Siemens Gigaset sx763 wlan dsl

poruka: 10
|
čitano: 16.318
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima evo ovo mi je prvi put da otvaram temu na forumu pa bih vas molio za razumjevanje!

Zanima me može li na ovaj gore navedeni ruter ići

Annex B Firmware Version 2.3.49.5.0 (DE)

ili

Annex B Firmware Version 2.3.52.6.3 (DE)

ili

Annex B Firmware Version 2.3.52.2.0 (DE)

ili

Annex A and B Firmware Version 2.1.34.7.0 (SX763)

ili

Annex A and B Firmware Version 2.1.34.7.0 (SX763)

Zanima me zato sto se sto prije zelim rijesiti T-com-ovog fw-a

i što ja dobijem stavljanjem jednog od tih fw-a

molio bih ako je ikako moguće da mi sto prije odgovorite jer mi je jako važno!

Hvala!

josip valjak
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 20:56 (killer95).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

To su sve stari firmwarei sa gigasetove stranice. Inace na njega ide samo annex b fw i to verzije 4.3.52.x.x. Isto tako nije sve u fw-u dosta stvari se i dobiva ubacivanjem originalnog configfilea.

Imas ovdje veliki topic o tome mada je tamo stavljena verzija 4.3.52.6.0 koja nije najnovija. najnoviju imaju routeri od iskona i mislim da nisu brandirani.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 23:59 (.delboy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Siemens Gigaset sx763 wlan dsl

OK Hvala ti čovječe!

josip valjak
16 godina
neaktivan
.delboy kaže...

To su sve stari firmwarei sa gigasetove stranice. Inace na njega ide samo annex b fw i to verzije 4.3.52.x.x. Isto tako nije sve u fw-u dosta stvari se i dobiva ubacivanjem originalnog configfilea.

Imas ovdje veliki topic o tome mada je tamo stavljena verzija 4.3.52.6.0 koja nije najnovija. najnoviju imaju routeri od iskona i mislim da nisu brandirani.

Bas me zanima kako prebacit s amexa B na amex A jel optima radi na A  a t com na B i glupo mi kupovati novi ruter, na njihovoj stranici sam nasao da ima i jedan i drugi amex e sad jel moguce firmware se staviti ak nije B iam tko konstruktivnu ideju???

http://gigaset.com/hq/en/cms/PageCustomerServicesDownloadsSoftware.html

17 godina

Da moze se prebaciti na annex A, napravio sam ja to jer sam bio nasao link s novijom verzijom firmwarea ali ta je bila samo annex a. Samo to ne bih preporucao da radite jer se router prvo mora napraviti da ne zeli bootati trenutni fw i onda se preko tftp-a ubaci annex a firmware. Nisam isprobao dal radi na adsl-u ali predpostavljam da bi trebalo jer bas pise u datasheetu od procesora da podrzava oba 2 anexa.

Ako negoga zanima link za annex A: ftp://dl.solcon.nl/pub/fiber/siemens-sx762/  ( ono sx762 nista ne znaci fw je za sx76x)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 23:10 (.delboy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skinuo sam one doc., e sad ostalo je otkljucati ga, jer u postavkama pise da jedodavanje frimware zakljucano, jos me nesto buni a to je na poleđini pise da je annex B, ad nasao sam da taj model podrzava oba, ali dali je moralo pisati dolje oba ili ne, jer citao sam po forumima ako pise samo jedan annex da se tu nista neda napraviti,,, jeli to tocno ili ne?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A što ja dobijem stavljanjem novog fw-a ak smijem znat,jer sam po drugim forumima čitao da su likovi povecali brzinu stavljanjem novog fw-a

17 godina

Novi fw ima podrsku za ntfs na usb-u, nekako brze otvara one stranice configa i novi adsl driver tako da bi trebala biti stabilnija adsl linija. inace iskon ima na svojim routerima verziju 4.3.52.19.00 i koliko sam vidio nije brandirana ko od t-com a ova s mojeg linka je 4.3.52.15.00 i jos je annex a.

Tako da ukoliko netko oce moze otici kod nekog frenda koji ima iskon liniju, napravit backup configa od svojeg routera, ubacit onu s iskonovog, spojit svoj router na liniju i onda bi on trebao skinut fw sa njihovog servera i zatim ponovo vratit nazad svoj config.

Ovo dal podrzava annex a, sad nemogu nac onaj datasheet od procesora unutra ( infineon PSB 50702 E V1.3 ), uglavnom da bi radio annex a, trebas dobit root access i onda ima jedan program unutra koji mjenja config u flashu da ne bude vise annex B nego A ( ima bas ta 2 izbora u njemu), i nakon toga router se vise nece htjeti bootati jer mu je fw na B. Uplais tftp server i onda on skine ovaj (A) fw i instalira ga i stvar rijesena. Ako koga znaima cijeli postupak neka napise pa cu objasnit u detaljima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

- http://translate.google.com -

Hello .delboy and other Bug Online Forum members :-)

I'm sorry for not knowing (nor understanding) croatian, hopefully you understand english and are able to write english for me {#}

Alright, my story:

I was looking on the internet for information about the Siemens Gigaset sx763.

I have one myself, but there's a problem. I flashed the firmware wrong (either flashed the runtime first or flashed the wrong Annex-version; B instead of A).

I'm still able to access the modem's web-interface (and even SSH) BUT i can't upgrade the firmware to a newer version because it then says the firmware i try to flash is NOT correct :-( (i triple-checked it and i'm 100% sure its the right FW)

Restoring to factory settings also doesn't fix the problem, so i believe something inside is really messed up.

Before i found Bug Online Forum, i visited bcsaba.net and forum.pcekspert.com.

The information posted there unfortunately didn't help me.  But then i saw .delboy's message about a TFTP-server that with it you could fix aka recover from a bad firmware-flash.

Because of this, i'm asking for your (or anyone else's) help and experience on how to do this.

I hope to receive an answer from (you) .delboy, or anyone else who has the knowledge! ;-)

Thank you in advance and kind regards from The Netherlands,

-iLikeToPlayTF2

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 17:49 (iLikeToPlayTF2).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hi iLikeToPlayTF2

From what you wrote it seems you flashed a wrong type of runtime_image and maybe secondary_loader and now device think it is a AnnexB device (you can check that in environment) instead of AnnexA  that is why it does not accept AnnexA updates. It can be easily fixed via serial,  it can be fixed via TFTP too (at least when runtime image damaged secondary loader will try and connect to get another runtime_image) , if you have SSH access you can access u-boot's environment variables  (most likely that is where it changed to AnnexA) and make backup from the mtd partitions (as to help you would have to know what is exactly on the device now).

Csaba

P.S.: Wonder if i can find the post button here. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice