Preporučite mi mob(android) za klinca zaključana tema

poruka: 139
|
čitano: 26.602
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Preporučite mi mob(android) za klinca
Pa boli te, prijatelju, ku*ac što će on dobiti za 18 ili 15 ili 10 rođendan! Kada ti budeš imao svoje dijete odgajaj ga kako ti želiš, on će kako on želi! Ako je on odlučio da će mu kupiti mobitel od dvije tisuće kuna onda će mu ga i kupiti, nećete ga zaustaviti!
15 godina
Preporučite mi mob(android) za klinca

Rekao si da klinac ima devet godina.Da je mlađi proporičuo bih psp ili nintendo ds.Pošto je stariji(a kažeš da bi mob služio za igranje)mislim da bi xperia play bio dobar za njega.Pogotovo ako ima playstation

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc

0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam sa 10 godina ustedio za Nokiu N95 8GB nekak... Pa skupi se.
Neaktivan.
15 godina
neaktivan

Pa što onda što mu želi kupit Android mobitel,i ja sam sa 9 god. imo Sony Ericsson K700i pa se nisam žalio

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni HVALA!! ★★★★★

0 0 hvala 0
17 godina
Kakav 3GS...defy ima mogućnost od 10 point multitoucha !

Defy ili SE Xperia Play je na izbor....nek dečko ode vidjet u Vip koji mu se više sviđa, nek isproba neku igru i nek vidi....ako mu je princip samo igranje nek uzme xperiu play...ako je nespretan i želi imat malo ozbiljniji telefon sa dobrom softverskom podrškom nek uzme defy i to je to....ako ima kakvih pitanja vezano za defy nek se autor slobodno javi...preporučujem da odma roota mob i stavi CM7, jer uz cm7 meni je mob bolji od bivšeg dhd-a....
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
14 godina
protjeran

@microman

Da si čitao, mislim da bi shvatio da mali pola ljeta prodaje grožđe, smije dnevno vuru na kompu bit, trenira tekvando i još mnogo stvari je napisano koje te nebi trebale ni zanimati. Ako stari oće sinu kupit mobitel, hoće mu kupit mobitel. Ionako djeca ne traže mobitel za zvat nego za igrat se.

4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
ako je vama normalno da dijete od devet godina ima takvo nest, onda ok. mada sta se uopste zamaram, na ovom forumu ionako sve klinci koji bi vrlo rado bili u istoj situaciji. i onda za mene kazu da sam materijalista. Boze dragi na sta je ovaj svjet dosao.
I'll be back
Moj PC  
9 2 hvala 0
17 godina

U moje vrijeme toga nije bilo, mobitel sam dobio tek u osmom razredu (monokromatski Ericsson A1018S) pa svejedno mislim da autor teme djetetu treba uzeti dobar mobitel. Samo se ne treba prenagliti pa uzeti nešto što će mladom umu/tijelu naškoditi (premali ekran, jako zračenje, loša kvaliteta izrade itd).

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

microman savjetujem ti da se ostavis toga jer je jedan foumas prije tebe suspendiran a govorio je isto sto i ti. u redu je da mu kupi mobitel ali nek mu prvo kupi neki jeftiniji pa nek vidi kako se mali ponasa prema njemu,jel ga konstantno koristi ako da pa mu poslije kupi nesto jace.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maraac kaže...

microman savjetujem ti da se ostavis toga jer je jedan foumas prije tebe suspendiran a govorio je isto sto i ti. u redu je da mu kupi mobitel ali nek mu prvo kupi neki jeftiniji pa nek vidi kako se mali ponasa prema njemu,jel ga konstantno koristi ako da pa mu poslije kupi nesto jace.

sumnjam da dečko zove ikog osim uže rodbine, mamu, tatu, dedu baku itd.

nek mu kupi nešto na čemu će se igrat u pokretu tipa ipad, ipod touch, ili neki mobitel za igranje tipa xperia play, može uć u izbor i motorola defy, a sgs je po meni šminka od mobitela gdje u toj šminka kategoriji pobjeđuje iphone 4.

edit - i da motorola defy jako zrači, no ako ne zove 24/7 nema štete....također svi mobiteli u toj kategoriji jako zrače a uzrok je 3.5G

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 15:41 (Mitch).
14 godina
neaktivan

ipad i xperia play su dosta skuplji od 1500 kn.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Mitch kaže...
maraac kaže...

nek mu kupi nešto na čemu će se igrat u pokretu tipa ipad, ipod touch, ili neki mobitel za igranje tipa xperia play, može uć u izbor i motorola defy, a sgs je po meni šminka od mobitela gdje u toj šminka kategoriji pobjeđuje iphone 4.

edit - i da motorola defy jako zrači, no ako ne zove 24/7 nema štete....također svi mobiteli u toj kategoriji jako zrače a uzrok je 3.5G

Koristio oba dulje vrijeme i mogu samo reć da nemaš pojma o čemu pričaš.

SGS nije nikakva šminka već po meni bestbuy droid za svoje pare.

17 godina
qube kaže...
Mitch kaže...
maraac kaže...

Koristio oba dulje vrijeme i mogu samo reć da nemaš pojma o čemu pričaš.

SGS nije nikakva šminka već po meni bestbuy droid za svoje pare.

rofl....košta 400 kn manje od SGS2 koji je daleko bolji uređaj....sgs je plastika sa dobrim ekranom i lošim softverom....ja sam također koristio oba dulje vrijeme, iphone 4 je šminka koja najbolje radi u svim kategorijama kad smo već kod toga....a sgs sam sa osmijehom na licu zamijenio za HTC DHD pa onda za Motorolu Defy.

17 godina
maraac kaže...

ipad i xperia play su dosta skuplji od 1500 kn.

vidim da su bili ti prijedlozi i dijelomično su bili prihvaćeni....

16 godina
neaktivan

.

Slijedio sam većinu preporuka po webu/njuškalu i dosta njih jednostavno izlazi iz ranga, novčanog mislim. Znam da ako želiš najbolje to treba i platiti no postoje i entry level android platforme koje su relativno sposobne, možda ne mogu vrtit sve naj no nije mi to ni cilj u ovom slučaju. Platforma je otvorena dobar je temelj za učenje a izbor igara je velik, to je zasad dosta. Gayphone, znam da nije loš uređaj, zbilja nije no imam averziju prema appleu, iracionalnu možda no tu je jebiga. Inače imam desire i mislim da je kakav wildfire ipak za dijete može bit dovoljan, treba nešto ostavi i za kasnije, ne mora dobit top notch uređaj baš odmah. 

Od svih ponuđenih opcija ova mi se čini najbolja: 

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ace_s5830-3724.php

nije preskup, moderniji je i jači od wildfirea kolko vidim. To je kao neki samsungov entry level+ android, jelda? Malo moderniji i moćniji od trenutnih HTC alternativa? Inače imam galaxy S s kojim sam zadovoljan pa će ovo bit dobra nadopuna. Hvala svima koji su korisno doprinjeli u ovoj raspravi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 20:58 (Thorien Kell).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Defy je dosta bolji uređaj od tog SGA....
ima ga prijatelj i već me mjesec dana žica da se mijenjamo uz nadoplatu (njegovu)
17 godina
213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Defy je bolji zbog :

rezolucija  - 480x854

jači procesor - overclockabilan do 1300 mhz bez problema, uz undervolting

10 point multitouch

led flash

bolja kamera

kvalitetniji developeri na xda - izašao full stabilan (bolji od official 2.2.2) CM7.1 rom baziran na 2.3.4 (uskoro na 2.3.5 pa na 2.4 ice cream)

fps u 3d igrama kao na HTC Desireu

mobitel otporan na padove sa 1m, i vodu do 3m

gorilla glass

2gb nand memorije

512 mb rama

s-lcd

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 21:09 (Mitch).
16 godina
protjeran
Thorien Kell kaže...

Platforma je otvorena dobar je temelj za učenje a izbor igara je velik, to je zasad dosta.

Ja koristim mobitel od kako mogu pricati, i vjeruj mi, tom djetetu cinis ogromnu uslugu, i mogu samo zazeliti da ja imam takvog roditelja.

Sada prolazim kroz menu-e brzinom munje i poznajem hijerarhiju OS-ova kao svoj djep, npr. mom jednom prijatelju treba oko 4 sekunde da pusti pjesmu, ja to uradim za dvije (na istom mobitelu). Problem je u tome sto on koristi losije mobitele i slabije uci. Jednom prilikom usao sam u postavke i promijenio pozadinu za oko 5 sekundi, a nitko drugi to ne bi mogao, a ni ja da ne koristim OS-ove dobre za ucenje.

Tipkam jako brzo, najbrze u svojoj okolini, i drago mi je sto sam toliko naucio, vecinom zato jer mi zadnji mobitel ima Android OS, a on je super za ucenje.

Bez problema rijesavam teske zadatke, najdrazi su mi oni iz geometrije i svega sto ima veze s ravni ili prostorom, zahvaljujuci Android OS-u.

Nemoj slusati ove sto ti govore suprotno, Androdi je way to go, a to kako odgajas dijete je samo tvoja stvar i ide ti super!

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 21:12 (Mentalist).
15 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...
mar123 kaže...

ja se potpuno slazem s tobom. mislim da dijete od 9 godina nebi uopce trebo imat nesto tako skupo. a ucit ga na tehniku od malih nogu je dosta bezveze jer ce onda vise voljet bit unutra ne tehnici nego vani s frendovima odigrat nogomet a da negovorim da nece znat igrat nogomet kao ni bilo koji drugi sport ako ne izlazi van i igra se loptom ili bilo cim drugim. vidit ces kasnije kad ce imat 15 godina radije ce odigrat igru unutra nego otic van radit nesto s ostalima koji nisu imali iphone-e u 3-4. razredu.

O bože, zar ovi dolaze u skupinama, koji je ovo vrag? Ne mislim se objašnjavat s spodobama s foruma previše no moj sin, osim što je vrlo sklon kompjeuterima i obožava ih, sasvim usput je i vrstan sportaš i aktivno trenira tae kwon do već godinama, a vani je od jutra do mraka  - na kompu smije bit samo sat dnevno. 

Još jednom pristojno, dušebrižnici, otperjajte, Ovdje niste ni potrebni ni traženi.

kad se njemu svide igre i kompovi, ti mislis da ce on biti samo sat dnevno na kompu? nista od toga

Vrbaa'''
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Thorien Kell kaže...

Platforma je otvorena dobar je temelj za učenje a izbor igara je velik, to je zasad dosta.

Ja koristim mobitel od kako mogu pricati, i vjeruj mi, tom djetetu cinis ogromnu uslugu, i mogu samo zazeliti da ja imam takvog roditelja.

Sada prolazim kroz menu-e brzinom munje i poznajem hijerarhiju OS-ova kao svoj djep, npr. mom jednom prijatelju treba oko 4 sekunde da pusti pjesmu, ja to uradim za dvije (na istom mobitelu). Problem je u tome sto on koristi losije mobitele i slabije uci. Jednom prilikom usao sam u postavke i promijenio pozadinu za oko 5 sekundi, a nitko drugi to ne bi mogao, a ni ja da ne koristim OS-ove dobre za ucenje.

Tipkam jako brzo, najbrze u svojoj okolini, i drago mi je sto sam toliko naucio, vecinom zato jer mi zadnji mobitel ima Android OS, a on je super za ucenje.

Bez problema rijesavam teske zadatke, najdrazi su mi oni iz geometrije i svega sto ima veze s ravni ili prostorom, zahvaljujuci Android OS-u.

Nemoj slusati ove sto ti govore suprotno, Androdi je way to go, a to kako odgajas dijete je samo tvoja stvar i ide ti super!

E sad ako u tvome postu nema cinizma, nakenjao si Mentalni preko glave...Prolazis kroz menije brzinom munje..{#}...2 sekunde da pustis pjesmu...jos veci {#}...hijerarhija OS-eva, de prosvijetli me sta to dodje...promjena wallpapera za 5 sekundi...hahahahhahah...Ali najveci WTF je ipak ovo bez problema rijesavam zadatke...ipak samo se nadam da poznavajuci tvoju reputaciju saljivca na forumu nisi ovo sve mislio ozbiljno...

Za autora teme...s obzirom da mi koji eto nismo "korisno" doprinijeli temi smo samo pitali sta ce djetetu od 9 godina takav telefon a ti uzvratio uvredama i u jednom postu si spomenuo nivo forumasa ovde...samo govori o tome koji je tvoj nivo...a to je da nisi ni na nivou svog djeteta od devet godina...

16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Za autora teme...s obzirom da mi koji eto nismo "korisno" doprinijeli temi smo samo pitali sta ce djetetu od 9 godina takav telefon a ti uzvratio uvredama i u jednom postu si spomenuo nivo forumasa ovde...samo govori o tome koji je tvoj nivo...a to je da nisi ni na nivou svog djeteta od devet godina...

Sreća ti je da sam već zaradio žuti u ovom threadu, inače bi čuo što te ide burazeru ; ) 

16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

kad se njemu svide igre i kompovi, ti mislis da ce on biti samo sat dnevno na kompu? nista od toga

Naravno da će bit. Ima 9 godina, misliš da je njegova zadnja? 

17 godina
malina22 kaže...
Mentalist kaže...
Thorien Kell kaže...

E sad ako u tvome postu nema cinizma, nakenjao si Mentalni preko glave...Prolazis kroz menije brzinom munje..{#}...2 sekunde da pustis pjesmu...jos veci {#}...hijerarhija OS-eva, de prosvijetli me sta to dodje...promjena wallpapera za 5 sekundi...hahahahhahah...Ali najveci WTF je ipak ovo bez problema rijesavam zadatke...ipak samo se nadam da poznavajuci tvoju reputaciju saljivca na forumu nisi ovo sve mislio ozbiljno...

Slučajno otvorio ovu temu i ostao zatečen. Što sve ovdje piše, pa to nije normalno. Niti neću pokušavat se uključiti, samo ću se složit s nekim tko je rekao da ispod avatara trebaju pisat godine.

A ovaj Mentalist ako je mislio ozbiljno, ja se idem ukokat. Oružje je već spremno.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
16 godina
neaktivan
cekaj da dode u 15+ godiste, tad ces vidit kak je to kad si dijete naucis na to da dobije sto mu prdne...
nadalje dobro razmisli dal mu cinis uslugu u drustvenom zivotu, naravno bit ce popularniji par dana dok se stanje ne smiri, a tada nastupa ljubomora. dobro pogledaj ovaj forum, a posebice teme o hardweru. vidit ces da klinci znaju biti jako ljubomorni na nekog tko ima skupe igrackice.
ne kazem da netreba mobitel, al to je onda nesto jeftino poput LG cokie, za kojeg ti nebi bilo previse zal nit da ga strga, a i nece se previse odmicat od ostalih.
tvoj je sin, radi sta zelis. no ostaje cinjenica da dijete od devet godina nije za takav uredaj.
I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
ako je vama normalno da dijete od devet godina ima takvo nest, onda ok. mada sta se uopste zamaram, na ovom forumu ionako sve klinci koji bi vrlo rado bili u istoj situaciji. i onda za mene kazu da sam materijalista. Boze dragi na sta je ovaj svjet dosao.

Iako se načelno slažem s tobom, situacija nije tako crno bijela. Današnje klince ne možeš odvojiti od elektronike ni pod razno.

Moj otac je davne 1983, kupio Spectruma kako bi programirao, a ja sam kao nadobudni klinac igrao JSW, JetPack i sl. Poslije 2 godine otac se mučio sa Basicom, a ja sam prašio u assembleru... iz glave sam pretvarao 8-bit hex brojeve u decimalne i obratno. Danas sam (naravno) informatičar, i sigurno da to nikad ne bi bio da nisam od malih nogu bio izložen kompjuterima.

Danas imam dva sina, i silom prilika su od najmanjih nogu izloženi tehnologiji. Mlađi sin je sa 2 godine dobio LG Cookie koji mu je služio za gledanje crtanih filmova u automobilu (u flight modu), a stariji je sa 4 dobio moj stari laptop kako bi igrao omiljene igrice. Danas su obojica toliko vješti sa elektornikom da sam siguran kako će me za par godina prestići... zapravo, stariji je sin već danas u riješavanju logičkih problema u igrama bolji od mene.

Međutim, skupi mobitel od mene neće dobiti ni pod razno. Zašto? Prvo, mislim da je krajnje neumjesno da mi se djeca hvale po školi sa skupim mobom jer im je tata poduzetnik, pa se ima novaca. Drugo, ne želim da na nastavi umjesto da uče lupkaju po mobitelu pod klupom. Treće, ako se već igraju kod kuće na kompjuterima, onda im ne treba još jedna takva igračka. I četvrto, mobitel zrači, a znamo koliko je dječji organizam osjetljiv. Možda sam u krivu, ali to je moje viđenje kad su djeca u pitanju, i zato se slažem s tobom.

Back to topic: Predlažem tati da, ako se uklapa u financijsku konstrukciju naravno, uzme klincu iPhone 3G. Sa Androidom će stalno nešto prčkati i velike šanse su da će nešto zabucati. S druge strane, iOS je zatvoren i nema šanse da nešto sprčka, a i sama konstrukcija je više nego odlična kad su djeca u pitanju.  

15 godina
microman kaže...

Osvrni se oko sebe malo,pa ces vidjet da ovo nije iznimka.Gdje god odes,vidis dijecu na iPhonu ili slicnom.To je postalo normalno,samo zato jer se gleda tko sto ima.Cak i djeca u vrticu ima takve mobitele a neznaju pol rijeci ni na hrvatskom sto znace,ali oni ga imaju pa su frajeri.Dns svi se bune knjige ovo knjige ono,ali kad dijete kaze ocu onaj mob onda se dize kredit jer on mora imat zadnji mob,a nezna ni sto je Samsung. Ako se vec kupuje takav mob malom djetetu,onda neka ga ne pokazuje previse jer je dosta mlad jos i kao takav ce privuc paznju starijih kojima nece bit problem ga ukrast iz ruke njemu.Ja bi mu radje uzeo iPod Touch na kojem se moze igrat,te se moze nac jeftino na Njuskalu sa garancijom.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan

Od povoljnijih ja bi preporučio lg optimus me p350,imaš ih na njuškalu i po 600 kn ili H.Ideos koji je u bonbon-u 900 kn + gratis dostava,broj,20kn na računu i radi na T-Mobile,a ima ih na njuškalu po 600 kn.Sasvim solidni mobiteli za te novce.

U3PM

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tata kupi mi ajfon, bicikl i romobil

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta svi tu spamate? Sad zato sto ce klincu kupit mob ce mu upropastiti cijeli zivot?

Ontopic:

Ja sam kupio LG Optimus preko njuskala za 700 kn. Zatim sam skinuo custom rom i overclockao na 800 mhz. Radi sasvim pristojno, 90% igra radi bez imalo lagga tako da svakako preporuka.

I tried playing real life. The graphics were alright, the gameplay was shit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice