Vjerovatno ću dobiti žuti karton, ali svejedno...Nitko ne odgovara na pitanja na forum.hr pa pomislih da bi tu netko mogao odgovoriti. Već sam pokrenuo par sličnih tema o kupnji monitora jer moram biti 100% da kupujem pravu stvar. Tako radim s bilo kojom 'električnom napravom'. Bio sam u par dućana i pogledao ta dva monitora oko kojih se dvoumim, ali skoro u svim dućanima monitori su ili ugašeni ili se vrti retardirani screensaver. Često se događa da prodavači uopće nisu susretljivi da potencijalan kupac može nakratko isprobati monitore (dakako u dućanu). I onda mu ostaje da se konzultira na forumima, na youtube i drugim stranicama. Stoga, da li je netko imao priliku koristiti ova dva monitora; Samsung 226bw i T220? I koji je 'bolji'? Pod 'boljim' podrazumijevam kvalitetu slike,prikaz boje, filmova i ugodnost igranja. Da vas čujem...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
T220 je samo noviji model, navodno je veći dinamički kontrast, negdje oko 20000:1, bolji prikaz crne boje, ali matrica je ostala ista TN, zbog koje se prilikom prilikom gledanja iz donjeg smjera slika jako zacrni. I normalno da je noviji model malo "bolji", ali ako očeš kvalitetniju sliku onda ciljaj na S-pva. Mada zasad 22" model ima samo lenovo, on ima preveliku nativnu rezoluciju za veličinu svoje dijagonale, pa su slova presitna.
Hvala na brzom odgovoru.
Bio sam danas u TechnoMaxu pogledati Samsung T220 i moram reći da sam se neugodno iznenadio. Za razliku od prošlog puta na ekranu nije bio blesavi 'pipes' screensaver nego neki napredniji s prikazom svemira, Zemlje itd. Iznenadio sam se kako se slika gubi čim se pomaknem malo u stranu. Zacrni se kao na najjeftinijim LCD monitorima. Je li to uvijek tako??? U usporedbi s 226bw, kut gledanja mi izgleda katastrofalno loš.
Ja sam naručio Samsung T220. Sutra ga trebam dobiti iz Zagreba. Javiti ću svoje dojmove, dakle nepristrano, kao novi kupac, korisnik. Napišem sve: i dobro i loše nakon što ga malo proučim par dana.
Jedva čekam Napokon netko tko želi pomoći
Btw dok "smo" u iščekivanju skorog odgovora imam pouzdanu informaciju(e) da su danas relativno svi monitori, dakle display-i za PC kvalitetni i da tu se nema više što tražiti. Ja i uzimam ovaj T220 po preporuci osobe koja se bavi informatikom i sklapanjem PC uređaja, dakle komponenti, ali eventualno mislim da je i bolje danas ne pitati previše što se monitora tiče. Iako neznam koji je konkretni razlog ovog optimizma ja sam išao na ovaj T220 vjerujući svakoj riječi koju sam čuo bilo na ovom forumu i/ili od poznanika upućenih i/ili se bave sa IT. Ako ništa drugo vidio sam na slici, malo "prošao" po internetu (Samsung web stranica, reviews, mišljenja korisnika) tehničke specifikacije monitora, usporedba sa sličnim u klasi za 1990 KN, itd. te mi se ako ništa sviđa kako izgleda i što piše. Makar to... Hope so!
Da. Točno to. U toj cjenovnoj kategoriji mislim da je T220 jako dobar izbor. Najbolji što se tiče dizajna. Za ostale kvalitete pričekati ćemo da monitor dođe na kućnu adresu
Pa covjece neces gledat u monitor s vrata sobe nego ces se sjest ispred njega i "buljit" u njega..ja ga imam i jednostavno ne primjecujem takve stvari kakve ekipa pise
a volim da mi sve bude onak savrseno
Puno je to novca za monitor ali neces pozaliti..barem ja nisam..o tome monitoru imam barem 3 teme pa si pogledaj misljenja
Istina je da kada spustis pogled dolje da ti slika malo posivi ali ne previse a ovo o kutu gledanja sa strane nemam apsolutno nikakve primjedbe
Onda, je li došao monitor?? Prvi dojmovi?
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=224&p1=2104&ma2=36&mo2=370&p2=3448&ph=8- Ovo me zabrinjava, i još više produbljuje moje kolebanje da kupim T220 umjesto 226bw
Nemas druge nego otici u ducan i pogledati
Jer je sve ostalo subjektivno misljenje..
Monitor: Samsung SyncMaster T220, 22". Wide screen, 20000:1, 2ms, ADM 1900 KN. Pa, što da kažem: nikako da se naviknem na njega, a prvi dojam: well, can't believe it yet. Ne mogu se još ni naviknuti na njega. Kada sam vidio koliko je ogroman itd. Slika je savršena, rezoluciju ima do 1680x1050 pixela. Kontrast je odličan, gledao sam malo i iz kutova: isto sve 5! Ima sa strane tipke za podešavanje slike i auto setting koji (ne) radi kad je signal digitalan, samo kod analognih monitora. Moj je digitalan. Dobio sam i CD sa softwareom za monitor za podešavanje boja itd. i drivere za Samsunga. Prvi dojam: 5/5.
Dojmovi zvuče vrlo pozitivno. Nadam se da će takvi i ostati i nakon dužeg vremena korištenja
Sorry što pokrećem temu koja je malo "zastarila" ali... zanima me za koliko bih mogao prodati ovaj 226BW, star nekih godinu dana!