Samsung Galaxy S vs Samsung Omnia 7

poruka: 15
|
čitano: 3.691
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znaci, imam dilemu izmedu navedenih mobitela -.-

Prvo sam imao dilemu izmedu HTC Desire-a i Galaxy S , gdje je Galaxy S uvjerljivo mi pobjedio zbog ekrana !

Zatim imam sljedecu dilemu, a posto nema konkretnog full face off-a izmedu Galaxy S i Omnie 7 , zanima me vase misljenje ..

Kao 1. , o Galaxy S vecinom sve znam jer mi ga ima sestra i stvarno je odlican mobitel i tu nemam sta prigovorit ..

No, kao 2. , Omnia 7 mi se cini privlacnijom zbog toga sto ima potpuno isti ekran , istu kameru 5MP no sa flashom ( znam da u recordanju ima 5 FPSA manje i da oboje recordaju 720p video, no na stranu Omnie 7 ide to sto joj bolje radi autofocus , pa mi je to izjednaceno ) , zatim me vise privlaci mobilni browser Internet Explorer za kojeg kazu da je fenomenalan bez laggova na mobilnim uredajima ..

Pa bih molio vase misljenje .. sto biste vi uzeli na mom mjestu ? 

Inace, ja bih uzeo Omniu 7 cisto iz znatizelje da isprobam taj Windows Phone 7 i ovih gore navedenih stvari .. No brine me , dali se aplikacije skidaju jednostavno s marketa na uredaj ko na Androidu il se svaka aplikacija placa ?

I takoder bih volio znati, procitao sam tu na forumu, sta bi to trebalo bit " mango " za Omniu 7  ?

Hvala i nadam se da cete mi pomoci u ovoj dilemi !

Kupujem Samsung Galaxy S - http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli-playeri/kupovina-samsung-galaxy/114826.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzmi omniu jeftinija je bar za 600 kn

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S vs Samsung Omnia 7
Intelovac123 kaže...

Uzmi omniu jeftinija je bar za 600 kn

Ma nije meni cijena problem .. oboje se daju nac do 1800kn ganc novi na oglasniku, pa ...

Ali ne razumijem zasto i jest Omnia tolko jeftinija od Galaxy S ? Po cem ?

Kupujem Samsung Galaxy S - http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli-playeri/kupovina-samsung-galaxy/114826.aspx
18 godina
fakEEE kaže...

Ali ne razumijem zasto i jest Omnia tolko jeftinija od Galaxy S ? Po cem ?

Zato što je potražnja za njom manja.

Uglavnom, imam Omniu, i ako već uzimaš WP7 svakako idi na nju.

U odnosu na Galaxy S još na svojoj strani ima i daleko bolju kvalitetu izrade.

A sve ostalo se svodi na android vs wp7.

Ralog zbog kojeg sam se ja odlučio za WP7 umjesto androida je: lakša i intuitivnija upotreba, bolji UI, fluidnost, malo drugačiji koncept u odnosu na druge Os-eve po nekim rješenjima.

Internet Explorer je već sada dobar browser, scrollanje stranica nimalo ne šteka, učitavanje je dovoljno brzo, i stabilan je.

Ako voliš hrpu aplikacija i igara, možda je ipak bolji izbor Android, jer si s WP7 trenutno ograničen na free aplikacije/igre. Daleko od toga da za sve bitno nema besplatna alternativa, isto kao što ima i izvrsnih free/ad supported igara, ali ipak je Android po tom pitanju jači.

Svakako bih ti preporučio da se ne upuštaš u kupovinu WP7 ako nisi prethodno isprobao i ako nisi svjestan tih par ograničenja.

Ako se ipak odlučiš nećeš požakiti zato što dobivaš: drugačiji, svjež OS s naglaskom na lakoći korištenja s minimalno truda. Neka rješenja, tipa mail, imenik, facebook integracija, zune su meni klasu iznad onih na konkurentskim platformama.

Svakog dana isčekujemo veliki update za sve WP7 uređaje, tzv. Mango ili WP7.5 koji će donijeti pregršt novosti, a izdvojih bih: novi browser temeljen na desktop verziji IE9, duboku integraciju Facebooka i ostlaih mreža (chat, notifikacije, push notifikacija itd..) multitasking, bolju navigaciju, potpuno novi koncept prikaza komunikacije s određenim kontaktom, sasvim nova email apliakcija s threaded viewom i mogućnošću spajanja inboxa i da dalje ne nabrajam, praktički svaki dio OS-a je doživio poboljšanja.

S time na umu, smatram da je kupovina WP7 pametan izbor, pogotovo   ako nisi napredniji korisnik koji bi znao potpuno iskoristiti otvorenost android platforme, nego ti treba jednostavan, out of the box, a opet funkcionalan mobitel.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
15 godina
neaktivan

Hvala ti na ovom izvjestaju FlyBoy ! :)

Da, svjestan sam sih tih navedenih " ogranicenja " WP7, no meni zapravo igre i pregrst aplikacija nikad nisu bile potrebne .. Ne kazem, kao ni ti, da ih nema .. ali vjerujem da tipa one koje koristim  ( Face, MSN, itd ) ce bit sasvim zadovoljavajuce jer ja ostale ni ne koristim, a prosao sam skoro sve platforme sa pregrst aplikacija i uvijek se svode na par bitnih samo :)

Veliki + za Omniu mi je IE i jako mi se svida taj dizajn WP7 .. Jednostavan za koristenje, mnogo privlacan za gledanje i naposljetku funkcionalan :)

Znaci moj izbor je definitivno na kraju spao na Omniu zbog WP7 , flasha na bljeskalici, IE i jednakog sAMOLED ekrana na Galaxy S i Omnii 7 koji je fenomenalan :)

Hvala ti sto si mi objasnio sto je to " mango " .. To mi je takoder pomoglo da se odlucim za Omniu 7 jer sam optimisticniji u pogledu napretka te platforme .. Samo dali bi mi mogao rec kada se ocekuje njezin izlazak ?

I jos par sitnica, sada vec nevezanih za moju odluku no kad vec vidim da imas dotican uredaj i znas podosta o njem, on ne prihvaca SD karticu vec ima integriranu memoriju 8/16 GB ? Stoga se koristenje te memorije svodi na Samsung Kies koji je principa iTunes ?

1 0 hvala 0
18 godina
fakEEE kaže... 

Hvala ti sto si mi objasnio sto je to " mango " .. To mi je takoder pomoglo da se odlucim za Omniu 7 jer sam optimisticniji u pogledu napretka te platforme .. Samo dali bi mi mogao rec kada se ocekuje njezin izlazak ?

I jos par sitnica, sada vec nevezanih za moju odluku no kad vec vidim da imas dotican uredaj i znas podosta o njem, on ne prihvaca SD karticu vec ima integriranu memoriju 8/16 GB ? Stoga se koristenje te memorije svodi na Samsung Kies koji je principa iTunes ?

Za Mango se ne zna točan datum, neki kažu 15. ovog mjeseca, neki 30. Ali ovaj mjesec 95%.

Da, meni glavni nedostatak mobitela, nema utora za SD kartice, pa si ograničen na 8GB (verzija od 16Gb je samo za azijsko tržište ako se ne varam). Nekome sasvim dovoljno, nekome ne. Ja još nisam imao potrebe ništa brisati kako bih oslobodio memorje, a imam sve skupa 50+ igara/aplikacija, što većih što manjih, i poveliku glazbenu kolekciju.

Prebacivanje multimedijalnog sadržaja radiš premo Zune-a, Microsoftov pandan iTunesu. Malo se u početku teško snaći i namjestiti opcije syncanja, ali ništa strašno.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Za Mango se ne zna točan datum, neki kažu 15. ovog mjeseca, neki 30. Ali ovaj mjesec 95%.

Da, meni glavni nedostatak mobitela, nema utora za SD kartice, pa si ograničen na 8GB (verzija od 16Gb je samo za azijsko tržište ako se ne varam). Nekome sasvim dovoljno, nekome ne. Ja još nisam imao potrebe ništa brisati kako bih oslobodio memorje, a imam sve skupa 50+ igara/aplikacija, što većih što manjih, i poveliku glazbenu kolekciju.

Prebacivanje multimedijalnog sadržaja radiš premo Zune-a, Microsoftov pandan iTunesu. Malo se u početku teško snaći i namjestiti opcije syncanja, ali ništa strašno.

Oo pa taman kad si ga ja nabavim iduci / onaj iza tjedan :D

Ma 8GB je meni taman, 16 mislim da nebih popunio cak .. a vecinu mi takoder zauzima glazba :)

Aa .. znaci Zune moram skinut .. hvala na informaciji, mislim da bi mi trebao YouTube pomoc oko snalazenja kako mi je i preko iTunes pa nebi trebalo bit problema :)

Javim onda kad dobim uredaj i postam malo prve dojmove :D

15 godina
neaktivan

E FlyBoy, il neko drugi , jos me zanima dali Omnia 7 ima navigaciju koja se da besplatno skinut s neta il vec predinstaliranu u sebi te dal ce " mangom " doc flash support za web?

Posto nisam to vidio na YT da dolazi kao poboljsanje, vec samo IE9 , no mozda neko ima kakva saznanja o tom ?

P.S. Sorry na double post, no ne vjerujem da bi se vidla reakcija da sam samo editiral gornji post :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 1:59 (fakEEE).

0 0 hvala 0
18 godina
fakEEE kaže...

E FlyBoy, il neko drugi , jos me zanima dali Omnia 7 ima navigaciju koja se da besplatno skinut s neta il vec predinstaliranu u sebi te dal ce " mangom " doc flash support za web?

Posto nisam to vidio na YT da dolazi kao poboljsanje, vec samo IE9 , no mozda neko ima kakva saznanja o tom ?

Navigacija već sada psotoji, od rute do rute, od besplatnih preporučam google Maps (tako nekako) iako su meni bing Maps dosta bolje.

Flash ne dolazi, ali dolazi full HTML5 podrška i CSS3 te javascript engine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 2:06 (FlyBoy).
16 godina
protjeran
FlyBoy kaže...
fakEEE kaže...

Navigacija već sada psotoji, od rute do rute, od besplatnih preporučam google Maps (tako nekako) iako su meni bing Maps dosta bolje.

Flash ne dolazi, ali dolazi full HTML5 podrška i CSS3 te javascript engine.

Sorry sto upadam, ali postoji li neka offline aplikacija tipa navigon? Ili bing maps podrzava offline spremane karata?
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
16 godina
neaktivan

Evo tu imas filmic koj objasnjava malo mango i njegove mogucnosti.Sve radi predobro i brzo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 10:09 (kach).

0 0 hvala 0
18 godina
EZY-E kaže...

Sorry sto upadam, ali postoji li neka offline aplikacija tipa navigon? Ili bing maps podrzava offline spremane karata?

Eh sad, koliko ja bar znam, trenutno nema offline navigacije (ispravite me) ali sam primjetio da Bing Mapsa zapravo jako malo data prometa rade, i da se čak i na Edgeu karte trenutno učitavaju.

15 godina
neaktivan
kach kaže...

Evo tu imas filmic koj objasnjava malo mango i njegove mogucnosti.Sve radi predobro i brzo.

E gledao sam slican video tome, samo ga je vodio muski :D

Jako mi se svidaju ta nova poboljsanja i dodaci :) Samo, jel to sigurno da ce doc na Omniu 7 tj. dal je receno da ce to bit moguce upgrejdat na svim WP7 mobilnim uredajima il samo na nekim odredenim ?

16 godina
neaktivan

Na svima ce bit moguce,i ja vrtim betu mango gore na omniji 7,radi isto tak glatko ko na videu.

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Jeli zna netko kada ce Navigon na WP7?

To mi je vazno posto se mislim sa iosa prebaciti.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice