Nexus 5

poruka: 2.783
|
čitano: 475.493
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nexus 5
gamer34 kaže...
Da, moguce ja sam primjetio da je ovaj novi skype nekako cudan, tipa ja se sign outam ali kada ga opet pokrenem sam online? I dali mozda znas kako da izbacim onaj stalni notification od light flowa?

Mozes iskljucit taj foreground mode u Settings, ali nisam siguran kako ce se ponasat onda.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
14 godina
Mitch kaže...

Hm, mrvicu dulja je bila na S4.

Standby je iz nepoznatog razloga loš, na N5 dobivam 4h i 30 min SOT, koliko sam dobivao i na S4, ali sve ukupno ne znam šta je sa standbyem, ili mi nešto ždere ili bug?

S obzirom da mi je baterija jako bitan faktor sad sam u velikoj dilemi, šteta što nisu malo veću bateriju ubacili. 
Gdje si uzeo N5 i kako si plaćao te koliko si platio? Daj koji link ako nije problem. 

Why so serious?
17 godina
Nexus 5

Ja sam uzeo 32GB crnog (obavezno - moja preporuka - uzmi crn, gumiran i daleko NAJBOLJE izrađen telefon dostupan na Android tržištu), za 400$ na US Play Store.

Preporučujem da ga uzmeš na computer-universe.de, a batka će se sredit vremenom, mislim da se puno bolje može iscjedit jer imao sam Galaxy S3 i imao je puno bolje rezultate, sa gotovo jednakim ekranom (4.8" AMOLED) i manjom batkom (2100 mAh).

Trenutno vrtim franco kernel i mislim da bolje od ovog se ne može kupiti na tržištu

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

0 2 hvala 0
14 godina
Mitch kaže...

Ja sam uzeo 32GB crnog (obavezno - moja preporuka - uzmi crn, gumiran i daleko NAJBOLJE izrađen telefon dostupan na Android tržištu), za 400$ na US Play Store.

Preporučujem da ga uzmeš na computer-universe.de, a batka će se sredit vremenom, mislim da se puno bolje može iscjedit jer imao sam Galaxy S3 i imao je puno bolje rezultate, sa gotovo jednakim ekranom (4.8" AMOLED) i manjom batkom (2100 mAh).

Trenutno vrtim franco kernel i mislim da bolje od ovog se ne može kupiti na tržištu

Samo bih te htio ispravit, HTC One je najbolje izraden. {#}

Ali da, inace je mob po konstrukciji odlican, ta gumnirana povrsina je odlicna, fino lezi u ruci, lako se cisti, lijepo izgleda. Inace baterija nije tako losa, dapace uopce nije losa, evo ja sam danas dobio nesto preko 15h na bateriji i od tog oko 4:30 sot sto uopce nije lose. Imao sam mnogo mobitela i ni u jednom trenutku nisam pomislio da mi na N5 fali baterije u odosu na druge.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
17 godina
Nexus 5

Dobro istina, HTC One je odlicno izraden, ali vise preferiram ovaj materijal na Nexusu nego onaj na One

0 0 hvala 1
14 godina
Mitch kaže...

Dakle, nije te ukupno preko 3000 kn izašlo? Kakva odlična prilika, nisam ni znao da je tako mala cijena. Sad samo prodat s4 i uzet ću N5. Jedino što me odbija su android tipke na ekranu, to mi se nikad nije sviđalo, ali valjda ću se naviknuti.

Why so serious?
17 godina
Nexus 5

Da, ali pazi, US Play Store je samo za US.

Computer-universe je vjerojatno najbolji EU shop, pa s njega naruči i sve pet! :)

0 0 hvala 0
14 godina
Mitch kaže...

Da, ali pazi, US Play Store je samo za US.

Computer-universe je vjerojatno najbolji EU shop, pa s njega naruči i sve pet! :)

Primljeno na znanje ;)
Koliko dugo si čekao na dostavu?

Inače ne bih s4 mijenjao, imam google edition rom i lijepo to radi, ali je izrađen tako jadno da više nemam snage držat to plastično smeće u rukama. 

Why so serious?
17 godina
Nexus 5

Nisam naručivao Nexusa sa computer-universe, ali inače mi roba od njih stiže za najviše 7-10 dana (3-5 radnih)

edit - upravo razlog zašto sam se i ja riješio S4, možda da se strpiš do idućeg tjedna, vjerojatno će ti onda poslat ovu novu 312 reviziju koja ima riješene sve probleme i dolazi sa 4.4.2

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 20:04 (Mitch).

0 0 hvala 1
17 godina
Nexus 5

Revizije 310, 311, 312 sve je to lutrija i nema veze s ničim. Čitam temu u vezi toga na XDA i  činjenice su takve da LG/Google ništa nije mjenjao. Najveću zbrku su napravile one rupice za zvučnik/mikrofon jer su ljudi mislili da veće rupice - nova ver. hardveraja. Ispostavilo se na kraju da "novi" izgled imaju i oni iz 11. mjeseca, a "stari" izgled i oni iz 12 mj. Treba gledati u bootloaderu Verziju hardwera oni iz 10 mj. imaju HW VERSION- rev_10, dok svi ostali imaju HW rev_11. Da čak i oni iz 12 mjeseca. 310,311,312 je samo mjesec proizvodnje. Evo meni je 311, rev_11. I sve 5! Nema mrtvih pixela, nema backlight bleedinga, sim utor bez problema. Tipke ne zvrče- čvrste. Ekran je bez bilo kakvog tinta. Nemam zbilja primjedbe. Hoću na kraju reći da ima faličnih i to se zamjenjuje ( zadnji podatak je da je Google/LG zbog tipaka mjenjao aparate do 15.12. i više ne) Ali 99% je u redu s obzirom koliko su ih miliona prodali nažalost ima i loših komada i zbilja tu igra sreća kao i kod svakog drugog mobitela. Sjećam se kad sam uzimao HTC ONE X da su imali problema sa backlight bleedingom i napravila se fama ko da je svaki drugi nevaljat (baš kao i sa Nexusom) tako da sam strepio dok ga nisam uzeo u ruke - bez potrebe.  

Usput danas sam svoj rutao i ide gore DroidKang. Ima te li preporuku za neki drugi rom ? Posebno za kernel?  I na kraju nemora se ni naglašavati koliko je velika developerska zajednica  i podrška za Nexuse.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 21:23 (Nefil).

0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Imam i ja 311 rev11 :)

Također nikakvih problema, pozadinsko probija u svim kutevima jednako, i sve u svemu izrazito zadovoljan :)

Preporuka za ROM je Purity, a kernel zadnji Franco

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 21:21 (Mitch).

0 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

To je istina u vezi revizija 10, 11, 12 sve je to lutrija..

Nema pravila, da mi taj BB nije išel na živce, ne bi mob ni nosil na reklamaciju, inače IPS matrica je poznata po tom "problemu", a to je teško iskorjenjivo..

Što se tiče tipke power kaj ima lufta, to sam doživjel još na par modela ostalih proizvođaća, tak da na xda forumu ima svakakvih ljudi, pogotovo pojedinci kaj su na vagi, pa ne znaju dal poslat mob il ne (to govorim za picajzle) na reklamciju u vezi power tipke{#}  

N5 je još dobar dok su u pitanju kvarovi, fušeraj i ine stvari, tu ga HTC1 šije dobrano, po tom pitanju{#}   

Vibra isto nije baš upečatljiva, al dok se sve (mane) zbroji i oduzme, N5 je best buy kupnja..

Da su stavili jaču bateriju (2500) to bi bil pun pogodak..

Općenito gledajući trajanje baterije je i više neg ok na N5, S3 ipak ima malo bolju bateriju, al niš značajno, dok S4 ima zamjetno bolju bateriju, bar kolko sam ga imal kod sebe (oko 2mj.).

Što se tiće softa, tu je N5 doma (a bogme je uz bok ios-u i wp8, po pitanju fluidnosti) tu on rastura{#}{#}...

Sam čekam da dojde sa servisa, pa počinje onda rock n roll{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ja sad isto pogledao, znaci hw version mi je rev11, ali sn mi pocinje s 310. Sta sad to znaci??
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
17 godina

Hvala na preporuci. Ja sam se dvoumio za početak, koji da stavi DroidKang ili Purity. Flashanje roma na Nexusu je "igrarija" kako je tek na drugima :). Pošto sam sad već stavio DK ostaću na njemu koji dan. A onda probati Purity. Za kernel sam se dvoumio, između Franco i Bricked, pa ću poslušati tvoj savjet. I sviđa mi se na Nexusu da možeš sve na brzinu vratiti na stock čak da se i nevidi da si nešto na njemu prčkao :)

17 godina
gamer34 kaže...
Ja sad isto pogledao, znaci hw version mi je rev11, ali sn mi pocinje s 310. Sta sad to znaci??

To znači da si srećković :). Znači bio si taman na prijelazu iz stare revizije na novu i ubo si novu.

17 godina
gamer34 kaže...

U biti to ti niš puno ne znači, bar ti ne bi trebalo niš značit..

A ak te zanima, proizvodnja, 11mj.

Bitno da je mob tehnički ispravan, a sad fušeraj (klimave tipke, nejednako sklopljen mob) na mobitelima nemreš izbjeć..

Ovaj 4.4.2 je trebal donijet bitna poboljšanja za kameru, zvuk itd...

Tak da je većinu stvari softverske prirode, riješivo..

13 godina
Nexus 5

jel se moze nexus 5 uzet kod nekog od nasih operatera na predplatu..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tomislavivic kaže...

jel se moze nexus 5 uzet kod nekog od nasih operatera na predplatu..??

ne

13 godina
Nexus 5

a i da moze ne isplati se, tj ne treba nista dati tim smecarima koji nabiju nerealnu marzu na sve mobitele

ni preko njuskala neces proci nesto jeftinije posto je na njemu 100€ skuplji nego na playstoreu..

pricekao bih da se cijene normaliziraju (doduse sumnjam da ce tako skoro uz toliku potraznju)..

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Sumnjam baš da bu cijena išla drastično dole, jer je već i ovako povoljan, gledajući high end segment (HTC1, S4)...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Nexus 5

Neće pojeftinit do lipnja sigurno, to je politika Google-a i jednostavno im se onda Nexus projekt ne bi isplatio, a već sad ih prodaja ide odlično/očekivano.

0 0 hvala 0
14 godina
Bas se spremam stavit cyanogenmod pa me zanima kako najbolje backupirat uredaj na kompjuter da ne moram cekat da se nesto uploada u cloud ili slicno.
17 godina
gamer34 kaže...
Bas se spremam stavit cyanogenmod pa me zanima kako najbolje backupirat uredaj na kompjuter da ne moram cekat da se nesto uploada u cloud ili slicno.

Moras imat root, i onda samo Titanium Backup ili u recoveryu odaberes Backup pa All (ili sta vec nudi) i onda to sejva na sdcard kao cijeli sistem, i kad radis restore onda vrati sve (i ROM i aplikacije, bas sve)

edit - i ako planiras vratit ove aplikacije na taj ROM, onda samo koristi Titanium Backup -> Batch -> Backup all user apps

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 23:22 (Mitch).
14 godina
neaktivan
Nexus 5

Imam 4.4.2 i jačina zvučnika se je pojačala, ali opet nije dovoljno glasno prema mojim kriterijima.

Baterija traje nešto kraće nego kod S4, ali ne puno

0 0 hvala 0
17 godina
padobranac-zagi kaže...

Imam 4.4.2 i jačina zvučnika se je pojačala, ali opet nije dovoljno glasno prema mojim kriterijima.

Baterija traje nešto kraće nego kod S4, ali ne puno

Mislim da baterija značajnije manje neg na S4, al dobro N5 to kompezira low power procom, pa se ta razlika i ne vidi tolko...

Mob došel sa servisa, bb je i dalje prisutan, mogu reć da naši servisi ne priznaju taj kvar, pošto je display tehnički ispravan..

15 godina
neaktivan
Nexus 5

Kako testirati backlight bleeding. I koliko su siroke rupice na novoj verziji?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nexus 5

gjde mogu kupit verziju od 32gb nigdje ne mogu pronac

0 0 hvala 0
14 godina
Za backlightbleed samo stavis nesto potpuno crno i gledas. A 32gb verziju meni se cini nemas nigdje osim na GPlay.
15 godina
neaktivan
Nexus 5

Provjerio sam dead pixel testom. Nemam backlight bleedinga iako imam manje rupice za zvucnike, a sn mi pocinje s 312k

0 0 hvala 0
14 godina
Gigx0n kaže...

Provjerio sam dead pixel testom. Nemam backlight bleedinga iako imam manje rupice za zvucnike, a sn mi pocinje s 312k

Par postova iznad ti je kolega napisao o tim verzijama pa si procitaj. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice