Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.248.067
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Zen CPU
Acex kaže...

Dakle ovaj zen 6/12 bi trebao biti u rangu i7 6700? za cijenu istu kao i5?ako je tako mislim da je vrijeme da prodam svoj i5 dok jos nije pala cijena i da upiknem zen.

Mozda bude i jaci zbog dvije dodatne jezgre 

Nego, ajde da ga mjerimo, 150 samples FX 8320E @4.4ghz 1:10 1080p link

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 17:29 (chaselol).
14 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

31 sekund, gdje se mjenja sample size, nisam uspio naci?

Edfit: nasao, na 100, 16 sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 17:46 (Leopard_st).
15 godina
AMD Zen CPU

59 sekundi na 4.400 Mhz-a

RIP Šaban (21.6.2016)
15 godina
AMD Zen CPU

Evo

12 godina
dreadmoore kaže...

Evo

Samo još da vidim CPU speed

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Na zatvorenoj prezentaciji je korišten sample 100 - oba završila za 24.5sec, na prezentaciji koja je pokazana neki dan na streamu su potvrdili na redditu da je korišten sample 150 - oba proca su završila za 36sec. Ako želite uspoređivat, vrtite na 150 i na usporednom taktu.

15 godina
AMD Zen CPU

Evo za nase AMD fanove koji su toliki nevjerne Tome

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 18:45 (dreadmoore).
15 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

mali oftopic, 

meni taj blend test malo uspi malo izbaci stopped working error i samo se zagasi, i na stock i na oc.

koj dio komponente mi rikava, memorija mozda?

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Evo za nase AMD fanove koji su toliki nevjerne Tome

Što si točno time dokazao?

prodajem jednu od mašina
15 godina

Pa mirzeta je zanimalo koji je klok ja sam samo napravio novi video gdje se vidi koji je klok nemam sta dokazivati

13 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Svi se hvataju sample-a u blenderu, ali ne shvaćaju da je press konferencija trajala puno puno dulje od online stream prezentacije, te da su vjerojatno samim novinarima pokazivali raznorazne testove koje šira publika nije vidjela. Primjer je ovaj video snimljen od strane jednog novinara gdje se testira niži sample blend, i oba opet završe približno isto, oko 25-26 sekundi, a zanimljiva je i prikazana potrošnja energije. Dakle izvrtili su oni nekoliko testova uz razne postavke, no vjerojatno uz iste postavke side by side za AMD/intel.

Edit: Evo i cijeli tech briefing koga zanima, minus dijelovi koji su još pod NDA.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 19:12 (Blacklord).
9 godina
Blacklord kaže...

Svi se hvataju sample-a u blenderu, ..

zato sta su sami namistili samplove krivo i shareali test!

17 godina
moderator
AMD Zen CPU

Momci, nemojte se zaj.ebavati sa Intelom:

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Blacklord kaže...

Svi se hvataju sample-a u blenderu, ..

zato sta su sami namistili samplove krivo i shareali test!

Što to znači? Po čemu je nešto krivo, a nešto pravo?

prodajem jednu od mašina
14 godina
Pogubio sam se na deset strana pisanja o Blender testu - ostavio sam sve na defaultu kao sto je na str. 21 i moj (pra)stari I7 920 (3,6GHz) je izvrtio render za 2:04.
17 godina
Tonči ti stvarno trolas ili sta? Dali su lijepo na svojim stranicama render file i blender a sami nisu rekli da su mijenjali sample file, mislim koji hurac davati blender i test ako ga i sami nisu koristili na default postavkama.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
Tonči kaže...
...

sam si reka da su nebitne postavke dok su god iste za oba procesora. s ovom njihovom greskom svi smo odvrtili na 200 samplova i cudili se kako je zen to brzo obavia u 36 sekundi.

sta mi nije nikako jasno:
zen 100 samples 26 sekundi 150 samples 36
fx 100 samples 43 sekunde 150 samples 62

fx8320 na 4.8ghz od kolege odradi isti test otprilike duplo sporije s upola jezgri znaci li to da da je zen u single core jednak fx 9590 ili fxu bilo kojem na 4.7ghz?!

edit: molim ko posta rezultate testa nek naznaci s koliko je samples i na koju frekvenciju da se može napravit smislena tablica da vidimo di je stvarno taj zen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 20:50 (dabar_solta_V2).
17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Polušati kaj škot misli...

9 godina
ajme ko ce to razumit
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
fx8320 na 4.8ghz od kolege odradi isti test otprilike duplo sporije s upola jezgri znaci li to da da je zen u single core jednak fx 9590 ili fxu bilo kojem na 4.7ghz?!

FX je i dalje zvijer za soma kuna 

Po ovim rezultatima dok ovaj ZEN 8/16 ne padne na dva soma kn nema kupovine 

15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...
...

sam si reka da su nebitne postavke dok su god iste za oba procesora. s ovom njihovom greskom svi smo odvrtili na 200 samplova i cudili se kako je zen to brzo obavia u 36 sekundi.

edit: molim ko posta rezultate testa nek naznaci s koliko je samples i na koju frekvenciju da se može napravit smislena tablica da vidimo di je stvarno taj zen.

Pa ako je uporedno bio test sa i7 6900k onda imas ovaj link i pogledas gdje bi trebao biti taj zen klik

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
ajme ko ce to razumit

Daj mu šansu i onda pogledaj sve njegove analize...nakon par se adpaptiraš na naglasak. Tip ima strašne analize i neke zbilja kul zaključke i predviđanja.

9 godina
XXX kaže...
,

FX je i dalje zvijer za soma kuna 

Po ovim rezultatima dok ovaj ZEN 8/16 ne padne na dva soma kn nema kupovine 

ja san proda fxa koji mi je radia na 4.7 24/7 na vodi prije godinu dana i ko cekam zen bez kompa da dođe a ono isto maslo.

17 godina
odjavljen
AMD Zen CPU

Pa FX tek počinje sa životom 

13 godina
neaktivan
AMD Zen CPU

Eto, kom neki dio nije bio jasan, nek pogleda video, škot je to prilično dobro i jednostavno opisao.

17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
Tonči ti stvarno trolas ili sta? Dali su lijepo na svojim stranicama render file i blender a sami nisu rekli da su mijenjali sample file, mislim koji hurac davati blender i test ako ga i sami nisu koristili na default postavkama.

Mili Bože pa tebi stvarno treba polako pisati: vjerovao ili ne, ali "davanje blender fajla" uopće nije besmislena radnja ako se isti ne koristi na defaultnim postavkama sve dok i ti možeš promijeniti default postavke da odgovaraju njihovima.

Polako sam napisao. Polako pročitaj i bit će ok.

dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...
...

Točno tako, nebitne su dok su iste za ono što uspoređujemo ili čak dok nisu iste, ali možemo normalizirati podatke po nekom ključu (broj jezgara i broj uzoraka je manje-više linearan pa se može aproksimativno normalizirati i različite testove).

Zašto ti nije jasno to gore? Razlika je u arhitekturi pa imaš devijaciju skaliranja rezultata, ali je rezultat sličan - porastom od 50% uzoraka performanse su 20% lošije od očekivanog, odnosno iznose ~40% tj. 38% i 44%.

Razlika u taktu, razlika u kešu, arhitekturi... sve to može stvoriti takve rezultate i skroz su ok.

prodajem jednu od mašina
17 godina
Acex kaže...

Dakle ovaj zen 6/12 bi trebao biti u rangu i7 6700? za cijenu istu kao i5?ako je tako mislim da je vrijeme da prodam svoj i5 dok jos nije pala cijena i da upiknem zen.

Kaj se tiče cijene budemo videli, ali performansama da to je u praksi ta realna očekivana konkurencija.Još obavezno uračunaj novi AMD Wraith CPU hladnjak, koji je realno sasvim dovoljan i za solidno klokanje procesora od 95W TDP-a.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=30&jumpto=5248612&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Patrick_cro kaže...

Mili Bože pa tebi stvarno treba polako pisati: vjerovao ili ne, ali "davanje blender fajla" uopće nije besmislena radnja ako se isti ne koristi na defaultnim postavkama sve dok i ti možeš promijeniti default postavke da odgovaraju njihovima.

Cekaj Tonci, znaci oni odvrte test, i stave ga da je svima dostupan da se raja moze usporedjivat sa njihovim novim procesorom, samo sta stave drukciji file (scena je saveana sa drukcijim render postavkama) pa se raja ipak ne moze usporedjivat. 

Sami su rekli da su pogrijesili...

9 godina
Tonči kaže...
...

Zašto ti nije jasno to gore? Razlika je u arhitekturi pa imaš devijaciju skaliranja rezultata, ali je rezultat sličan - porastom od 50% uzoraka performanse su 20% lošije od očekivanog, odnosno iznose ~40% tj. 38% i 44%.

Razlika u taktu, razlika u kešu, arhitekturi... sve to može stvoriti takve rezultate i skroz su ok.

ma jasno mi to nego mi nije jasno kako ispada da su single core performanse slicne na zenu i fxu na 4,7

15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...
...

ma jasno mi to nego mi nije jasno kako ispada da su single core performanse slicne na zenu i fxu na 4,7

A na koji si ti to nacin izvukao da su im preformanse slicne  single core

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 22:34 (dreadmoore).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice