imaš jednog bijelog RG350DX sa X2n-om u bridge u za 2000kn,vjerujem da će ti jakov ili 4ucker ovdje dat najbolje prijedloge
http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-rg-350-dx-white-oglas-4328006
imaš jednog bijelog RG350DX sa X2n-om u bridge u za 2000kn,vjerujem da će ti jakov ili 4ucker ovdje dat najbolje prijedloge
http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-rg-350-dx-white-oglas-4328006
S tom 350 ne možeš fulat ako ti se sviđaju takve gitare. Ili ako ima neki godin, isto nije loše za te pare.
taman vidio ovoga,jel on šta valja?
http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-sas-32-fm-oglas-5331379
FR mi ne treba
e ima li ovdje ikoji gitarist iz splita da mi reće di su najbolje instrukcije za gitare? mislim se između telefaxa na trsteniku i tamo u varošu, pa nek mi neko preporuči i da broj ako može
taman vidio ovoga,jel on šta valja?
http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/ibanez-sas-32-fm-oglas-5331379
Meni se ova čini k'o dobar izbor. Ali ako može, neka ode i proba gitare negdje.
Nova košta 300 kn više , tako da...
http://webshop.musicshop.hr/gitara-elektrina-qmstblk-p-5113.html
Evo, prosaral sam forum i nasel.
Sad bi molil nekog ko se kuzi, da mi kaze sta je od tog najbolje;
studio vs standard bs custom vs faded vs taditional
Mozda sam nekaj pomjesal, nemojte odma suditi, jer samo hocu biti siguran kaj kupujem. Nije to malo para.
Pitam zato jer sam te oglase nasel ja njuskalu, a znam da ljudi svasta pisu, pa eto...
Nije mi prva gitara, al o GLP-u ne znam puno, osim da ima odlican zvuk.
Hvala unaprijed!
a sta, ti kupujes gibsona? a pitas za razliku izmedu studia i standarda?
Znam da se znalcima to cini totalna glupost da neko kupuje takvu gitaru, a ne zna puno bas o njoj. Sviral sam par puta na Standard+ i gitara me odusevila. Znam da je bolja, ali me zanimalo zasto ja duplo skuplja.
Srecom imam mogucnost i kupit cu je, kak god se nekome cinilo da je to bacanje para.
Nije uopće bacanje para, za nekoga tko se bavi glazbom isplati mu se imati kvalitetan instrument koji mu je ugodan za sviranje i odlično zvuči. Ne isplati se kao si neki drkađija u sobi koji zna svirati samo smoke on the water i nemaš uopće sluha.
Uvijek se isplati ak imas viska para :)
Ma dobro, ako imas 15 godina i starci ti nisu bogatasi koji te tretiraju kao da si princ, onda naravno da ces poceti sa bilo kakvim tandrkalom, i onda uz visemjesecnu stednju i ljetne poslove uzeti si polovno neki dobar instrument od nekog lokalnog rokera-veterana.
No pravi 'ispit' dolazi kasnije, kad napunis 23-24 godine, imas posao i prakticno si mozes uzeti odlican instrument na kreditnu ili cekove na 3-4 mjeseca... da li ces to napraviti?
Ma dobro, ako imas 15 godina i starci ti nisu bogatasi koji te tretiraju kao da si princ, onda naravno da ces poceti sa bilo kakvim tandrkalom, i onda uz visemjesecnu stednju i ljetne poslove uzeti si polovno neki dobar instrument od nekog lokalnog rokera-veterana.
No pravi 'ispit' dolazi kasnije, kad napunis 23-24 godine, imas posao i prakticno si mozes uzeti odlican instrument na kreditnu ili cekove na 3-4 mjeseca... da li ces to napraviti?
Gitara je ionako samo alat. FINGERZ BRO
Upravo to.
Ja sviram na nekoj Eterna by Yamaha od 1200Kn ljudi moji.
To je pocetnicki stav. Prsti oblikuju stil, ali gitara (i oprema) oblikuje zvuk.
Nema tih prstiju koji ce iz Marshalla izvuci zvuk Dual Rectifiera; zvuk sa reverbom; brz tremolo; phaser; Ibanez nece nikad zvucati kao Gibson; na six-stringerici ne mozes svirati pjesme koje traze seven-stringer...
Prsti su ogranicenje samo mozda prvih 9-12 mjeseci, nakon toga problem postaje trzanje (pod uslovom da nisi legato-freak kojem je trzanje kompletno zakrzljalo), nakon trzanja problem postaje uskladiti to dvoje.
Kad sve to slozis - onda se zakacis na 'sound' pa prodajes/kupujes/mijenjas opremu (ukljcujuci i gitare) dok ne dobijes zvuk koji zelis.
To je pocetnicki stav. Prsti oblikuju stil, ali gitara (i oprema) oblikuje zvuk.
Nema tih prstiju koji ce iz Marshalla izvuci zvuk Dual Rectifiera; zvuk sa reverbom; brz tremolo; phaser; Ibanez nece nikad zvucati kao Gibson; na six-stringerici ne mozes svirati pjesme koje traze seven-stringer...
Prsti su ogranicenje samo mozda prvih 9-12 mjeseci, nakon toga problem postaje trzanje (pod uslovom da nisi legato-freak kojem je trzanje kompletno zakrzljalo), nakon trzanja problem postaje uskladiti to dvoje.
Kad sve to slozis - onda se zakacis na 'sound' pa prodajes/kupujes/mijenjas opremu (ukljcujuci i gitare) dok ne dobijes zvuk koji zelis.
Slažem se. Ja nisam ni ciljao na to, nego na tehniku, jer imho, prvo nauči svirati kako treba, a onda osim ako nisi, kako si rekao, princ, kupi nešto dobro.
Može mi neko preporučit neke žice za električnu i akustičnu gitaru. Do sad sam uzimo uvijek iste jer su u dućanu imali svega par vrsti al sad kupujem prek ebaya tako da imam veći izbor. Debljina za električnu 10 a za akustičnu 11-12.
Slažem se. Ja nisam ni ciljao na to, nego na tehniku, jer imho, prvo nauči svirati kako treba, a onda osim ako nisi, kako si rekao, princ, kupi nešto dobro.
Onda nisam shvatio dobro, ali to sto navodis je vec puno sveobuhvatniji problem... ima masa ljudi koji kupuju vrlo skupe stvari cim se pocnu necime baviti, jer misle da ce im to omoguciti laksi prolaz. Poznajem curu koja je u Hr na patike za trcanje spiskala 2000 kuna, obukla ih jedanput i onda zakljucila da joj se trcanje ne svidja.
Onda nisam shvatio dobro, ali to sto navodis je vec puno sveobuhvatniji problem... ima masa ljudi koji kupuju vrlo skupe stvari cim se pocnu necime baviti, jer misle da ce im to omoguciti laksi prolaz. Poznajem curu koja je u Hr na patike za trcanje spiskala 2000 kuna, obukla ih jedanput i onda zakljucila da joj se trcanje ne svidja.
Upravo to. Misle da će ako sviraju na Gibson-u biti uspješni u sviranju k'o ti i ostali u Dark Souls. E, pa neće. Mada znam neke koje to potiče da više vježbaju.
Što su joj te patike davala neki turbo boost? LOL
Upravo to. Misle da će ako sviraju na Gibson-u biti uspješni u sviranju k'o ti i ostali u Dark Souls. E, pa neće. Mada znam neke koje to potiče da više vježbaju.
A cuj... neka oprema stvarno olaksava sviranje, sta jest - jest!
Jedan od primjera koji osobno iskusim svaki put kad sviram su dva modea na Triaxisu, pre-eq overdrive (LD1 Red, Van Halen sound) i post-eq overdrive (LD2 Green, Dream Theater sound). Post-EQ overdrive je vrlo 'tight' i ako imas cak i sitnih problema sa sinkronizacijom frettanja i trzanja, cuju se jako zvucne greske.
S druge strane, pre-eq te greske vrlo uspjesno maskira tako da doslovce mozes trzati maltene kompletno van ritma i napamet frettati - zvuci kao profesionalno odradjen solo.
Ja nisam profesionalac, ali par godina sviram na Fenderu. Kanil sam uzeti nekaj drugo, pogotovo nekaj sa zescim zvukom, jer nisam htel od gitare stvarati cirkus i saltati hambuckere kak mi se digne.
Tak da je odluka pala na Gibson. Sviral sam na Standard+ par puta i to je bilo to. Zvuk, izgled, njen sarm i meni bitno da gitara nije tvrđa od Fendera me odusevil (iako sam mislil da bude tvrđa, jer sam jednom uzel u ruke SG).
Nije da kupujem "ferrari" pa da ga mogu slupat drugi dan, nego nekretnina koju mislim imati dok sam ziv.
Zanima me šta dobivam time ako dignem pickupove, a šta time ako ih spustim?
Dobivaš jači odnosno slabiji output iz pickupa. Ovisi sad što želiš time postići. Ako želiš više vintage zvuk, spustiš pickupove koji tada daju nešto slabiji output; ako želiš jači/nabrijaniji zvuk, digneš ih gore (da su bliže žicama) i onda dereš po žešćem metalu :)
Također, ako ti je jedan pickup osjetno glasniji (ili tiši) od drugog, to možeš korigirati podizanjem/spuštanjem jednog od njih, ovisno što želiš.
Slobodno se s time poigraš, nemaš tu šta zeznut... podižeš/spuštaš ih na ona dva vijka koja su najčešće sa strane pickupa (sa obje strane, jasno) pa pokušaj i vidi što ti se time mjenja.
Bok ljudi, imam jedno malo luđe pitanje :D Htio bi napraviti nekakav pickup za akustičnu gitaru, ali ne onaj pravi nego neku primitivniju verziju s jednim magnetom koji bi obuhvaćao samo dvi-tri najgornje žice. Evo kako sam ja to mislio, uzet jedan magnet (bilo kakav, onaj s frižidera) i omotat ga bakrenom žicom čije krajeve bi spojio u jedan 3,5mm priključak. Magnet bi onda zalipio trakom negdi s vanjeske strane gitare iznad žica, DIY style :D
Kontam da bi to bilo jednostavno za napraviti, jedino je pitanje bi li to radilo? Ima li netko iskustva s tim?
Radilo bi. Samo moraš imati žicu debljine vlasi kose (lakiranu naravno, ima ih u primarima transformatora) i namotati par tisuća zavoja. Magnet što jači.
Kad ovaj magnet "s frižidera" stavim na žice gitare jedva da i reagira na njih, ili je magnet preslab ili žice koje imam uopće nisu metalne. Jel ima jakih magneta u Chipoteci ili da ih vadim iz starih zvučnika?
http://www.artas.hr/magneti/neodimijski.htm
Neodimijski magnet ti je najjaci. Imal sam ga negde, tj. izvadil iz necega, al se ne mogu sjetiti iz cega. Javim ti na PP kad se sjetim.
Neodimij je dosta jak (oko 1.3T), pazi da ti ne zdrobi prste :)
Ne znam jesu li te te žice metalne, daj link malo bolji.
Danijel:
Ima ih u hard diskovima. Probat ću stare slušalice rastavit ako ne nađem nijedan pokvareni hard. A ima ih i u Chipoteci :D http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630411662
Jakov:
E ne znam koja je to vrsta, znam samo da su bijele boje i imaju ovakve nabore koji se čuju kod slide-a. Što se inače dogodi kad približiš magnet žicama, bi li se one trebale približit magnetu? Jer kod mene se ne dogodi ništa.