Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 203.113
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Danas bi Sony trebao predstaviti nove flagship uređaje, opet ista stvar, Nougat ofišl, ali ipak će izbaciti fontele sa Marshmallow, i onda čekaj dok se ova serija nadogradi, pa onda ide X serija, pa tek Z5.

Zaista ne razumijem, zašto proizvodjaci to rade, a cisto sumnjam da ne suradjuju s Googleom ili da im google ne da pristup source codeu android nougatu. Pa mislim, tu je bilo i beta testiranje za Nougat.

no opet pričekajmo, ali čisto sumnjam da će me sony demantovati

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Decki bok...jel mi moze netko od Vas nutra u postavkama pogledati koji je broj modela od obicne Z5? Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moj je onaj brži kao 4g model, koji je ja mislim svuda u Hrvatskoj, E6653

LoL- Bobzzy (EUW)
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

E6653 - Graphite

12 godina
neaktivan

Ja se fakat nadam, al ovaj put ko djete da će ove manualne postavke stavit i na Z5 seriju, jer isti je senzor, why the hell not. Jer novi redizajn softvera su dobili svi modeli nadograđivani retroaktivno, samo što u odnosu Z5, Z3/Z2 serija nije dobila H.265 kodek za 4K i još neke sitnice koje su uvjetovane SoC-om ili senzorom. Sad nema razloga da se ne stavi manual na Z5 i X jer se radi o manjim izmjenama u SoC-u i fizikaliji senzora (SoC je dobio podršku za hibridni PDAF, kontrast i laser fokus, dok je senzor nadograđen mehanizmima fokusa i boljom lećom). Tako da, woohoo, nadam se do kraja godine :D

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja se nadam updateu koji će popraviti stare, ali i izostaviti nove probleme za početak.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
17 godina
galinjo24 kaže...

Kvar nije uocen...Sad zvao agram i javila se neka zenska i da ce ponovit servis...jel se moze stupit u kontakt baš sa serviserom koji radi na mobu?

Upravo sam napravio topic o pravima kupaca, možda ti pomogne:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/reklamacija-mobitela/242881.aspx

Pozz

9 godina
neaktivan

Da li ima neko Z5 dual i kakva je razlika u odnosu na Z5 jer sam vidio na par sajtova da je jeftiniji od obicnog Z5 ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koliko znam nema nikakve razlike, a da je jeftiniji nema baš previše smisla jer nudi ekstra opciju da imaš dva sima

LoL- Bobzzy (EUW)
12 godina
neaktivan
Postoji li neki nacin da se promjeni ova crna pozadina iza imaginarnih tipki, da bude transparentna..
13 godina
odjavljen
Tonyq kaže...
Postoji li neki nacin da se promjeni ova crna pozadina iza imaginarnih tipki, da bude transparentna..

U providnu nemozes, ali mozes mjenjati boje po zelji

15 godina

Mobitel se vratio sa servisa i više kvara nema..ocito su skuzili odmah i rješili ali nisu htjeli priznat da su loše napravili prvi servis i stavili krivo ekran...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 14:14 (galinjo24).
12 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Tonyq kaže...

mogu menjat boje, ma krasnoooo..to nema ni u diznilendu, hvala ti sto si me prosvjetlio...

13 godina
odjavljen
Tonyq kaže...
Robilad kaže...
Tonyq kaže...

mogu menjat boje, ma krasnoooo..to nema ni u diznilendu, hvala ti sto si me prosvjetlio...

Ne razumijem cemu takav bahati odgovor, fino si pitao moze li se mjenjati u transparent, ja sam ti fino odgovorio da se nemoze u providnu i k tome dodao da se jedino može u neku drugu boju. Kakav odgovor ocekujes??? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 23:54 (Robilad).
15 godina

Sjajno..sad mi se pojavile bjelkaste mrlje na sredini uređaja i na dnu uređaja... Jel ima tko sličnih problema..novi ekran i opet koma..jel te pokriva garancija.. Neda mi se opet biti bez uređaja...

16 godina
neaktivan

jel možeš slikat te mrlje da ih mi vidimo, jer fkt nezz kaj se događa s tvojim uređajem

i da, garancija bi trebala pokrivat takvu vrstu oštećenja

LoL- Bobzzy (EUW)
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 9:21 (djdragon95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Tonyq kaže...

Probaj s nekom temom

15 godina
djdragon95 kaže...

jel možeš slikat te mrlje da ih mi vidimo, jer fkt nezz kaj se događa s tvojim uređajem

i da, garancija bi trebala pokrivat takvu vrstu oštećenja

Nevidi se jako..al iritantno...mislim da ide na njuškalo....

14 godina
Tonyq kaže...

ma samo zamisli na imaginarnim tipkama neku drugu boju ili transparentnost koju već tražiš i eto ga

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
Indestructible kaže...
Tonyq kaže...
Postoji li neki nacin da se promjeni ova crna pozadina iza imaginarnih tipki, da bude transparentna.

Ako si rootan i imaš Xposed, proba se poigrati s ovime, meni je app bila super dok sam ju koristio  (ali sam nakon negko vremena odlučio maknuti navbar i to mi je trenutno bolja varijanta i od on-screen tipki i od posebnih kapacitivnih tipki)

http://repo.xposed.info/module/com.bocharov.xposed.fscb

Probaj nabaviti Pro verziju 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 17:24 (speedy56).
12 godina
neaktivan
Eee supeer, hvalaa na efikasnom i korisnom odgovoru..
13 godina
odjavljen

Hahahha, sad ti je odjednom efikasan i koristan odgovor, a kolega ti dao link za modul koji mjenja boje navbara s kojim isto tako ne mozes promjeniti u transparent..LOL.. ( a  kontam se da nemas ni root :P )

15 godina

Prodao Z5 i uzeo S7edge..Da vidimo kako samsung radi...

12 godina
neaktivan
Javit utiskee, prednosti i mane u odnosu na Z5 jer i ja planiram preci na S7 edge pa da vidim da li isplati.
15 godina

Evo moji dojmovi:

1.Ekran na S7 Edge je nešto najbolje što sam vidio...

2.Baterija sta reci evo 58% 3.20h sota i 2h razgovora...

3.Kamera nema se sta pricati slike ispadaju brutalno...

4.Fulidnost uređaja je odlicna...naravno i sony je bio fluidan..

5.Ispast ce da sam nahvalio uređaj..ali ja mu zasad nisam našao ni jednu manu...

6.Neznam možda sam naletio na problematican Z5 i defektnim ekranom ali 3 puta u servis u mj i pol..previše

17 godina
galinjo24 kaže...

Evo moji dojmovi:

5.Ispast ce da sam nahvalio uređaj..ali ja mu zasad nisam našao ni jednu manu...

6.Neznam možda sam naletio na problematican Z5 i defektnim ekranom ali 3 puta u servis u mj i pol..previše

To su i moji utisci testiranja ženinog S7.
U utorak bi trebao ić po novi uređaj, fajt sa Tele2 je navodno riješen (kuc kuc kuc) u moju korist.
Ostavljam im Z5 i uzimam G7-icu.
Dosad sam se slijepo držao Sonija no G7 je jednostavno bolji, a i noviji je.

I to ne edge jer mi se taj edge feature čini bzvz. I punac i rođak imaju edge i 6icu i 7icu i taj zaobljeni rub ekrana

u stvarnosti smanjuje ukupnu vidljivost cijelog ekrana jer je uvijek nekakva refleksija preko tih rubova.
IMHO OFC!

Ono što mi najviše smetalo kod Sonija je besramno dizanje u nebesa svojih kamera

a zapravo rade slike lošije od primjerice iPhonea ili Samsunga iste klase.

12 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Evo moji dojmovi:

Kakav je kvalitet zvuka u odnosu na Sony? uuu baterija ti je odlicna ako je tako, na koliko je brightness? jel 50% ili

15 godina

Zvuk je podjednak..malo je na Samsungu bass bolji...Svjetlina mi je 50% i na auto....

12 godina
neaktivan
Odlicnooo ondaaa, izgleda da vrijedi uzet S7 edge
15 godina
neaktivan

Kada se očekuje Nougat?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka