Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.476
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
ivan dragi kaže...

Frend prodaje yamahu eg 112 s yamahinim pojačalom ga-10.

Gitara je ok, za početnika sasvim dovoljna. Zvuk je fenomenalan s obzirom na low price. Malo šteka na switchu (5 stupnjeva), zna izgubiti kontakt što ponekad iritira. Body i neck gitare su u vrlo dobrom stanju, mašinice su ok, stavljene su nove žice, sad neznam točno koje je stavio, to ću ga pitati. Kabel je nov, 5-6 metara. Kurbla je uključena.

Distorzija na pojačalu je malo čudna, kad stavim slušalice je puno bolja, možda tako mora biti s obzirom da je to ipak jeftino pojačalo.

Malo me brine taj prekidač, ja to nisam nikad mijenjao i ne bi htio sad učiti, neznam koliki je to problem? Gledam po netu te prekidače, ima ih svakakvih, od 50kn nadalje.. jel paše bilo koji s 5 stupnjeva ili mora biti neki posebni?

Jel ok 800 kuna za cijeli set?

To bi se možda dalo riješiti i kontakt sprejem.

4ucker kaže...

Imho, 800KN je i ispod cijene za cijeli set.

Da,  moglo bi za 1000kn, možda 1200 max, ali teško se prodaje danas.

speedy56 kaže...

Možete mi preporučiti neku (novu) akustičnu gitaru do nekih 1500-2000 kn,

Ako ova tema nije namjenjena ovakvim pitanjima se ispričavam i samo zanemarite post.

Pitanje je ok, ja ne znam, netko će ti već reći, ako ne, pretraži glazbeni forum.

Vodka 762 kaže...

što vi kažete na ovu bizarnu stvar

http://www.deanguitars.com/ulijonroth.php

Zanimljivo {#}

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ja imam klasicnu i sad,ako mi netko moze preporuciti žice (sve),ali da budu one "najlonske".

Pa ako mi itko moze preporuciti zice za nju?!

Neznam se potpisat..xDD
16 godina
neaktivan

ja sviram isto na najlonskim......uzmi savarez ili hanabach one su ti najbolje

neznam šta da napišem
15 godina

Samo obrati pozornost na tension. Vjerujem da će ti Hanabach low tension (zeleni paketić) najbolje sjest, meni su stvarno olakšale i život i uši.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
neaktivan

NIgdje da nađem,de mi neku onlajn trgovinu.

Neznam se potpisat..xDD
17 godina
neaktivan

Ja na svojoj klasičnoj imam D'addario medium tension, sviram umjereno često, s trzalicom, i ovaj paket imam već sigurno više od godinu dana. Možeš ih nabaviti u svakom gitar shopu.

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
17 godina

Was ist das?

link

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
odjavljen

Kinez. Ima prolaznih, ima katastrofalnih.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

LJUDI DA LI MI JE GITARA BEZBJEDNA U KOFERU ...IMAM BLEJDA STRATOKASTERA VINTEDZ TEKSAS GITARA JE ODLICNA I NE ZELIM DA MI SE SJEBE .ZNACI DA LI JE UZ KOFER SIGURAN OD VARIJACIJA U TEMPERATURI JER SAD JE ZIMA I HLADNO JE U MOJOJ SOBI ...HVALA SVIMA :)

15 godina
odjavljen

Je više manje, ali opet ne bi trebalo držati u prevlažnom prostoru dugo.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

ne brinem se zbog vlage od toga je sigurna ..provjereno :D ...samo me promjena temperature zabrinjava ...i da li ju je bolje drzati u toplijem ili u hladnijem prostoru ..ili je nebitno sve dok temperatura varira samo nekoliko stepeni ?? i jako mi je drago sto imam taj kofer jer da ga nemam ja mislim da bih poludio od brige, kofer je stvarno odlican oblozen je staklenom vunom tako da mi vlaznost ne predstavlja problem :) 

15 godina
odjavljen

Ne brini zbog temperature, moj je bio u koferu i na -15, tako da par stupnjeva sigurno nije problem.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

e to me zanima :D ..hvala, sada se vise ne brinem...toliko :P :D .... haj cao ljudi ...registrovao sam se ovde samo da za to pitam :D 

17 godina
neaktivan

Prodajem električnu gitaru + pojačalo + kablaža i sve ostalo...(Epiphone Les Paul Special 2 + Laney LX20) Moguća zamjena za Android Smartphone, inače 1800 Kn za to dvoje skupa

Oglas: http://www.njuskalo.hr/gitare/epiphone-les-paul-special-2-ebony-oglas-2729163

Ako je neko zainteresiran javite mi se u PM ili SMS-on ili pozivom na broj 09 21 21 2211

IRebic
16 godina
IRebic kaže...

Prodajem električnu gitaru + pojačalo + kablaža i sve ostalo...(Epiphone Les Paul Special 2 + Laney LX20) Moguća zamjena za Android Smartphone, inače 1800 Kn za to dvoje skupa

Oglas: http://www.njuskalo.hr/gitare/epiphone-les-paul-special-2-ebony-oglas-2729163

Ako je neko zainteresiran javite mi se u PM ili SMS-on ili pozivom na broj 09 21 21 2211

Ne kužim, pa jel nije bolje za prodaju da staviš sliku svoje gitare i pojačala, a ne ovako random neku s neta. Vjerujem da bi ti se više kupaca javilo.

Pola će ih ovako odustati, jer su lijeni poslat mail i tražit slike.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...
IRebic kaže...

Prodajem električnu gitaru...

Ne kužim, pa jel nije bolje za prodaju da staviš sliku svoje gitare i pojačala, a ne ovako random neku s neta. Vjerujem da bi ti se više kupaca javilo.

Pola će ih ovako odustati, jer su lijeni poslat mail i tražit slike.

Slike dodane, hvala na savjetu

IRebic
17 godina

Di bi mogo kupit TUSQ ili koštani nut?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan

Evo i ja sviram gitaru!

Nakon 15-godina rokanja po podrumima digao sam ruke od svirke. Sad sam opet počeo ali samo za razonodu.

Imam Hagstrom scandi, i akustaru Alhambra P1

God save flat rate
13 godina
neaktivan
IRebic kaže...

Skup si...Nova, ista gitara je 1200 kuna,gdje god hoćeš kupiti,bez cjenkanja.A pojačalo je isto tako ,novo 600 kuna,pa i niže...

I gitaru i pojačalo se može dobiti u dućanu za 1700 kuna bez većih problema,tako da ti je moj savjet da malo korigiraš cijenu.Ne radi mene,već eto radi onih koji će kupiti,a da za par dana ne shvate da su malo nasanjkani.

17 godina
neaktivan

Ima li tko kakvih iskustva sa jeftinim žicama iz Kine, naručenim preko ebaya? Evo, ja sam naručio 2 kompleta za 4 dolara. Stavio prvi komplet prije koja 2 tjedna. Inače, Fender žice. Mogu reć da su ugodne za svirat. Još kad inače sviram u D štimu, pa su malo labavije. Al to mi paše. I još uvijek zvuče kao nove, dakle onako zvonko, svijelto. 

I ogromna je razlika, jer dok se sjetim ovih starih, koje sam imao kojih godinu dana, ako ne i više. Sad s novim se čak drugačije čuje kad skroz zamutim ton na gitari na potenciometru, nego na starim žicama. I na svakoj poziciji onog pickup selectora se ogromna razlika čuje. Na starim žicama se slabije razlika čula. Eh, da naravno da je zbog tog što su nove žice i da će to trajat kojih mjesec dana, pa će postat možda malo mutne. Al očekivao sam da pošto su tak jefine i još iz Kine, da će to biti ono gadno, da će počet pucat odma. Al evo, zasad su oke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 17:22 (N. Ohm).
15 godina
odjavljen

A ako su fender su fender, nema veze otkud su. Osim ako ne rade fejkove, ali sumnjam.

Inače sve žice su puno jeftinije na ebayu nego kod nas, pa ako imate vremena organizirajte se da kupujete žice samo s ebaya unaprijed, i to tako da kupite maksimum žica za istu poštarinu, ali da sve zajedno košta ispod 160 kn.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Godin kaže...
IRebic kaže...

Skup si...Nova, ista gitara je 1200 kuna,gdje god hoćeš kupiti,bez cjenkanja.A pojačalo je isto tako ,novo 600 kuna,pa i niže...

I gitaru i pojačalo se može dobiti u dućanu za 1700 kuna bez većih problema,tako da ti je moj savjet da malo korigiraš cijenu.Ne radi mene,već eto radi onih koji će kupiti,a da za par dana ne shvate da su malo nasanjkani.

Di si je ti vidio novu za 1200 kn???

IRebic
13 godina
neaktivan
IRebic kaže...
Godin kaže...
IRebic kaže...

Di si je ti vidio novu za 1200 kn???

Evo naprimjer tu:

http://www.musicshop-no1.hr/epiphone-les-paul-special-ii-ebony.html

A ovdje ti je "najskuplja"{#}:

http://www.franc-music-shop.com/gitare/7330-epiphone-special-ii-hs

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 12:25 (Godin).
14 godina
neaktivan

Ali njegova više vrijedi jer je rabljena, svi znamo da gitare dobe na kvaliteti s godinama. :P

17 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Ali njegova više vrijedi jer je rabljena, svi znamo da gitare dobe na kvaliteti s godinama. :P

LOL, to vrijedi za gitare od kvalitetnog drva, stare po 30 i više godina.

A u Hrvatskoj je takva situacija da će biti sretan ako uspije prodati oboje za 1200, nažalost... Iako je u redu što drži cijenu tako visokom, možda mu se posreći pa će netko i kupiti.

Get pissed and slapped my bitch right in her dirty pudding.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 13:33 (i_rambo_plache).
13 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
k1klop kaže...

A u Hrvatskoj je takva situacija da će biti sretan ako uspije prodati oboje za 1200, nažalost... Iako je u redu što drži cijenu tako visokom, možda mu se posreći pa će netko i kupiti.

Može komotno dodati "by Stradivari" u naslov.

13 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Ja imam klasicnu i sad,ako mi netko moze preporuciti žice (sve),ali da budu one "najlonske".

Pa ako mi itko moze preporuciti zice za nju?!

D'Addario EJ46.

Koristim ih jer dođu super zapakovane (u plastičnoj vreći, mora se poderati da bi se otvorila) pa žice budu perfektno nove što često nije slučaj s onim što dođu u papiru.

A kad imam koncert stavim si Pro Arte Composite iste debljine.

To su poprilično debele žice, jake napetosti, ali zvuče super. Svirao sam i Savarez nekad u mladosti, bile su super, ali više ih nemam gdje kupiti.

14 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
k1klop kaže...

Sarkazam, inace s trenutnim stanjem kod nas nece ju tak lako prodat jer instrumenti se dosta teško prodaju, pogotovo ako se trazi duplo veca cijena neko što vrijede. Ja svog Epiphonea SG 310 nisam mogo prodat za 800kn preko njuškala pa sam ga uvalio frendu, s tim da je taj special još vece smece.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 17:59 (k1klop).
16 godina

Naravno da neće. Ali uvijek stoji da ima budala i onih neupućenih. O stanju na tržištu dovoljno govori da Les Paul Standard-i idu čak za 7500KN, što je bolesno jeftino.

17 godina

Pozz, ekipa.

Kupio sam DPDT switch za footswitch (pogledaj sliku) i sad neznam di šta treba zalemit,

otvorio sam instrumentalni kabel (onaj za spojit đitru u pojačalo) i imam dvije žice,

a kao što vidite na slici switch ima 6 nožica, pa sad neznam di bi trebo zalemit,

pa ak' neko zna?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice