Mobilni internet za ljeti 2011

poruka: 28
|
čitano: 6.558
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima!

Poslovni sam korisnik t mobilea (flex team 750) i s obzirom da se spremam na godišnji razmišljam kako prispodobiti internet konekciju za more (treba mi za internet bankarstvo, email, vijesti itd, teamviewer za nadzor opreme...) U gore navedenom paketu imam 100 mb mjesečno no bojim se da će mi to biti premalo, još bi spomenuo da u vikendici imam telefonsku liniju (no 56k veza je čisti mazohizam).

Dakle ukratko moje pitanje je što odabrati kao internet da mi služi tijekom iduća 2 mjeseca s time da je relativno povoljno (ne planiram skidati filmove, igrati koje kakve mmo-nešto-nešto igre).

Na kraju nisam ljubitelj koje kakvih ugovora na 12 ili 24 mjeseca, ali ako je to najpovoljnije onda zašto ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Mobilni internet za ljeti 2011

Bonbon je uveo data kartice pa možda ne bi bilo loše da to pogledaš. Nema nikakve ugovorne obveze.

17 godina

Hmmm, a skoro sam danas otisao u tele 2 i kupio njihov mobilni internet. Sva sreća da nisam.

Ovako kako sam skužio 3 kn dnevno = 300 MB dnevno

računica je sljedeća

bombon:

60 dana odmora (i neka ga maksimalno koristim)= 180 kn (svaki dan po 3 kn) = 18GB prometa

Tele 2

1 mb je 0,05 lipa ako ga nadoplaćujem bonom od 200 kn

200 kn je 4 GB za 18 GB mi treba pun {#} kuna.

Mislim da je sve kristalno jasno!

Jednini problem je gdje nabaviti GMS stick s obzirom da ga bonbon nema u ponudi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Paše ti bonbon sim u t-mobile stick
18 godina
vip na bonove, uzimaju ti dnevno s racuna 10kn,a dobijas 1gb na 24 sata. ako se recimo ne spojis 2dana,nista se ne odbija. cim ubodes stick i konektas se dobijas 1gb i ode 10kn. po mom ukusu. a imaju i opcije koje traju 30 dana. nes ti cifre dat 10kn za gigu dnevno. i kako je uopce potrosit.
http://av-gurus.blogspot.com/
17 godina

Ovaj 1 gb mi je previše ipak idem na godišnji, treba mi malo odmora od svih tehnikalija.

Mislim da ću ipak uzeti bonbon (našao sam već usb od koga ću posuditi/kupiti t mobileov gsm stick).

Hvala svima!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo da se i ja priključim sa svojim pitanjem, da ne otvaram novu temu.

Tri tjedna ću biti na moru, pa mi treba USB Broadband/mobilni internet na bonove, što povoljnije naravno.

Od 11:00-16:00 kad klinci ne mogu na sunce surfali bi i/ili bi igrali WEB igrice (Funny games/Larine igrice, igrice na Face-u [najviše Rekvizit]).

Možda preko Carnet-a (acc od klinaca) bude nešto povoljnije?

Što preporučate?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2011 20:37 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

ja mogu samo u ime vip-a spomenut,jer drugo ne poznam.

osim onog gore napisanog. 10kn-1gb=24 sata , to tebi onda ne igra sa popodnevna 4 sata,ali imas opcije...65kn 1gb na 30 dana.  i mrvis tu gigu svaki dan po malo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam,meni se ovaj Bonbon cini kao najbolji i najisplativiji izbor,stoga moja preporuka Bonbon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Matozan kaže...

Što preporučate?

Vip ti ima popust za Carnet korisnike. Uz stick imaš upustva kako se treba podesiti. Cijena ti je onda snižena za 40 %.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
17 godina
Matozan kaže...

Evo da se i ja priključim sa svojim pitanjem, da ne otvaram novu temu.

Tri tjedna ću biti na moru, pa mi treba USB Broadband/mobilni internet na bonove, što povoljnije naravno.

Od 11:00-16:00 kad klinci ne mogu na sunce surfali bi i/ili bi igrali WEB igrice (Funny games/Larine igrice, igrice na Face-u [najviše Rekvizit]).

Što preporučate?

Još moram odvagnuti što mi je povoljnije Bonbon u T-Mobile sticku ili VIP sa Carnet popustom (da li vrijedi za osnovno školce ili samo za studente?).

Ako idem na Bonbon koji stick od T-Mobilea mi preporučate web'n'walk Stick MF100 (ova microSD kartica se ponaša kao obična USB memorija ili?) ili USB Stick Huawei E173?

Vaši prijedlozi prije konačne odluke?

17 godina
odjavljen

Radije idi na VIP. Imaju bolju pokrivenost, a Huawei se da otključati (pogledaj moju temu o tome).

Svi stickovi koji imaju utor za micro sd se ponašaju kao najobičnije memorije (a istovremeno služe i za net).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vexx5555 kaže...

Radije idi na VIP. Imaju bolju pokrivenost, a Huawei se da otključati (pogledaj moju temu o tome).

Svi stickovi koji imaju utor za micro sd se ponašaju kao najobičnije memorije (a istovremeno služe i za net).

Biti ću na Šolti, pa bi pokrivenost trebala biti koliko-toliko dobra, barem mislim.

VIP i T-Mobile (Bonbon) pokrivaju sigurno sa EDGE-om, a HSPA/UMTS VIP ima granično, koliko vidim na njihovoj karti pokrivenosti.

Koja tvoja tema, našao sam samo: Port forward na Huawei MT880, a to nije to.

Misliš da otključam VIP-ov Huawei i stavim Bonbon unutra ili si imao nešto drugo na umu?

17 godina
odjavljen

Da, mislio sam da imaš otključani stick pa da si u mogućnosti koristiti operatera koji ti više odgovara.

Link: http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/tips--tweaks-by-vexx5555/1799851.aspx

Samo provjeri u programu da li je taj Huawei na listi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vexx5555 kaže...

Da, mislio sam da imaš otključani stick pa da si u mogućnosti koristiti operatera koji ti više odgovara.

Link: http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/tips--tweaks-by-vexx5555/1799851.aspx

Samo provjeri u programu da li je taj Huawei na listi.

A ako nije? {#}

17 godina
odjavljen
Matozan kaže...

A ako nije? {#}

Onda ništa od otključavanja.

17 godina

Da li tko zna da li će i ove godine (kao i svako ljeto do sada) biti bon/popust za VIP stick?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ja bi se isto priključio ovoj temi jer i meni za preko ljeta treba neki mobilni internet. Prošle godine sam imao od t-mobile na bonove i prepuručio bih svima da ga nipošto ne uzimaju jer se jedva spajao u Rijeci, a na Visu gdje mi je bio potreban bi veza bila jako slaba uz otvaranje stranice cca 30 sekundi do minute, a neke ni nije otvarao. Dok je na t-mobileovoj stranici pisalo da je pokrivenost odlična. Zanimalo bi me ovako ako tko ima iskustva sa vipovim mobile internetom ili tele 2 i kakva je brzina izvan dobro pokrivenih mjesta.

0 0 hvala 0
17 godina
torrente kaže...

ja mogu samo u ime vip-a spomenut,jer drugo ne poznam.

osim onog gore napisanog. 10kn-1gb=24 sata , to tebi onda ne igra sa popodnevna 4 sata,ali imas opcije...65kn 1gb na 30 dana.  i mrvis tu gigu svaki dan po malo.

Teško mi je odabrati koja opcija će meni odgovarati, kako sam doma na Flat-u (Bnet),

ne znam koliko dnevno se potroši na klasično surfanje (utorrent radi 7/24 {#}).

@Torrente - neće samo biti popodnevno surfanje kako sam u postu prije naveo, biti će i noćno na balkonu, ako se zbog ljetne vrućine ne bude moglo spavati.

Vaš savjet što da uzmem: ovih VIP-ovih 1GB=10kn=24h ili 1GB=65kn=30 dana (što ako ovaj 1GB po 65kn potrošim prije,

mogu li ga nadoplatiti?) ili Bonbon-ov dnevni paket 300MB=3kn (opet pitanje, što ako ih prije potrošim,

može li se nadoplatiti ili mi računaju 0,70kn/1MB).

Ja ću svakako danas kupiti VIP-ov Huawei stick.

A njega mogu otključati (nadam se) pa mogu koristiti Bonbon, ako mislite da je povoljnija opcija.

18 godina
eto, odluci se :-)
ovu opciju 1gb od 65kn ako potrosis ,odmah jednim klikom opet aktiviras,ne moras cekat 30dana.
ili za 10 dana od aktivacije potrosis ...bubam,700mb..i bez veze kliknes aktiviraj opciju 1gb..odmah imas 1700mb na sljedecih 30 dana.
meni taj stick treba 5-6 puta u mjesecu i ova opcija 10kn ,1gb je idealna. ta 24sata deres po svemu..streamam radio s neta,youtube,sve.5 puta u mjesecu,50kn.
a ti vidi koliko love zelis dati ili sa opcijama ili svaki dan 10kn,ali neta u obilju. jos ako je umts/hsdpa veza ..inas u prosjeku brzinu 4mbita.
17 godina

Evo uzeo sam VIP-ov Huawei E173 i sad tražim po netu koliku maksimalnu microSD karticu podržava, ali nalazim kontradiktorne informacije - 4GB, 16GB i 32GB.

E sad koja je točna maksimalna veličina memorije mikroSD kartice koju podržava?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...
vip na bonove, uzimaju ti dnevno s racuna 10kn,a dobijas 1gb na 24 sata. ako se recimo ne spojis 2dana,nista se ne odbija. cim ubodes stick i konektas se dobijas 1gb i ode 10kn. po mom ukusu. a imaju i opcije koje traju 30 dana. nes ti cifre dat 10kn za gigu dnevno. i kako je uopce potrosit.

a t-mobile za 10 kn na dan daje flat!

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
16 godina

Trenutačno imam podatkovnu tarifu od 1GB na mobu, pa imam pitanje.

Pošto VIP ima bolju pokrivenost od TMobilea, mislim ga koristit namobu za internet na laptopu.

Sad je pitanje jel će se tih 1GB potrošit u 3 tjedna tj. hoće to bit premalo.

Ugl. dnevno bi se internet koristio oko 4 sata, surfanje po forumima, emailovi, i 2-3 filmića u 240p na uTubu (ili 480p ak bu dovoljna veza).

@fatality Onaj flat koji ti nakon 125mb spusti brzinu na brzinu ISDNa?

3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 20:45 (8ax).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

JA isto razmišljam o tome pa me samo zanima kakva je brzina?

18 godina
8ax kaže...

Trenutačno imam podatkovnu tarifu od 1GB na mobu, pa imam pitanje.

Pošto VIP ima bolju pokrivenost od TMobilea, mislim ga koristit namobu za internet na laptopu.

Sad je pitanje jel će se tih 1GB potrošit u 3 tjedna tj. hoće to bit premalo.

Ugl. dnevno bi se internet koristio oko 4 sata, surfanje po forumima, emailovi, i 2-3 filmića u 240p na uTubu (ili 480p ak bu dovoljna veza).

@fatality Onaj flat koji ti nakon 125mb spusti brzinu na brzinu ISDNa?

:)   drzi se tocno onog podatka "2-3  filmica u 240p" i biti ce nategnuto u 20 dana (50mb/dan).

to je vjerojatno nesto cudno kod tmobilea...vip ti do 1gb isporucuje maximum,te ako u ta 24 sata preletis 1gb, ide promet (flat) dalje,ali elementaran na nivou modemske veze.

15 godina
Nema sanse da se potrosi 1GB u 24h. Ja sam uzeo tu opciju za 10 kn u Vipu, laptop je bio upaljen cijeli dan (internet radio), pogledao sam par klipica na youtubeu, procesljao bookmarkse... a potrosnja nije veca od 500 MB dnevno. Vip je i moja preporuka.
the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
17 godina

BUMP

Evo uzeo sam VIP-ov Huawei E173 i sad tražim po netu koliku maksimalnu microSD karticu podržava, ali nalazim kontradiktorne informacije - 4GB, 16GB i 32GB.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Matozan kaže...

BUMP

4 gb sam ja isprobao i radi 100 %. Jedino me nervira to što je potrebna instalacija onih glupih programam na svki komp koji koristi taj stick čak i kao samo usb memoriju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice