.-'
On, kao gitarist je izvrstan, ali je neozbiljan i njemu je to zezancija, dok ja recimo, da me ne zanimaju računala dao bih sve od sebe (makar glupo se čini i zvuči) da "izvučem" kakvu-takvu self-promotion preko postavljanja svojih svirki na jubitu te općenito imati uspješnu solo glazbenu karijeru...
E vidiš. Ja imam frenda poput tebe. Isto bi život dao za sve to. I nemogu reć da im ne ide. Zpr, taj frend je s menom ovo snimio. Ima bend u kojem ja nisam, jel. I on to shvaća poput životnog projekta. Njemu je smisao glazbe da uspije. Dok se ja slažem sa tvojim frendom. Glazba bi trebala bit uživancija. Kog briga oš uspjet. Zabavljamo se.