Koji wlan router cc 200 metara udaljenosti

poruka: 8
|
čitano: 4.794
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

jel mi mozete preporućiti wlan router, i dali je potrebna antena neka za tu udaljenost za drugi komp!  koju wlan karticu uzeti? hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

200 metara je sirok pojam ako mislis premostiti dvije kuce ili stana na 200 metara najbolje je da uzmes dvije kartice i dvije eksterne antene te usmjeris antene u optickoj vidljivosti jednu na drugu i podesis ispravno mrezu i to je to, ako imas prepreke izmedju ti 200 metara e to je onda drugi par opanaka i milsim da ti niko ne moze direktno odogovoriti na to pitanje osim da pogleda konfiguraciju vidi kakve su prepreke i onda pojasnista i kako.

Daj malo vise podataka da se moze napraviti procjena.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napravi si antenu za malo love od limenke za kavu - kantenu (cantenna), malo proguglaj.

Moja je išla i na 700m, iako kažu da može do 200m.

Laborare non amo! iMac 20" - C2D 2,4GHz, 2GB DDR2, Mac OS X Leopard
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako koristiš novu 802.11n (skupu) tehnologiju, možda možeš dokučiti nekakvih 250m, ali sa 802.11g najviše 150m u otvorenomm prostoru

Laborare non amo! iMac 20" - C2D 2,4GHz, 2GB DDR2, Mac OS X Leopard
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji wlan router cc 200 metara udaljenosti
lampa kaže...

Ako koristiš novu 802.11n (skupu) tehnologiju, možda možeš dokučiti nekakvih 250m, ali sa 802.11g najviše 150m u otvorenomm prostoru

Sa 802.11g se može doći i do 300 i više metara sa onom malom omnicom koju dobiješ s AP-om.
Za 802.11n ne znam..nisam imal prilike isprobati, ali znam da brzina drastično pada na veće udaljenosti, osim ako nemaš dvije usmjerene antene, jednu prema drugoj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2008 14:05 (Myro).
17 godina
neaktivan

Ma zemi lijepo grid pa vataj preko kilometar i vise :D Ovisno o dBi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Myro kaže...
Sa 802.11g se može doći i do 300 i više metara sa onom malom omnicom koju dobiješ s AP-om.
Za 802.11n ne znam..nisam imal prilike isprobati, ali znam da brzina drastično pada na veće udaljenosti, osim ako nemaš dvije usmjerene antene, jednu prema drugoj.
  možda u labaratorijskim uvjetima bez smetnji (radijskih, mobitelovih signala), zgrada
u sravarnost neizvedivo 
17 godina
neaktivan

Izvedivo...ako si dobro pročital moj post, u drugom dijelu govorim za 802.11n da ne znam jer nisam isprobal, što znači da ono u prvom dijelu govorim iz iskustva.

Isprobal sam i radi. Zračna udaljenost više od 300 metara (zapravo ima sigurno najmanje 500m), čista optička vidljivost....brzina oko 1 Mb/s i više. Nije puno, al ide.

Jedina stvar, koju nisam spomenul: AP je u client modu i spaja se na sektorsku antenu udaljenu tih 500tinjak (i više) metara. Zbog toga i radi tak daleko. No, zato ide 300 metara sigurno ako bi se spajal na drugi AP koji isto ima onu "defaultnu" malu omnicu koja se dobije u paketu. Isto tako se i preko laptopa možeš spojiti na AP udaljen 300tinjak metara, bez problema, samo moraš imati čistu optičku vidljivost.

Osim toga, da ne spamam, predlažem ti da, ako trebaš router, uzmeš jedan Linksys za 500-600 kn i vozi.

Ako trebaš obični AP i još k tome jeftini, uzmi nešto tipa Air Live 5460AP.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 0:51 (Myro).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice