Samsung Omnia i900 iliti samsung sgh i900 8gb

poruka: 52
|
čitano: 31.676
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

rijec je o gore navedenom mobitelu....

danas sam ga dobio i "jos se uhodavam"... znate kak to ide... prvi mob na touch screen :D

i sve je super, pre pre zadovoljan...

ali ima jedna stvar za koju sam ja ocito malo preglup da bi je shvatio, tj skuzio sto i kako...

Idemo ukratko,

na prethodnom mobu sam na svoj broj uzeo pretplatu na mobilni net ( VIP) i naravno, kako sam promjenio mobitel tako

sam stari broj ubacio u omniu..

problem je u tome da taj samsung nudi milijun nacina spajanja na net...

pa cak mi i pronalazi moj proxy i modem i bogtepitaj kaj...

kako podesiti da normalno koristim net na koji sam pretplacen?

PS: ta pretplata ukljucuje besplatan facebook tako da mi je zato bitna.... a i dobivas odreden broj megabajta za surfanje prek moba.. :)

hvala cjenjenim forumasima/cama na pomoci :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nadji negdje internet podesavanja i tu podesi vipnet mobilni internet(ako si na vipu kao sto kazes).

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Samsung Omnia i900 iliti samsung sgh i900 8gb

jesam vec... ali ne pomaze... i dalje se lovi na  kucni net :(

16 godina
neaktivan
drifterking kaže...

jesam vec... ali ne pomaze... i dalje se lovi na  kucni net :(

onda izgasi wi-fi...pa nece moci na kucni net!

16 godina
neaktivan

jesam... al onda nece nista.. xD

16 godina
neaktivan

Onda sigurno nisi dobro postavio podesavanja od mobilnog interneta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Omniu I900 imam već godinu dana i super je telefon..

Na njemu mi rade sve moguče aplikacije, skoro kao i na računalu: Navigacija IGO8.3.4.102680 (Kolovoz 2009), meni je bolja nego od Gagmina (jer može naći skoro svako selo u Evropi). Imao sam instaliranu i Garmin XT  navigaciju ali mi se nije sviđala pa sam je izbrisao..

Također možeš koristiti Word, Excel, Hotmail, Facebok, Youtube, Internet, (Opera 10 turbo), nove 3d igre poput Asphalt 4 gdje ti je mobitel volan samo ga naginješ lijevo ili desno ili napred i nazad tako da na taj način daješ gas ili kočiš te skrečeš lijevo ili desno..

Meni na njemu rade sve aplkacije koje imam instalirane a ako trebaš još što dodatno sve se instalira slično kao i na računalu.

Probaj samo flashati mobitel na noviji ROM: ovaj (Password je omnia).. To je Windows mobile 6.5 Rom sličan onima na HTC mobitelima..

Meni se internet postavke same naštimaju pri prvom uključivanju mobitela..

Probaj nije teško flash-ati mobitel, samo to moras raditi na Win XP ili na Visti te Win 7 moraš imati instaliran VMvare Player (dobiješ ga ovdje ), pa radiš kao u Win XP-u..

Ostale ROM-ove i Win Mobile aplikacije dobiješ ovdje i ovdje ....Tu imaš i tutoriale kako se što radi..

Puno zabave sa OMNIOM !!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 17:01 (tajo2).
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

HVALA puno care!!... sredeno sve... ma najbolji si :P

16 godina
neaktivan

Pozz ljudi imam jedno pitanje u vezi Omnie,kad slusam muziku na slusalice zvuk mi je jako slab i jedva da se cuje i ako je na najjace,molim pomoc ako netko zna u cemu je problem,hvala unaprijed! Namigiva

15 godina
neaktivan
tajo2 kaže...

Omniu I900 imam već godinu dana i super je telefon..

Na njemu mi rade sve moguče aplikacije, skoro kao i na računalu: Navigacija IGO8.3.4.102680 (Kolovoz 2009), meni je bolja nego od Gagmina (jer može naći skoro svako selo u Evropi). Imao sam instaliranu i Garmin XT  navigaciju ali mi se nije sviđala pa sam je izbrisao..

Također možeš koristiti Word, Excel, Hotmail, Facebok, Youtube, Internet, (Opera 10 turbo), nove 3d igre poput Asphalt 4 gdje ti je mobitel volan samo ga naginješ lijevo ili desno ili napred i nazad tako da na taj način daješ gas ili kočiš te skrečeš lijevo ili desno..

Meni na njemu rade sve aplkacije koje imam instalirane a ako trebaš još što dodatno sve se instalira slično kao i na računalu.

Probaj samo flashati mobitel na noviji ROM: ovaj (Password je omnia).. To je Windows mobile 6.5 Rom sličan onima na HTC mobitelima..

Meni se internet postavke same naštimaju pri prvom uključivanju mobitela..

Probaj nije teško flash-ati mobitel, samo to moras raditi na Win XP ili na Visti te Win 7 moraš imati instaliran VMvare Player (dobiješ ga ovdje ), pa radiš kao u Win XP-u..

Ostale ROM-ove i Win Mobile aplikacije dobiješovdje i ovdje ....Tu imaš i tutoriale kako se što radi..

Puno zabave sa OMNIOM !!!!

pozz.... tajo možeš mi objasniti kako da flasham mobitell....sve potrebno i navedeno sam skinuo ali nemogu instalirati na mob... hvala

15 godina
neaktivan

imam win7 i skinuo taj potreban program...kad krene ono kao u dos-u...crna podloga sa bijelim slovima piše mi da nemože pronaci nikakav uređaj

16 godina
neaktivan

oke, nabavio sam si omniu, i sada imam jedno pitanje za vas iskunije, na njemu mi je windows mobile 6,1 verzija, koliko vidim posotji 6,5 verzija za skinuti, problem je što ja to nikad nisam radio, e sad me zanima kolko jako mogu sjebat mobitel ako nesto pode krivo, takoder ako cu ga flashat, dali svi imaju hrvatski meni?? , ugl htio bi nekoliko savjeta koliko mi se to isplati, i što ću sve dobiti ako ga flasham, dali će se ubrzati rad i to....

HVALA!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pedjo99 kaže...

oke, nabavio sam si omniu, i sada imam jedno pitanje za vas iskunije, na njemu mi je windows mobile 6,1 verzija, koliko vidim posotji 6,5 verzija za skinuti, problem je što ja to nikad nisam radio, e sad me zanima kolko jako mogu sjebat mobitel ako nesto pode krivo, takoder ako cu ga flashat, dali svi imaju hrvatski meni?? , ugl htio bi nekoliko savjeta koliko mi se to isplati, i što ću sve dobiti ako ga flasham, dali će se ubrzati rad i to....

HVALA!

evo ja se zaj..avam vec dva-tri dana...skdnam romse da nadem idealni....ima ih na stotine na netu i svaki je drugaciji.....ima prednosti i nedostaci...tražim onaj pravi....svaki je verzije 6.5 ali razlicitih izgleda i opcija....vec sam ih nastavljao 3-4 verzije al nijedna mi se nije dopala....u nekim pogledima ubrza mob...npr u meniju al u sms poruke i dalje ulazi onako sporo kao i sa 6.1. nemas sta zabrljati covjek je gore naveo kako se to redi...preko xp-a. ja radim preko laptopa jer imam tamo xp i nemas sta za sj..ebati. preko win 7 nisam znal napravit ni s onim programom koji je potreban... nadam se da sam ti bar malo olakšao stvar...pozzz

15 godina
neaktivan

http://myi900.blogspot.com/search/label/ock%20roms

M2D__________

Updated: 10th May 2010

Free Storage: 120 MB
Free memory: 56 MB

ovaj sam trenutno stavil gore i radi savršeno. sad sam zadovoljan!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 23:35 (SiNO22).
16 godina
neaktivan

e daj mi samo reci, jel ostane hrvatski meni i kontakti svi, il se to sve automatski briše?? i sto se tice hrv menia, ak se on briše, dali se moze dodatno skinuti jos ili???

14 godina
neaktivan

evo interesuje me sve u vezi flesovanja ili kako se vec kaze,imam omniu na ceskom,zelim da ubacim eng jezik,i i da prebacim os sa 6,1 na 6,5..

mozeli ko da mi objasni sam postupak.poz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo ovako... prvo i osnovno moras imati ActiveSync instaliran na kompu..

Radi samo na windows xp ako ovo radis na visti ili win 7 moras onda skinuti wmware i u njemu raditi

wmware je virtuak mashine bla bla bla itd...

1. skini ovaj ROM

http://www.4shared.com/file/189050646/c48179c6/28205_M2D_ENG.html

2. kad ga skines trazit ce te password a on je (omnia)

3. kad se otvori folder imas jednu zutu ikonicu, imaju dvije ikone ali ti otvori zutu

4. ugasis mobitel

5. spojis mob na usb kabal koji je naravno prikopcan na komp

6. upalis mobitel

7. kad napise device detect stisnes start...start se nalazi na tom programcicu koji si otvorio u gornjem desnom kutu...

8. onda je krenuo postupak i ti mozes zapaliti cigaretu dok to radi {#}

trajat ce oko 10 tak minuta..

taj ROM je provjeren jer sam ga ja stavio neki dan i radi savrseno...

14 godina
neaktivan

pored instaliranja roma jel bi trebao jos nesto instalirat ili slcno..

hvala ti na ovom sto si napisao.poz

edit..

evo download sam activesync 4.5

jel moguce da je toliko lak postupak flesovanja,ja sam cuo da je to malo komplikovanije da se za sec moze nesto zeznuti,ili je to vezano za samsunge dok je za druge telefone komplikovanije.poz

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 16:23 (igori900).

0 0 hvala 0
16 godina

Teško se može nešto zeznut, a čak i ako ti uspije iz prve ne mora značit da je mobitel skroz mrtav..samo ga re-flashaš i to je to..

Ja sam prije 2-3 tjedna stavio ovaj M2D rom (nešto noviji build od ovog postanog u temu, izašao prije nepuna 2 mjeseca) i prezadovoljan sam..brzo radi, bugova ima jako malo (mora ih bit, ipak 6.5 nema official za Omniu).

He sees like he's never seen before.. He is light in water..
14 godina
neaktivan

pa probacu oba roma..ako kazete da se tesko sta zezne ok...

sta bi mi preporucio jos da instaliram..

0 0 hvala 0
16 godina
igori900 kaže...

Ne moraš oba, jedino ako ti jedan od ta 2 ne bude dobro radio.. ja ti preporučam ovaj noviji jer je - noviji a i provjereno odlično radi kod mene.

Od programa misliš? A šta ja znam, ima ih mali milijun.. Opera Mobile ili Opera Mini za internet, SPB Mobile Shell ako ti dosadi defalutni user interface.. Youtube, Marketplace (tu imaš tonu programa) ..etc

BTW na Windows 7 i Visti se može flashat i bez VMWare Playera, ja sam pratio ovaj tutorial i sve je prošlo ok.

14 godina
neaktivan

onda cu ovaj tvoj jer ipak je noviji...

pa da mislim na programe,sto mislis sto se tice navigacije?

imam windows xp,i skinuo sam activesync..

0 0 hvala 0
16 godina

Za navigaciju ne znam jer ne koristim, ali rom dolazi s predinstaliranim Google Maps-om.

Imaš ih puno, googlaj "Windows mobile gps" i izbacit će ti masu tog..

14 godina
neaktivan

probaj install 1 pa ako ti nepase onda drugi...

nije nista komplicirano jednostavno i ucinkovito...

kako je kolega vec prije mene rekao nemas sta zeznuti

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igori900 kaže...

evo na ovoj stranici imas i programcice za omniu...

http://www.modaco.com/content/i900-general-omnia-rom-discussion/288270/original-samsung-applications-repository/

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 18:02 (dado11111).
14 godina
neaktivan

hvala lijepo momci..saznao sam sta me intresuje..hvala na linku za ove aplikacije...

sutra cu ga flesovati ,nemam sad vremena da se bakcem sa tim..

pa videcu koje cu aplikacije da ubacim..

nego jeste napunili full 8 gb memorije,kako se ponasa ,dal baguje .?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo ovako,flesovo sam..sve proslo super..

kao po uputsvu,izvadio sim i mem kartice, ugasio tel,ukljucim na usb ,upalim...restartujem tel...pokrenem program ,on uradi svoje,zavrsi,sam se restartuje,ja ga restartujem jos jednom bez sim kartice,ubacim sim,restartujem opet i sve savrseno radi..

inst sam ovaj stariji rom,pa videcui sa koji cu se odluciti..moram videti i koje cu aplikacije ubaciti..

stvarno je prosto i glupost je nositi telefon u servis i da ti neko naplati novi software i kao ubacivanje eng jezika 10-20 evra a to kuci uradis za 10 min,i jos malo informisanja i citanja..poz svima ,hvala vam ,.cujemo se

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

eto drago mi je da smo ti uspjeli pomoci...

te romove mozes mijenjati kad se sjetis, i isti ti je postupak...

sad se malo igraj sa omniom i sve ces skuzit.

pozzz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 8:47 (dado11111).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo sta me interesuje,i pre na starom sistemu sam imao problema sa baterijom ali kako sam inst wm 6,5 baterija mi traje 24h,punim celu noc,skinem tel ujtru u 6 h sa punjaca ,u 23h meni prazna baterija,i to sa skroz malo koristenja tela,mislim na razgovor ,sms,muzika ,i uopsteno koristenja tela...jel mogu neka podesavanja promenit da to malo produzim ili novu bateriju da uzmem..poz

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice