Božićna priča

poruka: 8
|
čitano: 2.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Božićna priča

Vjerojatno ste svi za nju čuli, na neki način. Kada sam ju ja prvi put čuo, mislio sam da je glupost, ali ovo je zaista dobra priča koji nas uči mnogim stvarima.

Božićna priča (A Christmas Caroll)

Roman koji je napisao Charles Dickens, poznati engleski književnik i pripovjedač. Priča bi išla nekako ovako:

Priča počinje na Badnjak, točno sedam godina nakon smrti Jacoba Marleya, poslovnog partnera Ebeneezera Scroogea (glavni lik). Te noći se pojavi duh Jacoba Marleya i upozori Scroogea da će, ukoliko se ne promjeni, njegova duša vječno nositi teške lance, te mu također reče da će nakon njega doći još tri duha. I zaista, tri duha posjetiše Scroogea te večeri. Kako je Scrooge bio nervozan od prethodnog događaja, nije mogao zaspati. Nakon nekoliko sati napokon je uspio uloviti malko sna, ali ga je posjetio jedan duh. Duh Prošlih Božića (prijevod je glup, originalna verzija je "Ghost of Christmas Past"), polu-dijete, polu-starac. On ga povede na putovanje u prošlost te mu pokaže kako je bio dobar i osjećajan mladić. Duh je otišao, a Scrooge opet zaspao. Nije ni mrvicu spavao a već ga je posjetio i drugi duh. Duh Ovog Božića (opet glupi prijevod, original je "Ghost of Christmas Present"), veseo zeleni debeljko koji se stalno smijucka. On ga povede u tri različite "scene" : 1.Tržnica puna veselja na kojoj ljudi kupuju božićne ukrase i darove; 2.Prazni stol Bob Cratchit-ove obitelji; 3.Obitelj beskućnika skupljenih oko vatre, gladni. Scrooge je bio šokiran, ali vratio se spavati. Nije stigao ni oko sklopiti a došao je i treći duh. Duh Budućih Božića (prijevod ne valja, original glasi "Ghost of Christmas Future"), prikaza odjevena u crno, s crvenim oćima, koja pomalo liči na Grim Reapera. On mu pokaže njegovu smrt. Nitko ne žali za njim, nikomu nije stalo do njega. Scroogea to šokira te se odluči promjeniti. On je otada nov čovjek, velikodušan, miroljubiv i darežljiv.

Sada me zanimaju vaša mišljenja o ovome te da li poznajete takve ljude!

žnj
17 godina
neaktivan
Božićna priča

Sjećam se te priče i sjećam se Disneyevog crtića Mickey's Christmas Carol kojeg sam kao klinac gledao po sto puta. Osmijeh Preporučam!!!

(baš sam ga stavio skidati, pa ću ga pogledati ovih dana)

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
Božićna priča

To je jedan od onih filmova koje voliš pogledati sa familijom pred badnjak.

Duboko i toplo ( mada je zaplet dosta hladan ).

“Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.” - Bob Marley ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
16 godina
neaktivan
RE: Božićna priča

To me podsjeća na Muju u Kanadi..

A i kod mene zapala ta bijela govna, već sam lopatao 2 puta, naprosto uživam u božićnom duhu..

17 godina
protjeran
Božićna priča

ima i Božićna Priča u jednom selu pokraj Čazme

EVO

tu sam išao na prošli Badnjak s curom, i fakat je prekrasno....ko je negdje koliko/toliko blizu MORA to posjetiti, jako je veliko i predobro uređeno.

Uživo je doživljaj 5 puta veći...vjerujte mi...

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 19:39 (doxy).
17 godina
neaktivan
Božićna priča

Ja poznam..MUDRINIĆ hahaha

Random chance seems to have operated in our favor.
17 godina
neaktivan
Božićna priča

Dali bih netko mogao sastaviti spisak od nekoliko božičnih filmova?

Pa da za božič neprođe ako i svi ostali uz tv a na tv-u 1. božična, 2. komedije i sve ostalo pucačine.

pls!!!

I`em HARD PRO GAMER!!!
16 godina
neaktivan
RE: Božićna priča
RazerDinoMan kaže...

Vjerojatno ste svi za nju čuli, na neki način. Kada sam ju ja prvi put čuo, mislio sam da je glupost, ali ovo je zaista dobra priča koji nas uči mnogim stvarima.

Božićna priča (A Christmas Caroll)

Roman koji je napisao Charles Dickens, poznati engleski književnik i pripovjedač. Priča bi išla nekako ovako:

Priča počinje na Badnjak, točno sedam godina nakon smrti Jacoba Marleya, poslovnog partnera Ebeneezera Scroogea (glavni lik). Te noći se pojavi duh Jacoba Marleya i upozori Scroogea da će, ukoliko se ne promjeni, njegova duša vječno nositi teške lance, te mu također reče da će nakon njega doći još tri duha. I zaista, tri duha posjetiše Scroogea te večeri. Kako je Scrooge bio nervozan od prethodnog događaja, nije mogao zaspati. Nakon nekoliko sati napokon je uspio uloviti malko sna, ali ga je posjetio jedan duh. Duh Prošlih Božića (prijevod je glup, originalna verzija je "Ghost of Christmas Past"), polu-dijete, polu-starac. On ga povede na putovanje u prošlost te mu pokaže kako je bio dobar i osjećajan mladić. Duh je otišao, a Scrooge opet zaspao. Nije ni mrvicu spavao a već ga je posjetio i drugi duh. Duh Ovog Božića (opet glupi prijevod, original je "Ghost of Christmas Present"), veseo zeleni debeljko koji se stalno smijucka. On ga povede u tri različite "scene" : 1.Tržnica puna veselja na kojoj ljudi kupuju božićne ukrase i darove; 2.Prazni stol Bob Cratchit-ove obitelji; 3.Obitelj beskućnika skupljenih oko vatre, gladni. Scrooge je bio šokiran, ali vratio se spavati. Nije stigao ni oko sklopiti a došao je i treći duh. Duh Budućih Božića (prijevod ne valja, original glasi "Ghost of Christmas Future"), prikaza odjevena u crno, s crvenim oćima, koja pomalo liči na Grim Reapera. On mu pokaže njegovu smrt. Nitko ne žali za njim, nikomu nije stalo do njega. Scroogea to šokira te se odluči promjeniti. On je otada nov čovjek, velikodušan, miroljubiv i darežljiv.

Sada me zanimaju vaša mišljenja o ovome te da li poznajete takve ljude!

to je ono sa muppetsima?

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice