Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.168.344
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
R36 kaže...

ps. Molim te da mi objasniš kako se mjeri to letenje softwarea a da nije antutu ili sl?? 

Tako da u ruku primis neki od Nexusa...5 pa na dalje...onda zapravo shvatis koliko je S6 spor i koliko su ti Antutu testovi nebitni jer u svakodnevici Nexus neusporedivo ljepse radi...djaba Samsungu i najbrzi procesor i najbrza memorija kada opet nije brzi od Nexusa...cak ni 2-3 godine starog N5.

Mozda ce neku app brze otvoriti, ali ja govorim o ukupnom dojmu i korisnickom iskustvu...nekih tjedan dana sam paralelno imao prilike koristiti N5 i S6E.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 11:29 (ocean77).
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
R36 kaže...

ps. Molim te da mi objasniš kako se mjeri to letenje softwarea a da nije antutu ili sl?? 

Tako da u ruku primis neki od Nexusa...5 pa na dalje...onda zapravo shvatis koliko je S6 spor i koliko su ti Antutu testovi nebitni jer u svakodnevici Nexus neusporedivo ljepse radi...djaba Samsungu i najbrzi procesor i najbrza memorija kada opet nije brzi od Nexusa...cak ni 2-3 godine starog N5.

Mozda ce neku app brze otvoriti, ali ja govorim o ukupnom dojmu i korisnickom iskustvu...nekih tjedan dana sam paralelno imao prilike koristiti N5 i S6E.

Zanimljivo...ako ovi noviji Nexusi u svakodnevnoj radnji otvaraju ili rade brže za 1sek od S6 ja poklanjam S6 ovdje na forumu i kupujem Nexus.

Brijem da ova ekipa koja ima Nexus hoda s štopericom po gradu i govore...ej vidi mob mi je brži za 0.25564654654 sek od tvoga. Vauuuuu!!!

A da i patim na te milisekunde fluidnosti kupio bi si Iphone a ne Nexus!!

A nastavno na ovo da ljepše radi. Ljepota je u oku promatarača.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 11:40 (R36).
12 godina
neaktivan

To je pre subjektivan dojam zbog fizikalije ljudskog oka. Zavaravanje čisto. Znači odeš u trgovinu i prošoblaš po dostupnim modelima i vidiš iz prve ruke koji brže otvara ili se kreće itd. Tu Antutu i kojekakve pizdarije uopće ne trebaju bit bitne jer sintetički testovi se mogu baš fino nabildat kojekakvim sistemskim skriptama ala za performanse i bateriju koje se često mogu pronaći u Hacking sekciji XDA foruma... 

11 godina
Ne radi se da mjeris i kazes da je brži za 0,25 sec, nego vidis da li telefon radi sam malim lagom ili nekim micro stutterom.
Imao sam nexuse, imam neke jos uvijek, zena ima s6, na s6 nisam u to kratko vrijeme kad ga ja izmem, primjetio ikakvo "kasljucanje".
12 godina
R36 kaže...
ocean77 kaže...
R36 kaže...

Zanimljivo...ako ovi noviji Nexusi u svakodnevnoj radnji otvaraju ili rade brže za 1sek od S6 ja poklanjam S6 ovdje na forumu i kupujem Nexus.

Brijem da ova ekipa koja ima Nexus hoda s štopericom po gradu i govore...ej vidi mob mi je brži za 0.25564654654 sek od tvoga. Vauuuuu!!!

A da i patim na te milisekunde fluidnosti kupio bi si Iphone a ne Nexus!!

A nastavno na ovo da ljepše radi. Ljepota je u oku promatarača.

Nitko ne govori o stoperici, ali lagao bih kada bi napisao da S6 radi ljepse od Nexusa...znaci ne radi se samo o otvaranju aplikacija vec o svemu...znaci skrolanje kroz menije, ulazak u imenik, povlacenje notification bara...na Nexusu to sve ide tako lijepo da je to tesko ne primjetiti iako se radi o milisekundama...slicno je kao i sa autima, svaki novi ide lijepo, ali ipak sitne razlike postoje pa je tako voziti Clio IV ipak malcice ljepse nego voziti Daciu Sandero.

14 godina
neaktivan

Ima na Yt usporedba Nexus 4 i S6 .... zanimljivo.

Ja sam sa Nexusa 4 prešel na S6, i istina Nexus 4 je fluidan i dan danas.  Čisti Android i sve je on point. Osim... da se kod korištenja kamere znal smrznuti i restartat. Toliko o čistom androidu.

A baterija i kamera su užas na N4. Bli su i prvog dana.

Na s6 ne primjećujem nikakav lag, osim možda na homebuttonu, al tih par milisekundi mi ne predstavlja ništa u životu. Vjerojatno jer je fizička tipka.

Al ekran, dizajn, kamera i baterija koja mi drži dva dana = preporod.

p.s. Imam i dalje Nexus 4 u ladici. I tam bude ostal.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Nisam usporedjivao Nexus 4 vec od Nexus 5 pa na dalje, a N5 radi ljepse nego S6...mogu misliti kako tek radi N6P.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znam, samo sam za usporedbu stavil svoje iskustvo sa Nex 4. Nex 5 znam da isto ima prilično lošu kameru i bateriju, N6P vjerojatno leti, al osobno mi je ružan ko i Lg g4... :)

Možda jednog dana bude Samsung S Andorid verzija sa golim Androidom pa svi zadovoljni :)

12 godina
Nick_Diamond kaže...

Znam, samo sam za usporedbu stavil svoje iskustvo sa Nex 4. Nex 5 znam da isto ima prilično lošu kameru i bateriju, N6P vjerojatno leti, al osobno mi je ružan ko i Lg g4... :)

Možda jednog dana bude Samsung S Andorid verzija sa golim Androidom pa svi zadovoljni :)

Baterija mu je zbilja losa, ali kamera je sasvim solidna.

12 godina
neaktivan
Nema 32gb zbog androida a sa ram nije ista stvar fino pise koliko zauzima sistem koliko app a koliko je slibodno
10 godina
neaktivan
Pozdrav, nedavno sam pisala ovdje na forumu o problemi sa novim galaxy s6 kojem touch nije reagirao kako treba, pogotovo kad bi bio polegnut. Onda moram npr po par puta kliznut po ekranu kako bi spustila dio s obavijestima. Mobitel je poslan na servis i vratio se nakon 2 tjedna. Pisalo je da je ažuriran, da su namješteni neki konektori ekrana (još ću pogledati točno šta piše kad dođem doma). Uređaj je radio u redu jedno 2-3 dana i nakon toga su počeli opet isti problemi. Tako sam sad već iznervirana. Htjela sam vidjeti ovdje šta mi savjetujete. Bila sam u vipu i kažu opet na servis i pitala sam kako mogu zatražiti novi mobitel, pa mi je rekla da pišem pritužbu.
Hvala svima

0 0 hvala 0
15 godina

VIP mobitel šalje u MMM-Agram servis. I naravno oni neće nista korisno napravit.

Iz osobnog iskustva: nazovi Samsung službu za korisnike i tamo njima sve objasni i traži da ti odobre zamjenu mobitela.

Ja sam se plakao 2 tjedna i slao pritužbe jer su u servisu lagali i izvršili servis iako sam ja isključivo tražio zamjenu. Mob je bio star 8 dana.

10 godina
neaktivan

Pozdrav, 

iskreno, prvi put sam ovdje i jednostavno ne mogu sve stići pogledati, te ne znam da li je itko ovo napisao. Pa se ispričavam ukoliko jest.

Da li se ikome desilo (tko ima s6) da mu je odjednom prilikom ulaska u postavke, Facebook, trg. play ekran počeo titrat, treptat (kao da je vibracija, a nije - neznam kako da opišem to), nekih 10 sekundi te nakon toga prestao? I opet nakon 5 min. prilikom ulaska na isto iste radnje? Ne znam da li se sekiram oko nebitne stvari, ali nije jeftin i ne želim da mi se odbije o glavu.

Mobitel je kupljen prije 10 dana i na tele2 je. Niti je pao, niti je oštećen niti ništa, i doista ne znam šta je niti je opterećen sa bilo čime.. Odnijela sam ga čisto na  pregled u obližnji tele2 i rekli su da vjerojatno nije ništa strašno. A u drugom su mi rekli da je potreban servis kojeg me strah da ga dodetno ne ošteti, ako se to može nazvat oštećenjem.

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
doris123 kaže...

Pozdrav, 

iskreno, prvi put sam ovdje i jednostavno ne mogu sve stići pogledati, te ne znam da li je itko ovo napisao. Pa se ispričavam ukoliko jest.

Da li se ikome desilo (tko ima s6) da mu je odjednom prilikom ulaska u postavke, Facebook, trg. play ekran počeo titrat, treptat (kao da je vibracija, a nije - neznam kako da opišem to), nekih 10 sekundi te nakon toga prestao? I opet nakon 5 min. prilikom ulaska na isto iste radnje? Ne znam da li se sekiram oko nebitne stvari, ali nije jeftin i ne želim da mi se odbije o glavu.

Mobitel je kupljen prije 10 dana i na tele2 je. Niti je pao, niti je oštećen niti ništa, i doista ne znam šta je niti je opterećen sa bilo čime.. Odnijela sam ga čisto na  pregled u obližnji tele2 i rekli su da vjerojatno nije ništa strašno. A u drugom su mi rekli da je potreban servis kojeg me strah da ga dodetno ne ošteti, ako se to može nazvat oštećenjem.

Hvala

Ovako napamet i odokativno, da te upitam jesi možda negdje uključila kakve alarme notifikacija, gdje te možda PlayStore ulaskom izvještava alarmom o nečemu?! 

ATJ Lučko
10 godina
odjavljen
doris123 kaže...

Pozdrav, 

Hvala

Kako ce ti servis dodatno ostetiti? Naravno da to nije normalno ponasanje i bez obzira na vrijednost uredjaja odmah na servis. Tome garancija i sluzi.

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Skroz dok ne izbace na sammobile službeni firmware 6.0.1...ovo su nagađanja.

Sve mi se čini da će ekipa bit razočarana s trajanjem baterije na 6.0.1.

18 godina
R36 kaže...

A na 5.1.1 je kao vrhunska.. Bar dolazi Doze i rjesen ram managment..

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...
R36 kaže...

A na 5.1.1 je kao vrhunska.. Bar dolazi Doze i rjesen ram managment..

Oprosti ali meni je. Ja mu ne vidim manu.,ako nisi cjepidlaka.

Neš ti Doze...ne bi da će baterija sad trajat duplo duže.,s 3h na 6h sota.

To su sve kozmetičke promjene.,da se ovaj potrošački svijet vesele kako ima novi software. Jer u neoliberalizmu ljudima sve brzo dosadi pa svaka promjena pa makar i takva je dobro došla.

Ekipa koja se ne zamara nadogradnjama neće MM ni primjetit. Vidjet će na update da im je stigao 6.0.1., kliknut će instali i navedeno instalirat jer eto mob je to ponudio. I dalje će isto koristit mob imali oni 5.1.1. ili 6.0.1.

To što mi na forumu od mobitela radimo znanstvenu fantastiku to je neka druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 19:29 (R36).
18 godina

Oprosti, ali meni nije.. 6.0.1 bi trebao donijeti neka poboljsanja. 

Cekam da nabavis S7 i da posteno popljujes S6

Ovak nije fora, posto ti je S6 skoro pa savrsen, izlaskom S7 ces uopce i zaboravit na postojanje S6:)

Nego, dok sleti MM stavim ga gore, ak bu bas tak los od 5.1.1 uvijek se mogu vratit..

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Oprosti, ali meni nije.. 6.0.1 bi trebao donijeti neka poboljsanja. 

Cekam da nabavis S7 i da posteno popljujes S6

Ovak nije fora, posto ti je S6 skoro pa savrsen, izlaskom S7 ces uopce i zaboravit na postojanje S6:)

Nego, dok sleti MM stavim ga gore, ak bu bas tak los od 5.1.1 uvijek se mogu vratit..

Evo nakon dugo godina mislim da ove godine preskačem top modele. Ostajem na S6. Jednostavno ne vidim napredak...osim kamere., koja je na S6 i dalje odlična. Ovo sve drugo su sitnice koje meni ne igraju ulogu.

A da uzimam novi mob, čisto sumnjam da bi uzeo S7. Imam S6., pa nisam popizdio da uzmem S7. Ciljao bi na G5...

Što se tiće MM.,čim izađe poljak na sammobile stavljam ga - više iz fore nego potrebe. Samo znam da otisak prsta na 6.0.1. opako dobro radi.

18 godina

Kolko sam vidio finger radi odvratno brzo, cak brze od ajfona 6s..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Slazem se sa svime gore recenim. Pravimo fantaziju od mobite. Gledam ekipu koja instalira po 2 roma dnevno da dobije sot veci za 5 minuta a ja promijeni brdo vrhunskih mobitela i nemam pojma koliki je SOT. Ni sad ne znam koliko MPX ima S6. Mijenjam telefone iz zabave a ne realne potreb. Imao sam S2, S3, S4 active, note 3, note 4 i sad sad S6. Koji sam imao potrebu mijenjati za bolji? Meni je to uglavnom i finansijski isplativo jer za max 50 eur godisnje dobijem bolji mob i u garanciji. Niakd nisam docekao kraj garancije...android 6 ne donosi bog zna sta novo. Fingerprint mi ne znaci nista jer niakd nisam zakljucavao mob ni na koji nacin. Dobro bi doslo da mob otiskom prsta logirati se a da ne kucam pin ili pass a to sad ne moze. Punjace imam u knc autu i kuci i nevidim da ce brzo napraviti bateriju koju ja necu stuci do popodne ;)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Torent kaže...

Slazem se sa svime gore recenim. Pravimo fantaziju od mobite. Gledam ekipu koja instalira po 2 roma dnevno da dobije sot veci za 5 minuta a ja promijeni brdo vrhunskih mobitela i nemam pojma koliki je SOT. Ni sad ne znam koliko MPX ima S6. Mijenjam telefone iz zabave a ne realne potreb. Imao sam S2, S3, S4 active, note 3, note 4 i sad sad S6. Koji sam imao potrebu mijenjati za bolji? Meni je to uglavnom i finansijski isplativo jer za max 50 eur godisnje dobijem bolji mob i u garanciji. Niakd nisam docekao kraj garancije...android 6 ne donosi bog zna sta novo. Fingerprint mi ne znaci nista jer niakd nisam zakljucavao mob ni na koji nacin. Dobro bi doslo da mob otiskom prsta logirati se a da ne kucam pin ili pass a to sad ne moze. Punjace imam u knc autu i kuci i nevidim da ce brzo napraviti bateriju koju ja necu stuci do popodne ;)

Slažem se sa svim.,pa to su borbe za 5min veći Sot. Ja sam u zadnjih godinu u pol promjenio 3 mobitela. G2, G3 i sad S6. Financijski sam tu negdje da li se isplatilo ili nije. Jednostavno sam vidio napredak samo u kameri. Napokon su mi slike s S6 u noćnim uvjetima ., ovo sve ostalo je tu negdje.

Nisam fan ni jednog proizvođača., sve tri platforme sam probao tako da...,ova prepucavanja me više ovdje zabavljaju...

U svakom slučaju misilim da za nas korisnike koji imamo S6 nema smisla prelazit na S7.

Sad će svi proizvođači gurat Snapdragon 820 osim Samsunga koji će 820 ima samo za SAD-e i Japan, a za ostala trzoišta Exynos.

Ovi koji će imat 820 će krvavo borit za kupce...G5, M10, Z6, kineski proizvođači itd...jer će imat više manje svi iste specifikacije s mali razlikama u ostalim stvarima.Ovo se odnosi i na S7

Bit će zanimljiva ova godina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 21:13 (R36).
10 godina
odjavljen

Mozda za trgovce ali ja ne vidim nista u dolasku sto ce meni izazvati WOW efekat.... S6 edge jeste ali kad sam ga probao isto je bio wow ali za svakodnevnu upotrebu bas i ne... Zadnji wow sam imao kad sam uzeo note 3 i kad sam vidio NOTE 4 na prezentaciji rekao sam sebi ovo moram imati i imao sam... Ne znam da ce S7 izazvati efekat moram imati ali vjerujem da ako naleti povoljno da ne moram doplatiti vise od 50 EUR uzet cu ga. Recimo ekran osjetljiv na pritisak mi je bljak. To vec imam duzim klikom na andoridu i ne vidim cemu tolika euforija oko toga... JEdino ako mobitel pocnu koristiti kao vagu ;) Bezicno punjenje i brzo punjenje mi je daleko korisnija stvar. Vidjecemo....

Sto se tice platformi windows phone sam imao ljetos kad sam uzeo neki jeftini mob za plazu da ne nosim Note 4 i kojeg mi nije zao da mi ga ukradu i to je bila neka lumia. Bezveze. Klizi al komplikovano do bola. 4 dana mi je trebalo da skontam kako skociti na neko odredjeno slovo u imeniku da ne skrolam preko 600 kontakata i sl budalastine. Iphone u nekoliko navrata po nekoliko sati i poslije sat vremene mi je vec dosadio. Nista posebno. Sminkeraj. Pogotovo kad sam dolazio u smijesne situacije tipa da kolegici na lumiji 920 ili tako nesto poslije sat vremena nisam uspio staviti custom ringtone ;) Ili kolega hoce da odstampa neke slike sa skijanja sa iphone-a i na kraju mu instalirao dropbox i rekoh mu dodji za 7 dana kad se ti uploaduje ) Nisam glup al nekad sam sumnjao u svoju inteligenciju ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 21:19 (Torent).

0 1 hvala 0
10 godina
  • Stigao MM u Poljsku, uskoro će se moći flashati. Ja ću čekati, jer će kroz 15tak dana doći i kod nas
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 23:02 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Mozes flashati poljski slobodno. Ne okida knox i ota radi uredno. Nema ga na sammobile.

15 godina
neaktivan

Hoce li trebati posebno flešat sve fajlove u Odinu (PIT file, modem i ostalo)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dali je ovo normalno ponasanje baterije ? Skuzio sam da kad koristim mobitel svakih 5 il 4 minute mi padne za 1% baterije, dali je to normalno ? Vracao sam ga na tvornicke i isto je...

0 0 hvala 0
15 godina

Sasvim normalno ponašanje baterije, izvuci ces preko 4 sata SOT-a a vidim da imas dosta toga popaljeno. Tako nekako i moj radi, sada nisam tocno gledao po minuti koliko troši ali izdrzi mi cijeli dan i to mi je dovoljno. Uz konstantno dopisivanje, surfanje, fejsanje, redditanje itd.

Kaže mi GSAM da od 8.1 prosjek baterije iznosi 

28h sa 4h SOT-a . Nikakav root, ništa osim package disablera.

Zadovoljan sam, presao sam sa G2 koji mi je imao predobru bateriju i mislio sam da cu se razocarati kada sam citao po forumima ali daleko od toga, jako ugodno sam se iznenadio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 10:18 (Stryder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice