Ekipa pozdrav
Malo sam prozujo po forumi i vidim da nitko nije kupio Tegra 4 verziju. A ja zelim kupiti bas taj model, ali nema ga ni u jednom od prije navedenih online shopova :/ Znam da kod nas radi samo gsm signal na Tegra verziji, ali to mi nije toliko bitno. Vidio sam ju na eBayu i nekom GHdeal online shopu ali opet nitko ih ne spominje ovdje. Dakle ima li netko preporuku gdje je pouzdano kupiti Xiaomi mi3 Tegra 4 verziju?
Ekipa pozdrav
Malo sam prozujo po forumi i vidim da nitko nije kupio Tegra 4 verziju. A ja zelim kupiti bas taj model, ali nema ga ni u jednom od prije navedenih online shopova :/ Znam da kod nas radi samo gsm signal na Tegra verziji, ali to mi nije toliko bitno. Vidio sam ju na eBayu i nekom GHdeal online shopu ali opet nitko ih ne spominje ovdje. Dakle ima li netko preporuku gdje je pouzdano kupiti Xiaomi mi3 Tegra 4 verziju?
Mislim da ćeš sada teško naći jer sada sve TD verzije ostaju za azijska tržišta (zbog navodno ogromne potražnje).
Ako smijem pitati, zašto želiš TD verziju?
p.s. narode s 6. mjesecom nam 99% stiže i MIUI V6
Mislim da ćeš sada teško naći jer sada sve TD verzije ostaju za azijska tržišta (zbog navodno ogromne potražnje).
Ako smijem pitati, zašto želiš TD verziju?
Da primjetio sam i na xiaomi-evoj stranici da trenutno nemaju 64GB model, samo 16GB :p al opet ima ih dosta i na eBayu.
A tegra verziju zelim pretezno zbog gameinga jer imam dosta rupa tokom radnog vremena, a tegrine preformanse su navodno superiornije
naspram snapdragon verzije. Plus tu su THD naslovi. Pa mislim da cu uskoro probati sa eBayom, osim ako netko zna pouzdani online shop ili
osim ako netko ima dokaz da se i snapdragon verzija moze mjeriti sa tegrom :p
A tegra verziju zelim pretezno zbog gameinga jer imam dosta rupa tokom radnog vremena
Znaci ili si carinik ili radis u nekoj od drzavnih firmi kad trazis mobitel za gejmanje za rupe u radnom vremenu
Nikakave ti bolje "gejming" performanse neces osjetiti na TD verziji, jer kako kazes da su Tegrine performanse "superiornije", nisu.. Pregledaj po netu reviewe, benchmark rezultate, itd, vidjet ces da je to skoro isti vrag..
Uspoređujuci obje verzije mobitela, izuzmemo li nemogucnost rada 3G-a kod TD verzije u Hrvatskoj i svim okolnim zemljama, jedina razlika u kojoj je model s Tegra chipsetom "superiorniji" je sama kamera, na kojoj normalno radi slow motion video, i koja podrzava snimanje u RAW formatu.. Suludo je kupovati mobitel koji neces moci koristiti u punom sjaju samo da bi imao bolje nazovimo ih "gejming" performanse..
Aha. Ok. Hvala vam majdo i sudy_freak, olaksali ste mi izbor i dvojbe :) Sad pricekat placu ili dvije i onda bye bye iPhone and hello MI3 :D
Ne kuzim smisao kupovine Tegra verzije, sa snap800 ces moci vrtiti svaku igru bez beda

Da primjetio sam, ugl najvaznije mi je da emulatori kao epsxe i ppsspp rade glatko sa full 3d igrama. a nebih zelio okolo furat tablet ili nesto preveliko kao note3 :p
Stigao i moj MI3 :-)
Evo nakon par dana čačkanja i čitanja raznih upita ljudi da kažem i ja koju riječ, možda i ponovim već rečeno ali bolje i ponoviti nego da se netko zezne.
Prvo par činjenica na koje treba paziti pri kupnji :
1.) Izbjegavajte aliexpress trgovinu jer prodaju hrpu kopija.
( na ovom linku mozete provjeriti dali vam je xiaomi original ili ne, mora vam dati datum kupnje i gdje http://order.xiaomi.com/service/imei )
2.) Ja sam vec narucio 2 Xiaomi-a , Red Rice i MI3 iz njemačkog shopa za koji garantiram profesionalnost, brzinu i original xiaomi-e.
(link na shop http://www.androidfiguren.de/ )
Dostava ide GLS-om i od trenutka plaćanja do dolaska u Vaše ruke cca 3 dana bez greške + online pratite gdje se aparat u svakom trenutku nalazi pri transportu.
3.) NE uzimati Tegru jer NE radi u EU već samo u Aziji. Obavezno uzeti WCDMA , dakle Snapdragon 800.
I ja sam kao neki bio zagriženi Samsungovac i ladno pospremao S3 i S4 te prešao na MI3 a žena na Red Rice.
Razlika između 16GB i 64GB je upravo u tome što se i može predpostavit, cijeni i prostoru u telefonu za aplikacije, slike, mjuzu, sto god zelite natrpat.
Osobno sam uzeo 16GB jer mi je sasvim dosta, a i jeftiniji je od 64GB verzije ... na androidfigurien mozete provjeriti cijenu uređaja i poštarinu ako Vas zanima.
4.) Naručivanjem iz njemačke sa te stranice NEMA carine, u EU smo, nema dvostrukog oporezivanja tako da sve sto imate za platiti to bude uređaj+GSL poštarina.
MI3 me je sa poštarinom izašao cca 2600 Kn, a Red Rice 1600 Kn.
MI3 je fenomenalan, od baterije, ekrana, performansi, elegantnog dizajna, vrlo kvalitetnog materijala itd.
Nije vodootporan ali je otporan na prašinu. Baterija se NE moze mijenjati i nema utor za SD karticu zato u startu odlucite dali Vam je 16GB dosta ili bolje uzeti 64GB.
Uspoređivao sam ga i testirao sa Samsungom S5, S5 je naravno malo bolji ali NE puno bolji, nijanse su malene vrlo malene ... stvari u kojima S5 prednjači nisu opravdanje za veliku razliku u cijeni naspram MI3 tako da definitivno preporučam MI3 svakome tko želi jedan ozbiljan stroj od smartphone-a.
Ono sto je apsolutno briljantno je podrska !
Svaki petak izlazi novi update na sluzbenoj stranici, a vrlo je aktivan i lokalni community tako da postoje miui stranice nasih prostora.
MIUI je definitivno nesto na sto se odmah naviknete i ne zelite vise vracati se na staro. Uskoro izlazi i miui v6 (za cca 20 tak dana) i u njemu koliko vidim ce se naci jedno malo savrsenstvo sistema. Za one koji zele sve na hrvatskom jeziku, novi miui je uvrstio HR jezik (iako vec i sada postoji HR u multi rom-u).
Eto toliko od mene zasad ... cuo sam se s majdom, rekao je ovih dana napisat mali guide o flashanju stable v14 rom-a + csw + supersu + sto se smije obrisati od stock app-ova tako da prije nego netko krene u nekakve akcije, a nije spreman neka saceka da covjek nadje malo vremena i slozi post.
Tegra je rađena za kinesko tržište jer njihov 3g radi na drugačijoj frekvenciji. Ne brini snapdragon nije ništa slabiji po performansama naspram tegre.
Zna neko voucher kako ide za stranicu xiaomishop.com?
Bio bi zahvalan!
Sad je samo pitanje vremena kad ce medju top tri u svijetu.mene zanima kako radi developer,jer sam trenutno na stable.ima li bugova?
Također stable V14.0 ROM, CWM, rootan, maknuo 4.4.2. dev jer me izludio s bugovima -.-
Malo sam ga pripunio pred kraj, zato sam i namjerno slikao na 6% ali uglavnom to je tu negdje.
@sudy kakve su ti postavke za performance? Meni je trenutno na Default profilu.
Performance mod pod Battery ne možeš mijenjati. Znači tamo u Settings > Battery.
P.s. 64GB LeatherCase navali dok ima!
Daj stavite i screen on time.
P.s. daj provjeri, nešto ti ga užasno drži budnim i ne pušta ga u deep sleep.
Daj stavite i screen on time.
Kako ima ona Liniceva reklama, bez računa se ne računa, tako i ovo, bez SOT-a nista.. :)
Slazem se, tako moj frend mi nedavno na S2 pokazuje da mu baterija vec 2 dana traje a ostalo jos 20%, kad ono lik ima 40min SOT-a
Svi stavljate SOT inace vam dzaba i 4 dana
P.s. daj provjeri, nešto ti ga užasno drži budnim i ne pušta ga u deep sleep.
A drzi ga weather services, facebook services, whatsapp, skype, xiaomi sync itd ... ovih par su glavni.
A drzi ga weather services, facebook services, whatsapp, skype, xiaomi sync itd ... ovih par su glavni.
Provjeri s WakeLock Detecor.
Ako si rootan (a jesi), instaliaj Titanium i briši sve što ne koristiš.
Provjeri s WakeLock Detecor.
Ako si rootan (a jesi), instaliaj Titanium i briši sve što ne koristiš.
Imam sve to. Koristim sve to s liste u tome i je problem, ja sam widget i communication freak x-)
Btw ... nakon testiranja multi rom-a, nije se pokazao na kraju jako stabilnim. Losa kvaliteta poziva nakon svakih par minuta razgovora i jos neke gluposti.
Vratio sam se na 4.5.30 ... evo link ako kome zatreba http://en.miui.com/download-101.html#164
Adaway je odlicno odradio posao sa blokiranjem reklama u host file-u, sam miui daje savrsenu manualnu kontrolu permisija za svaku aplikaciju ako zelite dodatno nahranit paranoju :-)
Video guide ako isto nekome bude trebalo ... http://en.miui.com/thread-11047-1-1.html
Budem sad istestirao kolko drzi baterija sa intenzivnim koristenjem pa cu postat sve zajedno sa SOT-om.
Prilazem scrn-ove system verzije i hardware-a cisto za buduce kupce da jako pripaze da im netko ne uvali kopiju sa MTK chipsetom.
Koliko pratim forume najvise kopija dolazi sa onog aliexpressa.
EDIT: Izasao je tjedni update 4.6.13 .... http://xiaomi.eu/community/threads/4-6-13.24597/
Budem testirao, nekako se sad bojim prelaziti na ista drugo novije nakon sto mi 4.5.30 na mi3 radi kao urica.
Ukoliko vas ima registriranih na en.miui forumu i imate 3 min slobodnog vremena, bio bih zahvalan svima koji bi podrzali, ocijenili i komentirali moj REVIEW na istom forumu koji je dio "nagradne igre" da probam i ja nesto osvojiti ako se bude dalo.. ;)

MIslim da ako procitas malo temu naci ces odgovore na sva svoja pitanja.. Apsolutno svi koji imamo navedeni mobitel smo prezadovoljni njime, u temi također mozes naci i sve o trajanju baterije, kako rotati, itd, itd.. Sta je tko radio s mobitelom, sta je tko brisao..
S MI3 neces pogrijesiti, za taj kingzone nisam nikad ni cuo, Xiaomi je ipak Xiaomi, ne zovu ga bzvz kineskim Apple-om..
Krivo si shvatio, nitko jos medju nama korisnicima koje znam da imaju MI3 nije imao apsolutno nikakav kvar s mobitelom.. Sve sto mozes "pokvariti" je softwerske naravi da obrises neku aplikaciju koja ti treba za rad, ai to se rijesi ponovnim flashanjem. Kamera je odlicna, jos se naravno na njoj moze napraviti sa softwerske strane, ali sve u svemu fantastican hardware..
MIUI kao MIUI nije uopce kompliciran, jednostavnijeg ROM-a vidjeti neces.. I nema za MI3 trenutno costum ROM-ova.. A sto se tice Samsung izgleda na Xiaomi uređaju, to je nesto ravno bogohuljenju i stovanju poganskih obicaja.. :D Mani se corava posla..
Sto se tice Aliexpresa, ne bih ti to preporucio, to je nesto poput trznice i to je riskantna kupnja, i kopija ima na 1000-ce, preriskantno, bolje naruci s neke od provjerenih stranica, minideal, ibuygou, to2c, itd..
Zahvaljujem na vasem odgovoru. :) Za 10 dana nadam se da cu sakupiti novac i kupiti ovaj telefon. Zao mi je sto nema dve sim kartice jer mi je to bas potreba. Nema veze, uzecu jedan stari telefon i tako cu rijesiti problem. :)
Sto se tice kupovine, uglavnom kupujem na Aliexpres, mislim kupio sam tri telefona do sad i uglavnom idem na prodavca koji je prodao najvise tih telefona. I hvala Bogu uvjek je bilo ok. Cijena u EU je bas skuplja u odnosu na Aliexpres. Interesuje me ako kupim u Kini da i mogu registrovati telefon na njihovim xiaomiEU sajtu? Sta zapravo dobijam registraciom na njihovom sajtu?