Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.653
|
čitano: 5.806.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, trebao bi mi prijenosni USB monitor za macbook air (A1370).

Ako moze neka preporuka do 15 incha.

Hvala :D

shab1cka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti

Hvala, znaci ipak je glupo uzeti full hd na taj size?

14 godina
Koji monitor kupiti

Lijep pozdrav kolege,

došlo vrijeme da kupim novi monitor pa ako može preporuka. Tražim neki 4k monitor s cijenom do 5000 kuna. 

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sada malo gledam i SVI monitori os 27", rezolucije 2560x1440, a da imaju FreeSync su TN! To mi nije nikako prihvatljivo.
Tek sam sada skužio da svi oni koje sam gledaju su bez FreeSync-a tj. FreeSync ima samo Iiyama.
Šta, uzeti onda TN?
Gledam li nešto krivo, ili do cca 3500kn nema IPS FreeSync monitora s 2k rezolucijom?
Ne b volio uzeti TN. Damn.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Puls3 kaže...

došlo vrijeme da kupim novi monitor pa ako može preporuka. Tražim neki 4k monitor s cijenom do 5000 kuna. 

https://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/4k/lg-0622/

https://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/4k/lg-0603/

Skuplji nema gloss naprijed, ima podešavanje po visini i elegantniji rub, sve ostalo je isto.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina

baš i nije isto 24 vs 27" 

evo ovaj model mu je dobar https://www.nabava.net/search.php?q=LG+27UD58

16 godina
odjavljen
win32 kaže...
Sada malo gledam i SVI monitori os 27", rezolucije 2560x1440, a da imaju FreeSync su TN! To mi nije nikako prihvatljivo.
Tek sam sada skužio da svi oni koje sam gledaju su bez FreeSync-a tj. FreeSync ima samo Iiyama.
Šta, uzeti onda TN?
Gledam li nešto krivo, ili do cca 3500kn nema IPS FreeSync monitora s 2k rezolucijom?
Ne b volio uzeti TN. Damn.

Nisu. Imaš Asus MG279Q.

Edit: nažalost, "malo" je skuplji od 3500. :(

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2017 0:20 (Tonči).
15 godina
Puls3 kaže...

Lijep pozdrav kolege,

Vidim da ekipa preporuča sitne monitore za 4K, uzmi Philips 32'' 328P6VJEB. Ravno 5075 kn dođe.

Ja osobno imam Philipsov model, ali 40'' i prezadovoljan sam. Nikad problema s njim. Evo sutra mu je ravno dvije godine kako ga imam.

Jedino moraš podesit neke stvari, al kad to središ, imat ćeš super monitor. (postavke monitora za DP 1.2 da bi monitor radio na 4K u 60 Hz)

Gledao sam 24" i 27" 4K monitore i to je meni presitno.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nisu. Imaš Asus MG279Q.

Kod tih asus-a za popi... varira kvaliteta panela, mozes dobit teski srot a ne da se svima zaje*avat sa zamjenama dok ne dobijes posteni.

Za tih 3500kn ima dobrih 8 bitnih TN panela i odlican su izbor ako je gaming primarna namjena.

12 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Nisu. Imaš Asus MG279Q.

Kod tih asus-a za popi... varira kvaliteta panela, mozes dobit teski srot a ne da se svima zaje*avat sa zamjenama dok ne dobijes posteni.

Za tih 3500kn ima dobrih 8 bitnih TN panela i odlican su izbor ako je gaming primarna namjena.

Evo meni danas doalzi novi "zamjenski" MG278Q. Nadam se da će biti bolji od prošlog. -.-

Što se tiće ASUS MG279Q, je on je IPS, skuplji nekih 500-600 HRK od TN brata al ima OGROMAN turn off koji je, bar za mene deal braker, a to je FreeSync do 90HZ.

11 godina
Moze se podesiti FS range na 144Hz na tom Asusu, proguglaj si.
12 godina
The_Fichek kaže...

Vidio sam, al da je namijenjen da ima FS do 144 bio bi tak podešen tvornički, a ne da ga se mora modat i šta sve ne.

16 godina
odjavljen
Azmo kaže...
The_Fichek kaže...

Vidio sam, al da je namijenjen da ima FS do 144 bio bi tak podešen tvornički, a ne da ga se mora modat i šta sve ne.

Baš i ne. FreeSync je podešen na ono na što su očekivali da će većini biti ok. Problem je što FreeSysn radi na način na koji radi i ima dostupnu samo određenu širinu osvježavanja. Da bi dobio 144, moraš se odreći nižih brojki. 

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Azmo kaže...
The_Fichek kaže...

Baš i ne. FreeSync je podešen na ono na što su očekivali da će većini biti ok. Problem je što FreeSysn radi na način na koji radi i ima dostupnu samo određenu širinu osvježavanja. Da bi dobio 144, moraš se odreći nižih brojki. 

Nije tocno, ima monitora sa velikim freesync rasponima, znam de je benq xl2730 40-144hz..

16 godina
odjavljen

To je neka novija verzija; FS je u startu imao jako ograničen raspon. 

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja sam uzeo Ultrawide LG 34UC79G-B. Drugi tjedan mi stiže pa napišem dojmove. Išao sam na kompromis nisam se htio odreći ips-a a htio sam 144Hz,free sync . Dobro nije 1440p ali bar će gpu to lakše gurati tako da ću vidjeti kako ću biti zadovoljan s njim. Nisam dosada imao Ultrawide monitor. Odprilike znam što me čeka ali vidjeti ću 2 tjedan kako to u praksi funkcionira.

sake08
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

34" i fullhd@144hz s 2600k i rx 480?lol ja s gtx 1070+2700k nisam uspjevao nagurati prek 90 fps-a kamoli potrebnih 140+...javi dojmove!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

34" i fullhd@144hz s 2600k i rx 480?lol ja s gtx 1070+2700k nisam uspjevao nagurati prek 90 fps-a kamoli potrebnih 140+...javi dojmove!lp

Ma ne ciljam da mi ide na 144 s ovih sadašnjih 60 sve preko toga  će biti bolje. Vjerujem da ako ti je sve bilo na ultra nema šanse da ide preko 90. Neka ostane viška hz za budućnost kad se bude mijenjala grafa. Ako kloknem cpu hoće nešto značajnije pomoći ili je stvar više u gpu?

sake08
13 godina
protjeran
maxis kaže...
Stjepanj kaže...

Ma ne ciljam da mi ide na 144 s ovih sadašnjih 60 sve preko toga  će biti bolje. Vjerujem da ako ti je sve bilo na ultra nema šanse da ide preko 90. Neka ostane viška hz za budućnost kad se bude mijenjala grafa. Ako kloknem cpu hoće nešto značajnije pomoći ili je stvar više u gpu?

bilo na low ili ultra isti drek, 2700k na 4.6ghz nije davao preko 90fps-a u recimo gta5 itd(mislim da je 120 najvise sto sam vidio u nekoj igri)! za 144hz te koci i cpu i gpu, budes i sam vidio, imat ces opet "screen tearing" zbog manjka fps-a! slicna stvar(ipak nesto manje izrazenija) kao kad ti na 60hz monitoru fps pada ispod 60 fps-a..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

imat ces opet "screen tearing" zbog manjka fps-a! slicna stvar(ipak nesto manje izrazenija) kao kad ti na 60hz monitoru fps pada ispod 60 fps-a..

Monitor ima freesync i dok god drzi preko 48 fps-a, nebi trebao imati tearing. A moze navodno spustiti freesync range i na 40, cak i 30.

17 godina
Koji monitor kupiti

Može...

Ja sam supustio sa 40 na 30 uz pomoć CRU programa. I radi te se može potvrdit i prelaskom preko FreeSync tipke u Radeon Settingsu

Već sam bio stavljo video - Dishonored 2 - 31 FPS - FreeSync - Vsync Off

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 6:36 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
danny_2 kaže...
Stjepanj kaže...

imat ces opet "screen tearing" zbog manjka fps-a! slicna stvar(ipak nesto manje izrazenija) kao kad ti na 60hz monitoru fps pada ispod 60 fps-a..

Monitor ima freesync i dok god drzi preko 48 fps-a, nebi trebao imati tearing. A moze navodno spustiti freesync range i na 40, cak i 30.

Bude išlo i preko toga sigurno. Negdje sam našao da radi uredno s rx 480 a moja je još Gtr480 znači s povišenim taktovima tako da bi trebao dobiti pristojan fps . Naravno da ne očekujem preko 100 fps ali monitor ima potencijal za kasnije. Grafa mi je riknula pa sam morao kupiti novu a nisam se htio žuriti izlazi uskoro Amd Vega serija . Vidjet ćemo onda kako će stvari stajati pa  ako će trebati....

sake08
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 8:24 (maxis).
17 godina
ibme74 kaže...
toxic kaže...

Ako zelis IPS za sličnu cijenu imaš ovo: 

klik

Na kraju sam uzeo : Philips 247E6EDAW/00

Od svih izloženih mi je davao najbolju sliku. IPS AD 5ms odziv, ugrađeni zvučnici, bijela boja.

No imam pitanje, boje su jako žive s default postavkama.. Imao sam jako dugo 27" 144hz TN monitor pa..

Što odabrati 6500k, 7700k ili 9300k ili pak sRGB, da ne pricam o gami ima od 1.8 s odstupanjem od 0.2 pa sve do 2.8 :(

Gaming profil mi je jos agresivniji :).

Ali svakako je premija u kvaliteti prikaza slike nasprem onog gore TN monitora iako je onaj gore TN duplo skuplji.

16 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...
Azmo kaže...
The_Fichek kaže...

Nije tocno, ima monitora sa velikim freesync rasponima, znam de je benq xl2730 40-144hz..

Ima i sa rasponom  30-144hz (AOC)

Ansha da moras izabrati jedan od ova 3 koji bi uzeo?:

http://www.tomshardware.com/reviews/asus-mg278q-27-inch-freesync-gaming-monitor,4387.html

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_xl2730z.htm

http://www.tomshardware.com/reviews/aoc-ag271qx-agon-27-inch-freesync-monitor,4860.html

13 godina
evincar kaže...

Ansha da moras izabrati jedan od ova 3 koji bi uzeo?

Zašto baš Anshu pitaš, ima dosta jačih "monitoraša", iako je on bar tu prilično realan?

edit: htio sam ti samo reći da se baš monitor bira po osobnom dojmu.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 20:02 (metallic).
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ja bi Benq-a od tih. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji monitor kupiti

Može neka preporuka za rabljeni ili ne tako skupi novi da je barem 22-24incha. (ako bas ima neki 27 da nije skup i  o njemu bi razmislio) na poslu su mi dali neki lenovo thinkvision 20 jednake stranice, nemogu gledati u to ni otvoriti dva dokumenta na njemu jedan do drugoga. niakav gaming ni nista samo word, mail, tipkanje surf

Dirty dosen
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 10:54 (Pislje).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trebao bi preporuku monitora znaci za gledanje filmova i gaming podjednako ,cijena 1500-1700 kn!

0 0 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti

Trabo bi preporuku monitora za gaming do 2000 kn 144hz igram fifu i csgo

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice