Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Obicno je jezgra od celika, a omotane su niklom ili niklovanim celikom.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
13 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
betmen kaže...

Danijel:

Ima ih u hard diskovima. Probat ću stare slušalice rastavit ako ne nađem nijedan pokvareni hard.  A ima ih i u Chipoteci :D http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630411662

Jakov:

E ne znam koja je to vrsta, znam samo da su bijele boje i imaju ovakve nabore koji se čuju kod slide-a. Što se inače dogodi kad približiš magnet žicama, bi li se one trebale približit magnetu? Jer kod mene se ne dogodi ništa.

kakav je tocno magnet, od kud ti? kojih je dimenzija? koliko si puta namotao zicu oko njega? jesi to radio rucno ili? ovo u linku su metalne zice, kao sto bi i trebale biti za akusticnu gitaru... pogledaj si malo po netu kako i od cega se rade Pupovi, nije to bas samo tako...

onaj koji jesam
16 godina
neaktivan

Ma ne pokušavam sad napravit nekog Jazzmastera od ovog svog kineza, nego čisto bi bilo zakon imati ručno napravljen pickup :D Ako uspije uspije, ionako ga radim takoreći od smeća.

Nabavio sam bolji magnet (ovaj se čak priljubi uz žice kad ga približiš, što je napredak) i sad još imam neki trafo naći. Neću dosađivat, javim se kad bude gotovo {#}

13 godina
neaktivan
betmen kaže...

Ma ne pokušavam sad napravit nekog Jazzmastera od ovog svog kineza, nego čisto bi bilo zakon imati ručno napravljen pickup :D Ako uspije uspije, ionako ga radim takoreći od smeća.

Nabavio sam bolji magnet (ovaj se čak priljubi uz žice kad ga približiš, što je napredak) i sad još imam neki trafo naći. Neću dosađivat, javim se kad bude gotovo {#}

ma razumijem te, ja sam isto ko klinac to pokusavao s frendom napraviti, pa smo nakon 6 pokusaja skuzili da nije to sam tak, pa da te postedim nekih muka ;)... znaci kolko sam skuzio taj bi pickup stavio na tijelo akusticne gitare?  imas takvih Pupa za kupiti inace, pa si pogledaj alo po netu kak to izgleda, specifikacije i tak, pomoci ce ti 

onaj koji jesam
14 godina
neaktivan

Pozdrav !

Cuo sam da se svi akordi mogu svirati kao E ili Em akord + barre chord 2 polja pokraj.

Moze li mi netko to malo vise objaniti ili staviti neki link ???

Hvala unaprijed.

Moj nickname je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
16 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

Pozdrav !

Cuo sam da se svi akordi mogu svirati kao E ili Em akord + barre chord 2 polja pokraj.

Hvala unaprijed.

Jednostavno - od 0 do 12 polja bilo koje zice pokriva prvu oktavu, ako imas gitaru sa 24-25 polja, onda imas slijedecu oktavu od 12 do 24tog.

E-hvat je samo jedan od hvatova iz CAGED sistema, koji je ime dobio po akordima koje hvatovi proizvode bez barrea - C-hvat, A-hvat, etc...

To znaci da uz barre i BILO KOJI CAGED hvat, mozes proizvesti bilo koji akord bilo gdje, iako doduse neki CAGED hvatovi su kompliciraniji pa je tesko/nemoguce uhvatiti barre i hvat.

U E-hvatu, bas ton (najdeblja zica) odredjuje tonalitet akorda, tako da ako npr. zelis a-mol, potrazis na 6toj zici A ton (5 polje), napravis barre kroz 5 prag i stisnes 4 i 5 zicu na 7 polju.

Par primjera na E-hvatu, za kojeg si i pitao, 6 zica, brojavsi od najtanje zice:

000220 - e mol

111331 - f mol

333553 - g mol

ili

001220 - E dur

112331 - F dur

334553 - G dur

All the people in the left wing fuck and all the people in the right wing fuck and all the people in the underground fuck... I find myself stupified, coming back again
14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Games 4 life kaže...

Pozdrav !

Hvala unaprijed.

Jednostavno - od 0 do 12 polja bilo koje zice pokriva prvu oktavu, ako imas gitaru sa 24-25 polja, onda imas slijedecu oktavu od 12 do 24tog.

E-hvat je samo jedan od hvatova iz CAGED sistema, koji je ime dobio po akordima koje hvatovi proizvode bez barrea - C-hvat, A-hvat, etc...

To znaci da uz barre i BILO KOJI CAGED hvat, mozes proizvesti bilo koji akord bilo gdje, iako doduse neki CAGED hvatovi su kompliciraniji pa je tesko/nemoguce uhvatiti barre i hvat.

U E-hvatu, bas ton (najdeblja zica) odredjuje tonalitet akorda, tako da ako npr. zelis a-mol, potrazis na 6toj zici A ton (5 polje), napravis barre kroz 5 prag i stisnes 4 i 5 zicu na 7 polju.

Par primjera na E-hvatu, za kojeg si i pitao, 6 zica, brojavsi od najtanje zice:

000220 - e mol

111331 - f mol

333553 - g mol

ili

001220 - E dur

112331 - F dur

334553 - G dur

Hvala.

17 godina
neaktivan

Bah ne da mi se opet pisat, glupi forum je pojeo post (nedostupne stranice(?!)), a vidim da je Deus vec odgovorio.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 20:54 (1domagoj1).
14 godina
protjeran

Da, tak se sviraju barei i idu ti po redu; C CIS D DIS E F FIS G GIS A B H. Bilo molovi il durevi, a naravno i ostali. Ako si pocetnik nauci mol, dur i 7, a ostale s vremenom. Evo ti sve interaktivno ilustrirano, pa uci. http://www.yumidi.com/akordi-za-gitaru

daniel
15 godina
neaktivan

dobar dan, može preporuka jedne jeftine distortion pedale za frenda iz benda, oko 100-300kn

cort g200
17 godina

relic ?!

You got to lose to know how to win
17 godina

U Fenderovom slučaju Road Worn.

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
17 godina
disaster98 kaže...

dobar dan, može preporuka jedne jeftine distortion pedale za frenda iz benda, oko 100-300kn

U tom cjenovnom rangu je teško naći nešto iole pošteno pa je možda najbolja preporuka da pregleda oglasnike i uzme Boss DS-1 (on bi se mogao pronaći za tristotinjak kn).

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
15 godina
odjavljen

Cool cat valja ako se nađe za te pare.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
disaster98 kaže...

Rekli su ti. Ali nemoj kupovati ako očekuješ nešto kao Suhr Riot, Tubescreamer i šta ja znam... Daleko je to od toga.

14 godina
neaktivan

evo ucim svirat gitaru vec nekih mjeces dana i trenutno sam nauci svirat dylan-knockin on heavens door,azra-balkan i greenday-time of your life,pa bi molio ako mi moze netko preporucit neku rock pjesmu za pocetnike
hvala :D

Origin/Battlelog:BumbleBee_HR xfire:optimus122
17 godina

Ako prolazi hard rock, Ac-Dc - Highway to Hell ti je jednostavna (kao i još neke njihove, ali za početak ova) :)

14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebam malu pomoc:

Danas sam mjenjao G žicu na gitari i sve je lijepo proslo...

Onda sam htio promjeniti E žicu (low E string, 6.) i kad sam ju zatezivao, ona je pukla

Onda sam htio promjeniti A žicu i ista stvar kao i sa E žicom.

Neznam sto nije u redu, mozda sam ih prebrzo nastimavao???

Inace, zice su Martin acoustic guitar strings

15 godina
odjavljen

Ne smiješ prebrzo, ali sumnjam da je do toga, za takve stvari se nosi na reklamaciju, morao biš dobiti nove ako je ok dućan, ali vjerojatno nije.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina

Jesi ti siguran da nisi to previse zatego?nema veze kolko brzo to radis,bar ja nisam imo s tim problema jako brzo zavrcem uvijek

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen

Da, možda je štimao za oktavu više..

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

Prvi puta kad sam ja mijenjao zice isto su mi dvije pukle, dvije najdeblje. Zasto? Jer sam ih precvikao. Motao sam prema gore i onda krenuo vracati prema dolje, kao da ih zavuzlam. Puk.

Dok nisam skuzio kako pravilno motati.

15 godina
odjavljen

Eh kakve su to jadne žice, ove za bass nema šanse da puknu, samo motaš gore, dole, nema veze. Ja namotam uredno, ali vidio sam svakako namotane.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Eh kakve su to jadne žice, ove za bass nema šanse da puknu, samo motaš gore, dole, nema veze. Ja namotam uredno, ali vidio sam svakako namotane.

Namotao sam ih jednu preko druge, tj. cik-cak, nije to mala napetost, na A zici to je 9 kg. Jedna drugu zazile, jos ih zavrtim i eto.

14 godina
neaktivan

EDIT: double post

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 11:37 (Games 4 life).
14 godina
neaktivan

Evo sad sam stavio E žicu i kad sam je malo nastimavao

dosao sam do 2F# i 2G. Kolko mi jos treba do 3E ???

Nije jako napeta, al me strah da ne pukne.

EDIT:

Kolko bi mi 6-ta E žica trebala imati Hz, a kolko A žica ???

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 11:44 (Games 4 life).
17 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

EDIT:

Prva E ti treba biti E2 {#}

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
14 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Games 4 life kaže...

EDIT:

A 6 -ta E bi trebala biti E3 ??? Kolko Hz treba imati low E ?

15 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...
i_rambo_plache kaže...
Games 4 life kaže...

EDIT:

A 6 -ta E bi trebala biti E3 ??? Kolko Hz treba imati low E ?

goglaj "Note" odi na wikipediju i najdi si te podatke ako te zanimaju...

Najdeblja žica je E2, najtanja E4.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice