Pa pristupanje vojsci RH nije uopce los izbor.
Koliko sam ja shvatio, ima to neke svoje prednosti.
1.) Imas osiguran smjestaj i hranu, tako da pola place ostane za dzeparac.
2.) Steknes dobru kondiciju kroz obuku, sto je zdrastveno jako prihvatljivo.
3.) Naucis pucat iz raznog oruzja, tako da ti PC igre uopce nisu vise potrebne.
4.) Mozes obac razne zemlje u svojstvu pripadnika NATO saveza,
kao Afganistan, sto inace nikad nebi.
5.) Istina, boraveci u Afganistanu, morat ces pretrpit malo straha,
ali se novcano isplati, jer ces skupit nesto love, pa kad se ozenis
imas dobre predispozicije za dignit kredit za stan i skucit se.
6.) Bolji izbor nego zavrsit skolu, recimo za nauticara, pa tuc more i povracat.
Neka ti je sa srecom.
Pozdrav
1.) Imas osiguran smjestaj i hranu, tako da pola place ostane za dzeparac.
2.) Steknes dobru kondiciju kroz obuku, sto je zdrastveno jako prihvatljivo.
6.) Bolji izbor nego zavrsit skolu, recimo za nauticara, pa tuc more i povracat.
Neka ti je sa srecom.
Pozdrav
- ovo je odlučujući faktor za gaymere sa foruma:)
- oduvijek sam želio prošetati centrom Kabula a posebno glavnom tržnicom
- pretrpit ćeš straha za dva života (osim ako nisi kuhar u bazi) a o lovi bi se isto dalo popričat (nije baš tako ogromna kao što svi misle).
Evo ti par slika pa pogledaj:
Evo ti par slika pa pogledaj:
Pa i nije tako prasnjavo kao sam ja mislio.
Slike su prava turisticka propaganda :-).
Slike sa 'Zrca' nisu ni blizu ovima.
Mogli bi ih malo pogledat i nasi ministri.
PS: Evo nasao sam i ja jednu sliku, ima i cura:
Ne želim ja to radi novaca. Nisu mi novci bitni, nego želim uvesti neku novost u život i malo akcije, a i mislim da bi bilo dobro proći vojnu obuku. Tih 1200 kn mjesečno nije nešto, ali istina, dobro dođe, ali opet ponavljam, novci mi nisu bitni.
Nego, mene zanima liječnički, odnosno koliko je strog? Što se tiče moje fizičke spreme nisam nešto posebno, ali kako bi se reklo nisam ni za baciti. Ipak, u vojsku idu prosječni ljudi - zar ne?
Ja sam odslužio vojni rok i mogu vam jedino reć okanite se vi toga igrali ste previše call of duty pa mislite da će vam i u vojsci bit tako i odustali bi nakon 2 sata jer to nije za vas pa ću vam dat jedan savjet: nastavite igrat call of duty i rješavat svoje školovanje a vojsku zaboravit jer nije za svakoga pogotovo ne za ove tu gamere koji vise dan i noć na battlefieldu i onda misle da je vojska za njih stvorena i pišu gluposti na forumima poput ono super sam građen, dobre sam kondicije i životni san mi je držat oružje i rešetati s njim heh
Zašto da se okanim? Nisam došao na ideju prijave na temelju neke igre, pa nisam tupast da to učinim. Opiši malo što ti se tamo nije svidjelo da bi se sada ja trebao okaniti toga? Odnosno opiši kako ti je bilo.
ako nemas vezu cekat ces 2-3 godine
Molim!? Je li to istina? Kako jadno ako je...
...no s druge strane barem se ima više vremena da se poradi na snazi i izdržljivosti.
Neka ti je sa srecom.
Pozdrav
pojma nemaš
...3.) Ovisi, naučit ćeš rukovat raznim oružjem. Ali koliko mi je stric spominjao, nije više od 6 mjeseci pucao iz nekog vatrenog oružja. Rekao je da su skroz škrti :D, nemaju testove iz korištenja oružja koji su veoma potrebni. Samo tko im smije što reći.
4.) Tu već treba imati sreće, teško je upasti. Svi bi želili upasti :) a di su naši vojnici i nije baš aktivno. Uvijek ima rizika ali je uglavnom mirno.
5.) Ja mislim da je 70-90 eura po danu+regularna mjesečna vojna plaća.
ići kao pripadnik nato saveza u te zemlje je sve samo ne posa, em neznaš oćeš li doživit sutra em je plaća katastrofa, znam jednoga koji je išao tamo, nije kao šta vi dica mislite, malo napucavanja par godina i ladovina do kraja života ;)
Molim!? Je li to istina? Kako jadno ako je...
...no s druge strane barem se ima više vremena da se poradi na snazi i izdržljivosti.
da istina je, nisi jedini koji bi samo tako uletio u vojsku i dr*** k**** do kraja zivota i primo placu (nisu svi isti ali velika vecina dragovoljnih rocnika ide sa tim ciljom nekazem da si ti takav :) )...kada dobijes poziv za lijecnicki odma nakon mjesec dana ti krece obuka koja traje 8 tjedana i nakon toga moli boga da te jednom pozovu da pocmes raditi...posto i ovako ih vec dosta ceka na posao...nacuo sam da ce primati jos 2 ili 3 generacije dragovoljnih rocnika i da ce onda biti pauza dok im svima ne nadu posao ali nemoj me drzat za rijec...davno su prosla vremena kada su u vojsci trebali zainteresirane vojnike i one kojima nesta znaci biti VOJNIK !
ići kao pripadnik nato saveza u te zemlje je sve samo ne posa, em neznaš oćeš li doživit sutra em je plaća katastrofa, znam jednoga koji je išao tamo, nije kao šta vi dica mislite, malo napucavanja par godina i ladovina do kraja života ;)
Kako kome: 70-90 eura po danu+regularna mjesečna vojna plaća. I tako 6 mjeseci. Nije ni puno teže ići nego stati par dana na straži, rizik je uvijek tu. Ali su naši vojnici u veoma dobrom položaju, dovoljno za kupiti neko manje auto i malo opremiti kuću/stan i eto bilzu si nuli. :)
da istina je, nisi jedini koji bi samo tako uletio u vojsku i dr*** k**** do kraja zivota i primo placu (nisu svi isti ali velika vecina dragovoljnih rocnika ide sa tim ciljom nekazem da si ti takav :) )...kada dobijes poziv za lijecnicki odma nakon mjesec dana ti krece obuka koja traje 8 tjedana i nakon toga moli boga da te jednom pozovu da pocmes raditi...posto i ovako ih vec dosta ceka na posao...nacuo sam da ce primati jos 2 ili 3 generacije dragovoljnih rocnika i da ce onda biti pauza dok im svima ne nadu posao ali nemoj me drzat za rijec...davno su prosla vremena kada su u vojsci trebali zainteresirane vojnike i one kojima nesta znaci biti VOJNIK !
Hehe, nije da ludo želim posao u vojsci (iako sam zaokružio da bih volio postati djelatna vojna osoba), više mi je želja proći obuku.
ma ok, uspoređiva sam posa s poslom nautičara koji tuće more za cca 200-250 eura na dan ;)
Hehe, nije da ludo želim posao u vojsci (iako sam zaokružio da bih volio postati djelatna vojna osoba), više mi je želja proći obuku.
sretno ti onda i moj savjet je da potrazis nekoga tko bi te mogao ubaciti to danas nije vise sramota kada je to jedini nacin...takoder najbolje ti je naci nekoga tko je prosao obuku i sada radi pa ces vidjet kako stvari stoje i kakve sve vojnicine tamo prolaze...nije vojska losa kada je to jedan od 3 posla u nasoj s******* drzavi gdje je redovna placa, biti policajac, vojnik ili okolo davat guze :D
Ja sam nedavno predao papire za rocnu vojsku, sad bez veze i icega, jel stvarno istina da moran cekat pun k**ac vrimena i to.
Sad se i ja sjetih da sam i ja potpisao ,odnosno zaokružio DA poziv za vojsku tamo negdje 2009-2010-e .
Poziv za liječnički nikad nije stigao. Naravno sad i da stigne odbio bi. Vojska obiteljska firma...
Možeš i sa srednjom školom ali onda nemožeš postati časnik , tj moraš imati višu školu ili fakultet da bi bio časnik. Što se tice primanja u vojsku (srednja škola, viša ili fakultet) moraš imati neko zvanje koje koristi MORHU. Gimnazija , pravo , ekonomija ili neke menađer škole, informatika zaboravi jako teško će te primit. U prvom redu se traže neka deficitarna zanimanja: Medicinske struke, Građevina, PMF, FER, FPZ (piloti). Nakon dragovoljnog vojnog roka ako imaš višu ili fakultet ideš u časničku školu 6 mjeseci i dobiješ čin poručnika. Ako imaš samo srednju nakon služenja vojnog roka si običan vojnik Prašinar i nakon par godinia se uspinješ po činovima ali možeš biti samo dočasnik.
Kaže se ''vojsci RH'' 
Zato je i pravi za vojsku :D
Eto ja sam vec 2011 reko da i zaboravili sad su me zvali prije 2 tjedna i rekli da su zaboravili na mene dali sam jos zainteresiran reko da da i sad 26.4 idem na pregled prvo evo sta znam od informacija
i
sluzenje je 2mj ili 8 tjedana
sluzi se u požegi
termini sluzenja su 2.5 2.7 i 2.9
ljecnicki pregled itd je u ZG
i koliko se ja sjecam vojska jos i placa sta se dobrovoljno sluzi.
pa eto molio bi vasa misljenja i ako neko ima jos informacija ili je bio 2012 da kaze kako mu bilo :)
a ako neko ide ove godine mozda se i vidimo :D
Reci kako je bilo na liječničkom pregledu. Ja sam se 1.6.2012. prijavio i čekam. I zanima me, baviš li se nekim sportom?
da 6 godina vozim bmx ali idem po natjecanjima itd. znaci bas vozim.
imam sjebana oba dva zgloba, i koljena itd itd pa cemo vidit kako ce proc
Kako je bilo na liječničkom?
Vidis ja definitivno zaboravio na ovu temu. znaci
proso ljecnicki. rade ti:
provjera vida
provjera nocnog vida
oralna higjena nesmijes imat karijes.
ekg i sve te pretrage
urin
krv
sluh
psiho test. tu cete se malo namucit sa domino kocickama :D
ima nekih 17 soba koje moras izmijenit.
ja sam bio tamo od 7 sati do 2 popodne u bolnici nas 15 il 20 je bilo. tako da nadi ekipu cim udes jer ako ne zgorit ces od dosade.
i eto sutra idem u požegu haha pa kad prode 2mj vam javim kako je bilo ;)
koliko mi je poznato st ase tice trening aimaju norme po godinama znaci nece bit isto za one s 19 il one s 23. bar mi kaze tako ured za obranu u pazinu gospodin krajnc.
i da ima nas 400 znaci tih 2 mj nas je 400 a od tih 400 40 cura je bar ovja mj kad ja idem.
sluzenje je 2mj il 8 tjedana moras si uzet pribor za higjenu itd itd. normativa i tjt.
javim kad se vratim pa vam kazem sta bilo :D
Evo prije otprilike 2 sata me zvao čovjek i pitao me jesam li i dalje zainteresiran za dragovoljno služenje vojnog roka. Odgovorio sam da jesam i kaže da se sada u 10. mjesecu vrše liječnički pregledi, pa ga je zanimalo jesam li još zainteresiran. Nije mi rekao točno kad da dođem jer još ne zna, ali obavijestiti će me na vrijeme.
javim kad se vratim pa vam kazem sta bilo :D
I, kako je bilo?
Ne, nisi rat prošao ali ljudi koji su dobrovoljno prošli vojnu obuku u slučaju da dođe do rata će biti pozvani u borbu. Dok oni koji nisu imali vojnu obuku će ostati doma kao samo obični civili. I takva je praksa i kod nas od kad smo se pridružili NATO-u
I da, u npr. nekim zemljama Europe takvi ljudi imaju takve privilegije
Koliko godina imaš da si tako naivan. U slučaju da dođe do rate obuče te za jedan dan kako držati pušku, čistiti pušku, kako da si guzicu liščem obrišeš i spreman si. Znaš postoji nešto što se zove mobilizacija
Neke europske zemlje rat nisu vidle 50 godina. A i takve privilegije (ako postoje) su glupe do bola.
Moj stari je 94te bio mobiliziran.Krpa na glavi,otvorili kamion,da li mu vrecu metaka i marš van.
Toliko o vojsci xDDD