Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.167.839
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobra aplikacija koja "pretvara" fizicku home tipku u kapacitivnu. Jednom kad se naviknes na to uvjek ti fali i bas zivcira da moras kliknuti tipku, a ne samo tapnuti ju.

Moj PC  
4 0 hvala 4
14 godina
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Ja se prikljucujem sa Note 5, isti je hardware :)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
R36 kaže...
bubimir13 kaže...

Jerbo u raspravi o kameri na Z3 si tvrdio da je žena rekla da to ništ nevalja. Pa deder onda stručnjače, daj argumente, kako zašto a ne samo pljuc. Ja kad ti piknem Samsunga dam ti argument, evo u rukama mi S5, buraz ima S6E+ koji je nebo i zemlja naspram s6 po pitanju baterije i RAM managementa. 

Imaš na prvoj strani u podtemi Z3c recenziju moba tako i kamere (čak sam slike stavio) http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/sony-xperia-z3-compact/216046.aspx .,i mislim da sam o tome rekao već par puta u različitim temama kad se pričalo o kameri. Skračeno rečeno : Prednja kamera na Z3c u razini VGA na mobu iz 2006. god, zadnja kamera - loš kontrast, detalji i previše šuma.

Sad to jer moja šogorica profesionalna fotografkinja ili nije, to za tebe nije bitno.

Ovo da sam ja fanboy S6 ili bilo kojeg drugog moba je jebeno smiješna konstatacija., jer sam zadnjih tjedan dana koristio Lumiu 640 s Win10 da vidim da li mi odgovara Win 10 softwer kao privatni mob., kao što sam prije dva tjedna hvalio Apple da su svi mogu sakrit pored njegovog IOS-a., pa mi kolega ATJ Lučko rekao da čeka moj prelazak na Iphone 7.

Ne vezujem se mentalno/fizički/psihički za bilo kakav elektronički uređaj jer mi to izgleda bolesno...tako da nisam ničiji fan.

Problem je kod takvih poput tebe je agresivan stav ako se kaže nešto loše protiv uređaja kojeg posjedujete.Ista priča s fanovima HTC-a M9. Još sam na početku teme M9 rekao da je M9 promašaj i prodajni rezultati su navedeno dokazali.

Toliko energije ti izgubiš da bi meni dokaza da je kamera dobra., i onda sam sebi pucaš u noge i staviš sliku koja dokazuje da Z5 kamera ima manu. Čim kamera ima manu mi nemamo više o čemu pričat. Sony(Z5) ima vrhunsku kameru za ostale proizvođače., a za sebe ima najgoru.

Da se mi svi oko svega slažemo forum ne bi uopće postojao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 13:07 (R36).

0 1 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

February/March 2016. A koliko im treba jbt.

@R36 daj ti i bubimir trolajte jos malo da vas opet prijavim.

12 godina
neaktivan

Prijava ti nema temelja jer se naši postovi uz manja odstupanja vežu uz temu, pa prema tome od kada je to u temi zabranjeno uspoređivat?

@R36 pročitaj moje postove na temu kamere na Z5 pa ćeš vidjet da sam izrazito kritički nastrojen, ali sam isto tako radio i usporedbe sa bratovim SGS6E+ gdje je po svim parametrima osim količine ISOa bila bolja. To je zaključno na tu temu, jer fizički kamera je ispravna i to je riješivo softverskom nadogradnjom (dijelom i je) ali kad je nešto fizički limitirano, kao npr. baterija na S6 eee to onda teže ide. Mada postoje glasine da je MM koncept znatno popravio taj problem.

volio bi još čuti ako je netko korisnik tog koncepta da li je i RAM management popravljen jer ono sa 3GB RAMa je sramota što sam isprobao na S6E, dok na 4 na S6E+ radi normalno.

10 godina
agent_00klc kaže...

February/March 2016. A koliko im treba jbt.

@R36 daj ti i bubimir trolajte jos malo da vas opet prijavim.

Zamisli, koliko im još treba a lijepo piše FEBRUARY/MARCH. To ti je u prijevodu veljača, ožujak. Trenutno smo u siječnju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 0:48 (matrix777).
14 godina
neaktivan

Sinoć dignut 6.0.1. na S6. Ovi na xda sjebu postupak...pa sam istražuj. Ako tko želi postupak neka javi pa tu napišem. Sve traje 20min.

Na prvu...senzor otiska prsta radi stvarno brzo i duplo bolje nego prije...i shvačam tek sad da nije fora do kvalitete senzora nego do kvalitete softwera, jer ovo je veliki napredak. Sad stisneš home tipku i ostaviš prst 0.2sek i odmah ti otključa.

Također proban multitasking i radi kako bi i trebao radit. Znači upališ neki video i prekineš ga na na 0:50sek i odeš radit nešto drugo...vratiš se na video.,video je i dalje na 0:50 i stisneš play i nastavlja gdje si stao. Nema više onog crnog ekrana kao da to očitava ispočetka...

Također animacije su nekako složene kao na Iphoneu...ta neka sporost ulaska u sve ako staviš na 1sek...ja sam stavio na 0.5sek i to mi je čisto ok. Ako staviš animaciju na 1sek prilikom stiskanja home tipke neće ti odmah bljesnut(upalit) ekran, nego će ti se "polako" palit svijetlina na ekranu...

To je na prvo što sam probao i primjetio.

Ako imate kakva pitanja - slobodno.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Daj postupak...

16 godina
R36 kaže...

Sinoć dignut 6.0.1. na S6. Ovi na xda sjebu postupak...pa sam istražuj. Ako tko želi postupak neka javi pa tu napišem. Sve traje 20min.

Na prvu...senzor otiska prsta radi stvarno brzo i duplo bolje nego prije...i shvačam tek sad da nije fora do kvalitete senzora nego do kvalitete softwera, jer ovo je veliki napredak. Sad stisneš home tipku i ostaviš prst 0.2sek i odmah ti otključa.

Također proban multitasking i radi kako bi i trebao radit. Znači upališ neki video i prekineš ga na na 0:50sek i odeš radit nešto drugo...vratiš se na video.,video je i dalje na 0:50 i stisneš play i nastavlja gdje si stao. Nema više onog crnog ekrana kao da to očitava ispočetka...

Također animacije su nekako složene kao na Iphoneu...ta neka sporost ulaska u sve ako staviš na 1sek...ja sam stavio na 0.5sek i to mi je čisto ok. Ako staviš animaciju na 1sek prilikom stiskanja home tipke neće ti odmah bljesnut(upalit) ekran, nego će ti se "polako" palit svijetlina na ekranu...

Samo jedno pitanje.

Baterija?

Battlelog: MUDO_HR
15 godina

@R36

Jel trigera knox postupak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...
R36 kaže...

Samo jedno pitanje.

Baterija?

Ne znam još...javim kroz par punjenja...

Stryder kaže...

@R36

Jel trigera knox postupak?

Da.,a boli me patka za to.

10 godina
odjavljen

Pa daj nam postupak...

14 godina
neaktivan

Krenimo redom :

1. Download & flash stock Rom G920F: G920FXXU3COI9/BTU (UK) putem Odin v3.10.7 - klasika. (skineš s sammobile)

2. Download TWRP-2.8.7.2_G920F.tar (AP)

3. U folder TWRP kopiraš G920F_3ZPA1_M(6.0.1)_Flashable.zip

4. Into Recovery i nađeš folder TWRP i u njemu flasas G920F_3ZPA1_M(6.0.1)_Flashable.zip. Ne ideš na Reboot nego na Shutdown

5. Kad se mob ugasi uđeš u Download mode, flash BOOTLOADER_G920FXXU3ZPA1-M(6.0.1).tar via Odin (BL)

6. Reboot (10 minutes for first booting !)

http://samfirm.net/threads/beta-galaxy-s6-g920f-android-marshmallow-6-0-1-flashable-01-15-2015.4/

Tu ćete naći TWRP-2.8.7.2_G920F.tar, G920F_3ZPA1_M(6.0.1)_Flashable.zip, BOOTLOADER_G920FXXU3ZPA1-M(6.0.1).tar.

PS. obavezno ugasit Find My Mobile jer se neće htijet flashat TWRP...i uključit obavezno Developer Options

Ako još nešto nije jasno pitajte.  

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

KAd dodje zvanicni rom radit ce OTA? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 10:35 (Torent).
14 godina
neaktivan
Torent kaže...

KAd dodje zvanicni rom radit ce OTA? 

Meni tako sve isto, ali mislim da ne(možda sam u krivu)...kad dođe službeni lako ga se flasha...

Uvijek se možeš vratit na 5.1.1. i službeno flashat 6.0.1.

Kad se kreneš igrat s romom više se onda ne zamaraš s službenom nadogradnjom.,jer da sam to htio čekat ne bi onda sam flashao rom.

Ne možeš imat ovce i novce.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 10:52 (R36).
15 godina

Jednom kada se okine Knox nema više OTA...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Ma iskreno kad god sam instalirao neki ROM uvijek sam se vratio na stock jer je uvijek nešto zezalo

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Torent kaže...
Ma iskreno kad god sam instalirao neki ROM uvijek sam se vratio na stock jer je uvijek nešto zezalo

Slažem se.,zato ja od S3 ne stavljam više Romove.

Ovaj 6.0.1. je službeni tako da tu nema problema.

12 godina
R36 kaže...

Krenimo redom :

1. Download & flash stock Rom G920F: G920FXXU3COI9/BTU (UK) putem Odin v3.10.7 - klasika. (skineš s sammobile)

2. Download TWRP-2.8.7.2_G920F.tar (AP)

3. U folder TWRP kopiraš G920F_3ZPA1_M(6.0.1)_Flashable.zip

4. Into Recovery i nađeš folder TWRP i u njemu flasas G920F_3ZPA1_M(6.0.1)_Flashable.zip. Ne ideš na Reboot nego na Shutdown

5. Kad se mob ugasi uđeš u Download mode, flash BOOTLOADER_G920FXXU3ZPA1-M(6.0.1).tar via Odin (BL)

6. Reboot (10 minutes for first booting !)

http://samfirm.net/threads/beta-galaxy-s6-g920f-android-marshmallow-6-0-1-flashable-01-15-2015.4/

Tu ćete naći TWRP-2.8.7.2_G920F.tar, G920F_3ZPA1_M(6.0.1)_Flashable.zip, BOOTLOADER_G920FXXU3ZPA1-M(6.0.1).tar.

PS. obavezno ugasit Find My Mobile jer se neće htijet flashat TWRP...i uključit obavezno Developer Options

Ako još nešto nije jasno pitajte.  

Po cemu se razlikuje taj postupak od ovog prikazanog u videu...beta?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 20:33 (ocean77).
10 godina
odjavljen

U videu je samo za britanske verzije uredjaja. Ako ti nije btu firmware ostatak otpada...

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ova metoda sa videa se mogla do nedavno primjeti ali vise ne.

Bez obzira i da imas BTU verziju softvera vise se ne mozes prijaviti za testera, doduse mozda i mozes ali neces dobiti mogucnost za download 6.0 odnosno 6.0.1

Tko je jamio, jamio je :)

Galaxy S6 Black Sapphire
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 21:25 (drazen991).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ne stavljaj te 6.0.1. BATERIJA  je KATASTROFA. Android os mi pojede 35% baterije. Sot-a sam imao 1 i pol. Sve je drugo ok ali baterija katastrofa. Kakva je batarija bila na 6.0 ne znam.

Vratio se odmah danas na 5.1.1.

Nema šanse da stavljam prvu službenu verziju 6.0.1...čekat ću skroz dok ekipa ne potvrdi da je baterija ista ili bolja. 

Koliko čitam i prve verzije 6.0. kod G4 su imale problema s baterijom.,valjda su je sad popravili.

Google naglašava kako su na 6.0 Androidu bateriju poboljšali a baterija ne može biti gora. Ne sječam se da je i jedan novi Androdi bateriju poboljšaoT., svaki nasavak je bio sve gori i gori., a ovaj 6.0. MM potvrđuje.

Sinoć skinuo mob u 23:00h s punjača i do 7:00h ujutro mi je pala baterija s 100% na 47%. Hhahahaah. Toliko o tome da je stanje mirovanja poboljšano.

Prije posla stavio 5.1.1. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ekipa na HTCu na M8 i dio na M9 na forumima veli da im je bolja, Nexusi isto, većina kaže isto ili bolje, pa zato čudno. Na Z3 conceptu je malo lošija jer je concept i jer su Sony featurei za bateriju maknuti tako da je vjerojatno i taj tvoj dojam upravo jer je ovo concept, testni softver. Do krajnje verzije to bude bolje...

14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Ekipa na HTCu na M8 i dio na M9 na forumima veli da im je bolja, Nexusi isto, većina kaže isto ili bolje, pa zato čudno. Na Z3 conceptu je malo lošija jer je concept i jer su Sony featurei za bateriju maknuti tako da je vjerojatno i taj tvoj dojam upravo jer je ovo concept, testni softver. Do krajnje verzije to bude bolje...

Ne znam, samo znam da su uvijek bete bile 99% kakva će biti službena nadogradnja.

Ne vjerujem u ta poboljšanja baterije jer su androdi zakomplicirali...sad za svaki k... možeš dat ovlaštenje da li želiš da ti aplikacija ulazi u ostale stavke ili ne. Čini mi se da takve stvari troše bateriju. Android OS 35%., a na 5.1.1. ne prelazi 4%

12 godina
neaktivan

Ono što čujem od drugih, jer eto, Sony je još uvijek glup pa nije pustio MM, koji cu na Z3 conceptu ili su već dobili MM da su promijene dobrodošle a baterija nije lošija nego na LP, već u dobrom dijelu slučajeva nakon nekoliko punjenja vidljivo je poboljšanje. Kontam tvoju poantu, pa mi je zato čudno jer u principu nema korelacije između većeg broja postavki privatnosti i veće potrošnje baterije.

14 godina
neaktivan

Fresh s6 sa 5.1.1.. Od prvog punjenja do sad SOT 4:23h do sad, a baterija je na 23%, tak da sam prezadovoljan.

Bojal sam se da bude lošije, al opet imal sam 2 god staro govno sa 2h SOT max.

Al budem pričekal sa MM updejtom dok ne potvrde svi da je bat još bolja :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 14:49 (Nick_Diamond).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

meni nije jasko kako tako puno SOT-a imate sad mi bat bude po dva dana dok imam iskljucen net i palim ga po potrebi, wifi stalno ukljucen jer nemam vise mb. 2sata max imam SOT, cim ukljucim net baterija se trosi ko mutava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad sam na Wifi gasim mobilni internet, i obrnuto. Napravil sam onaj Samsung Push Services ažuriranje koje kao poboljšava trajanje baterije i napravil reda kod sinkronizacije.

Imam mob tek 1 dan, budemo vidli dalje :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne znam ni ja. Mob mi je novi i cijelo vrijeme prčkam po njemu, net, Boom Beach, mail, poruke...  lokacija ugašena i ugasi auto svjetlinu i stavi na 25/30 % max.

S voice i sve od njega sam pogasil. I da, čekal sam da se mob isprazni do kraja kod prvog punjenja. Kroz noć mi nije na punjaču bil, nego samo na airplane modu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 15:02 (Nick_Diamond).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice