Dodavanje drugog monitora - vaša iskustva

poruka: 5
|
čitano: 1.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
dodavanje drugog monitora

Ovo je prvi put da dodajem drugi monitor pa me zanima na što trebam paziti, i hoće li uopće izdržati grafička?

također, jel postoji neka kratica u win (xp) za gašenje i paljenje drugog monitora po potrebi

grafička je atijeva 4670, a monitori LCD samsung 20" i CRT 19"

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 11:26 (Triton).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: dodavanje drugog monitora
Triton kaže...

1. Ovo je prvi put da dodajem drugi monitor pa me zanima na što trebam paziti, i hoće li uopće izdržati grafička?

2. također, jel postoji neka kratica u win (xp) za gašenje i paljenje drugog monitora po potrebi

grafička je atijeva 4670, a monitori LCD samsung 20" i CRT 19"

Odgovori redom:

1. naravno da će "izdržati" grafička.. Pitanje je da li uzimaš 2 monitora jer ti treba u radu na kompu, dal se misliš igrat na jednom (u "prozoru") dok na drugom zvjerkaš u facebook ili misliš igrat igre koje podržavaju više monitora.

- u prvom slučaju grafička će "izdržat" i pošteno odrađivati svoj posao (pretpostavljam da imaš 2 konektora za monitor na grafičkoj)

- u drugom slučaju će također sve raditi ali ne očekuj neke opake preformanse, osim ako igraš manje zahtjevne igre ili na slabijim rezolucijama/postavkama

- u trećem slučaju će isto sve raditi, ali opet ne očekuj previše od te grafe

2. ne znam baš za kraticu iz windowsa, ali ATI tray tools između milijun drugih opcija ima i brzo podešavanje prikaza. Ima i mogućnost definiranja tipkovničkih kratica za popriličan broj komandi.. pa eto možda nađeš nešto i za sebe u svemu tome.

16 godina
neaktivan

imam namjeru dosta čitati neke pdf-ove i općenito prebacivati neke podatke s diska na disk i sl (zato dva monitora)

, igrati neke novije igrice na LCDu (wide), te neke starije na CRTu,  pa čisto da mogu biti oba spojena pa da si mogu lako prebaciti kad što trebam

GA-EP45-DS3L, Q9400, Corsair 450 W HX, Corsair XMS 2x2gb 1066 MHz, ATI 4670 512mb, WD 500gb, ANTEC 300
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 17:58 (Triton).
17 godina
neaktivan
Za manipulaciju sa visemonitorskim sustavima preporucam ti upotrebu najboljeg alata za tu svrhu: Ultramon, google it up!
Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
16 godina
neaktivan
Dodavanje drugog monitora - vaša iskustva

također imam 2 monitora i za njihovo upravljanje koristim windowse! - ne treba me nikakav dodatni program kada windowsi odrađuju sasvim dobar i kvalitetni posao bez puno kompliciranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice