Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 281.408
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xiaomi MI3W - review
majdo kaže...
Mitch kaže...
PDV ti je 500 kn okruglo, i onda jos na tu cijenu s PDV-om ide ti 10% carine.

Ta EU garancija ti znaci da saljes njima uredaj i popravlja se unutar EU.

A sto se tice carine to ti cisto ovisi o sreci.

Zbunjujes covjeka max, na mobitele nema carine, to sto placas kad ti mob zavrsi na "carini" je samo PDV nasoj drzavi od 25% + jos desetak kn za carinski postupak..

Znaci narucujes mob s to2c, 330$, po danasnjem srednjem tecaju to je 1815,38 kn, dodje mob, ako prodjes bez carine odlicno ako te traze racun znaci na tu cifru ide 25% sto je 453,84 kn i plus jos 10-tak kn carisnki postupak.. I u konacnici je to cifra od cca 2300kn..

Prije dva tjedna sam donio iPad Air u HR i zaje.bo se jer ga nisam izvadio iz kutije prije dolaska na carinsku provjeru.

PDV od 25% i 10% ukupne cijene sam dobio kazne.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Za putnicki promet neznam kakva je situacija i procedura, ali u poštanskom prometu nema carinske stope na elektronicku opremu.. A tvoja situacija je upravo ovo prvo, putnicki promet jer si donio sam uređaj..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 17:08 (majdo).
Moj PC  
2 0 hvala 3
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Video kao video nije ne znam koliko bajne kvalitete, senzor ima potencijala u to ne sumnjam ni najmanje, samo treba poraditi na njemu softwerski naravno..

Video je snimljen u petak, na koncertu Marijana Bana u Mostaru prilikom proslave Zrinjskog jer su prvak šugave zemlje kako je bio naslov u sportskim :D haha

Nekih cca 100 m sam udaljen od bine, mrkli mrak, jedino osvjetljenje su zapravo ove dvije baklje na pocetku u rasvjeta od bine, u jednoj ruci pivo, druga ruka visoko u zraku s mobitelom.. Toliko o stabilizaciji.. :D

Snimano je u 1080p, uploadano direkt s mobitela na youtube bez ikakvih modifikacija na videu.. 

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 11:46 (majdo).
Moj PC  
6 0 hvala 6
14 godina
odjavljen
Xiaomi MI3W - review

Ispričavam ako je se već pitalo u temi.. Ali ako naručim sa Xiaomishopa iz Italije, koliko poštarinu plaćam?

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Jeftinije ti je trenutno s mobicity stranice, cijena je trenutno pala na 203 GBP = cca  1940kn

(iako je trenutno out of stock)

KLIK

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 16:22 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Ispričavam ako je se već pitalo u temi.. Ali ako naručim sa Xiaomishopa iz Italije, koliko poštarinu plaćam?

xiaomishop.com 19$ dostava(7-20 dana) 12 mjeseci garancija...

to je  kineski shop,ali imaju skladište u EU(obavezno odabrat opciju EU Direct)...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 17:59 (vepar).
16 godina
Nisam siguran al mislim da ako salju iz EU skladista onda je postarina 57$, 19$ je ako salju iz kine.
Windows Phone FTW
15 godina
Xiaomi MI3W - review

koliko ja znam ako šalju UPS-om iz EU onda je 19$,ali je i sporije(7-20 dana)...šalju iz Italije .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stigao i moj MI3 prije nekoliko minuta. Nakon neuspjesne kupnje MI2S i vracanja novaca, drugi puta je proslo sve u redu (ovdje na forumu u temi za MI2S sam napisao rasplet situacije). Narucio sam mobitel prosli tjedan preko stranice www.xiaomishop.it i danas mi je stigla posiljka putem DHL-a. Slike cu staviti malo kasnije. Samo sam raspakirao mobitel, drugo nisam jer moram na posao. Javim se poslije. Na prvu se cini jako velik mob, posto sam do sada imao iPhone 4S.
13 godina

Dobrodosao u klub! :)

15 godina
majdo kaže...

Dobrodosao u klub! :)

Hvala, ekipo! Evo malo slika raspakiravanja.

Mob mi je stigao s verzijom ROMa sa više jezika, među kojima nema hrvatskog pa sam izabrao engleski jezik. Nije mi tako bitno sad za jezik, još mi je engleski bolji. Root me ne zanima, nemam se vremena zabavljati s tim, a i nije mi potreban. Zanima me samo trebam li što mijenjati ili nadograditi na neku noviju verziju (možda ovu ) ili je ova super stabilna s kojom mi je došao mob? Pod MIUI version mi piše: 4. 3. 7. Za sad sve leti i odlično je. Mislim se zadržat na toj verziji pa kad naprave pošteno Kitkat stable verziju, onda prijeći na taj ROM.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 0:58 (jurica_m).
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Da ne ostanes uskracen i ovdje za odgovor, iako sam ti sinoc vise manje sve objasnio.. :)

Bookmarksi za pocetak su ti: xiaomi.eu i en.miui.com, tu apsolutno sve mozes pronaci sto ti treba, sto se downloada tice, OVDJE imas sve, moras samo paziti kod biranja vrste, da je obavezno WCDMA..

Za sva ostala pitanja, slobodno i ovdje mozes pitati.. :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Xiaomi MI3W - review

Bas gledam na to2c...Mi3 je trenutno 317$.ovo je dosad najniza cijena pa kad se uracuna PDV onda je oko 2250kn...

Tako da je ipak bolje kupiti na xiaomishop.it gdje sa dostavom kosta oko 2350kn,ali i 2 god. EU garancije.

Jedino kod zabara je losa komunikacija i nisu bas ljubazni kao na to2c...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
vepar kaže...

Bas gledam na to2c...Mi3 je trenutno 317$.ovo je dosad najniza cijena pa kad se uracuna PDV onda je oko 2250kn...

Tako da je ipak bolje kupiti na xiaomishop.it gdje sa dostavom kosta oko 2350kn,ali i 2 god. EU garancije.

Jedino kod zabara je losa komunikacija i nisu bas ljubazni kao na to2c...

Na mobicity-ju je 203,99GBP, što je manje od 1950kn..

Oni su ljubazni u komunikaciji, ali daju 1god garancije

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
15 godina
Xiaomi MI3W - review

mislim da tu još ide VAT i neznam za dostavu.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
vepar kaže...

mislim da tu još ide VAT i neznam za dostavu.......

VAT ne naplacuju (barem ne jos), a dostava je free uz kupon UKFSHIP

16 godina
Xiaomi MI3W - review

Stigao i meni Xiaomi mi3, inace koristim lumiu 920, ali rekao sam moram ovaj mob isprobati pa sam si ga nabavio {#}

Jedno pitanje, koliko sam skuzio u paketu nema one cackalice za otvarat utor za SIM, cime ste vi to otvorili? 

Windows Phone FTW
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Krivo si skuzio, nalazi se u onoj maloj kartonskoj kutijici u kojoj su uputstva za koristenje.. :)

Obicna spajalica isto moze posluziti.. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 23:29 (majdo).
16 godina
majdo kaže...

Krivo si skuzio, nalazi se u onoj maloj kartonskoj kutijici u kojoj su uputstva za koristenje.. :)

Obicna spajalica isto moze posluziti.. ;)

Otvorim i pogledam upute na brzinu i nisam skuzio...{#}

Hvala :D

Windows Phone FTW
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Da li ovo znači da je prošlo bez carine? {#}

Ako da, brzo je stigao 19.5 poslan, 27.5 već sve riješeno. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 15:57 (Deyo238).

1 0 hvala 0
14 godina
Deyo238 kaže...

Da li ovo znači da je prošlo bez carine? {#}

Ako da, brzo je stigao 19.5 poslan, 27.5 već sve riješeno. {#}

Čestitam2

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
16 godina
Xiaomi MI3W - review

Koji android/rom ili sta vec koristite? Da li njihov miui ili nesto drugo? Sta se preporuca? 

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nemas izbora dokle god ne objave kernel source, samo MIUI.. Preporuka moze biti jedino u vidu koju verziju roma, deveoper s root ovlastima, ili stable pa da ga rotas sam.. :)

16 godina
majdo kaže...

Nemas izbora dokle god ne objave kernel source, samo MIUI.. Preporuka moze biti jedino u vidu koju verziju roma, deveoper s root ovlastima, ili stable pa da ga rotas sam.. :)

A nemoze se staviti obican android? Ja sam mislio da da o.O

Znaju mi doc neki weekly updateovi sta je to? koja je razlika?

Windows Phone FTW
13 godina

A sta fali MIUI-u? Za obican androdi kupis Nexus ili Samsung ili HTC.. {#} Kao kod auta sto kazu Mercedes je Mercedes a sve ostalo su auti, tako je i MIUI - MIUI.. {#}

Ovisno na kojem si ROM-u, developer verziji ili stable, svaki update donosi nesto novo, nekakav update, promjenu na aplikaciji, jer MIUI nije kao ostali sto izbace update/zakrpu tromjesecno ili svakih pola godine ako.. 

Kod MIUI-a je update svakog petka, petak se kod njih zapravo zove "narančasti petak" jer je narančasta boja MIUI boja, changelog onog glavnog je objavljen vec cetvrtkom, potpuni changelog se objavljuje petkom kad objave i ROM.. 

16 godina
majdo kaže...

A sta fali MIUI-u? Za obican androdi kupis Nexus ili Samsung ili HTC.. {#} Kao kod auta sto kazu Mercedes je Mercedes a sve ostalo su auti, tako je i MIUI - MIUI.. {#}

Ovisno na kojem si ROM-u, developer verziji ili stable, svaki update donosi nesto novo, nekakav update, promjenu na aplikaciji, jer MIUI nije kao ostali sto izbace update/zakrpu tromjesecno ili svakih pola godine ako.. 

Kod MIUI-a je update svakog petka, petak se kod njih zapravo zove "narančasti petak" jer je narančasta boja MIUI boja, changelog onog glavnog je objavljen vec cetvrtkom, potpuni changelog se objavljuje petkom kad objave i ROM.. 

Apsolutno nista, samo sam znatizeljan :D

Znaci isplati se updateat ovo kad mi dolazi u notif centar jel..dobri su onda ako svaki tjedan nes izbacuju..{#}

Koliko vam izdrzi baterija? Ja sam ocekivao da ce biti puno bolja, ipak je 3050mah, trenutno mi je 13h i 5m na bateriji i imam jos 36%, screen time on je 3h i 8m. Jel to ok? Inace ono za bateriju di mogu birat izmedu power saving/normal/performance, meni je na normal. Kako je vama? Sta se gubi ako mi je upaljen power saving i koliko duze drzi baterija?

Windows Phone FTW
14 godina
odjavljen
@majdo

Nemoj MIUI usporedjivat sa mercom, merc je skupa kvaliteta, MIUI je 'jeftina' kvaliteta :)

MIUI je nesto najbolje sto sam imao isprobati, predivno izgleda, jako je stabilan i fluidan, jednostavan i neznam opcenito filing koristenja je daleko bolji nego kod touchwizz-a i sl

Jos kad se takvo sto dobije u Xiaomi Mi3 koji kosta 2000kn, a mob je stroj, to je cudo
*Sony Xperia Z1 Compact*
13 godina
DommY kaže...

Apsolutno nista, samo sam znatizeljan :D

Znaci isplati se updateat ovo kad mi dolazi u notif centar jel..dobri su onda ako svaki tjedan nes izbacuju..{#}

Koliko vam izdrzi baterija? Ja sam ocekivao da ce biti puno bolja, ipak je 3050mah, trenutno mi je 13h i 5m na bateriji i imam jos 36%, screen time on je 3h i 8m. Jel to ok? Inace ono za bateriju di mogu birat izmedu power saving/normal/performance, meni je na normal. Kako je vama? Sta se gubi ako mi je upaljen power saving i koliko duze drzi baterija?

Isplati ali opet kazem ovisno na kojem si ROM-u, zadnji ovaj od 23.5. je odgodjen za OTA update za MI3 jer je bilo nekih problema, pojedinci su javili da im mob zapne u bootloop..

Ti modovi ti samo diktiraju kojim frekvecijama ce ti mob raditi, ukratko normalno, overclockano, underclockano.. Sve ima svoje prednosti i mane naravno, ovisi koliko te sekira brzina moba, meni osobno na power saer mob radi brze nego kod svih ostalih frendova njihovi markirani, a i imao sam problema s battery drainom pa sam zato koristio power sawer, sad isprobavam nesto novije, pa cemo vidjeti kako ce se to pokazati..

MARKOZD15 kaže...
@majdo 

Nemoj MIUI usporedjivat sa mercom, merc je skupa kvaliteta, MIUI je 'jeftina' kvaliteta :) 

Otisao si na krivu stranu.. ;) Nije bio cilj usporediti "cjenovno" gledajuci Mercedes i MIUI, jer to su realno dvije neusporedive stvari.. Nego sam mislio na sam OS, jednostavnos, fluidnost, optimizacija (koja je i dalje daleko od one 100%-tne) ali je bolje nego na svim ostalim OS-ovima..

Ako ces cjenovno gledati Touchwizz placas ko skupo zlato, HTC Sense placas kao suho zlato a svi rade puno losije nego MIUI, pogotovo Touchwizz kojem nisu rijesili AOS bug jos od Galaxy-a S2, pa sve do S5, najveca sramota po meni da u 3 god svi ti silni developeri i ostali vragovi u Zamzungu to rijesili nisu.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 0:18 (majdo).
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Nisam pročitao u temi (a možda sam i ćorav) da li se može ubaciti u taj mobitel stock android tj. kompletno bez tog miui sučelja?

0 0 hvala 0
16 godina
obruT kaže...

Nisam pročitao u temi (a možda sam i ćorav) da li se može ubaciti u taj mobitel stock android tj. kompletno bez tog miui sučelja?

Aj procitaj par postova gore bas sam ja pitao o tome juce..uglavnom nemoze se, ali nema ni potrebe previse, buduci da miui radi odlicno..

Windows Phone FTW
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice