Koja firma u ZG ima najkorektniju politiku

poruka: 18
|
čitano: 4.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Koja firma u Zagrebu ima najkorektniju politiku glede mrtvih piksela?

Kupio bih 24" monitor vrijednosti oko 5000 kn.

Pitao sam u jednom dućanu i rekli su mi da nakon što platim otvaraju dvije kutije i mogu odabrati monitor koji mi se više svidi, ali

jedan moram uzeti. Ako oba imaju mrtve piksele? Ne zanima ih.

Malo mi je skupo platiti 5000 kn tiket za lutriju.

Dakle zanima me gdje mogu kupiti monitor a da ga u slučaju mrtvih piksela mogu vratiti i uzeti drugi?

Želim jedan od ova dva:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_lp2475w.htm

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_2408wfp.htm

Dakle ne tražim najjeftinijeg ponuđača, nego najkorektniji pristup. Molim sugestije.

xiaokang shehui

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Teoretski, nije bitno, jer prema zakonu možeš u roku od osam dana vratiti proizvod uz povrat novca, uz uvjet da se vrati u originalnoj ambalaži. S druge strane...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš tako, postoji i "trik" sa naručivanjem preko interneta "na neviđeno" pri čemu također po nekom članku nekog zakona mogu vratiti robu.

Ali stvarno mi nije do za...frkancije sa zakonima, jednostavno tražim korektan pristup: dođem, uzmem monitor i ako baš bude problema (što ne očekujem) vratim ga i dobijem jedan bez nedostataka. Mislim da za proizvod koji košta jednu prosječnu plaću mogu očekivati kvalitetu bez kompromisa.

xiaokang shehui

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemam neki konkretni prijedlog, ali pretpostavljam da je mala vjerojatnost da će monitor u tom cjenovnom rangu imati problema s pikselima.

Nedavno sam kupovao monitor pa sam i sam pokušao istražiti kakva je situacija po tom pitanju, ali sam zaključio da je jedino što mi preostaje kupiti monitor i pomoliti se da je s njim sve u redu, a tek potom, ako postoji potreba, voditi borbu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam kako je s navedenim monitorima, ali znam da je philips, bez obzira gdje ga kupiš, davao neku perfect pixel garanciju koja je jamčila da će zamjeniti monitor ako se pojavi makar i jedan (1) mrtvi pixel. neznam dali je to više aktualno.

i-VTEC

0 0 hvala 0
17 godina

a šta mogu ja ljepo si uzet play 3 ovako na nekih 5-6 dana i kada odigram ga ljepo vratim? tako biš onda mogo bilo koju stvar testirat za badava...Cool

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Techno max ti odmah da novi monitor ako ovaj koji si kupio ima mrtve piksele(bar ovaj u Rijeci)

BTW: Ja sam philipsov kupio kod njih i tako su mi rekli, a philips da još 5god garancije da neće biti mrtvaca

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Koja firma u ZG ima najkorektniju politiku
macak kaže...

Teoretski, nije bitno, jer prema zakonu možeš u roku od osam dana vratiti proizvod uz povrat novca, uz uvjet da se vrati u originalnoj ambalaži. S druge strane...

Nemoj sirit dezinformacije. Zakon to propisuje samo za robu kupljenu na daljinu (ako se sad kojim slucajem javis s komentarom da se roba "sigurno moze vratiti na koji god je nacin kupio", molim te da citiras zakon u kojem to pise). To sto neke firme dozvoljavaju da se roba vrati i kad je kupljena u ducanu, to dobra volja prodavaca (neki imaju kraci rok vracanja, neki zaracunavaju nekakve troskove ako vratis robu, neki vracaju novac za robu koja je placena gotovinom, ali ne vracaju novac za robu placenu karticama nego moras kupit neki drugu robu u istoj vrijednosti). Znaci, prije kupnje treba se informirat o uvjetima kupnje i eventualnog vracanja robe ako nisi zadovoljan.

BORN kaže...

Techno max ti odmah da novi monitor ako ovaj koji si kupio ima mrtve piksele(bar ovaj u Rijeci)

BTW: Ja sam philipsov kupio kod njih i tako su mi rekli, a philips da još 5god garancije da neće biti mrtvaca

Tako su ti rekli da vrijedi za svaki monitor ili su ti to rekli konkretno za tvoj monitor koji ima "zero-dead-pixel" garanciju?
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
BORN kaže...

Tako su ti rekli da vrijedi za svaki monitor ili su ti to rekli konkretno za tvoj monitor koji ima "zero-dead-pixel" garanciju?
 Ja sam se razmišljao između samsunga i philipsa i rekli su mi da će zamijeniti ako bude imao mrtvaca, neznam kako sada stvari stoje. Treba ih pitati i vidjeti, ja govorim samo iz osobnog iskustva
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
neaktivan

Po mojem misljenju nitijedna firma.

Svi ce gledat kako te zajebat iako su ti prodali pokvarenu opremu, a jos bili toga i svjesni...

U ovoj drzavi nesto kupit je cisti rizik, i tko god se javi da to nije tako mora da ga dobro placaju za to :)

od 10 slucaja ja na 1 naletim na postenog i konkretnog trgovca.

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na sugestiji za Technomax. Nažalost nemaju kvalitetnih 24" ekrana u ponudi Plač

xiaokang shehui

0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

Po mojem misljenju nitijedna firma.

Svi ce gledat kako te zajebat iako su ti prodali pokvarenu opremu, a jos bili toga i svjesni...

U ovoj drzavi nesto kupit je cisti rizik, i tko god se javi da to nije tako mora da ga dobro placaju za to :)

od 10 slucaja ja na 1 naletim na postenog i konkretnog trgovca.

Ja sam neki dan išao u Ve-Mil u mojem "selu" pogledati Lenovo l220x. Izvadili ga iz kutije, spojili na monitor, i paf, dva zaglavljena zelena subpiksela. Spakirali natrag i nikome ništa. Lijepo se pozdravili i odoh ja. Friendu smo kupili tamo jedan Dell prije cca godinu dana, također ga probali prije. Svaka čast ekipi tamo. Ja si inaće ovih dana intenzivno ganjam neki 22"/24" monitor ranga do 5,5k kn primarno za amaterski foto/CAD. Od nekih Eiza do HP-a LP 2475W, ni jedna jedina firma u kojoj sam pitao neda da se išta proba prije kupovine na mrtve piksele, a da se onda to ne uzme. Kužiš spiku, skužimo da monitor ima smrdani piksel i onda to moraš za masnu lovu uzeti i doma plakati nad tim jer su to lopine od proizvođača zamislile storiju da je sve OK :o) Zlo mi je od takvog odvratnog i prevarantskog odnosa prema kupcu s 5k kn keša u džepu. Ali doslovno poludim kad mi netko nešto takvo želi uvaliti i nabrzaka me šutnuti nogom u dupe. Milijun puta sam si rekao da više neću nikad ići u takvu firmu kupovati, pa opet zovem okolo, nadam se da ću nešto kupiti, trošim vrijeme i novce. Sad sam odlučio otići slijedeći tjedan u Graz, kupiti monitor koji mi se svidi s opsežnim testiranjem (to barem tamo nikad nije bio problem ni sa ćime od par eura do par tisuća eura vrijednosti što sam kupovao). Platit ću uredno porez, carinu i sve ostalo, dignem si njihov porez, znam da ću proći skuplje nego kod nas (iako su svi monitori koje sam gledao tamo debelo jeftiniji nego kod nas), ali nedam ovoj našoj prevarantskoj rulji koja umišlja da su trgovci ni prebijene lipe. Što sam stariji to više gledam na to da iz trgovine izađem ko gospodin čovjek, a ne da mi se dimi iz glave i da do doma živim u neizvjesnosti.
Deckard
17 godina
neaktivan

Ja sam nedavno bio u VEMILU 1 u rijeci (piramida) gdje sam usao sa popisom komponenti od 40 .000 kuna (2 kompa) i rekao da placam u kesu ako ima i da nosim odmah...

nakon toga neke komponente su dolje u skladistu falile (2 kata-gore prodaja dolje skladiste i preuzimanje opreme), covjek me posalje gore a momcic uzme papir (bezvoljno) i krene...

"ove zvucnike nemamo"

PAZI "NE PROIZVODE SE VISE"

http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=478

nakon toga uzme maticnu -PREKRIZI

i tako pola komponenti koje je prekrizio...

ja sam uzasno ljut i pitam

"jel se da to narucit od nekud, posto mi je hitno.

"ne nema nitko to ni zg nijedna poslovnica"

JA: "a jeste sigurni zda nema ovih komponenata?"

ON: "da, ja sam provjerio i nema"

u cemu je KVAKA--- u tome da je covjek prekrizio- napajanje, memoriju, maticnu i hard a covjek u skladistu mi je 2 minute prije toga upravo te komponente izvadio da platim, a on ih "nema" na stanju i nemoguce nabavit

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
deckard kaže...
Od nekih Eiza do HP-a LP 2475W, ni jedna jedina firma u kojoj sam pitao neda da se išta proba prije kupovine na mrtve piksele, a da se onda to ne uzme. Kužiš spiku, skužimo da monitor ima smrdani piksel i onda to moraš za masnu lovu uzeti i doma plakati nad tim jer su to lopine od proizvođača zamislile storiju da je sve OK :o) Zlo mi je od takvog odvratnog i prevarantskog odnosa prema kupcu s 5k kn keša u džepu.
 Meni sada ovdje ništa nije jasno... Da li su tebi krivi proizvođači koji proizvode po ISO standardima, da li su ti krivi prodavači koji ti prodaju tu robu ili su ti krivi trgovci tj. firme koje prodaju tu robu... Ja u ovoj rečenici nisam skužio tko tu koga ****

Zanimljivo je da, kad je riječ o trgovini, nikome ne pada na pamet vratiti, recimo, pršut koji je kupio u Kerumu (zapakiran, naravno) jer je zapravo želio kulen. Masu puta mi se dogodilo da dođem kući i shvatim da sam kupio nešto što mi netreba (pršut iz primjera cca. 350 kuna) i ne trčim to zamijeniti. Ali kupim memorijsku karticu koja košta 70 kuna, razvalim ambalažu i sjetim se da sam trebao kupiti veči kapacitet. Odmah trčim u dućan i zahtjevam da mi ekipa zamijeni karticu jer sam se zaj***. Pa ko mi kriv. Imam mozak da razmišljam...

Zamislite si situaciju da kupite novi auto, 12k €. Vozite ga sedam dana i shvatite da vam njegovi gabariti ne pašu. Auto je predug... Pazite, riječ je o 12k €. Tk obi, od vas, imao hrabristi uopće pomisliti da ga vrati?

A sada da dam i odgovor na postavljeno pitanje u temi: nijedna! Ono šta ja smatram da bi "korektna" firma (prema meni) trebala raditi, samoj firmi predstavlja veči trošak nego što bi zaradila mojom kupnjom. A to ni jedna firma neće raditi...
Neznam zašto, ali čitajući ove odgovore, stječem dojam da je kupac "bog i batina". Da bi firme trebale plačati kupcu da dolazi u dućan... Takvu umišljenost možeš očekivat samo od emocijonalno nezrele osobe...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 23:29 (markonio).
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

Ja sam nedavno bio u VEMILU

u cemu je KVAKA--- u tome da je covjek prekrizio- napajanje, memoriju, maticnu i hard a covjek u skladistu mi je 2 minute prije toga upravo te komponente izvadio da platim, a on ih "nema" na stanju i nemoguce nabavit

Da..   to je Vemil! Viče

Postali su totalno bahati i bezobrazni prema kupcima. Očito im predobro ide.
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Mikronis ako si u zg. Ja bih uvijek kupio laptop ili ekran kod njih. Mislim da ti oni neće raditi apsolutno nikakve poteškoće oko vraćanja ako su mrtvi pixeli u pitanju.

S druge strane nemam loših iskustava ni s ve-milom koji je rasprostrajeniji pa možeš tamo eventualno kupiti. Kako god okreneš izbjegavaj HG spot.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U redu je razmišljati što ako, ali obično, tko razmišlja o mrtvim pikselima pri kupnji LCD-a, taj ih i dobije.

Ja sam pronašao recept za probleme sa hardverom. Obziorm da sam u malom gradu, kupujem isključivo u poslovnici veće firme iz Zg u kojoj znam ekipu, tako da mijenjaju i kad treba i kad ne treba..   :)

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

U redu je razmišljati što ako, ali obično, tko razmišlja o mrtvim pikselima pri kupnji LCD-a, taj ih i dobije.

Ja sam pronašao recept za probleme sa hardverom. Obziorm da sam u malom gradu, kupujem isključivo u poslovnici veće firme iz Zg u kojoj znam ekipu, tako da mijenjaju i kad treba i kad ne treba..   :)

mi ovdje pricamo o legalnim putevima a ne o vezama i poznanstvima :D ako si na to mislio

a to jel znas ekipu je totalno nebitno, jer taj LCD koji kupujes prolazi kroz petero pari ruku prije tebe TAJ DAN, tko zna koliko je bilo prije nego sta si ti dosao
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice