Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 992.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

A ja idem sutra na Satriania {#}

Take that! :D

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
15 godina
neaktivan

Ma di?

hmda
16 godina
neaktivan
RE: Gitare i sve vezano uz njih
Slash 666 kaže...

Ma di?

Ili je u Pripi7dini ili Špičk0vini, negdje mora biti... :P

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
17 godina
neaktivan
http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
15 godina
neaktivan

4ucker, you've been

hmda
16 godina
neaktivan

Jeb3m te sretnog! :P

Slash 666 kaže...

4ucker, you've been

Am I? :D

Nego, Slash, zašto se ne pokušaš "prijaviti" u taj bend sa prijateljom ako te glazba zanima, meni je to kako si i sam rekao život, mada ja ne bih volio biti u nekom bendu, više onako solo... Ne pjevati - samo svirati... Poput Bucketheada i mnogih drugih glazbenika... A uz sve to, prvo treba "VOLJETI" glazbu...

Music is my life! Amen!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 23:46 (4ucker).
15 godina
neaktivan

A da ti iskreno kažem, davno je ovo snimano. Sad sam se degradiro malo. Ali napredujem opet!

Sad sa tim frendom planiram u nekakav cover bend ili nešto, samo što bih bas svirao, ali nemamo bas. Zasad. ma svašta je moguće. Meni je doma gušt svirat, kad ću mislit da se neću osramotit na probi, ići ću u nekakav bend.

hmda
17 godina
neaktivan

:P

Postam dojmove, nabacim koju slikicu (koje će bit loše kvalitete, odma da upozorim, koma je mobitel) i probat ću ako bu dobar zvuk na lokaciji mojoj snimit nešto i na mp3, pa uploadam možda :D

16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Meni je doma gušt svirat, kad ću mislit da se neću osramotit na probi, ići ću u nekakav bend.

Vidiš, jedno je svirati sebi za dušu, a drugo za lovu recimo kada bi sa bendom nastupao... Ujedno je to i dobro - ugodno s korisnim...

@1domagoj1 - samo naprijed - post it! :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 23:54 (4ucker).
16 godina
neaktivan

Marshall Valvestate 30R - da li je netko probao ovo pojačalo, trebaju mi mišljenja, dojmovi itd.

Hvala

16 godina
neaktivan
powerslave kaže...

Marshall Valvestate 30R - da li je netko probao ovo pojačalo, trebaju mi mišljenja, dojmovi itd.

Hvala

Srednja žalost, iskreno...

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...
powerslave kaže...

Hvala

Može opširnije? {#}

I dodao bih još Roland Cube30, mišljenja etc.

Googlao sam i sve to, jedni ga hvale, drugi pljuju, a svakakvih budala ima po internetu.

Obraćam se vama u nadi da ima netko tko je probao dotično pojačalo pa da mi kaže malo o njemu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 21:28 (powerslave).
17 godina
neaktivan
powerslave kaže...
4ucker kaže...
powerslave kaže...

Hvala

Može opširnije? {#}

Googlao sam i sve to, jedni ga hvale, drugi pljuju, a svakakvih budala ima po internetu.

Obraćam se vama u nadi da ima netko tko je probao dotično pojačalo pa da mi kaže malo o njemu.

Jedni ga hvale

Drugi žale

Treći kažu, e moj brale

Taj je bio kvaran kao šupalj zub

Moj savjet ti je da probaš pojačalo (u dućanu). Bilo bi idealno kad bi ga mogao u istom trenu usporediti sa svojim sadašnjim. To je tranzistorac koji se vjerojatno neće kvariti. E sad, koliko je clean kanal zaista clean, i do koliko može ići na OD kanalu bez da zakrči, najbolje je da sam probaš  :)

-.- ..- .-. .- -.-. .--. .- .-.. .- -.-. ..-. .. --.. .. -.- .- .-.. .- -.-.
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
powerslave kaže...
4ucker kaže...
powerslave kaže...

Hvala

Može opširnije? {#}

Jedni ga hvale

Drugi žale

Treći kažu, e moj brale

Moj savjet ti je da probaš pojačalo (u dućanu). Bilo bi idealno kad bi ga mogao u istom trenu usporediti sa svojim sadašnjim. To je tranzistorac koji se vjerojatno neće kvariti. E sad, koliko je clean kanal zaista clean, i do koliko može ići na OD kanalu bez da zakrči, najbolje je da sam probaš  :)

Care {#}

Da sam ga probao, ne bih tražio tu mišljenja{#}

Ali, nažalost nisam u mogućnosti da ga isprobam.

Moje sadašnje je krš, a ovo mislim uzimat preko oglasnika, vidim da se cijene više-manje kreću oko 1000kn, novo je oko 2000kn, tolko šoldi nemam.

Ništ, moram ga nekako ulovit i isprobat. 

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
powerslave kaže...
4ucker kaže...
powerslave kaže...

Hvala

Može opširnije? {#}

Jedni ga hvale

Drugi žale

Treći kažu, e moj brale

1. Pa i nije baš, imao ga je moj prijatelj pa zato i kažem...

2. Nakon dugog sviranja bez prestanka zna se desiti da zakrči pa stane, no rijetko kada da krči baš onako da ti dođe da ga polupaš...

Kad već daješ toliko novca kupi Bugeru V5 - najbolji lampaš za tu cijenu...

16 godina
Pozdrav svima, kupio sam el. gitaru Behringer iAXE 393 ali nemam Software installation guide tako da neznam kako namjestiti u NI guitar commbo I,II,III da dobijem zvuk na zvucnicima dok sviram... stvar radi dobro kad pustim snimljeni materijal, ali opet necujem nikakav zvuk iz zvucnika dok sviram. Ako netko zna u cemu je problem i kako namjestiti drivere acio 2, ili koje postavke trebaju biti u guitar commbo-u molim da mi detaljno opise jer sam pocetnik s ovim programima. Hvala
extreme life
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

ZASTO NISI REKAO???!!?!?!

15 godina
neaktivan
Icefox kaže...
Pozdrav svima, kupio sam el. gitaru Behringer iAXE 393 ali nemam Software installation guide tako da neznam kako namjestiti u NI guitar commbo I,II,III da dobijem zvuk na zvucnicima dok sviram... stvar radi dobro kad pustim snimljeni materijal, ali opet necujem nikakav zvuk iz zvucnika dok sviram. Ako netko zna u cemu je problem i kako namjestiti drivere acio 2, ili koje postavke trebaju biti u guitar commbo-u molim da mi detaljno opise jer sam pocetnik s ovim programima. Hvala

Probaj jednostavno u control panelu pod playback ukljucit i pojačat mikrofon( ako si gitaru prikljucio na mikrofon), postavke asia ne trebas mijenjat, samo u programu namjestis da ti output ide preko njega(radi latencije)

Welcome to another edition of thunderdome!!!
17 godina

Jel tko zainteresiran za kupnju Yamaha F-310

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/acoustic_guitars/yamaha/f310/index.html

Edit: moze li bar nekakva procjena?

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 16:00 (tnakir).
16 godina
asmodeus kaže...
Icefox kaže...

Probaj jednostavno u control panelu pod playback ukljucit i pojačat mikrofon( ako si gitaru prikljucio na mikrofon), postavke asia ne trebas mijenjat, samo u programu namjestis da ti output ide preko njega(radi latencije)

Nisam napomenuo da se ova gitara spaja preko USB-a na laptop, a ne preko mic porta.

extreme life
15 godina
neaktivan
Icefox kaže...
asmodeus kaže...
Icefox kaže...

Nisam napomenuo da se ova gitara spaja preko USB-a na laptop, a ne preko mic porta.

http://www.behringer.com/EN/Products/IAXE393.aspx

http://www.behringer.com/EN/downloads/pdf/iAXE393_P0612_I_EN.pdf

nadam se da će ti ovo pomoć

Welcome to another edition of thunderdome!!!
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...

Što to, da idem na Satriania? Jesi i ti bio?!

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...

Što to, da idem na Satriania? Jesi i ti bio?!

Ne, nego da uopste dolazi.

17 godina
neaktivan

A jbg, bilo je na muzika.hr i na eventimu, a sad, jbg, nije bio razvikan nešto koncert pa nije bilo reklama ili kaj ja znam, pa ono...

EDIT: Ja sam vidio u nekom prospektiću šta dijele onak na ulici, slučajno uzel (a dobro, vidio sam da ima veze s muzikom i koncertima :P) i vidim ono, 10.11. Satriani, Ljubljana pa eto...

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 20:21 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

A jbg, bilo je na muzika.hr i na eventimu, a sad, jbg, nije bio razvikan nešto koncert pa nije bilo reklama ili kaj ja znam, pa ono...

EDIT: Ja sam vidio u nekom prospektiću šta dijele onak na ulici, slučajno uzel (a dobro, vidio sam da ima veze s muzikom i koncertima :P) i vidim ono, 10.11. Satriani, Ljubljana pa eto...

Pretpostavljam da nije ni bilo skupo, da sam imao kako, išao bih...

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...
1domagoj1 kaže...

Pretpostavljam da nije ni bilo skupo, da sam imao kako, išao bih...

Pa relativno dosta je bilo. 260 kn. A opet, to je Satriani i meni je ovo bio jedan od najboljih koncerata ako ne i najbolji, definitivno je vrijedilo svake lipe. Budem malo detaljnije opisal kad ulovim par minuta vremena.

17 godina
neaktivan
Icefox kaže...

U Audacityju trebaš podesiti da ti reproducira zvuk kad snima.

Otvoriš Audacity > Edit > Preferences... > Audio I/O > Software Playthrough (Play new track while recording it)

-.- ..- .-. .- -.-. .--. .- .-.. .- -.-. ..-. .. --.. .. -.- .- .-.. .- -.-.
16 godina
neaktivan

Je li netko možda zainteresiran za kupnju već spomenutog basprima? Basprim je ručni rad.

Evo i linkova:

http://www.market.ba/muzickaoprema/instrumenti/oglas/621952

http://www.njuskalo.hr/gitare/basprim-rucni-rad-by-josip-vinkovic-oglas-1945788

1.+ 1.+
2.+ 2.+
3.+ 3.+
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2023 15:54 (4ucker).
16 godina
neaktivan

Nemogu dropati B flat/sharp na 6string guitar  znam da ide (B flat, F, B flat, D sharp, G, C) ali triba bi mi bar zvuk svake zice posebno da ustiman sto nemogu naci :( moze pomoc?

...living in my own world, in my own illusion...
17 godina
neaktivan
labrovic kaže...

Nemogu dropati B flat/sharp na 6string guitar  znam da ide (B flat, F, B flat, D sharp, G, C) ali triba bi mi bar zvuk svake zice posebno da ustiman sto nemogu naci :( moze pomoc?

Prvo, ne kužim ovo, B flat/sharp? Ili je jedno ili drugo? Možda si mislio B flat/A sharp, ali to nije potrebno pisati, pošto je A sharp iliti po naški Ais-dur zapravo teoretska ljestvica jer se sastoji od tonova A#, B#, C##, D#, E#, F##, G##, što nema smisla (10 povisilica, bljak), pa se uglavnom (osim u nekim ekstremnim djelima gdje je to namjerno napisano kao Ais-dur) označava kao B flat (B-dur po našem).

Naštimati nije problem, znači trebaju ti ove note: B♭-F-B♭-E♭-G-C, a zvukove svih tih tonova već imaš na gitari :D, jel.

Evo, pretpostavljam da imaš standardni EADGBE štim (ovdje je ton B zapravo H, dakle pišem po anglosaksonskoj verziji). Na petoj žici (prva žica je ona najtanja, zadnja žica je ona najdeblja) stisni prvo polje. To je ton A#/Bb. E sad, najdeblju (E žicu) spuštaj sve dok ne krene zvučati slično kao i ovaj ton koji držiš na prvom polju pete žice. Zašto velim slično? Zato što je između njih razlika u cijeloj oktavi, to će biti isti tonovi, ali za oktavu viši i niži jedan naspram drugoga, zato ne kažem isti (tj. unison), već slični (iako su isti, ali velim, oktava :D). Kad to nađeš dalje je lagano.

Dalje stisneš na zadnjoj najdebljoj žici (koju si upravo naštimao) 7. polje i onda okineš ovu ispod nje (na kojoj si maloprije držao na 1. polju ton Bb) i onda štimaš (spuštaš) tu žicu sve dok ne zvuči isto (ovaj put isto, da - kao i kod klasičnog štimanja) kao i najdeblja na 7. polju. Kad naštimaš tu predzadnju žicu, dalje ide sve kao i kod klasičnog štimanja, stisneš ju na 5. polju pa onda štimaš D žicu da bude Bb itd.

Evo slikice dolje kak se znači štima kad nađeš zadnju žicu gornjom metodom.

Štimanje kad se nađe zadnja najdeblja žica Štimanje kad se nađe zadnja najdeblja žica
Dakle, žica ispod najdeblje mora zvučati prazno okinuta kao najdeblja okinuta na 7. polju. Pa, predpredzadnja prazna kao predzadnja na 5. polju itd. Eto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 12:16 (1domagoj1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice