Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.472
|
čitano: 12.953.810
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
chaselol kaže...
ivanoman kaže...

Hvala ti puno, a zna li itko kakav je asus zenfone 2 i kad ce doc na alzu? 

Zen 2 koliko sam primjetio je bukvalno 5 na steroidima, tj malo jaci fon generalno gledajuci. Ja sam razmisljao da ga kupim ali jednostavno nemam potrebe za tim jer se 5 predobro drzi i bar jos godinu necu razmisljati o kupovini.

Jedini nedostatak po meni je sto su ubacili veci display 5.5" mi je stvarno overkill, jedva sam se navikao i na 5" a oni jos veci izbacili...

Evo sad bas gledam, mislim da cu se ipak odluciti za zenfone 2, ipak razlika u velicini je mala a svida mi se da su ovaj put iskoristili prostor, dok je na zenfone 5 skoro 40% posto kucista ako toliko i je, doke je na dvojki 30%. Takoder koristim sada note n7000 koji je moram reci veliko sranje al sam se navikao na velike mobitele pa cu odabrati zenfone 2. Sirina je manja al visina veca od mog notea sto mi i nije bas drago al ok, sta je tu je ipak je mob s 4gb rama i 2.0ghz procesorom od intela. Eto kad narcuim i kad dode u prodaju kod alze napravit cu kratki review i reci ponesto o njemu. Hvala svima!

EDIT: Ipak Zenfone 5 hihiihihi, prevelik mi je ipak a cijena je dost veca 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 21:10 (ivanoman).
14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Odlučio sam se na Zenfon5,imam pitanje u vezi modela,nisam zahtjevan korisnik,standardno surfanje,mailovi,viber,fb mesenger.

Puno mi znači razlika u 200kn između modela s 16gb https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-16gb-black-d2167343.htm

i modela s 8gb interne memorije https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-black-8gb-d2139131.htm

S obzirom da se oba mogu proširiti s karticom do 64gb, da li je toliko bitna veličina interne memorije i što bi mi preporučili da uzmem,

te je li to jedina razlika između ova dva modela?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 21:34 (Nazgulzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nazgulzg kaže...

Odlučio sam se na Zenfon5,imam pitanje u vezi modela,nisam zahtjevan korisnik,standardno surfanje,mailovi,viber,fb mesenger.

Puno mi znači razlika u 200kn između modela s 16gb https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-16gb-black-d2167343.htm

i modela s 8gb interne memorije https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-black-8gb-d2139131.htm

S obzirom da se oba mogu proširiti s karticom do 64gb, da li je toliko bitna veličina interne memorije i što bi mi preporučili da uzmem,

te je li to jedina razlika između ova dva modela?

Oba su ista, 2gb rama, isti procesor tako da samo memorija, al preporucujem ti 16gb verziju ;) Takoder mozes pricekati zenfone 2 koji je isto dobar ;)

17 godina

Uzmi onda verziju sa 8gb memorije, lako je prosiris kasnije.  microsd 16gb class 10 ti je sada 35kn na grupnoj kupnji u linksu. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav, može preporuka mobitela do 1000-1300 kuna, više bih volio android, nego wp. Kamera mi i nije toliko bitna, koliko fluidnost.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
gamer '0 kaže...

Pozdrav, može preporuka mobitela do 1000-1300 kuna, više bih volio android, nego wp. Kamera mi i nije toliko bitna, koliko fluidnost.

Asus Zenfone 5 odlican, cijena mu je oko 1300kn a ja ga isto planiram uzet, sutra bi trebao doci jer se rasprodao :D

15 godina

Pozdrav treba mi mobitel do 1300 kuna koji ima dobru navigaciju..(može i iz oglasa ako je skroz nov)

Battlelog:cro1911
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 11:10 (CoKsA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dajte pročitajte par stranica prije - prije nego što postavite pitanje. Uštedite sebi i drugima nepotrebno pisanje. Zenfone 5 sa alzashopa, verzija procesora z2560 1.6ghz...

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 11:58 (molnyi).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, frendica mi treba novi mobitel i taman je ostvarila pravo na novi preko pretplate, 

ali budžet joj do max 1000kn max,ima M tarifu u t-comu i tu spadaju ovi modeli pa bi 

molio pomoć u odabiru koji je najbolji,nije zahtijeevan korisnik(surfanje,fb,viber,mail i soliter )

0 HUAWEI ASCEND G6 LTE
0 SAMSUNG GALAXY ACE 4 LTE
6 SONY XPERIA M2
1 LG SPIRIT 4G LTE
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 12:08 (Nazgulzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zenfone 5 sa alzashopa -----  Ima li taj mobitel besplatnu navigaciju i kakva je? Kako funkcionira garancija s obzirom da se kupuje van hrvatske

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 12:25 (CoKsA).
13 godina

Ima google maps. Android je, mozes skinuti kojugod navigaciju zelis.

Kad kupiš, imaš račun. U slučaju kvara s tim računom ideš u ovlaštebni asus servis i to je to

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Nazgulzg kaže...

Pozdrav, frendica mi treba novi mobitel i taman je ostvarila pravo na novi preko pretplate, 

ali budžet joj do max 1000kn max,ima M tarifu u t-comu i tu spadaju ovi modeli pa bi 

molio pomoć u odabiru koji je najbolji,nije zahtijeevan korisnik(surfanje,fb,viber,mail i soliter )

Sony Xperia M2 daleko po meni bolja, specifikacije su ok al je mobitel stvarno extra sto bi se reklo

12 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Kad kupiš, imaš račun. U slučaju kvara s tim računom ideš u ovlaštebni asus servis i to je to

A sto ako ta osoba zivi daleko, jer u mojem slucaju ja sam iz Splita, a to je vrlo daleko od servisera koji nudi garanciju kod nas

15 godina

Mislim da ću ga čak danas naručit,vidim da za te pare ne mogu bolje proć... A i shipping je 3 dana taman ga dobijem prije vikenda :)

13 godina
neaktivan
ivanoman kaže...
maks0806 kaže...

A sto ako ta osoba zivi daleko, jer u mojem slucaju ja sam iz Splita, a to je vrlo daleko od servisera koji nudi garanciju kod nas

Pošalješ ga poštom. 

15 godina

Dobro glavno da ne moram mobitel slat nazad u Češku jer su to samo komplikacije..Ako garancija vrijedi i tu naručujem ga

13 godina
neaktivan

Vrijedi. Ovlašteni servis je System One http://hr.s1see.com/lokacija/

15 godina

Naručen :) Piše da je delivery u 3 radna dana tako da ga do petka očekujem 

14 godina
protjeran

Stvarno ne znam zašto kupuješ taj Asus kad za slične pare imaš S3 Neo također na alzi, nije im bezveze to najprodavaniji mobitel.

Puno kompaktnije kućište, bolji ekran, izmjenjiva baterija, quad-core, bolja kamera sa više funkcija, i ono najbitnije - 100x bolja podrška, kako softverska tako i hardverska (dijelova i dodataka na sve strane)...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 17:26 (bill_jobs).

0 8 hvala 0
12 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Stvarno ne znam zašto kupuješ taj Asus kad za slične pare imaš S3 Neo također na alzi, nije im bezveze to najprodavaniji mobitel.

Puno kompaktnije kućište, bolji ekran, izmjenjiva baterija, quad-core, bolja kamera sa više funkcija, i ono najbitnije - 100x bolja podrška, kako softverska tako i hardverska (dijelova i dodataka na sve strane)...

Reci da se salis... Nikad nemozes usporedivat intelov procesor s nekim qualcomovim procesorom, po meni s3 nikako nemoze konkurirati asus zenfone petici...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 21:25 (ivanoman).
14 godina
protjeran

Vau, i di ćeš ti vidjeti tu razliku tog Intelovog procesora? U nebitnom benchmarku?

Ovaj procesor u S3 Neo vrti sve živo, a cijeli telefon je kompletniji i bolja kupnja u svakom slučaju.

0 6 hvala 0
15 godina
bill_jobs kaže...

Nisam nikakav stručnjak za mobitele nit sam neki freak i ne znače mi previše sitne razlike u performansama..Prelistao sam teme o Zenfoneu i pogledao par reviewa i 90 posto toga je bilo izrazito pozitivno 

12 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Vau, i di ćeš ti vidjeti tu razliku tog Intelovog procesora? U nebitnom benchmarku?

Ovaj procesor u S3 Neo vrti sve živo, a cijeli telefon je kompletniji i bolja kupnja u svakom slučaju.

Molim te, kad bi znao samo koliko staru tehnologiju i procesor koristi neo 3 i koliko je stvarno los, onda bi prestao jer se sramotis time sto usporedujes intelov procesor, koji ne samo u benchmarku daje rezultate vec u svojoj brzini i radu, ako ti ikad zasteka zenfone 5 na 4.3 android verziji dao bi ti 100 eura... 

14 godina
protjeran

Koristim S3 Neo već 3 mjeseca, a prije tjedan dana sam uzeo još jedan kao rezerva, jer je jeftin, a spec. su mu odlične.

Tako da, nemoj mi pričati o tome telefonu i kakva je tehnologija u njemu, ja sam se sam uvjerio iz prve ruke da taj telefon ne poznaje lag i da sve radi savršeno.

Ostavi se glupih brojki na papiru i paušalnih izjava i javi se kad nešto isprobaš.

0 11 hvala 0
17 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

..hardverska (dijelova i dodataka na sve strane)...

Ma kako da ne. Zašto na ebayu nema ekrana mu za ispod 80$(slično i za S3) a za jedan LG G3 koji je po svemu superiorniji(a pogotovo po ekranu) se da naći za 60$.. što se "zamjenskih" dijelova tiče nema skupljeg od Samsunga.

13 godina

s3 neo je totalno smeće naspram asusa zenfonea 5. Ne slušaje ovog lika xD

Moj PC  
11 1 hvala 0
17 godina

Ekipa treba mi mob do 2000 kn.

ono sto mora imati:
2 gb rom

min. 8 bg memorije

i bar min 8 kamera isto

ovo je ono sam nasao pa da li ima neki drugi prijedlog ?

mob 1 asus zenfone 5 black

nazalost mora biti iz ducana jer se kupuje na rate.

Hvala ekipa

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Offtopic jesi li se ti zvao i na forum.hr-u Bill Jobs?

ontopic imao sam vrlo loše iskustvo sa običnom s3jkom, nezz kakva je ova..procesor je slabiji,rama ima malo vise...ja sam moro na svoju stavljat cm da radi normalno, a za asus čujem same pohvale...

10 godina
neaktivan
HTC DESIRE 510 HTC DESIRE 510
L.P

1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

Iskreno, akcija velika nije, a sam uređaj je više za one koji nemaju želju za jakim već za brzim mobitelom koji bi radio osnovne funkcije (facebook, viber, whatsapp, browser...), no u svakom slučaju, HTC mobiteli nisu baš za bacit i da ovaj uređaj je više nego solidan 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice