Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.499
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nexus 5

Stock rom i kernel, nije rootan, bootloader lockan..

Prilicno zadovoljan.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Re: Nexus 5
zvonac kaže...

Prilicno zadovoljan.

Veoma lijep rezultat. {#}

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 19:32 (gamer34).
15 godina
neaktivan
Nexus 5

Danas isao testirat gps. Bez wifi-ja i isljucenim podatkovnim prijenosom. Nije nasao lokaciju oko minutu onda sam prekinuo ukljucio wifi i nade mi u roku 10 sekundi max. Znam da je bilo govora o uređajima sa gps problemima. Sad mene zanima za koliko vama nade lokaciju u zatvorenom bez wifija i resetiranom gps lokacijom. Koristio sam gps test and toolbox.

0 0 hvala 0
14 godina
Reci kako da resetiram gps lokaciju pa ti mogu probat. Al iskreno mislim da me unutra samo s gpsom nece ni nac jer treba uhvatit satelit, a sjecam se da mi ni navigacijski uredaji nisu radili u kuci.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
17 godina
zvonac kaže...

Prilicno zadovoljan.

A sta je sa 3G-om?

Jesi imao upaljenog ili

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
17 godina
Mitch kaže...
zvonac kaže...

Prilicno zadovoljan.

A sta je sa 3G-om?

Jesi imao upaljenog ili

Nisam, samo wifi, inace na 3g mi je oko 30-40 min manji SOT..

Al najveca prednost ovog moba je kaj u deep sleepu prakticki nema draina baterije..

A kolko citam smanjit napon i frekvu proca, tu se da jos dost izvuc trajanje baterije.

Edit: gps wifi on/off, u kuci, satelit najde u roku 3-4sec.. Sygic..

Kolko citam, naisel sam na probleme di im gps ne radi..

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 22:42 (zvonac).
17 godina
Nexus 5

Ja cu morat factory resetat, sve gore i gore.

Prvo sam dosao do 5h SOT sa 3G-om i cijeli dan standby (wifi), a sad jedva po 2h SOT i 8h standby.

Na franco kernelu sam

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam prvo imao oko 4:30-5h, sada nakon instaliranja gro aplikavija i svega mi je palo na oko 4 nekad i manje. Mozda bih i ja polako trebao factory reset. Mada ovaj tvoj rezultat od 2h i 8h nije normalan, definitivno nesto vuce vise neho sto treba.
17 godina
Nexus 5

Evo da se malo pohvalim :)

Sa stockom je jedva dobacivao do 25000 

DroidKang + Bricked Kernel

Sretna Vam svima 2014!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 17:52 (Nefil).

1 0 hvala 0
17 godina
Lol 2.5GHz, kolko se grije?
17 godina
Nexus 5

Jel se rootanje i unlock bootloadera gubi updejt prek OTA?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne grije se ništa ali evo jednog mjerenja sa tvorničkim postavkama.

17 godina
zvonac kaže...

Jel se rootanje i unlock bootloadera gubi updejt prek OTA?

Ne. Ako je samo root i unlock bootloadera.

Nakon OTA updatea izgubiš root i moraš ga ponovo rutati.

14 godina

Dali netko zna ima li na Andoridu neka aplikacija za slike da je kao na iPhonu, znaci da ima samo jedna mapa, a ne milijun njih i da tamo ne pokazuje i slike s whatsappa i slicno? Takoder ima li netko ideje zasto odjednom ne mogu gledati filmove preko filmovizije? Prije par tjedana sam gledao pa sam izbrisao dolphin browser i sada ga opet instalirao zajednom s flashem za kitkat, ali mi sad pokazuje da nemam javu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 20:31 (gamer34).
17 godina
Mitch kaže...

Ja cu morat factory resetat, sve gore i gore.

Prvo sam dosao do 5h SOT sa 3G-om i cijeli dan standby (wifi), a sad jedva po 2h SOT i 8h standby.

Na franco kernelu sam

Kakva je sad situacija s tim kernelom?

Kolko vidim, dost se ljudi žali na v29 (random reboots)..

Jel ima značajnije razlike između stock kernela i ovog franco s undervoltanim procom i naponom?

U pogledu trajanje baterije...

17 godina
neaktivan
Nexus 5

Pozdrav svima!

Imam Nexus 5 nekih 2 tjedna i iznimno sam zadovoljan svime na telefonu (nisam ga još ni rootao ;)) ali imam jedan mali problem.

Ponekad mi se desi da mi kod poziva druga strana kaže da me jedva čuje ili čuje "robotski" glas.

Pronašao sam na netu dosta sličnih problema (spominje se od svašta, od noise-cancelling problema do ljepila oko mikrofona koje "nekako" utječe na zvuk) i koliko vidim problem nije nepoznat, čak ga i Google navodno priznaje.

E sad - zanima me da li itko od vas ima isti ili sličan problem i kako ste ga probali riješiti?

0 0 hvala 0
17 godina
gamer34 kaže...

Dali netko zna ima li na Andoridu neka aplikacija za slike da je kao na iPhonu, znaci da ima samo jedna mapa, a ne milijun njih i da tamo ne pokazuje i slike s whatsappa i slicno? Takoder ima li netko ideje zasto odjednom ne mogu gledati filmove preko filmovizije? Prije par tjedana sam gledao pa sam izbrisao dolphin browser i sada ga opet instalirao zajednom s flashem za kitkat, ali mi sad pokazuje da nemam javu.

Imaš QuickPic. Meni osobno najbolji app za pregledavanje slika. Koristim ga godinama. Imaš u postavkama dvije opcije (kad duže držiš na direktoriju koji hoćeš sakriti):

- sakrij (tada ni jedan app za gledanje slika ne vidi taj direktorij)

i

- izuzmi (tada samo QuickPic ne pokazuje taj direktorij, a svi ostali ga vide)

14 godina
Evo skinuo sam app i bolji je nego stock aplikacija, ali i dalje ne mogu uciniti ono sto zelim, da mi sve slike budu u istom folderu. Sad ja ne znam dali je to uopce moguce? Ali ajde ako nista drugo barem sam sakrio nepotrebne foldere.
17 godina
gamer34 kaže...
Evo skinuo sam app i bolji je nego stock aplikacija, ali i dalje ne mogu uciniti ono sto zelim, da mi sve slike budu u istom folderu. Sad ja ne znam dali je to uopce moguce? Ali ajde ako nista drugo barem sam sakrio nepotrebne foldere.

Moraš sve slike na memoriji onda premjestiti u isti folder.

Što se tiče romova, preporučam Catalysm. Stvarno savren rom. Gotovo kao stock, ali ima još nekih svojih opcija. Gravitybox također sam stavio ali samo da smanjim veličinu navigacijskih tipki jer ostatak tweakova doalzi uz rom.

Što se tiče kernela. Bio na francovom, ali shebao ga je malo. Previše se zaigrao rekao bi u novijim verzijama sve je lošija baterija. Prebacio se na ElementalX 0.21 i odličan kernel. Baterija mi je za sada bolja nego na francovom.

17 godina
Nexus 5

@stiffler, jesi mozda undervoltal proc na elemental kernelu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

@stiffler, jesi mozda undervoltal proc na elemental kernelu?

Jesam, uvijek mi je -75 za sve vrijednosti. I underclockam na 1,7 jer nije potrebno da radi na visem taktu.

Za sada: preostalo baterije 49%, tri sata i 10 SOT, sat i devet minuta razgovora je bila. Odlican rezultat

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 9:41 (stiffler).
14 godina
Nexus 5

Evo malo testirao brzinu na 3g-u i dobio brutalne rezultate. Inace prebacio sam se s pretplate na bonove i dobio neku obavjest da trebam promijeniti apn u gprs0.vipnet.hr i ja to idem mjenjat ali tamo ima jos tisucu polja i sad jel zna netko kako sve to popunit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Stavil Catalysm rom+elementalx..

Al kolko sam videl draina bateriju, instaliral wakelock detector, i pratim procese.

Prek xposed framework i greenfy(donate) se da freezat sistemski procesi da ne draina bateriju...

Pa sad bumo vidli...

Inače ne znam zakaj, al na stock romu tj kernelu, puno manji je drain baterije neg na custom romu..

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 19:26 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

Stavil Catalysm rom+elementalx..

Al kolko sam videl draina bateriju, instaliral wakelock detector, i pratim procese.

Prek xposed framework i greenfy(donate) se da freezat sistemski procesi da ne draina bateriju...

Pa sad bumo vidli...

Inače ne znam zakaj, al na stock romu tj kernelu, puno manji je drain baterije neg na custom romu..

Stavi zadnji franco kernel i zadnji Purity.

Preporod, i nađi si Franco Updater i downclockaj proc na 1.5-1.7, i undervoltaj sve za -75 mV.

Nema nikakve razlike u fluidnosti, niti brzini, a taj njegov app ima i mogućnost da digne clock samo u određenim aplikacijama.

I to je to, ja dobivam 4h i 30 min SOT sa heavy usage (HSDPA+ uvijek, WIFI uvijek, GPS + WiFi location uvijek, 70-100% brightness, društvene mreže stalno).

17 godina
Mitch kaže...

Stavi zadnji franco kernel i zadnji Purity.

Preporod, i nađi si Franco Updater i downclockaj proc na 1.5-1.7, i undervoltaj sve za -75 mV.

Nema nikakve razlike u fluidnosti, niti brzini, a taj njegov app ima i mogućnost da digne clock samo u određenim aplikacijama.

I to je to, ja dobivam 4h i 30 min SOT sa heavy usage (HSDPA+ uvijek, WIFI uvijek, GPS + WiFi location uvijek, 70-100% brightness, društvene mreže stalno).

Kak ti se baterija ponaša u deep sleepu?

stock vs custom deep sleep?

17 godina
Nexus 5

Preporuka za CM11, ROM je strahota, isprobal sam već 4-5, al ovaj je definitvno najbrži rom, s tim da razlike između dalvika i art-a ne vidim...

Jedino kolko sam videl mana mu je kaj puno rama ždere, u deep sleepu ima samo 2-3 pozadinska sistemska procesa kaj se vrte, i ždere oko 750-800mb, malo previše spram ostalih, koji troše oko 500-tinjak mb..

Kolko vidim zasad mu nema premca, rom je brutalno brz, zasad nisam uočio neke značajnije bugove..

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

dali postoje neke kopije nexusa, gledam ih po njuskalu ima ih dosta, da se ne zaletim i kupim nes krivo?

14 godina
Dali netko ima pojavu da mu poatotak baterije ponekad skace, npr ja sad prije par minuta sam gledao i imao sam 6%, a sad pogledao opet i imam 7%?
17 godina
gamer34 kaže...
Dali netko ima pojavu da mu poatotak baterije ponekad skace, npr ja sad prije par minuta sam gledao i imao sam 6%, a sad pogledao opet i imam 7%?

Ma znalo se i kod mene zblesirat.. Resetiraj mob..

14 godina
neaktivan
Nexus 5

dali postoji razliak izmedu europske i americke verzije?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice