Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.167.818
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

Nemojte se uopce nadati drasticnom padu cijene barem ako o njuškalu govorimo

jer ja to uopce nisam primjetio ni u slucaju S3, S4 a ni S5

Galaxy S6 Black Sapphire
14 godina
neaktivan

Što mislite da li se isplati slijedeća zamjena: moj samsung s6 32 gb 6 mjeseci star s garancijom i papirima + 1000 kuna nadoplate za 2 mjeseca star samsung s6 edge+ 32 gb isto s papirima i garancijom, oba mobitela u izvrsnom stanju?

9 da
18 ne

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A kaj to točno plaćaš 1000kn više ? Tj. kaj ti to točno vrijedi dat još 1/3 vrijednosti mobitela S6 ?

10 godina
odjavljen

I ja mislim da ne vrijedi jer dobijes zaobljeni ekran koji jeste sminka ali je nepraktican za koristenje. Ja sam vagao izmedju S6 i S6 edge i oducio se za S6 pogotovo jer sam imao note 4 pa mi je S6 manji ekran a kod S6 edge je jos manji radi zaobljenih ivica...

12 godina

on prica o + modelu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dennocro kaže...

on prica o + modelu

Bravo. Moj bad. Ćorav sam :D

12 godina

Jos pametnija opcija je zamjena za G4 pa ti ostane i za cevape, a dobijes bolji mob. ;)

Neka te ne zavaravaju specifikacije jer realno meni G4 radi ljepse od Samsunga, fluidniji je...ovaj ima na papiru jaci procesor, a zapinje mi cak i dok skrolam kroz njegove menije u postavkama...toga na G4 nema.

Dobijes primjetno veci ekran i bolju kameru, a i nadogradnje dolaze brze.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobijem veći ekran (5.7 naspram 5.1), cool dizajn, malo noviji mobitel, gigu više rama (nije toliko bitno), čini mi se bolju bateriju čitajuči iskustva korisnika i par sitnica. Prije ovog sam imao LG G3 s 5.5 inča ekranom, pa sam navikao na veće ekrane od 5.1 na s6. Možda to vrijedi 1000 kuna gledajući cijene na njuškalu. S6 kao moj prodaje se za oko 2500 kuna dok se edge+ prodaje između 4500-5000 kuna zavisi da li je nov ili rabljen. Čak mi se rađa ideja da obavim ovu transakciju pa egde+ zamijenim za LG G5 koji će se pojaviti za koji mjesec. Ne znam ni sam što napraviti, kombinacija je puno. Pomoglo bi mi još vašeg mišljenja. Hvala.

0 0 hvala 0
10 godina
riverside kaže...

Dobijem veći ekran (5.7 naspram 5.1), cool dizajn, malo noviji mobitel, gigu više rama (nije toliko bitno), čini mi se bolju bateriju čitajuči iskustva korisnika i par sitnica. Prije ovog sam imao LG G3 s 5.5 inča ekranom, pa sam navikao na veće ekrane od 5.1 na s6. Možda to vrijedi 1000 kuna gledajući cijene na njuškalu. S6 kao moj prodaje se za oko 2500 kuna dok se edge+ prodaje između 4500-5000 kuna zavisi da li je nov ili rabljen. Čak mi se rađa ideja da obavim ovu transakciju pa egde+ zamijenim za LG G5 koji će se pojaviti za koji mjesec. Ne znam ni sam što napraviti, kombinacija je puno. Pomoglo bi mi još vašeg mišljenja. Hvala.

Ovo nije tema za financijsko savjetovanje. Zašto da ja npr kažem da napraviš ovo ili ono, ti trebaš napraviti kako tebi odgovara. Uostalom šta zi zapeo za razno razne kombinacije, imaj mob i koristi se. Zašto te to toliko svrbi, ne kužim.

11 godina
neaktivan
riverside kaže...

Što mislite da li se isplati slijedeća zamjena: moj samsung s6 32 gb 6 mjeseci star s garancijom i papirima + 1000 kuna nadoplate za 2 mjeseca star samsung s6 edge+ 32 gb isto s papirima i garancijom, oba mobitela u izvrsnom stanju?

edge ili edge+ su telefoni za testiranje te su nepraktični.

Ako želiš manji ekran s6, ako želiš veći note5 (nabavi ga kako god znaš)

ali 1000kn ne bi dao niti da imam s5 u zamjenu za s6 a kamoli za glupu edge verziju

12 godina
riverside kaže...

Sad tek vidim da pitas za Edge+...on bi mogao nesto bolje raditi od obicnog S6 jer ima gigu rama vise, ali meni je to preveliko iako generalno nisam protiv vecih mobitela, ali ovaj je za moj ukus prevelik kao i iPhone 6S+...problem je sto Apple i Samsung ne znaju ili nece ili im se ne uklapa u njihov dizajn napraviti mob sa vecim ekranom u kompaktnijem kucistu.

LG je i dalje tu maher i G4 je meni savrsenstvo proporcija.

Sto se tice S6 isao bih da sebi uzimam na najobicniji S6...zeni sam uzeo S6 Edge, ali nema neke pretjerane koristi od zakrivljenog ekrana...jedino mob djeluje nesto atraktivnije.

Uglavnom sve skupa meni Galaxy S6 opcenito nije nista posebno, a posebno ne u performansama od kojih sam ocekivao znatno vise, a na kraju mob radi isto ili losije od G4 unatoc znatno jacem hardvareu...Antutu i sl. gluposti me ne zanimaju ako mob zapinje skrolajuci kroz vlastite postavke.

13 godina
ocean77 kaže...
riverside kaže...

Sad tek vidim da pitas za Edge+...on bi mogao nesto bolje raditi od obicnog S6 jer ima gigu rama vise, ali meni je to preveliko iako generalno nisam protiv vecih mobitela, ali ovaj je za moj ukus prevelik kao i iPhone 6S+...problem je sto Apple i Samsung ne znaju ili nece ili im se ne uklapa u njihov dizajn napraviti mob sa vecim ekranom u kompaktnijem kucistu.

Sto se tice S6 isao bih da sebi uzimam na najobicniji S6...zeni sam uzeo S6 Edge, ali nema neke pretjerane koristi od zakrivljenog ekrana...jedino mob djeluje nesto atraktivnije.

Uglavnom sve skupa meni Galaxy S6 opcenito nije nista posebno, a posebno ne u performansama od kojih sam ocekivao znatno vise, a na kraju mob radi isto ili losije od G4 unatoc znatno jacem hardvareu...Antutu i sl. gluposti me ne zanimaju ako mob zapinje skrolajuci kroz vlastite postavke.

o kakvom ti zapinjanju u postavkama ili bilo gdje drugdje pricas 

ja koristim s6 edge verziju i prezadovoljan sam i nema stekanja ili slicnih zapinjanja nigdje 

takoder imam par frendova koji isto imaju obicni  s6 i edge verziju isto prezadovoljni i nema stekanja

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 20:15 (SIII Deny).
12 godina

Ne zapinje konstantno, ali ponekad se dogodi, a to ne ocekujem od takvog hardvera.

Zena je presla sa Nexusa 5 na S6 Edge koji jednostavno ne radi kao Nexus, a G4 radi isto ili cak i mrvicu bolje od Galaxy S6 unatoc isto slabijem hardveru...hocu reci da bi S6 sa takvim specifikacijama trebao "letiti", a to nije slucaj pogotovo ako koristis Nexus 2 godine.

0 0 hvala 0
15 godina
riverside kaže...

Dobijem veći ekran (5.7 naspram 5.1), cool dizajn, malo noviji mobitel, gigu više rama (nije toliko bitno), čini mi se bolju bateriju čitajuči iskustva korisnika i par sitnica. Prije ovog sam imao LG G3 s 5.5 inča ekranom, pa sam navikao na veće ekrane od 5.1 na s6. Možda to vrijedi 1000 kuna gledajući cijene na njuškalu. S6 kao moj prodaje se za oko 2500 kuna dok se edge+ prodaje između 4500-5000 kuna zavisi da li je nov ili rabljen.

Čak mi se rađa ideja da obavim ovu transakciju pa egde+ zamijenim za LG G5 koji će se pojaviti za koji mjesec.

Ne znam ni sam što napraviti, kombinacija je puno. Pomoglo bi mi još vašeg mišljenja. Hvala.

Da se u samom početku razumijemo, ja sam glas dao opciji da uzmeš Edge+, obzirom on i izgleda a i dela moćno.

Ali, osobno ne bih nikada mijenjao model iz prošle godine za NOVITET, ali to sam samo ja i moje skromno subjektivno razmišljanje!

Ako, se u nekim mokrim primislima ipak pališ na nadoilazeći LG G5, savjetujem neki drugi modus operiranja, kako doći jedno do njega, onako prijateljski.    

ATJ Lučko
10 godina

najlakše mu je igrati neke nagradne igre i nadati se...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

G4 i dan danas šteka prilikom mjenjanaj u telefonskom imeniku zato mi nemoj molim te pričat o nekoj fluidnosti. Pa ne čitam baš da je ekipa na 6.0 nešto zadovoljna!!!

Čeka se 6.0.1. na S6 koji po prvim testovima radi jebeno.

Senzor otiska prsta na 6.0.1. me najviše fascinirao. Radi još brže i bolje!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 12:23 (R36).
15 godina
pozdrav. Imam galaxy s6 sm-g920f kupljen u tele 2 na kojem je zadnji 5.1.1 firmware. Kako je t-mobile ažurniji po pitanju update-ova skinuo sam stock firmware i pokušao ga uflešati putem odina. Svaki put zapne kod hidden.img i jednostavno ne mogu dalje. Našao sam na xda da treba izdvojiti hidden.img iz md5 datoteke pa napraviti rename pa ga nazad vratiti u md5 i fleshati. Ta metoda mi nije nešto fora, moralo bi ovo raditi sve kako treba, ipak je to sve stock. Ima tko kakvu ideju ili savjet, a da ne glase "ostani na stock tele2 romu"? :D
imao uopce tko slicnu situaciju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bez obzira sto ti ta metoda nije "fora" ta fora radi, imao sam isti problem sa tim hidden.img i upravo kako je na XDA opisano tako napravi.

Sjecam se da se samo naknadno u odin flasha taj navedeni file koji se mora zapakirati u win raru i mislim da mora bitj tar ekstenzija

Imam negdje na kompu zapisanu proceduru kako se to radi jednostavnije od XDA jer na XDA su ga malo zakomplicirali

budem ti napisao kad se dokopam kompa

Galaxy S6 Black Sapphire
11 godina

To da g4 steka objesi macku za rep jer to nije istina

tomas
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
drazen991 kaže...

Bez obzira sto ti ta metoda nije "fora" ta fora radi, imao sam isti problem sa tim hidden.img i upravo kako je na XDA opisano tako napravi.

Sjecam se da se samo naknadno u odin flasha taj navedeni file koji se mora zapakirati u win raru i mislim da mora bitj tar ekstenzija

Imam negdje na kompu zapisanu proceduru kako se to radi jednostavnije od XDA jer na XDA su ga malo zakomplicirali

budem ti napisao kad se dokopam kompa

thnx, čekam odgovor, pogotovo ako je nešto jednostavnije za odraditi. Jednostavno mi se neda importirati hidden.img u md5 s nekim programima s kojima nikad nisam radio i da na kraju iz stock roma i bezazlene situacije napravim neki haos

12 godina
sheimus kaže...

Imao je G3 pa pise na osnovu toga, a sada ima S6, a ja imam oboje (G4 i S6E)...uglavnom on zna najbolje jer on je imao G3. 

13 godina
neaktivan

ako prilikom flešanja odin izbaci grešku hidden.img fail
treba samo već raspakirani ROM otvoriti sa winrarom i fajl hidden.img
preimenovati u hiden.img.tar (pretvoriti će se u winrar fajl)
i onda samo u odinu flešati taj preimenovani hidenn

to je to :-)

Galaxy S6 Black Sapphire
15 godina
tihy86 kaže...
pozdrav. Imam galaxy s6 sm-g920f kupljen u tele 2 na kojem je zadnji 5.1.1 firmware. Kako je t-mobile ažurniji po pitanju update-ova skinuo sam stock firmware i pokušao ga uflešati putem odina. Svaki put zapne kod hidden.img i jednostavno ne mogu dalje. Našao sam na xda da treba izdvojiti hidden.img iz md5 datoteke pa napraviti rename pa ga nazad vratiti u md5 i fleshati. Ta metoda mi nije nešto fora, moralo bi ovo raditi sve kako treba, ipak je to sve stock. Ima tko kakvu ideju ili savjet, a da ne glase "ostani na stock tele2 romu"? :D
imao uopce tko slicnu situaciju?

Daj mi reci koji ti je CSC bio prije i poslje flešanja? Jel prešao s TWO na CRO?

I da li ti je nakon tog failed flešanja okinut Knox?

13 godina
neaktivan

Meni recimo se nije nista promijenilo, konx je 0x0 a csc je ostao od tele2 iako sam flešao Nordic stock ROM

Galaxy S6 Black Sapphire

0 0 hvala 0
15 godina

ma sve je ostalo po starom, izbaci fail, ništa se ne promjeni, knox ostane 0, mob bude zbrikan...svaki put moram sa smart switchom napraviti recovery roma i on svaki put povuče tele2 jer traži model i serial number uređaja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

hvala ekipi, rješio sam problem!

znači čisto da podijelim iskustvo i neke sitne detalje koji fale u cijeloj priči oko hidden.img fail-a u odinu

1. Dakle prvo flashajte željeni stock rom

2. kad vam izbaci FAIL, slobodno odspojite mob, ugasite odin, mob ponovno ubacite u download mode i ponovno spojite kabel

3. otvorite firmware sa winrarom, označite hidden.img i napravite extract bilo gdje

4. U control panelu, folder options, views maknite kvačicu "hide extensions for known file types"

5. hidden.img renejmajte u hidden.img.tar

6. otvorite ponovno odin, flashajte samo hidden.img.tar (traje 2-3sec)

7. napravite wipe data, wipe cache

8. enjoy

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
sheimus kaže...

Imao je G3 pa pise na osnovu toga, a sada ima S6, a ja imam oboje (G4 i S6E)...uglavnom on zna najbolje jer on je imao G3. 

Po priči, on je imal sve (ak nije on onda rođakinja prfi fotograf) i samo Samsung. Samsung FTW!!! 

12 godina
tihy86 kaže...

hvala ekipi, rješio sam problem!

znači čisto da podijelim iskustvo i neke sitne detalje koji fale u cijeloj priči oko hidden.img fail-a u odinu

1. Dakle prvo flashajte željeni stock rom

2. kad vam izbaci FAIL, slobodno odspojite mob, ugasite odin, mob ponovno ubacite u download mode i ponovno spojite kabel

3. otvorite firmware sa winrarom, označite hidden.img i napravite extract bilo gdje

4. U control panelu, folder options, views maknite kvačicu "hide extensions for known file types"

5. hidden.img renejmajte u hidden.img.tar

6. otvorite ponovno odin, flashajte samo hidden.img.tar (traje 2-3sec)

7. napravite wipe data, wipe cache

8. enjoy

sta ne mozes odma flashati .tar i da prodje sve iz prve, barem sam ja tako radio na prijasnjim verzijama samsunga sa odinom

13 godina
neaktivan

Prije je islo bez problema ali nekima iz neznam kojeg razloga bude taj "hidden" problem

koji je lako rijesi

Galaxy S6 Black Sapphire

0 0 hvala 0
13 godina

Jel zna netko mozda kad ce mm doc za nase pile..da nije beta

razorblade
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice