Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 203.224
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

ako ganjaš kameru onda bi trebalo da se isplati, sve ostalo ne vrijedi, moje lično mišljenje

Xperia Z5 svakim apdejtom sve bolja, ali nedostatak manual moda i raw formata je jedino boljka ovog uredjaja

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava
Indestructible kaže...

ako ganjaš kameru onda bi trebalo da se isplati, sve ostalo ne vrijedi, moje lično mišljenje

Xperia Z5 svakim apdejtom sve bolja, ali nedostatak manual moda i raw formata je jedino boljka ovog uredjaja

Nikako Sony da sredi kameru, vec godinama, po danu je fantasticna, ali po noci losa skroz..

Zadovoljan sam sa Z5 super je brz ali na S7 edge bi presao samo zbog ekrana i kamere..

13 godina
neaktivan

Dečki s compactima, jel normalno da vam se mob dosta zagrije dok gledate video na yt (sa slušalicama) ?

PSN: RayzCRO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mobitel se grije dosta pri bilo kakvoj žešćoj akciji - igra, streamana glazba (Deezer), gledanje Potjere na YT

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Robilad kaže...

Neki lik prodaje sony koji je neki dan procurio na gsm areni,  tko ga zeli ubost da napravi recenziju prije svih :)

http://www.njuskalo.hr/sony-xperia-z5/sony-xperia-x-performance-model-tek-prestavljen-zamjena-oglas-19740280

evo vijest i na xperiablogu http://www.xperiablog.net/2016/07/25/someone-trying-sell-upcoming-sony-xperia-f833x/

12 godina
neaktivan
Pozzz od neki dan sa vlasnik z5 telefona,prije sam imao s6,g4,note4,htc m9 i mogu reci da je z5 mnogo bolji uredzaj od svih gore navedenih sem mozda s6 edge sa kojim je u rangu,najvise me razocarao G4 i m9 po meni jako losi telefoni za svoj rang i cijenu,e sad ako mi netko moze pomoci,naime pored opcije *double click vake up* negdje sam bio nasao i opciju *double click sleep* ili tako nesto,a sada nemogu ovu drugu opciju nigdje naci pa ako moze mala pomoc,android 6.0.1

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
amelonix kaže...
Pozzz od neki dan sa vlasnik z5 telefona,prije sam imao s6,g4,note4,htc m9 i mogu reci da je z5 mnogo bolji uredzaj od svih gore navedenih sem mozda s6 edge sa kojim je u rangu,najvise me razocarao G4 i m9 po meni jako losi telefoni za svoj rang i cijenu,e sad ako mi netko moze pomoci,naime pored opcije *double click vake up* negdje sam bio nasao i opciju *double click sleep* ili tako nesto,a sada nemogu ovu drugu opciju nigdje naci pa ako moze mala pomoc,android 6.0.1

mislis tap to wake up

15 godina
neaktivan

Odi na homescreen, dugo drzi, odaberi settings dolje desno i na dnu ces imati double tap to sleep. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chutac kaže...

Odi na homescreen, dugo drzi, odaberi settings dolje desno i na dnu ces imati double tap to sleep. 

Ja nemam tu opciju 

PSN: RayzCRO
14 godina
Rayz00 kaže...

Ja nemam tu opciju 

Vjerojatno imaš stariju verziju Xperia Home launchera. Tu možeš skinuti noviju, instaliraj pa onda probaj http://www.apkmirror.com/apk/sony-mobile-communications/xperia-home/

11 godina
neaktivan

Kupio sam z5 compact.

Prvi put sam na androidu nakon ios-a.

Vise manje sam sve pokopca...zanima me jel jel ima gore kakava app preinstaliran slican biljeskama ili zapisniku kako sam imao na iphonu (mozda pod drugim imenom) ?

To je stvarno korisna stvar da zapises bitne stvari i da to imas kao podsjetnik...

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na Lollipopu Notes, na Marshmallowu Keep. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rijesio sam hvala svima...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zasto bi itko kupio Xperiu X ili X Performance pored Z5?

Evo mini usporedba razlika

Z5 / X / X Performance

ekran 5.2 / 5 / 5

Snapdragon 810 / 650 / 820

prednja kamera 5 /13 / 13

baterija 2900 / 2620 / 2700

I jos X-ovi nemaju 4k snimanje

Sve ostalo je isto

Dakle, jedina stvar gdje su X-ovi bolji je prednja kamera i X Performance ima bolji procesor, ali mislim da izmedju 810 i 820 i nema neke razlike

A oba X-a su skuplji od Z5.

Znam da su ovo stare novosti, al sad sam bas detaljno isao usporediti sva tri i iznenadio sam se da su bas tolko mizerne razlike, mislio sam da ima bar nesto vise

Evo detaljne usporedbe - http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7534&idPhone2=7948&idPhone3=7949

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja sam ih isto uspoređivao i serija X mi nije privlačna. Gledam Z5 ili Z5 compact i hoće li im još malo pasti cijena da mi budu povoljniji. Od Z3 sam definitivno odustao zbog starosti modela.

Gledam i neke druge mobitele i raspitujem se ovdje na forumu, ali osim uvreda ne dobivam konkretne odgovore. Očito ću kupiti Sonyja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 16:41 (BudalastoStvorenje).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Zasto bi itko kupio Xperiu X ili X Performance pored Z5?

Evo mini usporedba razlika

Z5 / X / X Performance

ekran 5.2 / 5 / 5

Snapdragon 810 / 650 / 820

prednja kamera 5 /13 / 13

baterija 2900 / 2620 / 2700

I jos X-ovi nemaju 4k snimanje

Sve ostalo je isto

Dakle, jedina stvar gdje su X-ovi bolji je prednja kamera i X Performance ima bolji procesor, ali mislim da izmedju 810 i 820 i nema neke razlike

A oba X-a su skuplji od Z5.

Znam da su ovo stare novosti, al sad sam bas detaljno isao usporediti sva tri i iznenadio sam se da su bas tolko mizerne razlike, mislio sam da ima bar nesto vise

Evo detaljne usporedbe - http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7534&idPhone2=7948&idPhone3=7949

Apsolutno nista novo nije donjela ova X serija, Z5 je definitivno ljepsi, X premium ima fenomenalne specifikacije ali to je fake izgleda, nece ni izaci..

17 godina

Imam ga cca tjedan dana i to je prvo sto sam uocio.
Ono fakat se toliko zagrije da postane neugodan za drzanje.
Silikonska maskica i +30 vani vjerojatno ne pomazu hladjenju.

A uz grijanje dodatni problem je sto onda automatski smanjuje svjetlinu ekrana tako da se po danu vrlo lose vidi.

Imao sam prije Z1 i nadao sam se vecem uzitku uporabe i boljom svjetlinom ekrana prelaskom na Z5.

Obzirom da igram Ingress koji je poznat po cuclanju baterije Z1 sam cesto imao na bateriji a sa Z5 je to nemoguce.
Grije ga sunce, grije ga Ingress, grije ga punjenje i djubre skroz smanji svjetlinu tako da mi je skoro neupotrebljiv za igru po danu.
Z1 bi se pregrijavao samo po najzescem suncu pa ga tad nisam ni koristo.

Osim toga, pri snimanje videa: nakon minutu snimanja obicnog videa mi napise mob se zagrijava (no shit Sherlock) snimanje ce se uskoro prekinuti.

Surfanje ga grije, gledanje youtubea grije, Ingress, Hay Day, Clash of Clans, fotkanje familije, sve ga zagrijava.

Mislim se WTF takav mob kad ga ljeti ne smijes koristiti osim kao potpalu za rostilj?

Toalno razocaran Z5-icom. >:(

Jel postoji nekakva (prokusana) metalna maska za bolju disipaciju topline?

Imam stock rom, Android 6 je na njemu. Jel se to da rootnut pa neki provjeren app za downlcock?
Gledao malo po netu i kazu da za 6-icu za 5 jos ne postoji dummy (citaj: skini app i klikni next par puta) rjesenje za root

Savjeti? Sugestije? Uzet Samsunga? :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 18:13 (Krx).
15 godina
Krx kaže...

Imam ga cca tjedan dana i to je prvo sto sam uocio.
Ono fakat se toliko zagrije da postane neugodan za drzanje.
Silikonska maskica i +30 vani vjerojatno ne pomazu hladjenju.

A uz grijanje dodatni problem je sto onda automatski smanjuje svjetlinu ekrana tako da se po danu vrlo lose vidi.

Imao sam prije Z1 i nadao sam se vecem uzitku uporabe i boljom svjetlinom ekrana prelaskom na Z5.

Obzirom da igram Ingress koji je poznat po cuclanju baterije Z1 sam cesto imao na bateriji a sa Z5 je to nemoguce.
Grije ga sunce, grije ga Ingress, grije ga punjenje i djubre skroz smanji svjetlinu tako da mi je skoro neupotrebljiv za igru po danu.
Z1 bi se pregrijavao samo po najzescem suncu pa ga tad nisam ni koristo.

Osim toga, pri snimanje videa: nakon minutu snimanja obicnog videa mi napise mob se zagrijava (no shit Sherlock) snimanje ce se uskoro prekinuti.

Surfanje ga grije, gledanje youtubea grije, Ingress, Hay Day, Clash of Clans, fotkanje familije, sve ga zagrijava.

Mislim se WTF takav mob kad ga ljeti ne smijes koristiti osim kao potpalu za rostilj?

Toalno razocaran Z5-icom. >:(

Jel postoji nekakva (prokusana) metalna maska za bolju disipaciju topline?

Imam stock rom, Android 6 je na njemu. Jel se to da rootnut pa neki provjeren app za downlcock?
Gledao malo po netu i kazu da za 6-icu za 5 jos ne postoji dummy (citaj: skini app i klikni next par puta) rjesenje za root

Savjeti? Sugestije? Uzet Samsunga? :)

Tebi nešto neštima...svarno sam ga mrcvario i bio mi u đepu na +35...igrao igrice doduše ne često i snimao video po 1h recimo na +30 i nikad mi nije smanjio auto svjetlinu i izbacio poruku da je pregrijan..reklamiraj..

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 21:38 (galinjo24).
16 godina
neaktivan

Imam identična iskustva. Čim ga izvadim u busu počne se grijat, sad sam počeo igrati Pokemon GO i na njemu moš komotno jaja ispeć (na mobitelu, ne na Pokemonu).

Kaj je najgore, pod tom toplinom još se brže troši baterija. Doduše, ne smanjuje mi se svijetila ekrana - jesi li siguran da ti nije uključena automatska regulacija svijetline?

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni se ne pregrijava toliko da dolazi do redukcije bilo cega, ali grije se dovoljno da ce mi baterija propasti u prvoj godini.. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
crazy_luđak kaže...

- jesi li siguran da ti nije uključena automatska regulacija svijetline?

100%! To je prvo što isključim jer želim da je ekran one svjetline koju mu ja postavim a ne senzor jer najčešće bude pretamno.

Neki dan sam snimao ćerku na plaži, HD video, škola plivanja, svatko pokazuje naučeno i đubre ugasi snimanje nakon 2 minute - kaže senzor je pregrijan,
i sjebe mi moment koji se više niikad neće ponoviti.
Istina, bilo je sunčano i toplo, no bilo je cca 18h i sunce nije tuklo direktno u ekran.

Palac gore svima onima koji su zadovoljni svojim Z5icama,

no ili imam peh sa svojim mobom ili imam super moći zagrijavanja mobitela.  :)

14 godina
mogu potvrditi da se telefon grije, ali samo na direktnom suncu, a kakon je grijalo ovih dana nisam iznenadjen.

sa ostalim nemam zaista problema, telefon se malo zagrije, ali daleko od toga da je neupotrebljiv ili da je ko pecnica

nekidan igrao polemon go sa cheatom varas gps i hodas kao da si na manhattanu plus preko mobilnog interneta.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hoće li mi netko objasniti što je to cell standbay izašto je on toliko velik na mojoj z5 i kako ga smanjiti .Dole su slike potrošnje baterije nakon dva dana i 2i po sata sota.Uspoređivao sam potrošnju baterije sa svojim starim mob. i nisam zadovoljan obzirom da bi ovo trebala biti bolja baterija. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 11:19 (hajduk1962).

0 0 hvala 0
15 godina

Koliko vrijedi Z5 realno,polovni sa nesto garancije? Zelio bi uzet ili Z5/compact,pa gledam njuskalo (ili ako ima netko ovdje voljan prodat svoga)

Di2 & EPS FTW!
17 godina

Moj se upravo nakon 7-8 min HayDaya zagrijao do 58°C.

Jel to spada pod normalno ili je pregrijavanje?
Cpu Temperature app pokazuje: 58
A Cooler Master App 42, hmm koji je točan?
Mob je neugodno vrućna gornjoj polovici.

U sobi je oko 27 °C, hlad, maskica skinuta - sa silikonskom bi se jos vise grijao zbog slabe disipacije.
Inace koristim Greenify da ubije apove koje vise ne koristim.

Jel vam se da izmjerit temperaturu nakon par min "torture"?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 17:03 (Krx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovako,imam dva problema na ekranu,prvi mi se pojavio nakon 2 tjedna korištenja mobitela,u doljem desnom kutu kao neka bjela mrlja i tu su onako bljede boje...nije se sirilo i bilo veliko pa nisam htio nositi na servis i evo danas skuzim zutu fleku u gornjem desnom kutu i kako je uređaj topliji to je fleka izrazenija...da li imam pravo na novi ekran..garancija je uredna,mobitel nije ostecen i imam garacniju od T-coma..

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 19:38 (galinjo24).
17 godina

Ja pak imam bijelu fleku po sredini ekrana. Fleka se vidi na način da je na tom dijelu ekran svjetliji.

A danas sam skužio da mi tipka za fotić - ne radi. Kad je mob zgašen kad je pritisnem niš se ne dešava,

a kad odem u camera mode, kad je pritisnem skroz samo fokusira.
I nema onaj dvostruki klik efekt, jednostavno upadne do kraja.
Tek sam danas išao fotkat tom tipkom jer uvijek koristim tap focus i tipku na ekranu.
I sad pi*dim jer će vjerojatno ić na servis pa će kopat po aparatu, a nisam to skužio da odmah tražim novi mob.
Kupljeno 19.07. u Tele centru na Črnomercu.
Jel imam možda pravo na novi aparat bez servisa?

14 godina

samo ti njima odnesi telefon, reci da imas problem sa tom flekom i fizickom tipkom za kameru, ne moraš im ništa objasnjavati, njihovo je da srede

za svaki slucaj, prije nego sto odneses telefon na servis, uslikaj ga sa svih strana, da ti kasnije ne bi ´nasli´ na sta ti ne bi htjeli priznati garanciju, ima svakakve bagre.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Osobno sam super zadovoljan s ekranom, i neam nikakvih problema s njim, u smislu mrlja koji neki od vas spominju. Ono što me je razočaralo je činjenica da mi se čini da je ekran dosta slab na oštećenja. Nedavno sam otkrio da iam jednu crtu na ekranu, tipa ogrebotina, koja ne utječe na korištenje, al opet znam da je tu. Jako pazim na mob i fkt neznam kak mobitel koji ima Gorilla Glass 4 ako se ne varam, dobi ogrebotinu na neki jendostavan način. Mob furam u džepu, i jedino di se mogo ogrebat je kad ga vadim/stavljam u džep.

p.s. za vip još uvijek ništa od 6.0.1 update-a (prvog)

LoL- Bobzzy (EUW)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

ovako od  prije dva tjedna sam i ja ponosni vlasnik xperie z5, prije toga sam imao xperiu z(bez broja onu nultu prije z1), kako nemam baš vremena i strpljenja da pronađem kako napraviti root, zamolio bih nekoga od vas da u par točaka napravi tutorialcic.

ovako neznam za xperiu z0 je bilo bitno jel otkljucan bootloader il ne,

na z5 mi je otkljucan. tj. nije otkljucan ali pise da je allowed za otkljucati, android 6.0.1, build number 32.2.a.0.253

prije par godina u temi xperia z mi je pomogao koliko se sjećam marko ili tako nesto, sastavio je tutorial kojeg prateći nisam mogao ništa sj*bati.

pa ako ima kakv dobar čovjek sa malo viška vremena, da mi napravi tutorial bio bih jako zahvalan, ili me makar usmjeri na provjerene metode(linkove),

hvala

edit: nije bio marko nego speedy56. i vidim da si tu!! pomozi

so we agree? i wont tell anyone if you dont.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2016 12:17 (qwxy).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice