Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 281.827
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Xiaomi MI3W - review
majdo kaže...

Da li si cackao po CPU postavkama, tj birao neki drugi battery mod, imas tri ona battery saving, balance i High performance.. Ovo sto dobivas bih rekao da su rezultati s balance modom.. Stavi na high performance, resetiraj mob i pokreni antutu..

Hvala puno! Evo zadnja moja 'noob' pitanja {#}:1.  Mob mi je došao sa više jezika, to je multilanguage rom ako se ne varam, sad kada sam updateao na ovaj najnoviji rom 4.7.4 imam samo engleski i kineski, kako da opet dobijem taj multilanguage rom?
                                         2. Koja je razlika izmešu stable i developer roma ? 

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Sad za sad prezadovoljan, evo citav dan nesto cackam i instaliram na njega :) nema sta. Da li ima neko najnoviju verziju IGO aplikacije i mapa?

I ima nesto sto mi se ne svida sad za sad. Kamera mu nije toliko siroka kao sto su hvalili. Sestrin telefon Huawe Ascend P6 pravi fotke na kojoj mze stati vise detalja dok na Mi3 manje. :/ Jel to tako ili samo do mog telefona? 

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi MI3W - review

Samo da javim da sestra ipak nije uzela Redmi Note.

Uz tolika nagovaranja da ga uzme, ili barem Hongmi 1s sada me nazove da je uzela Prestigio 5300 {#} i platila ga garant 1700kn koliko je tu u Rijeci... 

Eto ja neznam šta reći, razočaran sam iako novci nisu moji, a baš sam se ponadao da napišem opširniju recenziju...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Puscifer kaže...

Hvala puno! Evo zadnja moja 'noob' pitanja {#}:1.  Mob mi je došao sa više jezika, to je multilanguage rom ako se ne varam, sad kada sam updateao na ovaj najnoviji rom 4.7.4 imam samo engleski i kineski, kako da opet dobijem taj multilanguage rom?

Odakle si narucio mob? Mozes skinuti ROM s xiaomi.eu i flashat ga kao cistu instalaciju, samo obavezno backup da ne ostanes bez svega.. Tamo je multilanguage na toj stranici, developer verzija, pa ces imati podrsku za vise svjetskih jezika.. 

Stable je kako ti sama rijec kaze, stabilan ROM, update izlazi za njega jedno mjesecno, zapravo u njega implemeniraju sva poboljšanja iz developer ROM-a koja su zadovoljila vise manje sve testere, i korisnike DEV roma.. Developer rom je kako naziv kaze, razvojni ROM, na njemu se mjenja nesto svakog petka, i uijek nesto updejta, i tu nema pravila, moze se dogoditi da svaki iduci update radi sve bolje i bolje, i onda odjednom dodje jedan tjedni koji usere sve i radi duplo gore nego prije, pa se ceka iduci update.. Eto ukratko.. 

Osobno koristim Stable v14, rotan, obrisane sve glupe i nepotrebne kineske aplikacije, radi perfektno.. V18 stable ne preporucam, jer po meni jos nije ispoliran, i previse steka, ja osobno zadovoljan nisam..

wave90 kaže...

Sad za sad prezadovoljan, evo citav dan nesto cackam i instaliram na njega :) nema sta. Da li ima neko najnoviju verziju IGO aplikacije i mapa?

I ima nesto sto mi se ne svida sad za sad. Kamera mu nije toliko siroka kao sto su hvalili. Sestrin telefon Huawe Ascend P6 pravi fotke na kojoj mze stati vise detalja dok na Mi3 manje. :/ Jel to tako ili samo do mog telefona? 

Za karte google is your best friend! ;)

A sto se kamere tice, fino odes na kameru, na postavke, pa na dodatne postavke, tu iskljuci Simple mode.. Mobitel ce te sam pitati da li se zelis prebaciti na Advance mode, odaberes yes, ponovo na postavke, promjeni velicinu slike na 13mpx, i Picture Quality na high i to ce rijesiti sve tvoje "muke" kakav Ascend bolji, kakvi bakaraci.. :D

Cromaki kaže...

Samo da javim da sestra ipak nije uzela Redmi Note.

Uz tolika nagovaranja da ga uzme, ili barem Hongmi 1s sada me nazove da je uzela Prestigio 5300 {#} i platila ga garant 1700kn koliko je tu u Rijeci... 

Eto ja neznam šta reći, razočaran sam iako novci nisu moji, a baš sam se ponadao da napišem opširniju recenziju...

Zene! Hahaha, sve su takve, eno i moja je takva bila s ajfonom, ni cuti ni za jedan drugi mobitel osim dumbPhonea, dok nisam prodao njen mob, i uvalio joj u ruke moj Galaxy S2, na Androidu se preporodia, i neki dan izadje slika di Xiaomi oglasava da je do sada prodao vec 10 milijuna prmjeraka MI3, i tim povodom ce izbaciti zlatni, sve je palo u drugi plan, sad hoce MI3 {#}

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan
majdo kaže...
Puscifer kaže...

Odakle si narucio mob? Mozes skinuti ROM s xiaomi.eu i flashat ga kao cistu instalaciju, samo obavezno backup da ne ostanes bez svega.. Tamo je multilanguage na toj stranici, developer verzija, pa ces imati podrsku za vise svjetskih jezika.. 

Stable je kako ti sama rijec kaze, stabilan ROM, update izlazi za njega jedno mjesecno, zapravo u njega implemeniraju sva poboljšanja iz developer ROM-a koja su zadovoljila vise manje sve testere, i korisnike DEV roma.. Developer rom je kako naziv kaze, razvojni ROM, na njemu se mjenja nesto svakog petka, i uijek nesto updejta, i tu nema pravila, moze se dogoditi da svaki iduci update radi sve bolje i bolje, i onda odjednom dodje jedan tjedni koji usere sve i radi duplo gore nego prije, pa se ceka iduci update.. Eto ukratko.. 

Osobno koristim Stable v14, rotan, obrisane sve glupe i nepotrebne kineske aplikacije, radi perfektno.. V18 stable ne preporucam, jer po meni jos nije ispoliran, i previse steka, ja osobno zadovoljan nisam..

Hvala još jednom. Sa Xiaomishop.com {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 23:42 (Puscifer).
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

jel ti išao preko LEIPZIG-a u njemačkoj? eto meni danas (ponedjeljak) poslali iz Italije pa je trenutno u njemačkoj 

kolko od tamo je još trebalo da stigne? ne mogu više čekat hahha

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Majdo hvala velika za kameru :). A jel moguce da napravim goole mape kao navigaciju u offline modu? :/ Kako?

I vec sam izbrisao neke kineske aplikacije s njega, ne trebaju mi. Planiram jos neke. Al primjetio sam da kad otvorimaplikaciju za teme, samo se ucitava i onda kaze da je nemoguce otvoriti je. Hmmmm, registraciju sam izvrsio preko emaila. Al opet nece d se ucita nista u toj aplikaciji. :/ 

kiki
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Puscifer kaže...

Hvala još jednom. Sa Xiaomishop.com {#}

To je bio mob dosao s njihovom sklepanom verzijom multilanguagea, zato su ti se nakon updatea izgubili ostali jezici, ostala cista verzija ROM-a.. Osobno moja preporuka ti je da napravis cistu instalaciju, odnosno backupas sve sto imas na mobiteu, flashas gore stable v14, rotas ga, instairas ROM Toolbox Lite, oznaci sve aplikacije koje su visak, i koje cijede bateriju, obrises ih i fino uzivas u koristenju mobitela, dokle se ne pojavi novi update vrijedan stavljanja.. ;)

wave90 kaže...

Majdo hvala velika za kameru :). A jel moguce da napravim goole mape kao navigaciju u offline modu? :/ Kako?

I vec sam izbrisao neke kineske aplikacije s njega, ne trebaju mi. Planiram jos neke. Al primjetio sam da kad otvorimaplikaciju za teme, samo se ucitava i onda kaze da je nemoguce otvoriti je. Hmmmm, registraciju sam izvrsio preko emaila. Al opet nece d se ucita nista u toj aplikaciji. :/ 

Sto se tice google mapsa, OVDJE imas sve kako korisiti offline karte.. Takodjer probaj i Navigon navigaciju, na netu se da skinuti i crackana verzija.. Opet isto, google is your best friend! ;)

Sto se tice brisanja aplikacija, isti savjet kao i kolegi. Osobno moja preporuka ti je da napravis cistu instalaciju, odnosno backupas sve sto imas na mobiteu, flashas gore stable v14, rotas ga, instairas ROM Toolbox Lite, oznaci sve aplikacije koje su visak, i koje cijede bateriju, obrises ih i fino uzivas u koristenju mobitela, dokle se ne pojavi novi update vrijedan stavljanja.. ;)

EDIT: Tu imate sliku gdje na jednom mjestu vidite sve oznacene aplikacije u ROM toolboxu, koje možete bezbrizno obrisati i telefon ce raditi bez greške.. Nisu redom aplikacije poslagane, nego kako sam skrinšatao na brzinu, ali to ne bi trebao predstavljati problem nikome..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 9:39 (majdo).
14 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

pitanje za one koji su naručivali sa xiaomishop.com koliko se čekali da vam dođe? ja sam naručio 4.7. i još uvijek piše "preparation in eu warehouse" {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nemoj se brinut, ja sam 3.7. naručio navečer, jučer su poslali, sad je u Zagrebu već. Vjerojatno će ti danas poslat.

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Majdo :) da li moram instalirati novi room, jer moj je telefon rootovan i mogu lagano preko programa da izbrisem te sistemske fajlove. Dal ce isto biti kao i da instaliram taj room?

I da imam jos jedno pitanje, punjac od Mi3 se zagrijava bas :/. Ne znam kolko je to u redu. Mada imam i Sony pinjac ovde i samsungov od brata, pa da li da punim Mi3 na njihov punjac? Koji je Vas savjet?

P.S. Pre malo sam usao u recovery, nesto da instliram. i kada sam hteo da se vratim na sistem pitao me hocu li system one ili system two(lastes) ja sam izabrao one. Updejtovao je neke nove aplikacije sto nije imao - Mi store, i kako sam primjetio tad nije bro rootovan... Ok vratio sam se na system two, nije bilo onih aplikacija novih sto je instalirao, i bio je rootovan ali mi neprestano javlja problem "Unfortunately, the proce android.process.acore has stoped". :( Sta da radim? Sta mu se desilo? Pokuacu da vratim sve na fabricki podeseno.

I kad god hocu da instaliram nesto preko recovery on to zeli da instalira samo u system one. Da li da menjam ovaj njegov recovery za CWM i kako? :/ 

P.S. Fabricki vratio na svoje mjesto. ufff dobro je vise se ne pojavljuje onaj problem. nadam se da je ok...

Da li trebam da "registrujem" telefon na nekom od sajtova? Posto na zadnjem djelu od telefona imam IMEI, SN i jos neki plavi kod. Slikao sam ih i da sacuvam tu sliku jer vec je poceo papir da opada.

kiki
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 8:33 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Pozdrav, trebao bih pomoć kod naručivanja sa Xiaomishopa. Htio sam naručiti Mi3 sa Mobicitya ali nemaju crnoga na zalihi pa bih naručio sa Xiamishopa. Znači samo kod narudžbe odaberem EU Warehouse (48$) i to je to (358$ sve skupa), onda nema carine tj. pdv-a? Ima netko možda neki voucher za popust?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Baš sam danas našao kod za popust na smartphonehrvatska.com upiši: MIHR pa bi trebao dobit 5 eura popusta.

15 godina
Xiaomi MI3W - review
Jeli se zna nešto u vezi Cyanogemod-a i ostalih romova? MIUI je odličan naravno, ali eto ja više preferiram čisti Android od Google-a i vidim da još nema podršku za CM ili Paranoid Android, prava šteta za uređaj s takvim specifikacijama što nema više romova za izbor.
Nadam se da će i toga biti uskoro.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
wave90 kaže...

Majdo :) da li moram instalirati novi room, jer moj je telefon rootovan i mogu lagano preko programa da izbrisem te sistemske fajlove. Dal ce isto biti kao i da instaliram taj room?

I da imam jos jedno pitanje, punjac od Mi3 se zagrijava bas :/. Ne znam kolko je to u redu. Mada imam i Sony pinjac ovde i samsungov od brata, pa da li da punim Mi3 na njihov punjac? Koji je Vas savjet?

P.S. Pre malo sam usao u recovery, nesto da instliram. i kada sam hteo da se vratim na sistem pitao me hocu li system one ili system two(lastes) ja sam izabrao one. Updejtovao je neke nove aplikacije sto nije imao - Mi store, i kako sam primjetio tad nije bro rootovan... Ok vratio sam se na system two, nije bilo onih aplikacija novih sto je instalirao, i bio je rootovan ali mi neprestano javlja problem "Unfortunately, the proce android.process.acore has stoped". :( Sta da radim? Sta mu se desilo? Pokuacu da vratim sve na fabricki podeseno.

I kad god hocu da instaliram nesto preko recovery on to zeli da instalira samo u system one. Da li da menjam ovaj njegov recovery za CWM i kako? :/ 

P.S. Fabricki vratio na svoje mjesto. ufff dobro je vise se ne pojavljuje onaj problem. nadam se da je ok...

Da li trebam da "registrujem" telefon na nekom od sajtova? Posto na zadnjem djelu od telefona imam IMEI, SN i jos neki plavi kod. Slikao sam ih i da sacuvam tu sliku jer vec je poceo papir da opada.

Ne moras instalirati, ista ti je stvar, koji god ROM da koristis, sistemske datoteke su jednake.. Ovo je samo moja sugestija, napraviti cistu instalaciju stable v14, i pobrisati sve ovo sto sam vam dao na popisu, i telefon ce raditi perfektno, kad ode u deep sleep, u deepu je a ne da ima 76384 vejkanja, itd.. Meni osobno s messengerom, whatsapp, viber, skype za 8 sati deep-a potrosi 1% baterije..

Pa skini tu naljepnicu i zaljepi si je negdje na sigurno gdje ce ti stajati.. Moja meni osobno stoji u kutiji zaljepljena..

antimadridista kaže...
Jeli se zna nešto u vezi Cyanogemod-a i ostalih romova? MIUI je odličan naravno, ali eto ja više preferiram čisti Android od Google-a i vidim da još nema podršku za CM ili Paranoid Android, prava šteta za uređaj s takvim specifikacijama što nema više romova za izbor. 
Nadam se da će i toga biti uskoro.

To i je bit svega, ako hoces nesto drugo, CM ili Paranoid kupi Nexus, a ne MI3.. Mi3 je njihov flagship i logicno je zasto ne pustaju kernel source javno, jer zele zadrzati sto je duze moguce mogucnost da samo MIUI se vrti na njemu.. U trenutku kada se pojavi MI4, kernel source ce sigurno biti objavljen, isto kao sto je i na MI2 objavljen nekako nakon izlaska MI3-a koliko se sjecam da sam citao..

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Majdo, kompletan wipe se može napraviti samo onom trećom metodom flashanja (fastboot) jel tako?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 11:17 (akantic).

0 0 hvala 0
13 godina

Tako je, flashanje preko miToolsa i Fastboota rezultira time da se apsolutno sve obrise sto se na mobitelu naslo, svi postavke, datoteke, zaostale datoteke, sve sve i dobijes cisto instaliran uredjaj kao da je sad iz tvornice izasao..

Obavezno prije toga backup, za to vam cak i ne treba toor, MIUI backup aplikacija obavlja posao perfektno, spremit ce vam sve aplikacije s postavkama, sve postavke kao alarmi, wifi sifre, zakljucavanje ekrana, tonovi i sve, sve ce biti spremljeno, i restorom cete dobiti sve onako kako je bilo prije flashanja..

Slike, video, whatsapp slike, downloads i sve ostalo je ipak potrebno rucno prebaci na racunalo, a MIUI backup također, on se nalazi na mobitelu u folderu MIUI, poddirektorij Backup, nakon flashanja samo vratite sve sto ste kopirali tu, resetirate mob i napravite bezbrizno restore..

13 godina
neaktivan
akantic kaže...

jel ti išao preko LEIPZIG-a u njemačkoj? eto meni danas (ponedjeljak) poslali iz Italije pa je trenutno u njemačkoj 

kolko od tamo je još trebalo da stigne? ne mogu više čekat hahha

Da, prvo je iz Trsta otišao u Veneciju, onda u Leipzig i iz Leipziga natrag u Italiju i zatim u Zagreb. {#} Još 2 dana najviše. {#}

11 godina
neaktivan

Stigao je za manje od 24h :) U jednoj noći je tu rutu napravio i došao drugi dan u 14h. Dostavljen na DHL dan prije u 17h. 

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Majdo, kako ga stavljas u tom deep sleep modu? Koja ti je verzija roma i recoverya? (Jer bih zelio da flasujem neke aplikacije.) Neko me je verzija 4.5 a meni 4.3.7. Da li prepoucujes da radim svake nedelje update(petkom)? 

Koju kameru najvise koristis? Njegova kamera je ok, al na primjer panorama slike ne ispadaju bas najbolje. :)

P.S. Aplikacija Themes, kada god ju otvorim pise "unmble to connect to network" sta da mu radim? :( 

kiki
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 19:55 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ja sam stavio novi ROM, tj Flasho sam pomoću MiFlasha. Znači sve wipe i sad radi.

Govorim za Themes

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 21:21 (akantic).

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
akantic kaže...

Ja sam stavio novi ROM, tj Flasho sam pomoću MiFlasha. Znači sve wipe i sad radi.

Govorim za Themes

Vjerovatno je to zbog toga sto imam stariju verziju na Mi3. Evo poceo sam da skidam updejte od svake nedelje preko telefona, valjda ce kasnije proraditi. Nego sporo se skida bas, ili bolje receno nikako. Dva tri udjeta je skinuo ovaj treci bas sporo :/

P.S. Vidim  ja nemam srece s ovim updejtom. vec duze vrijeme on nije nista uradio kako treba. Objasnite mi koji novi rom da skinem i kako da instaliram.... 

1. Da li se odavde skida ROM?

2. Koja j razlika izmedu Stable i Developer roma? Koji je bolji i noviji?

3. Moje telefon je MI3 W, pa da li da kliknem WCDMA/CDMA, WCDMA HK ili WCDMA Taiwan? 

4. Kako da bezbjedno i pravilno da instaliram ROM?

5. Uradio sam Back UP aplikacija preko njegovog programa koji je u Mi3 dosao, da li je to dovoljno za povracaj aplikacija posle instaliranje ROM-a?

6. Kazite mi sve o cemu trebam da obratim paznju itd... da ne bih zeznuo telefon.

7. UNAPRED VEOMA ZAHVALAN!!! :) 

kiki
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 9:50 (wave90).
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Uglavnom sve ti piše samo trebaš malo prozujati.

1. Da, ali prvo obavezno selektiraj gore WCDMA!

2. Stable rom je zadnja verzija na kojoj nema bugova, vrti antutu na max (dakle optimiziran) i gdje sve radi. Barem bi trebalo. A developer rom ti je kao razvojni i ima bugova. Meni je na developer romu radio 27000 na antutu i kaže jedan kolega da ima grafičkih bugova i dosta šteka. To je razlika. Nema boljeg, ovisi šta hoćeš.. Ako oćeš testirat updateove svaki tjedan onda stavi dev a inače stable.

3. 1^^

4. Gledaj, ja ti savjetujem da napraviš clean install. Dakle sve si staviš na tvornički i stable verziju. Ovdje imaš detaljan flashing guide. Treća opcija ti je za wipe+install. Dakle

Flashing MIUI V5 and stock Android 4.2 when phone is connected to a computer.  Ako ćeš radit tu opciju onda ne skidaš s one stranice gore šta si poslao nego s ove šta ti piše u guide-u, dakle Fastboot verziju roma. Skini to i Flashing tools i dalje je stvarno jednostavno. Jedan savjet: dobit ćeš par skripti s opcijama što želiš flashati (izbrisat) i sad ideš u MiFlashu na onu malo strelicu pokraj Browse pa Advanced i onda Fastboot script stavi put do one koju želiš. (oćeš li obrisati sve ili ćeš ostaviti data storage..)

5. Ne znam ali vjerujem da ovo gore ne briše aplikacije ako odabereš skriptu flash_all_except_storage.bat. To bi trebao čekat nekog da ti odgovori ako baš nešto važno imaš

6. Nemaš kaj.. Samo prati upute stvarno sve piše. Sam nemoj krivi rom stavit {#}.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Puscifer kaže...
majdo kaže...

Da li si cackao po CPU postavkama, tj birao neki drugi battery mod, imas tri ona battery saving, balance i High performance.. Ovo sto dobivas bih rekao da su rezultati s balance modom.. Stavi na high performance, resetiraj mob i pokreni antutu..

Developer verzija (barem koju ja koristim na http://xiaomi.eu/community) ima multilangue + google aps instalirano, te je u nekim stvarima prilagođenija za one outside China. Ipak je MIUI defaultno za kinesko tržište oriđiđi, pa je takva i stabilna verzija. Ova ekipa sve preinake rade sukladno stable verziji, samo malo prilagođenija ne kinezima. U biti to ni nije klasično developersko razvijanje, kao npr vrlo dobro WIUI (http://xiaomi.eu/community/threads/rom-wiui-4-5-9-final-jb-multilanguage-v4-v5-aroma.19628/)

Uz put, neki dan mi žena iz Kine donijela MI3.

Kupila to na brzaka prije nego je provjeravala sa mnom, jer nije bilo ni potrebe kupovati pošto sam zadovoljan sa MI2 već nešto manje od dvije godine.

Na žalost, u dućanu nije bilo 64Gb verzije, al aj dobro, ne treba mi storage toliko puno.

Međutim, gledam ja prek CPU-z i Quick system pro, te vidim da mi mobitel ima Tengru 4 procesor umjesto zmajčeka.

Normalno, što bi kinez u svom dućanu prodavao ovu WCDM verziju, pa tako u mene završila TD verzija (dakle, nemreš koristiti 3G ovdje, samo edge), hahah.

Pošto ionako ne koristim data promet (wi-fi svagdje) nije da ću nešto plakat (edge ionako radi dovoljno dobro za one poneke situacije na plaži.

Pošto sam ga TEK dobio, osim veličine ekrana i više pikslne kamere, nisam primijetio neke drastične promjene....ŠTO ne znači ništa loše pošto je i MI2 odličan mobitel (nije mi se u cca dvije godine blokirao).

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 15:32 (Babalu).
11 godina
neaktivan
akantic kaže...

Uglavnom sve ti piše samo trebaš malo prozujati.

1. Da, ali prvo obavezno selektiraj gore WCDMA!

2. Stable rom je zadnja verzija na kojoj nema bugova, vrti antutu na max (dakle optimiziran) i gdje sve radi. Barem bi trebalo. A developer rom ti je kao razvojni i ima bugova. Meni je na developer romu radio 27000 na antutu i kaže jedan kolega da ima grafičkih bugova i dosta šteka. To je razlika. Nema boljeg, ovisi šta hoćeš.. Ako oćeš testirat updateove svaki tjedan onda stavi dev a inače stable.

3. 1^^

4. Gledaj, ja ti savjetujem da napraviš clean install. Dakle sve si staviš na tvornički i stable verziju. Ovdje imaš detaljan flashing guide. Treća opcija ti je za wipe+install. Dakle

Flashing MIUI V5 and stock Android 4.2 when phone is connected to a computer.  Ako ćeš radit tu opciju onda ne skidaš s one stranice gore šta si poslao nego s ove šta ti piše u guide-u, dakle Fastboot verziju roma. Skini to i Flashing tools i dalje je stvarno jednostavno. Jedan savjet: dobit ćeš par skripti s opcijama što želiš flashati (izbrisat) i sad ideš u MiFlashu na onu malo strelicu pokraj Browse pa Advanced i onda Fastboot script stavi put do one koju želiš. (oćeš li obrisati sve ili ćeš ostaviti data storage..)

5. Ne znam ali vjerujem da ovo gore ne briše aplikacije ako odabereš skriptu flash_all_except_storage.bat. To bi trebao čekat nekog da ti odgovori ako baš nešto važno imaš

6. Nemaš kaj.. Samo prati upute stvarno sve piše. Sam nemoj krivi rom stavit {#}.

Ne mogu nikako da uradim fstboot kjavlja error. valjda zato sto imam Windows 8. Pa sam pokusao na prvi nacin i kada sam pretisno da updejtuje telefon se restartovao i sada se ZAGLAVIO NA MI logo i ne mogu da ga upalim :( nit mogu u recovery samo u fastboot pomazite! :(

P.S. Ispravio sam gresku. Otisao sam do brata i na njegovom aptopu gde ima Win7 uradio sve kao sto treba za fastboot i sad radi sve ok :)

kiki
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 18:17 (wave90).
14 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

znači skidamo wcdma/cdma verziju?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Posle updejta na 18 stable izgubio sam root. Cak su mi se cini da su i ikonice i slova povecani :/ Imam instaliram WSM tools, ali sad posle updejta kada moram ponovo da ga instaliram pise "make sure the your device is rooted..", ali u Security-Permission-Root premision je iskljucen. :( Kako da ga rootujem ponovo? I kako da instaliram CWM?  Da li Vi koristite CWM ili normalni recovery?

Evo citam po iternetu da samo developer rom moze biti rootovan. Kako da stavim takav rom koji ima masu bagova :(

P.S. Zasto u onom njegovom bezveze recovry ima sistem on i sistem two?

P.S.2... cak m ni Play store ne radi...ufff ako im je ovo stabele room... {#}

Rodach kaže...

znači skidamo wcdma/cdma verziju?

Naravno. WCDMA je verzija za ostatak svijeta osim za Kinu. :)
kiki
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 10:01 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ja imam Rootanu stable verziju s normalnim slovima i Google playom. Baš sve možeš nać na onom forumu.

ROOT: http://en.miui.com/thread-20694-1-1.html , scrollaj dolje do Alternative manual by rhizx, puno je jednostavnije i 100% radi.

GOOGLE PLAY: odeš na mi market, upišeš google installer, selektiraš google play, automatski će povuć još 3-4 aplikacije potrebne, instaliraš... ako ne radi, reinstall i radit će.

SLOVA: podesi font u settings

edit: naravno, nemoj skinut root za TD nego WCDMA....

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 11:08 (akantic).

0 0 hvala 1
13 godina

Nisam djabe preporucio stable V14.. ;)

V18 je katastrofa i uopce ne valja, jos je to daleko od ispoliranog, moja preporuka i dalje je za v14, pobrisati sve oke aplikacije koje sam vam stavio i uzivajte.. Rotanje stablea je u par koraka, to cu navecet napisati kad dodjem kuci..

11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Uhhh ja sve neke probleme imam :/... posto moram vratiti na stable 14v ponovo sam radio na foru fastboota ali sad opet koci na samom loadingu MI loga. Otisao sam u recoveryi uradio wipe ali stiglo je samo na 98%... Na koji god ga sistem upalim one ili two on isto koci. Ne znam cemu im sluze dva sistema. Pokusacu jos jednom sa fastbootom. A da li je moguce da nekako pobrisem i instaliram oba sistema na novo?

kiki
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 12:26 (wave90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice