Da li mi se onda isplati uzimati preko DHL-a? jer gledam DHL poštarina na aliexpressu košta dobrih 200kn i više... Ili da uopće ne kupujem mobitel preko kineskih stranica?
Ako govorimo o Aliexpressu, postoji samo nekolicina dućana koji šalju DHL-om preko UK-a (za cca 160 kn) pa se onda ne plaća PDV i to se u principu isplati, ovisno o modelu.

), pa da probam ovdje. Pa ovako, trebam uređaj do cca 2500 kuna. Pošto mobitele ne mijenjam na polugodišnjoj/godišnjoj razini volio bi da ne šteka za cca godinu dvije. Kamera mi je bitna, ne očekujem P30 Pro ali ono... Do sada sam bio vjeran Samsungovim mid range uređajima i nisam bio posebno razočaran, čak i zadovoljan. Sve sam bliže odluci da to bude "kinez" Mi9 ili Mi9 SE. SE verzija mi je favorit zbog veličine i izgleda ali pošto će biti u maskici, izgled i nije pretjerano bitan. Na žalost u mojoj selendri nemaju ni jednog ni drugog da ih vidim uživo pa ću vjerojatno morat do metropole. Sada slijede pitanja na koja bi volio saznati odgovore. Kakva je kvaliteta Xiaomi uređaja što se tiče kvarova, pošto nisam posjedovao niti jedan? Kolika je garancija na Xiaomi uređaje kupljene preko Honorbuy-a iz EU warehous-a? Ukoliko je ipak potrebna intervencija uslijed kvara kome, kamo i uz koliki trošak se šalje. I na kraju, da li je Xiaomi Mi 9/Mi9 SE trenutno dobra kupovina te da li je ispaltivo dodat stotinjak eura sa Mi9 verziju ako zanemarimo da mi više odgovara SE verzija zbog veličine?
Bolje biti bez one stvari nego bez srece!