Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 203.233
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Misliš da nisam haha, al ja već duže vrijeme sumnjam u ispravnost mog primjerka uređaja, pogotovo u bateriju, imam oko 4,5h SOTa prosječno a ljudi sa istim korištenjem znaju imat preko 5,5h. Očigledno će ić na servis, srećom pa mi je Z3c pri ruci kao zamjena 

14 godina

mene je na pocetku nervirao power button, uzasno, mislio sam i da ce s vremenom otpasti, a znao mi je i nekad zapeti ispod kucista djelimicno

ali evo, nakon 4 mjeseca, covjek se valjda navikne, sad kao da se tipka sama od sebe popravila, nikakvih problema, cak i ne iritiraju me stvari kao sto je to bilo na pocetku kad sam uzeo telefon, jer mi je to jako kvarilo ukupan dojam o telefonu

a nosi na servis, pozali se dok vrijedi gara, nemas sta izgubiti

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ima netko informaciju kad ce novi firmware 32.2.A.0.224?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Provjeri na XperiCheck.com za svoj customization.

Imam jedno pitanje.

Koja je točno ona Weather aplikacija uključena s mobitelom? Otišao sam na Widgets i povukao Weather i to imam još od Z1, ali tek mi je palo na pamet da pogledam koja je to točno aplikacija.

U Apps mi je Weather disablean..

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan

Mi uvijek zadnji te updateove dobivamo.... 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne znam za vas al meni je CE1 već na uređaju bio par dana nakon SG verzije... A ovo za weather, ima nova osvježena koja mi je puno bolja u skladu sa ovim cijelim material pristupm dizajna pa nju koristim, makar mi ni onaj stari vremenski widget nije bio loš. Ma samo me te sitnice još i drže za njih, npr. integracija TrackID sa radiom pa mogućnosti Music playera i neke stvari ovisne o njihovom frameworku npr. MultiCamera, neki dan u kafiću 2 frenda i ja, svi imamo Sonyje i idemo se zajebavat i punih pol sata smo se zezali sa tom MultiCamerom i ispalo je fora. Al neke krupne stvari, mogućnosti kamere, pa sve više bugova u softveri i sa nekim osnovnim stvarima me hlade od njih...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima tko problema sa battery drainom od strane cell standby? 

Ne znam kada je pocelo ali baterija mi traje jedva dan i pol, a trajala je tri. 

Jel prebacivanje na Tele2 moglo to prouzrociti? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, uzrok zadnje ažuriranje, neam pojma kaj se desilo al od tog zadnjeg srče mi bateriju za barem 30% više

15 godina
neaktivan

Da idem na repair? Jel se isplati?

A debili, nikada ne mogu riješiti probleme nego moraju uvesti neke nove. 

Jel postoje kakve glasine o novom updateu? I di se može prijaviti greška Sonyu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pokušao sam sa repair ali meni nije uspjelo, možda tebi uspije. Ja sam već i rekao da moj mora na servis pa možda je i vrijeme...

Mislim da će uskoro čak i ići jedno ažuriranje, bio je update Software update aplikacije a to je dobar znak dolaska ažuriranja. Al sredit će to oni...

15 godina
neaktivan

Još jedan problem imam - ne mogu otvoriti graf potrošnje baterije. Kad ga dodirnem, ništa se ne događa.

Zašto misliš da mora na servis?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

cell standy 4% kod mene

znači baterija je zmaj

a ono što sam ja primjetio iz ličnog iskustva, recimo tako kad stigne update (ja obično puknem repair nakon toga) bude baterija pravo dobra, medjutim nakon nekog vremena jednostavno baterija oslabi, i posto display sam od sebe vuče dosta bateriju, ali tada nakon nekog vremena baš onda baterija se trosi brze nego inače

zasad nemam problema sa baterijom, posto sam poceo kameru koristiti, video snimanje je drama dobro, stady shot jako dobro obavlja svoj posao.

bubimire, ako u narednoj sedmici ne nabavim novi fontele, neka te bar još ovu godinu na sonyu :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

haha do jeseni sam još tu a onda ne znam teško je, OP3 nagriza moju vjernost 

15 godina
neaktivan

Napravio sam repair. Ali sam kod pokretanja mobitela resetirao lozinku za gmail i sada sam 72 sata bez mobitela...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zanima me iskustva u vezi vode jel itko pokusao slikat ili snimat pod vodom? nedavno mi je mob upau u lavabo pun vode i mob nekako kao da poludi uspori se cijeli dok se skroz ne osusi i pocne mi palit obavijesti kao da su slusalice ukljucene..

errando discimus Make your choice
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima, imam Z5 od kraja 1. mjeseca ove godine i super sam zadovaljan s uređajem pogotovo s baterijom, koja traje sigurna 2 dana, pod traje mislim da se ne spušta ispod 20%

No, krajem 5. mjeseca curi je ispo iz ruke (bila je pod gasom) i razbio se cijeli ekran i touch nije radio na gornjoj dijagonali. Dečki iz smartsona su ga popravili, i vratili novog novcatog skoro, s obzirom da se morala mijenjati cijela maska.

Nakon servisa imam neki osjećaj da se baterija brže prazni, a sam uređaj više grije, makar je to samo dok chrome koristim. Što je doduše može biti od updatea 6.0 kao i svima, jer nisam radio repair a bome ni ne restartam uređaj tako često kak se preporuča. Nadam se da će update 6.0.1 malo poboljšat stvari, al s obzirom da sam na VIPnetu pitaj boga kad će mi update doć, jer vidim da su ljudi iz T-mobilea već dobili svoj update.

Nisam ga isprobavo u vodi jer me iskreno malo strah s obzirom da z5 nije tolko zabrtvljen ko njegovi prethodnici, i makar sam vidio testove di mu nije ništa od držanja u vodi, čito sam da ga je potrebno dobro posušit i istrest svu moguću vodu.

LoL- Bobzzy (EUW)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bubimir13 kaže...

Zar več zamjena, OP3 se i meni sviđa al me odbija tih 5.5inca, tebi sa 4.6 na 5.5 je estreman skok, jesi siguran? :D i za kameru čitam da baš nije top

16 godina
neaktivan

ima neko od vas da je na vipu i da možda zna kad bi mogo doć update 6.0.1 za z5, ili ako ništa drugo di bi mogo doć do te info

na xperichecku piše samo kad je zadnji update napravljen ne i kad će novi doć

hvala unaprijed

EDIT: Jos jedno pitanje, jel ima itko od vas osjećaj da mu ekran nije savrešeno centriran mislim od ruba do ruba, pogotovo u gornjem dijelu? Nisam to primijetio prije samog servisa i zamjene ekrana.

LoL- Bobzzy (EUW)
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 20:49 (djdragon95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bik kaže...
bubimir13 kaže...

Zar več zamjena, OP3 se i meni sviđa al me odbija tih 5.5inca, tebi sa 4.6 na 5.5 je estreman skok, jesi siguran? :D i za kameru čitam da baš nije top

Je, skok je ogroman, ali ionako trendovi idu u tom smjeru, Samsung iz principa neću, HTC je ove godine dobar ali mislim da za manje para OP3 nudi više a i nema puno mesa okolo pa to umanjuje osjećaj ogromnosti. Za kameru mi sad svejedno, samo da crno bude crno a ne plavo u dobrom dijelu slučajeva... Nije to stvar da je Z5 loš već me živcira nebriga za korisnike koji spizde po 700-800 eura na telefon kojem ažuriranja idu po principu jedan korak naprijed, dva nazad a na taj slabašni korak naprijed čekaš oko 3 mjeseca u prosjeku (podsjećam da između 11. i 3. mjeseca nije bilo nikakvog ažuriranja za Z5 seriju koja je bila trenutni flagship, sa dosta bugova što je zaista nedopustivo za taj segment i cjenovni rang).

djdragon95 kaže...

ima neko od vas da je na vipu i da možda zna kad bi mogo doć update 6.0.1 za z5, ili ako ništa drugo di bi mogo doć do te info

na xperichecku piše samo kad je zadnji update napravljen ne i kad će novi doć

hvala unaprijed

EDIT: Jos jedno pitanje, jel ima itko od vas osjećaj da mu ekran nije savrešeno centriran mislim od ruba do ruba, pogotovo u gornjem dijelu? Nisam to primijetio prije samog servisa i zamjene ekrana.

Vidim da su Vip RS i Vodafonovi dobili, pa je pitanje dana kada će i za tvoj, barem po dosadašnjoj logici. Strpi se tjedan dva i stići će. Ovo drugo pitanje, ne, ne primjećujem nikakvu anomaliju tog tipa, ekran mi je odličan i fakat ne impresioniraju me više AMOLEDI toliko nakon ovog ekrana. Jedna od boljih stvari na telefonu, uz 90% vremena dnevnu kameru i fokus.

16 godina
neaktivan

ma meni je isto ekran top, boje, svjetlina i sve

mislio sam na samu poziju ekrana koja doduše na ništa ne utječe, makar može bit da sam i ja malo paranoičan haha

ugl. nadam se da će update uskoro, jer kolko vidim i čitam donosi dosta dobrih i pozitivnih stvari :)

LoL- Bobzzy (EUW)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel vi imate problema sa čitačem otiska prstiju?
Čini mi se da je dosta manje precizan otkad sam resetirao mobitel.

A možda vlažni prsti zbog vrućine?

Kada skeniram prst sve je ok, ali nakon skeniranja ga ne prepoznaje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja osobno nemam od nadogradnje na Android 6, tip top je kak je ranije bilo. Netko drugi ima možda, netko nema al jbg. Na poslu imam većih problema sa tim biometrijskim čitačem koji bi kakti trebao bit preciziji od Z5 a nije.

15 godina
neaktivan

Okupao sam se danas sa mobitelom, jel zna netko ima li tu pomoci.

Mobitel se upali i pise SONY, i tako jedno 4-5 sekundi i onda se ugasi.

Kada ga spajam na punjac upali se crvena lampica u gornjem lijevom kutu i nakon 10ak sekundi se zagasi

lnova65

0 0 hvala 0
17 godina
Drži ga u riži 2 dana pa prbaj
14 godina
Imam i ja problema s citacem otiska, nekad hoce nekad nece, kako kad te potrefi. Nikad nije radio kako treba ali je na MM dosta bolje nego na lollipopu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skužio sam da kada osušim prst da hvata. A i uredno je radio do prije dva, tri tjedna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što ako flasham drugi FW na mobitel?
Zadnji fw nije izašao za moj customization, ali za neke druge je. Što ako flasham neki drugi?
Radi se factory reset, postoji mogućnost o nekompatibilnosti ili je identično kao da u Companionu odem na update?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ništa neće bit, samo mora bit za tvoju verziju uređaja (Exxx i slično), factory reset radiš nakon svakog većeg ažuriranja ili ako nešto ne radi kako bi trebalo da budeš siguran da nije do uređaja nego do softverske verzije.

15 godina
neaktivan

Kužim, i mora se poklopiti ona zadnja oznaka na fw? Tipa R7C. 

I market nema nikakve veze, to je sve isto?
Točnije, ja imam Central European 1 verziju, a ona koja mi odgovara(R7C) je Italy.

Ako stavim Italy verziju, nikakva razlika?

Koje su razlike između tih svih fw-ova, zapravo?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice