Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.590
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nexus 5
sheimus kaže...

znaci jedina aimo rec boljka nexusa bi bila baterija

Da, kako kada, nije baš konstantno, ponekad ako doguram do 10h standby + Screen on time, ni ne treba mi bolje jer duže ni nisam vani

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
13 godina
neaktivan
Nexus 5

Planiram uzet nexus 5, pa me zanima dali mi je bolje uzet preko njuskala od nekog pouzdanog prodavača od kojeg sam i prije naručivao za 3000 kn, ili preko mobileshop.eu za 2930 kn (skoro pa ista cijena)? Zanima me najvise zbog jamstva, jamstvo se dobije i na jedan i na drugi način da kupim samo mi nije jasno to europsko jamstvo, odnosno ovo jamstvo šta "šaneri" daju na njuskalu, koja je razlika i sta mi je pametnije, odnosno pouzdanije? Hvala :D

EDIT: još me zanima, ovi wirelles chargeri, jel šljakaju ako imam skin preko moba, nači ne maskicu, nego doslovce onaj skin, da malo lijepse izgleda? :)

Šta bi te vi rađe odabrali?

7 Njuskalo
1 Mobileshop.eu
Battlelog: gjurki
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 15:40 (Volvox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Uzmi u Futuri IT za 3300 i miran si.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
I da wireless charging bi trebao radit i preko skina posto radi preko nekih maskica (npr. svih Spigenovih). Sry na double postu.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
17 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Planiram uzet nexus 5, pa me zanima dali mi je bolje uzet preko njuskala od nekog pouzdanog prodavača od kojeg sam i prije naručivao za 3000 kn, ili preko mobileshop.eu za 2930 kn (skoro pa ista cijena)? Zanima me najvise zbog jamstva, jamstvo se dobije i na jedan i na drugi način da kupim samo mi nije jasno to europsko jamstvo, odnosno ovo jamstvo šta "šaneri" daju na njuskalu, koja je razlika i sta mi je pametnije, odnosno pouzdanije? Hvala :D

EDIT: još me zanima, ovi wirelles chargeri, jel šljakaju ako imam skin preko moba, nači ne maskicu, nego doslovce onaj skin, da malo lijepse izgleda? :)

Šta bi te vi rađe odabrali?

Uzmi preko computeruniversa, ja sam narucio prije dva tjedna i izaslo me 3100kn sa postarinom. Garancija vrijedi ovdje osim za vece kvarove (maticna itd.). 

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
17 godina
odjavljen
Nexus 5

Jel narucivao neki Nexusa s britanskog Amazona?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

A da uzmes odavde? Odbiju ti VAT i besplatan shipping tako da te ispdne hebeno jeftin.

17 godina
odjavljen
gamer34 kaže...
Edge kaže...

A da uzmes odavde? Odbiju ti VAT i besplatan shipping tako da te ispdne hebeno jeftin.

Ne znam jel se VAT moze odbiti, porez mora biti negdje placen.

http://isvijet.com.hr
14 godina
Edge kaže...
gamer34 kaže...
Edge kaže...

Ne znam jel se VAT moze odbiti, porez mora biti negdje placen.

Pogledaj Moto G temu, narucivao covjek i odbili mu. Valjda jos ne znaju da smo u EU. 

BTW. evo jedan SOT nakon reseta, odmah mi se vratilo kako je prije bilo.

14 godina
gamer34 kaže...

Tebi je i dalje sve na stock?
Ja sam najdalje došao do 3h SOT-a. Iako mi je to dovoljno jer mi izdrži mobitel cijeli dan što mi je i bitno, ali nikako ne mogu dobiti veći SOT. 

Why so serious?
14 godina
Cordas kaže...
gamer34 kaže...

Tebi je i dalje sve na stock?
Ja sam najdalje došao do 3h SOT-a. Iako mi je to dovoljno jer mi izdrži mobitel cijeli dan što mi je i bitno, ali nikako ne mogu dobiti veći SOT. 

Da sve stock. Mislim da je ovo ukupno bilo oko 12h na bateriji, a cak sam i igra jednu igru dosta na 3g-u (QuizUP ako nekog zanima, odlicna igra, jucer konacno izasla za Android). 

14 godina
gamer34 kaže...

Da sve stock. Mislim da je ovo ukupno bilo oko 12h na bateriji, a cak sam i igra jednu igru dosta na 3g-u (QuizUP ako nekog zanima, odlicna igra, jucer konacno izasla za Android). 

Sretnik. Meni nikako neće preko 3h, s tim da ja ne igram igrice na mobitelu.

btw nešto čitam da bi sredinom godine trebao novi android (Android 5?), zna netko ima kakvih leakova o features-ima?

Why so serious?
14 godina
Cordas kaže...
gamer34 kaže...

Sretnik. Meni nikako neće preko 3h, s tim da ja ne igram igrice na mobitelu.

btw nešto čitam da bi sredinom godine trebao novi android (Android 5?), zna netko ima kakvih leakova o features-ima?

Ne znam stvarno, mozda ti nesto cucla u pozadini. Ja sam isto tako imao da sam dobivao oko 3h rijetko vise i napravio factory reset i eto sad se opet vratilo na preko 4h. Inace nema nesto leakova novog androida, cak ni za 4.4.3., ali meni iskreno ni netreba nesto puno novih featura. Zapravo jedino sto mi fali su postotak baterije, do not disturb i jos jedna stvar koje se ne mogu sjetit. {#}

14 godina
neaktivan
Nexus 5

Pozdrav svima. Danas mi stigao N5, naručen sa njemačkog PlayStorea, na njemačku adresu (kod brata) sa našom VISA-om, ukupno 360 EUR-a. Mob mi je naravno odlican, danas sam unlockao bootloader, stavio recovery - philz, i napravio root. Mob stvarno leti i ajko ga je ugodno koristiti, pravo osvježenje. Imam jedno pitanje, ima li tko za prodati kvalitetnu foliju za ekran (javiti se na pm), danas sam potrošio 3, dosta su loše iako sam ih kupio od istog prodavača kao i za kindle za koji su me odlične, tako da i dalje imam na par mjesta ispod folije tockice sa prasinom i to me iritira, a i bojim se da se ta prasina ne upekne na ekran pa bi htio što prije nabaviti novu foliju, ne mogu čekati da mi stigne s amazona ili ebaya.

0 0 hvala 0
14 godina
Ako imas problema s prasinom nije do folija vec prasine. Najbolje ti je stavljat folije u kupaoni nakon sto ju malo uparis da ne leti prasina pa mozes savrseno ocistit ekran.
14 godina
neaktivan

To sam i ja pomislio kako je problem prašina u prostoriji. Išao sam čak prvo s nekom novom folijom od jednog drugog mobitela, tapkao ljepljivo stranom po ekranu da pokupim prašinu pa zatim stavljao foliju za N5 ali uvijek se nešto nađe od prašine ispod. Čini mi se kao dobar savjet, hvala, pokušat ui čim nabavim foliju. S čime očistiš ekran? Onom krpicom što bude uz foliju? Čini mi se da sa nje i napada prašine po ekranu

14 godina
Ja cistim onim mokrim maramicama za naocale, odlicno sve pociste, a ovo ti stvarno moze bit zbog prasine jer ti ona svugdje leti i moze doletit bas prije nego sto ti zaljepis makar si prije ocistio.
14 godina
neaktivan

Ok, hvala, pokušat ću to sa kupaonicom

14 godina
neaktivan
Nexus 5

Dakle, koristim mobitel nepuna 3 dana pa evo par dojmova...uglavnom u vezi baterije. U subotu am ga malo koristio preko dana i dosta redveče i činilo mi se da baterija dosta dobro drži, ne znam koliko sam imao SOT, možda oko 2 i pol sata na auto brightness, 3g on, sinkronizacije itd...sve sam ostavio ppo defaultu mislim, pred spavanje (pola noći) bazerija je bila oko 18 posto, s time da je došao napunjen na 70 posto baterije kad sam ga prvi puta upalio. Tokom dana je malo bio na usb spojen dok sam na unlockao i rootao. U nedjelju sam ga punio do 100 posto te dosta koristio, malo slikao vani popodne i padal mi je baterija, po osjećaju brže nego u subotu, prije spavanaj sam ga stavio punit, tokom noći isključio kad se napunio i ujutro je bio na 97-98 posto, znači 5-6 sati u deep sleepu. Inače u deep sleepu odlično drži bateriju, gotovo ništa ne cucla. Tijekom noći je 3g i wifi bio isključen. Oko 7 sam upalio 3g i počeo ga normalno koristit, znači mallo čitanja vijesti, foruma, stavio koju aplikacij i sl., korištenje 5-10 min svakih sat, sat i pol. Jučer sam isključio da aplikacije traže wifi mrežu i kada je wifi isključen, lokacija isključena. I dok u deep sleepu drži perfektno bateriju, čim upalim ekran i koristim mobitel baterija brzo pada, po 1 postotak svkae 2-3 minute tako što mi je daleko previše. Od vremena što sam koristio mobitel većinu sam potrošio na istraživanje što toliko troši bateriju. Najveći potroša mi je Kernel (Android OS) od 45-50 posto, screen 20 posto. Instalirao sam i betterbaterystats no ne snalazim se baš u njegovim očitanjima. Kući sam došao sa 50 posto baterije, od tada mi je 4 sata na wi-fi, slušao radio oko sat vremena i trenutno je na 39 posto. 19 sati na bateriji, Android OS 1 h 25 min 48 s - 41%, screen 1 h 57m 4 s - 21 %, standby 19h 3m 15 s, idle 17h 5m 55 s, android system 10m 55s itd... Po svem sudeći mislim da bi navukao 2 i pol sata screen timea što mi se čini malo, nadao sam se 3 i pol do 4 bez problema. Mislim, nije mi to presudo, ali je pomalo razočaravajuće. Nadam se da će se popraviti, da je softverski problem i da ću nekako podesiti da duže traje.

Inače sam na stocku, možda bi trebao factory reset napraviti, cache sam očistio u recoveryu (philz touch) no ne znam je li imalo kakvog učinka.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo ja sam prilično zadovoljan baterijom. Evo 2 ss-a nisam koristio 3g samo wifi zato je sot nešto veći nego što inače bude.
Kernel je ElementalX, Rom Slimkat 
Mislim da više i nemožemo očekivati od 2300mAh baterije.

13 godina
neaktivan
Nexus 5

Eto naručio ga iz svijeta medija trebo bi doc do srijede-četvrtka, crni, 16 gb :D

Zanima me dali da stavljam kakve romove kernele ili nesto, ili da ga pustim stock za početak a samo ga rootam da nemoram kasnije?

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Cim ga dobiješ unlockaj bootloader, root gore i recovery jer kad to radis onda se formatira cijeli uredaj, pa je bolje odmah na početku jer ces sigurno s vremenom htjet rootat

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nexus 5

http://www.mobicity.co.uk/lg-nexus-5.html#.Ux9fbT9dV0Z

Tu je 255 funti odnosno 2400 kuna s dostavom.

0 0 hvala 0
14 godina
Nexus 5

Zašto je taj Mobicity tako povoljan?

Vidim da su i ostali uređaji ispod cijene ili daju nekakve poklone uz njih.

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Da, al to je bez VATa. S porezom ispadne oko 3000.

Al ajd, neki koji su naručili Moto G od tuda, dobili su ga bez poreza pa ko zna

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samo da javim, narucio sa mobileshop.eu, sve u redu proslo nema greske, ima eu garanciju, extra sam zadovoljan za sad...
juka
17 godina
neaktivan
Nexus 5

Gledam malo po temi ove screenshotove baterija i SOT-a i vecina nema ovaj Google Services, naime kod mene ti googleovi servisi jedu 10%+ baterije. Pa jel tko zna kako se rjesit toga ili bar smanjit ? 

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
JackD kaže...

Gledam malo po temi ove screenshotove baterija i SOT-a i vecina nema ovaj Google Services, naime kod mene ti googleovi servisi jedu 10%+ baterije. Pa jel tko zna kako se rjesit toga ili bar smanjit ? 

Imam ja i Google Services i Mediashare i Android OS bug.

Sva tri buga me zadesila, a ni factory reset ne pomaže.

Čekam MIUI, nadam se da će to riješit..

15 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Zato što oduzmu od pune cijene britanski VAT (PDV) i ne zbroje hrvatski VAT (PDV) jer još uvijek misle da nismo u Europskoj uniji pa nam rade nepostojeći povrat poreza odmah prilikom narudžbe na taj način da umanje VAT i to je to. A mi smo u EU i kad mob dođe do Hrvatske, pošto vide da je paket iz druge EU države, samo šalju dalje do kupca bez dodatnih troškova :) vrlo jednostavno

Dat našim trgovinama 3300 kuna za isti mobitel je malo veći fail, pošto ovdje preko tog shopa ide za 2400 kn do kućne adrese i ima garanciju.

Kupon za free dostavu upisati prilikom checkouta u odgovarajuće polje ovim slovima: UKFSHIP

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 15:59 (SuperLak).
11 godina
neaktivan
SuperLak kaže...
speedy56 kaže...

Zato što oduzmu od pune cijene britanski VAT (PDV) i ne zbroje hrvatski VAT (PDV) jer još uvijek misle da nismo u Europskoj uniji pa nam rade nepostojeći povrat poreza odmah prilikom narudžbe na taj način da umanje VAT i to je to. A mi smo u EU i kad mob dođe do Hrvatske, pošto vide da je paket iz druge EU države, samo šalju dalje do kupca bez dodatnih troškova :) vrlo jednostavno

Dat našim trgovinama 3300 kuna za isti mobitel je malo veći fail, pošto ovdje preko tog shopa ide za 2400 kn do kućne adrese i ima garanciju.

Kupon za free dostavu upisati prilikom checkouta u odgovarajuće polje ovim slovima: UKFSHIP

Da li mobicity garancija na nexus 5 vrijedu u HR?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice