Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 203.121
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava
chutac kaže...

Ne kužim, di je Google Now nestao?

Nije nigdje nestao...

Imali su betu Xperia home koji je kao Google now launcher imao onaj swipe left za Google now, no imali su dosta problema s tom betom pa su to u sljedećoj verziji maknuli.

Inače Google now s Xperia Home launcherom nema nikakve veze, nego s Google appom

Btw - inače, preporučam taj GN launcher u kombinaciji s Xposed Gel settings modulom, najbolji launcher koji sam probao (između Xperia Home, Apexa, Nove...)

Edit:

Evo i par linkova

http://www.androidpolice.com/2016/06/29/sony-xperia-home-beta-updated-full-google-now-integration/

http://www.xperiblog.com/2016/07/xperia-home-100a063beta-removes-googlenow.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 11:43 (speedy56).
14 godina

ja ne mogu bijele pozadine nikako, ne znam da li se sa tim što spominješ može ubaciti transparentnost ili bar crna pozadina.

Xperia Launcher mi je postao sad ekstra, sve ide smooth, to sam spominjao i kad je bila zadnja beta.

ja bih samo volio da imamo mogucnost customizacije kao kod HTC-a recimo

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ima/imao ko situaciju da nakon punjenja battery consumption google play storea bude na preko 50% a da osobno nisam ni upalio play store (znam da radi u pozadini, ali nije bilo nikakvih updateova). To mi je sad zadnjih par punjenja već.

I ako znate koje rješenje slobodno recite.

LoL- Bobzzy (EUW)
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 22:38 (djdragon95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

čudan problem, pokušaj sa čiščenjem preko postavki, ono clear data. ili skini zadnju verziju google playa preko apk mirror

btw
 https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13895202_10205493652015293_7070159575393253301_n.jpg?oh=d47b83af095c16209e02614319a4fe59&oe=582000EA

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 2:07 (Indestructible).

1 0 hvala 1
14 godina
Indestructible kaže...

ja ne mogu bijele pozadine nikako, ne znam da li se sa tim što spominješ može ubaciti transparentnost ili bar crna pozadina.

Xperia Launcher mi je postao sad ekstra, sve ide smooth, to sam spominjao i kad je bila zadnja beta.

ja bih samo volio da imamo mogucnost customizacije kao kod HTC-a recimo

S xposed gel settings možeš od GN launchera napraviti kaj god hoćeš, možeš i rozu ili ljubičastu pozadinu u app draweru staviti, može biti i prozirna

Za kastomizaciju XHome probaj ovo (ako ćeš imati dovljno sreće da će ti funkcionirati, na LP sam ga koristio i radio je bez problema, na MM mi nije htio) http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/xposed-serajr-xperia-home-x-mm-v1-0-0-t3360895

12 godina
neaktivan

pod uvijetom da je mob rootan a to znači ima otključan BL...

0 0 hvala 0
17 godina

Jel ima netko info kad će 6.0.1 kod Tele2?
U SZK nemaju pojma. Trenutno je 6.0 gore.
Također da li 6.0.1 donosi neka poboljšanja po pitanju svjetline ekrana i zagrijavanja?

Na žalost moram reći da je Z5 najgori mob koji sam imao.
Grije se, svjetlina ekrana je kao i na Z1, čitaj po suncu se slabo vidi, tipka za fotić tvornički neispravna

Ekran ima neku bijelu fleku po sredini, debelu horizontalnu crtu kroz koju jače probija svjetlo.

Sad mi je žao što nisam uzeo Galaxy S7 kao i žena, jer je njen mob bolji po svim ovim segmentima:

- radi bolje fotke, manje se grije, baterija duže traje a ona ima popaljeno sve,
dok ja bjesomučnio gasim wifi i mobile kad god ne koristim.

Za tu cijenu Sony bi trebao biti bez greške. Ili nama uvaljuju škart iz ostatka EU.

Nakon što sam sa HTC-ova prešao na Xperie:

Moj Xperia S vs ženin Note 1 = Note 1 radi puuno bolje fotke

Moj Xperia Z1 vs ženin Note 3 = Note 3 radi puuno bolje fotke

Moj Xperia Z5 vs ženin Galaxy S7 = Galaxy radi bolje fotke

Sljedeći mob će biti neki Ćineze, isključivo za keš za 1/3 para i boli me ona stvar.
Flagshipove se jednostavno ne isplati uzimati.

Ako i nema neki feler, padne na pod i ode X somova u vjetar.

Edit: Upravo sam skužio da i moj ima zblurane fotke gore lijevo

Totalni peh sa ovim uređajem. A kako vidim pun je internet ljudi sa sličnim problemima.

Nosim ga u Tele2 i tražim novi mob.

Grmblj!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 14:06 (Krx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krx kaže...

Jel ima netko info kad će 6.0.1 kod Tele2?
U SZK nemaju pojma. Trenutno je 6.0 gore.
Također da li 6.0.1 donosi neka poboljšanja po pitanju svjetline ekrana i zagrijavanja?

Na žalost moram reći da je Z5 najgori mob koji sam imao.
Grije se, svjetlina ekrana je kao i na Z1, čitaj po suncu se slabo vidi, tipka za fotić tvornički neispravna

Ekran ima neku bijelu fleku po sredini, debelu horizontalnu crtu kroz koju jače probija svjetlo.

Sad mi je žao što nisam uzeo Galaxy S7 kao i žena, jer je njen mob bolji po svim ovim segmentima:

- radi bolje fotke, manje se grije, baterija duže traje a ona ima popaljeno sve,
dok ja bjesomučnio gasim wifi i mobile kad god ne koristim.

Za tu cijenu Sony bi trebao biti bez greške. Ili nama uvaljuju škart iz ostatka EU.

Nakon što sam sa HTC-ova prešao na Xperie:

Moj Xperia S vs ženin Note 1 = Note 1 radi puuno bolje fotke

Moj Xperia Z1 vs ženin Note 3 = Note 3 radi puuno bolje fotke

Moj Xperia Z5 vs ženin Galaxy S7 = Galaxy radi bolje fotke

Sljedeći mob će biti neki Ćineze, isključivo za keš za 1/3 para i boli me ona stvar.
Flagshipove se jednostavno ne isplati uzimati.

Ako i nema neki feler, padne na pod i ode X somova u vjetar.

Edit: Upravo sam skužio da i moj ima zblurane fotke gore lijevo

Totalni peh sa ovim uređajem. A kako vidim pun je internet ljudi sa sličnim problemima.

Nosim ga u Tele2 i tražim novi mob.

Grmblj!!!

A što ne slušaš ženu...ugledaj se na ženu!! Pametna žena, zna što valja!!

Evo Z3 compact od frenda dobio 6.0.1 na Vip-u.

Nastavno na Z5 - pa zato je Z5 uvijek na akciji kod svih operatera - pogotov T-mobile. Daju ga šakom i kapom!! Misliš da je dobar da bi ga se samo tako rješavali!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 15:20 (R36).
14 godina

i šta ćeš onda, uzmeš nekoga kineza, i opet ćeš se žaliti kako ženin telefon ima bolju kameru

to da se isplati uzeti flagshipa, sve je individualno, izaži na ulicu i svako će dati drugačije mišljenje, ja volim kad je sve up-to-date kad kupujem, tako da je Z5 bio najbolji izbor u trenutku kada sam uzimao telefon

Ja sam sa Xperiom Z5 prezadovoljan, odlično optimizovan OS, nema laga, sve ide smooth, desi se rijetko da uređaj zaledi kada imam dosta tabova u Chromeu, ja kad surfam webom, otvaram prvo stranice u pozadini, pa tek onda čitam tab po tab.

Kamerom nisam nešto zadovoljan, ali daleko od toga da je loša, video stabilizacija je drama dobra. bilo bi još bolje kad bi ubacili steadyshot i na 4k rezoluciju.

ja nemam problema sa pregrijavanjem, ali je normalno da se uređaj zagrije, a koji se to ne grije pri većem opterećenju?

uglavnom, to je tvoje mišljenje i to poštujem. Z5 trenutni nije ni blizu kakav je bio kada je izašao. sa zadnjim apdejtom jednostavno kao na steroidima.

ja jedva čekam nougat, od trenutka kada sam isprobao multiwindow na S3, to odavno zelim da imam na telefonu, a nougat će konačno to omogućiti na xperiji, i također novi status bar, smara ovo više dvaput potezanje dole

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja isto nemam nikakvih problema osim što mi Cell standby troši bateriju. Ne kužim zašto...

A to da ti je kamera mutna je zato jer je objektiv izrazito širokog kuta pa se malo zamuti.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako uzmem jeftinog kineza barem znam da imam jeftinog kineza čije fotke ne mogu biti bolje.

No ako uzmem flagship onda očekujem i premium kvalitetu, a ne ovo što sam već nabrojao.

Drago mi je da si zadovoljan svojim uređajem, no ja svojim na žalost nisam jer sam imao peh da sam dobio pokvarenog.
Internet je pun iskustava ljudi čiji uređaji imaju slične problemime, a ja sam evo baš sretan da moj ima većinu njih.
Prema savjetima sam napravio par tvorničkih reseta i Repair preko PC-a. Grije se i dalje, a video prekida snimanje nakon 2 minute.

A nekako sumnjam da će 6.0.1 update popraviti neispravnu tipku za fotić i blur na fotkama u gornjem desnom kutu. 

Oba problema su hardwerska.

Masa ljudi je previše puta prijavila i jednu i drugu grešk,

tako da mi se čini da Sony više nije briga za kontrolu kvalitete.

14 godina

svakom se proizvođaču desi da izbace hardwerski ´pokvaren´ phone. srećom to je u malom broju, ako imaš garancije, odmah nosiš u servis, ako nemas, onda pazi kako kupuješ ubuduće

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne mogu se složiti sa tobom da je kamera loša.

http://imgur.com/2RhMG9b

17 godina
.chutac kaže...

Ne mogu se složiti sa tobom da je kamera loša.

http://imgur.com/2RhMG9b

Blago tebi :)

Pa naravno da se ne možeš složiti jer imaš kameru u koju je leća ispravno postavljena.
Moja eto - nije

Kao potvrdu da ne baljezgam, evo X ljudi sa istim problemom:

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z5-Z5-Compact-Z5-Premium/Z5C-blurry-camera-images-more-blur-on-the-left-side/td-p/1043401

i

http://forum.xda-developers.com/z5-compact/general/camera-performance-quality-flash-t3206214

17 godina

I još malo kad me danas tako dobro ide:
Tele 2 i dalje veselo prodaje stare revizije sa već dobro znanim problemima.

Na kutiji od mojeg piše Rev 1 koja ima problem i sa fokusom sa i blurom i sa zagrijavanjem.
http://forum.xda-developers.com/xperia-z5/help/revision-t3229126
a zadnja je Rev 4 ili Rev 5

Izgleda da se prije kupovine čovjek stvarno mora naoružati strpljenjem i DOOOOBRO proučiti milion foruma.

A u kupovinu povesti i injženjera nuklearne fizike kako mu ga ne bi zavaljali :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 16:44 (Krx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam i ja taj problem. Negdje sam čitao, neki stručnjak je napisao da je to zbog male veličine senzora, a širokog kuta, da je to neizbježno.

Pogledaj pa ćeš vidjeti da je kod mene lagano zamućeno na sva četiri ćoška.

http://imgur.com/5khGJCS

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bubimir13 kaže...

Da... zaboravio sam da je takva situacija s Z5. Ja vidim temu Sony Xperia ZN - rasprava (N je prirodni broj) i odgovaram 

12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
bubimir13 kaže...

Da... zaboravio sam da je takva situacija s Z5. Ja vidim temu Sony Xperia ZN - rasprava (N je prirodni broj) i odgovaram 

eh kad su sa Z3+ uveli taj drek. Do tad se još i moglo nekako sa locked BL od tad nikako. Uspjeli su tek ubacit da se backup TA sekcije napravi ako će se kasnije radit lock BL, i to je sve.

14 godina
chutac kaže...

Imam i ja taj problem. Negdje sam čitao, neki stručnjak je napisao da je to zbog male veličine senzora, a širokog kuta, da je to neizbježno.

Pogledaj pa ćeš vidjeti da je kod mene lagano zamućeno na sva četiri ćoška.

http://imgur.com/5khGJCS

čekaj brate, pa onda ni kod mene nešto nije u redu, jesu u auto ili manual modu pucao sliku, meni ovo oštro izgleda nego slike koje sam ja dosad uslikao.

14 godina
bubimir13 kaže...

Uspjeli su tek ubacit da se backup TA sekcije napravi ako će se kasnije radit lock BL, i to je sve.

ajde barem nešto, onda ne bi smjelo biti problema sa servisom

15 godina
neaktivan

Ja mislim da je bio manual. 

15 godina

Kvar nije uocen...Sad zvao agram i javila se neka zenska i da ce ponovit servis...jel se moze stupit u kontakt baš sa serviserom koji radi na mobu?

14 godina

joj koji su to samo uhljebi u tim servisima, ja sam svoju lumiju 1020 prije nosao 2-3 puta, i svaki put lafo vrate telefon na tvorničke postavke i ažuriraju na posljednju verziji, i kao popravili telefon.

ako si kod operatera uzeo telefon, samo njima se obrati, ovi iz servisa će ozbiljnije shvatiti. barem je tako kod nas bošnji takav slučaj

baj d vej, i ćaća mi se pridružio Sony taboru :)

0 0 hvala 0
15 godina

Zvao sam agram i da nepokusavaju vratit nazad telefon jel ga ja necu preuzet...oni uopce nisu ni trudili  uočiti grešku na ekranu ocito..a poslao sam još isprintano detaljan opis kvara...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 13:24 (galinjo24).
14 godina

uslikajte telefon sa svih strana prije nego sto odnesete, nikad ne znate šta mogu izmisliti.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja nema problem sa kamerom na dnevnom svjetlu, dapače, dosad mi se pokazala iznimno pouzdanom na putovanjima:

Dnevna+slika Dnevna+slika

Ali imam problem sa low-light fotkama koje nikako da rješe. A možd mi je senzor neispravan... (vidi lijevi rub)

Noćna,+lijevi+rub Noćna,+lijevi+rub

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 16:30 (bubimir13).

0 0 hvala 0
15 godina

Eto...

14 godina
galinjo24 kaže...

Eto...

Klasika za njih...

Ja sam nosio svoju staru Xperiju Z prije 2 god k njima. Prvi put su "riješili kvar software repairom"  (ono... ko da ga ja doma nisam 3 puta napravio).

Drugi put su skužili da neki vrag ne valja pa su promijenili ( ovako po pamćenju) ekran, matičnu, bateriju, kućište... 

16 godina
neaktivan

Vip danas izbacio zadnji softwer update za Xperiu X, nadajmo se da će kroz koji dan napokon izbacit i za Z5

LoL- Bobzzy (EUW)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

Prije svega da kazem da je u pitanju Z2 (Z2 tema neaktivna).

Naime, uzmem danas da promjenim bateriju i sve ok spojim (bar sam mislio da je tako!?) i krenem da upalim mobitel - nista. Spojim na punjac, samo blinka crveno svijetlo, pojavi se logo i opet ponovo tako. Nekad duze i pojavi se logo, nekad samo kratko vise puta blicne. Citam po netu sta je i ne sluti mi na dobro. Da li je pao software ili? Probao sam magic reset sa ovim malim gumbicem pored SIM slota, evo sad probavam  da ga drzim na punjacu par sati, kao moglo bi i to pomoci. 

Neki savjeti i pridjelozi kako da rijesim ovo. 

Edit: Izgleda da je nova baterije mrtva. Ispitao sam i napon, ne daje znakove zivota. A idalje kontam reko da nisam lose prislonio pinove od ispitivaca na ove ovdje, s obzirom koliko su sitni. 
Baterija je kupljenja nova u prodavnici. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 18:29 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice