Obicno je jezgra od celika, a omotane su niklom ili niklovanim celikom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danijel:
Ima ih u hard diskovima. Probat ću stare slušalice rastavit ako ne nađem nijedan pokvareni hard. A ima ih i u Chipoteci :D http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630411662
Jakov:
E ne znam koja je to vrsta, znam samo da su bijele boje i imaju ovakve nabore koji se čuju kod slide-a. Što se inače dogodi kad približiš magnet žicama, bi li se one trebale približit magnetu? Jer kod mene se ne dogodi ništa.
kakav je tocno magnet, od kud ti? kojih je dimenzija? koliko si puta namotao zicu oko njega? jesi to radio rucno ili? ovo u linku su metalne zice, kao sto bi i trebale biti za akusticnu gitaru... pogledaj si malo po netu kako i od cega se rade Pupovi, nije to bas samo tako...
Ma ne pokušavam sad napravit nekog Jazzmastera od ovog svog kineza, nego čisto bi bilo zakon imati ručno napravljen pickup :D Ako uspije uspije, ionako ga radim takoreći od smeća.
Nabavio sam bolji magnet (ovaj se čak priljubi uz žice kad ga približiš, što je napredak) i sad još imam neki trafo naći. Neću dosađivat, javim se kad bude gotovo
Ma ne pokušavam sad napravit nekog Jazzmastera od ovog svog kineza, nego čisto bi bilo zakon imati ručno napravljen pickup :D Ako uspije uspije, ionako ga radim takoreći od smeća.
Nabavio sam bolji magnet (ovaj se čak priljubi uz žice kad ga približiš, što je napredak) i sad još imam neki trafo naći. Neću dosađivat, javim se kad bude gotovo
ma razumijem te, ja sam isto ko klinac to pokusavao s frendom napraviti, pa smo nakon 6 pokusaja skuzili da nije to sam tak, pa da te postedim nekih muka ;)... znaci kolko sam skuzio taj bi pickup stavio na tijelo akusticne gitare? imas takvih Pupa za kupiti inace, pa si pogledaj alo po netu kak to izgleda, specifikacije i tak, pomoci ce ti
Pozdrav !
Cuo sam da se svi akordi mogu svirati kao E ili Em akord + barre chord 2 polja pokraj.
Moze li mi netko to malo vise objaniti ili staviti neki link ???
Hvala unaprijed.
Pozdrav !
Cuo sam da se svi akordi mogu svirati kao E ili Em akord + barre chord 2 polja pokraj.
Hvala unaprijed.
Jednostavno - od 0 do 12 polja bilo koje zice pokriva prvu oktavu, ako imas gitaru sa 24-25 polja, onda imas slijedecu oktavu od 12 do 24tog.
E-hvat je samo jedan od hvatova iz CAGED sistema, koji je ime dobio po akordima koje hvatovi proizvode bez barrea - C-hvat, A-hvat, etc...
To znaci da uz barre i BILO KOJI CAGED hvat, mozes proizvesti bilo koji akord bilo gdje, iako doduse neki CAGED hvatovi su kompliciraniji pa je tesko/nemoguce uhvatiti barre i hvat.
U E-hvatu, bas ton (najdeblja zica) odredjuje tonalitet akorda, tako da ako npr. zelis a-mol, potrazis na 6toj zici A ton (5 polje), napravis barre kroz 5 prag i stisnes 4 i 5 zicu na 7 polju.
Par primjera na E-hvatu, za kojeg si i pitao, 6 zica, brojavsi od najtanje zice:
000220 - e mol
111331 - f mol
333553 - g mol
ili
001220 - E dur
112331 - F dur
334553 - G dur
Pozdrav !
Hvala unaprijed.
Jednostavno - od 0 do 12 polja bilo koje zice pokriva prvu oktavu, ako imas gitaru sa 24-25 polja, onda imas slijedecu oktavu od 12 do 24tog.
E-hvat je samo jedan od hvatova iz CAGED sistema, koji je ime dobio po akordima koje hvatovi proizvode bez barrea - C-hvat, A-hvat, etc...
To znaci da uz barre i BILO KOJI CAGED hvat, mozes proizvesti bilo koji akord bilo gdje, iako doduse neki CAGED hvatovi su kompliciraniji pa je tesko/nemoguce uhvatiti barre i hvat.
U E-hvatu, bas ton (najdeblja zica) odredjuje tonalitet akorda, tako da ako npr. zelis a-mol, potrazis na 6toj zici A ton (5 polje), napravis barre kroz 5 prag i stisnes 4 i 5 zicu na 7 polju.
Par primjera na E-hvatu, za kojeg si i pitao, 6 zica, brojavsi od najtanje zice:
000220 - e mol
111331 - f mol
333553 - g mol
ili
001220 - E dur
112331 - F dur
334553 - G dur
Hvala.
Bah ne da mi se opet pisat, glupi forum je pojeo post (nedostupne stranice(?!)), a vidim da je Deus vec odgovorio.
Da, tak se sviraju barei i idu ti po redu; C CIS D DIS E F FIS G GIS A B H. Bilo molovi il durevi, a naravno i ostali. Ako si pocetnik nauci mol, dur i 7, a ostale s vremenom. Evo ti sve interaktivno ilustrirano, pa uci. http://www.yumidi.com/akordi-za-gitaru
dobar dan, može preporuka jedne jeftine distortion pedale za frenda iz benda, oko 100-300kn
kako se zove ovaaj finiš ili šta je već.... ovo kad gitara izglededa izudarano
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http://img99.imageshack.us/img99/5216/gitarr3qb2.jpg&imgrefurl=http://www.yourforumisgluedtoasiteonfire.net/topic/2299-frusciantes-main-strat/&h=471&w=470&sz=65&tbnid=hJrwnE7shji90M:&tbnh=92&tbnw=92&prev=/search%3Fq%3Djohn%2Bfrusciantes%2Bguitars%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=john+frusciantes+guitars&usg=__MfvyfKybHgOw5lKff7d0hffAHbk=&docid=q_agDnVisVLOyM&hl=hr&sa=X&ei=ihxkUJ_wCo35sga6oYHwBA&sqi=2&ved=0CCQQ9QEwAg&dur=1564
relic ?!
U Fenderovom slučaju Road Worn.
dobar dan, može preporuka jedne jeftine distortion pedale za frenda iz benda, oko 100-300kn
U tom cjenovnom rangu je teško naći nešto iole pošteno pa je možda najbolja preporuka da pregleda oglasnike i uzme Boss DS-1 (on bi se mogao pronaći za tristotinjak kn).
Cool cat valja ako se nađe za te pare.
Rekli su ti. Ali nemoj kupovati ako očekuješ nešto kao Suhr Riot, Tubescreamer i šta ja znam... Daleko je to od toga.
evo ucim svirat gitaru vec nekih mjeces dana i trenutno sam nauci svirat dylan-knockin on heavens door,azra-balkan i greenday-time of your life,pa bi molio ako mi moze netko preporucit neku rock pjesmu za pocetnike
hvala :D
Ako prolazi hard rock, Ac-Dc - Highway to Hell ti je jednostavna (kao i još neke njihove, ali za početak ova) :)
Pozdrav!
Trebam malu pomoc:
Danas sam mjenjao G žicu na gitari i sve je lijepo proslo...
Onda sam htio promjeniti E žicu (low E string, 6.) i kad sam ju zatezivao, ona je pukla
Onda sam htio promjeniti A žicu i ista stvar kao i sa E žicom.
Neznam sto nije u redu, mozda sam ih prebrzo nastimavao???
Inace, zice su Martin acoustic guitar strings
Ne smiješ prebrzo, ali sumnjam da je do toga, za takve stvari se nosi na reklamaciju, morao biš dobiti nove ako je ok dućan, ali vjerojatno nije.
Jesi ti siguran da nisi to previse zatego?nema veze kolko brzo to radis,bar ja nisam imo s tim problema jako brzo zavrcem uvijek
Da, možda je štimao za oktavu više..
Prvi puta kad sam ja mijenjao zice isto su mi dvije pukle, dvije najdeblje. Zasto? Jer sam ih precvikao. Motao sam prema gore i onda krenuo vracati prema dolje, kao da ih zavuzlam. Puk.
Dok nisam skuzio kako pravilno motati.
Eh kakve su to jadne žice, ove za bass nema šanse da puknu, samo motaš gore, dole, nema veze. Ja namotam uredno, ali vidio sam svakako namotane.
Eh kakve su to jadne žice, ove za bass nema šanse da puknu, samo motaš gore, dole, nema veze. Ja namotam uredno, ali vidio sam svakako namotane.
Namotao sam ih jednu preko druge, tj. cik-cak, nije to mala napetost, na A zici to je 9 kg. Jedna drugu zazile, jos ih zavrtim i eto.
EDIT: double post
Evo sad sam stavio E žicu i kad sam je malo nastimavao
dosao sam do 2F# i 2G. Kolko mi jos treba do 3E ???
Nije jako napeta, al me strah da ne pukne.
EDIT:
Kolko bi mi 6-ta E žica trebala imati Hz, a kolko A žica ???
EDIT:
Prva E ti treba biti E2
EDIT:
Prva E ti treba biti E2
A 6 -ta E bi trebala biti E3 ??? Kolko Hz treba imati low E ?
EDIT:
Prva E ti treba biti E2
A 6 -ta E bi trebala biti E3 ??? Kolko Hz treba imati low E ?
goglaj "Note" odi na wikipediju i najdi si te podatke ako te zanimaju...
Najdeblja žica je E2, najtanja E4.