Izbočene fotografije

poruka: 5
|
čitano: 2.015
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Izbočene fotografije

Zanima me, kak dobit onaj efekt da se na slici samo jedan dio (iscrta, označi) i dobije 3d efekt...

ne sa naočalama, nego se jednostavno taj dio izboči van i dobije se efekt ko da je taj dio naknadno zaljepljen na nju.

Budem potražio neku sliku (trenutno neznam gdje sam to vidio)

Edit:

ovo npr.

ali nije to to.

Ili ko da uzmete jednu sliku sa 3d načalama kad gledate... slika a neki 3d objekt viri van iz monitora. Pozadina je normalna a ovo izgleda ko da je zaljepljeno gore ubiti taj efekt 3d naočala)

netko če sigurno skužit na šta mislim

Živim za gitaru...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 15:10 (Domek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Izbočene fotografije
Domek kaže...

Zanima me, kak dobit onaj efekt da se na slici samo jedan dio (iscrta, označi) i dobije 3d efekt...

ne sa naočalama, nego se jednostavno taj dio izboči van i dobije se efekt ko da je taj dio naknadno zaljepljen na nju.

Budem potražio neku sliku (trenutno neznam gdje sam to vidio)

Edit:

ovo npr.

ali nije to to.

Ili ko da uzmete jednu sliku sa 3d načalama kad gledate... slika a neki 3d objekt viri van iz monitora. Pozadina je normalna a ovo izgleda ko da je zaljepljeno gore ubiti taj efekt 3d naočala)

netko če sigurno skužit na šta mislim

hmm to je najlakse postici pomocu video efekata, tj. 3d ce se najbolje vidjeti na videu, teze na slici.

ali to mozes mozda uraditi pomocu photoshopa: selektiras dio koji zelis izdvojiti, napravis od selekcije novi sloj. na ostatak slike primjeni efekat blur (vise puta), na iscrtani dio primjeni filter sharpen mask, zatim mu mozes stroke, posvjetliti ga (ili ostatak slike potamniti), te ga u rezimu free transform(ctrl + T) povecati ili pomaknuti tako da viri izvan ruba fotografije... jesi li ti ovako nesto zamislio?

EDIT: evo (za 10 min)

etikete, ovo je nacija etiketa!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 14:50 (ExXxEr).
17 godina
neaktivan
Izbočene fotografije

Jep upravo to... tako sam i mislio da uradim, ali tražio sam možda ima neki standard postupak za to pa da ispadne kako treba.

But still nothing.

Živim za gitaru...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izbočene fotografije

hmm, u photoshopu ne, ali moze se dobiti vrlo dobar efekat ako se dosta potrudis, onde sam ja maximalno potamnio pozadinu i zbluro je samo kao primjer, mogu se dobiti mnogo mnogo bolji  rezultatati

etikete, ovo je nacija etiketa!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izbočene fotografije

ma oke imam več par svojih ideja... Ali necu ukljucit ovaj outer stroke... netreba mi bijela crta okolo...

Poigrat cu se danas/sutra kad mognem... 

Živim za gitaru...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice