Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.166.523
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
zvonac kaže...

Na stranu da S6 nije dobar, ALI, uz zagrijavanje kućišta kod težih radnji pa do trzajućeg TWa, nejde mu na čast..

Mada i za to postoji rješenje, custom rom, al dok to spomenem, pojedinci odmah skaču na zadnje noge, i govore da mob od 6tkn ne smije trzat, jednim djelom su u pravu, a drugim djelom i nisu, zato kaj sam OS je otvoren za te stvari, odnosno zamišljen da advanced useri prilagode sistem odnosno stvari sebi, kako njima paše..

http://www.samsung.com/us/explore/galaxy-s-6-features-and-specs/

Ovdje ne piše "Twitching is intended", "Device made for teenagers that like to mess with software".

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
18 godina
Onjegin kaže...

http://www.samsung.com/us/explore/galaxy-s-6-features-and-specs/

Ovdje ne piše "Twitching is intended", "Device made for teenagers that like to mess with software".

Dok bi mi mogao odgovorit na neka pitanja, dao bih ti odmah 100kn, al nažalost ne možeš, zato jer i ti ne znaš odgovor na postavljeno pitanje...

A uostalom, Samsung će valda rješit jednog lijepog sunčanog dana trzanje na flagšipovima..

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 17:49 (zvonac).
15 godina
neaktivan
S6 edge + plus je vrhunski telefon i nemam nikakvih zamjerki na njega cak i pitanje baterije sto sam bio skeptican me razuvjerio jer mi za izgura dva dana. A vi sto pljujete po takvim uredjajima:
1 nemate novaca da si priustite takav uredjaj niti ce te si ikad moci priustiti
2 nadjite si zivot gayphonoljupci.
samsung je napravio vrhunski telefon i samo bolestan covjek moze prigovarati.

0 5 hvala 0
17 godina
odjavljen
tommek10 kaže...
S6 edge + plus je vrhunski telefon i nemam nikakvih zamjerki na njega cak i pitanje baterije sto sam bio skeptican me razuvjerio jer mi za izgura dva dana. A vi sto pljujete po takvim uredjajima:

Ne razumijem ovu tvoju kritiku na naš račun? Kako je moguće uopće priuštiti sebi više uređaja nego to, primjerice ja mogu, s obzirom da si ih mogu priuštiti sve? Čak i odjednom ako baš želim. Možeš li mi to objasniti? Ti kupiš po dva komada da pokažeš svoju financijsku moć na Bug forumu?

Nejasno mi je. Imaš li zaista 10 godina? I ja s djecom raspravljam...

15 godina

ne raspravljas sa djecom nego nemaju svi sa tim telefonom problema kao ti

izgleda da vecini radi kako treba

a tebi stalno nesto steka

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stariji sam od tebe sigurno .... trolas s komentatima koji ti nisu na mjestu, imam uredjaj i radi perfektno ako imas problema obrati se servisu a nemoj pljuvat po necem sto nema veze s tvojim navedenim. Sorry ostalima nisam mogao vise izdrzati morao sam komentirati.

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
tommek10 kaže...
Stariji sam od tebe sigurno .... trolas s komentatima koji ti nisu na mjestu, imam uredjaj i radi perfektno ako imas problema obrati se servisu a nemoj pljuvat po necem sto nema veze s tvojim navedenim. Sorry ostalima nisam mogao vise izdrzati morao sam komentirati.

Siguran sam da čovjek od 30 godina govori stvari poput gayphonoljupci nikada si nećete moći priuštiti uređaj dok se toliko uzbuđuje oko dječje igračke. 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
15 godina
neaktivan
Pogledaj zadnje dvije stranice pa ce ti sve biti jasno ko se uzbudjuje i sto.... ide se previse u off oko stvari koje se javljaju jos od galaxy s2 rasprave; kad izadje novi model uvijek netko mora ga dobro popljuvati da se moze ici dalje....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

Korisitš jednake argumente kao i ti gayphonoljupci koje navodiš, pa te onda time i čini, zar ne? Nije problem priuštit si to i prodat bubreg, ali problem je omjera uloženog i dobivenog, i koliko god se trudili Samsung neće napravit uređaj koji će bit ''savršen'' jer to mogu i to mogu prodati. Dok je gayphonoljubaca i takvih kao ti bit će i takvih poluproizvoda...

15 godina
neaktivan
Samsung galaxy s6 edge + poluproizvod, hvala lijepo doviđenja!!

1 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...
Cordas kaže...

Zanimljivi su mi komentari tu po forumu, koliko su ljudi zapravo subjektivni. 
Recimo, prije 3 mjeseca sam čitao dojmove o G4 i svi su se kunili u fluidnost i brzinu softvera na G4 te kako se očekuju samo poboljšanja budućim nadogradnjama. Naravno, nakon nekog vremena, uzmem G4 da ga isprobam i prvih 2-3 dana stvarno je sve fluidno i sve lijepo radi, ali onda počinju problemi da bi mi nakon mjesec dana postao trzav u tolikoj mjeri da sam ga prodao. 

Nakon G4 u međuvremenu sam imao z3 compact (backup mob trenutno) i čitam za s6 dojmove. Ista stvar, super fluidan, brz, stabilan, bla bla. Uzmem ga nakon nekog vremena i kažem si idem ga isprobati. Ista stvar kao i sa G4, prvih par dana sve odlično, a nakon toga štekanje i trzanje počinje. Ne, niti package disabler nije pomogao. 
Pa prema tome, moj savjet je sljedeći: prije nego kažete da je mobitel brz, fluidan i stabilan, isprobajte One M8/M9, Z3/5, Nexus 5/6 ili iPhone 6/6s.

Čak i Z3 compact radi za koplje brže i stabilnije od S6. 

Ja komentiram samo bateriju. Dosadašnji problemi S6 Edge Plusa (zasad) uglavnom slični onima na S6:

- Nakon buđenja (unlocka) WiFi je spojen, ali ne radi i traži gašenje i paljenje da proradi.

- Mobitel se ponekad ne probudi na dodir. Treba više pritisaka na hardversku tipku, touch tipke, gašenja iz polu-probuđenog ekrana (brightness se digne na nekih 5% i prikaže se pola animacije unlocka), pa opet paljenja da proradi... traje to 5-15s.

- Povremeni lag kod multitaskinga

- Ponekad se sruši tipkovnica (brzo se oporavi)

U 3 mjeseca koristenja nisam imao niti jednom problem sa wifijem (ne gasim ga nikad), nikada se nije desilo da se ne probudi na home ili lock tipku i nikada se nije srusila tipkovnica. Znaci sve ovo navedno 0 puta.

Laga ima, no on je zanemariv u odnosu koliko sam ga imao na prethodnim galaxyima (4,3,2,1) tako da mi ni ne smeta toliko.

Realno me najvise od svega smeta kod multitaskinga sto me cesto ne vraca u isti state nego reloada aplikaciju. I baterija je onak.. ne odusevljava. A trebala bi.

[M|C] pleXx
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 9:38 (janiq).
14 godina
neaktivan

Koristim S6 već tri mjeseca i mogu reći da mob zadovoljava sve moje potrebe i to odlično. Brz je, odlična kamera, predobar zaslon u usporedbi s ostalim flagshipovima (to baš svi komentiraju) i nije prevelik za džep od košulja ili hlača. Koristim puno aplikacija počevši od mbankinga, navigacije, raznih sportskih aplikacija, domaćih aplikacija za vijesti itd. Sve mi stvarno rade besprijekorno i do sada stvarno nije ni jednom trznuo ili se restartirao ili smrznuo. Sve vrste povezivosti rade bez greške i na 4g surfanje je stvarno brzo pogotovo kod gledanja jubitoa. Za sada mi nije ispao i ne znam kako bi se proveo u susretu s pločicama ili betonom, ali pretpostavljam ne baš dobro. Jedino što bi moglo biti bolje je baterija, ali pošto sam prosječan user izdrži bez problema cijeli dan i uvijek mi ostane oko 30-35 posto do večernjeg punjenja. Srećom ima brzo punjenje koje stvarno spašava stvar i donekle popravlja situaciju s baterijom. Sve ostalo je za 5. Imao sad do sada dosta flagshipova i ovaj je definitivno najbrži i najbolji.

2 0 hvala 0
18 godina
Tonči kaže...

S6E+ ima odličnu bateriju. :)

I da - uređaj od toliko love ne smije trzati. Android nije tu zbog entuzijasta i onih koji vole prčkati, već kao za oeme besplatan OS. Nije zamišljen da se može petljati i sl. to je samo bonus zbog odluka koje su donesene kod dizjna. Kod većine nema prčkanja (kod nikoga skoro), a ponajviše kod Samsunga.

OT:

Jel možeš napravit neku usporedbu sa S6?

Dal je E+ zamjetno bolji od S6, odnosno kolko je baterija bolja od S6?

I kaj je sa memory leak-om na E+?

Koji senzor koristi, dal isocell ili sony?

EDIT: Sad vidim: "Samsung has opted to use the superb 16MP Sony IMX240 sensor in the Galaxy S6 edge+"

Tnx

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 11:58 (zvonac).
12 godina
neaktivan

Koliko sam ja imao priliku koristiti E+ imao je i dalje memory leak i rigidnu RAM management politiku, što je očajno bilo. Upalim Instagram, malo švrljam, vratim se odem na net, vratim se, FB pa dobijem poruku na WA i hoću se vratit na IG kad ono drek se reloada na početni ekran. Sve drugo je bilo iznimno dobro, dovoljno brz, kamera super i baterija neloša, ali ovo ubija korisničko iskustvo...

14 godina
neaktivan
Tonči kaže... 

Nisi shvatio njegov komentar. UX je vrlo važan baš korisnicima jer, vjerovao ili ne, stoji za USER EXPERIENCE. Shocking, jel' da? :)

Fluidnost rada u svim uvjetima je upravo ono što prodaje iPhone. Zna i iPhone trznuti, lagnuti, ali iznimno rijetko. Performanse su konzistentne i zato sve radi fluidno. Fluidno izvršavanje čini rad ugodnim, dakle korisničko iskustvo je dobro u tom segmentu. Naravno, sastoji se i od dizajna, brzine obrade, funkcija itd. iPhone zato i jest u vrhu.

E sad. Zašto HTC nije na vrhu? Zato što prodaju ne čini samo kvaliteta. Za razliku od Applea, HTC i Sony nemaju ni približno dobar marketing. Samsung ima. I zato je Samsung na vrhu s Androidom.

Ovdje je večina forumaša cijepidlake...i mi tu pričamo o tim milistotinkama brzine softwera koji 99% korisnika ne igra nikakvu životnu ulogu. 

Evo primjer - ženi instalirao IOS 9.0.1. na 5s i ja primječujem da je pala ta brzina u softweru naspram 7.0 tj 8.0 ali moja žena ne vidi razliku. Njoj i dalje 5s radi savršeno. Sad će dobit službeni 6 ili 6s i kladim se da neće i dalje primjetit razliku između ta dva mobitela. To što mi seremo i sve nam smeta., prosječni korisnici to ne osjete a takvih je večina.

Prosječni korisnik čak ne primjeti koliko baterija traje. Njem je bitno da izdrži dan.,jer je "pod normalno" da svaku večer puniš mobitel. Također ne vidi razliku između HD,Full HD, QHD, 4K ekrana. Brzina softwera je istno neprimjetna. Ali što sam primjeti da dosta ljudi vidi razliku u kvaliteti kamere.0..jel kad pogledaš slike su svuda oko nas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 12:50 (R36).
17 godina
odjavljen
janiq kaže...

Realno me najvise od svega smeta kod multitaskinga sto me cesto ne vraca u isti state nego reloada aplikaciju. I baterija je onak.. ne odusevljava. A trebala bi.

Edge+ ima 33% više memorije što mu dosta pomaže i baterija je mnogo bolja.

zvonac kaže...
Tonči kaže...

S6E+ ima odličnu bateriju. :)

I da - uređaj od toliko love ne smije trzati. Android nije tu zbog entuzijasta i onih koji vole prčkati, već kao za oeme besplatan OS. Nije zamišljen da se može petljati i sl. to je samo bonus zbog odluka koje su donesene kod dizjna. Kod većine nema prčkanja (kod nikoga skoro), a ponajviše kod Samsunga.

OT:

Jel možeš napravit neku usporedbu sa S6?

Dal je E+ zamjetno bolji od S6, odnosno kolko je baterija bolja od S6?

I kaj je sa memory leak-om na E+?

Koji senzor koristi, dal isocell ili sony?

EDIT: Sad vidim: "Samsung has opted to use the superb 16MP Sony IMX240 sensor in the Galaxy S6 edge+"

Tnx

Da, zato sam i komentirao. Probao sam 3 različita S6 (dva S6E) i jednog Edge+ i Edge+ u svim kombinacijama konfiguracije i rada ne pokazuje probleme s memorijom kakve je imao S6/S6E.

Što se tiče kamere, vrhunska je i bolja od onih na S6/S6E.

Baterija je, kako sam gore rekao, znatno bolja. Gdje je S6E hvatao 3:30 SOT i umirao pred kraj radnog dana, + izdrži cijeli dan i još malo.

10 godina
neaktivan

Ok, izvinite ako sam vas smorio sa mojim pitanjima oko update -a. Nikad ne radim nesto odmah, vec prvo ispitam sve, pa onda odradim i jos jednom sry, ako sam vas smorio, nije mi bila namera.

btw. odradih malo pre instalaciju za "5.1.1" . Koliko vidim sa 5.1.1 sam dobio "Dropbox" koji uopste nisam instalirao, vec je sa 5.1.1 verzijom dosao ( jeste li i vi dobili ? ) koji je po meni nepotreban, kontam da je njega bolje odmah deaktivirati / uninstalirati...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 23:57 (MBooo).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prije nego si postavio pitanje, a jesi probao deinstalirat ili ovo drugo??? 

10 godina
neaktivan

Pogresno sam se izrazio  evo editirao sam

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 23:36 (MBooo).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Općenito pravilo je što ti ne treba miči! bilo deinstalacija ili onemogućit. Ne vjerujem da ćeš pogriješit niti sa jednom opcijom od te dvije.

14 godina
neaktivan
MBooo kaže...

Ok, izvinite ako sam vas smorio sa mojim pitanjima oko update -a. Nikad ne radim nesto odmah, vec prvo ispitam sve, pa onda odradim i jos jednom sry, ako sam vas smorio, nije mi bila namera.

btw. odradih malo pre instalaciju za "5.1.1" . Koliko vidim sa 5.1.1 sam dobio "Dropbox" koji uopste nisam instalirao, vec je sa 5.1.1 verzijom dosao ( jeste li i vi dobili ? ) koji je po meni nepotreban, kontam da je njega bolje odmah deaktivirati / uninstalirati...

Ja osobno nema ništa protiv tvojih pitanja ali ima protiv toga da se ti ne trudiš sam istražit i probat deinstalirat...pa onda kad stvarno nešto ne ide.,pitaš.

I mi smo svi dobili Dropbox...ja sam ga maknuo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 11:30 (R36).
11 godina

Nakon par tjedana paralelnog koristenja s6 i g4, odlucio sam se da cu za primsrni telefon ipak ostaviti s6. Pa ako koga zanima evo mala usporedba nastala mojim svakodnevnim koristenjem, dakle ne zanimaju me statistike, tehnikalije itd.

G4 > s6

- nije magnet za otiske kao pozadina s6

- manualni mod kamere - tocnije shutter speed, ovo mi tako fali na s6.

-quickcircle case je prejeben

- dozble tap to wake

S6 > g4

- odgovara mi vise velicina

- kamera je puno brza u pokretanju

- otisak prsa, naviknuo se i jebiga

- siri kut prednje kamere

- brze se puni od g4

- g4 mi ima oko 3h sot, s6 oko 4.5h

- funkcije kamere poput timelapse, kontrolirani slowmo output

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Slazem se za shutter speed, bilo kakvo kretanje za vrijeme slikanja proizvodi mutnu sliku i to stvarno iritira.. neke naznake ocemo dobiti to sa nekim update-om ?
Probao sam "manual camera" app i ok je al ako se zeli pogledat snimljena foto ceka se po par sekundi da se slika razjasni.. ima netko za preporucit prakticnu app koja podrzava Api2 i shutter speed? Znam da se sve placaju, neka..

Na koliko držiš brightness da dobijes 4.5h SOT ?
17 godina
odjavljen

Nakon dva tjedna moram reći da je S6E+ konačno bolji telefon od iPhonea u ukupnom dojmu. Ima bugova (WiFi, unlock) i zakrivljeni ekran je zapravo ponekad iritantan zbog dodira (teško ga je držati, a ne dirati ekran) i kapacitivne tipke su preosjetljive. No, na ovom mobitelu Android/TouchWiz je "ok" OS, a činjenica da je iOS sve više bugovit i da iPhone ima vrlo zastarjeli home screen bez widgeta i loš multitasking model definitivno daje prednost Samsungu. 

Ako Apple nešto drastično ne promijeni dogodine, ne vidim iPhone više na vrhu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Tonči kaže...

Nakon dva tjedna moram reći da je S6E+ konačno bolji telefon od iPhonea u ukupnom dojmu. Ima bugova (WiFi, unlock) i zakrivljeni ekran je zapravo ponekad iritantan zbog dodira (teško ga je držati, a ne dirati ekran) i kapacitivne tipke su preosjetljive. No, na ovom mobitelu Android/TouchWiz je "ok" OS, a činjenica da je iOS sve više bugovit i da iPhone ima vrlo zastarjeli home screen bez widgeta i loš multitasking model definitivno daje prednost Samsungu. 

Ako Apple nešto drastično ne promijeni dogodine, ne vidim iPhone više na vrhu.

Bome ti si prvi koji je popljuval sveti gral... Sva sreća da nisi da ip6 temi, ne bi se dobro proveo tamo

Nego, dal je ispravljen memory leak uopće?

Kolko čitam S6E+ nekak bolje radi neg S6, hmm, čudno..

17 godina
odjavljen

Ja sam jedan od onih koji uvijek odabere iPhone kad mora birati (bio sam na temi i branio iPhone, ali nisa zealot i fanboy pa...), ali eto, ovo je prvi telefon koji mi ukupno ostavlja bolji dojam od iPhonea. I to baš Edge Plus, ne običan S6/S6Edge nikako. I to samo ako isprave aktualne bugove koji su kritični (WiFi ne radi kod buđenja iz sleepa, ponekad čudni slowdown kod buđenja (opisan par postova iznad)). Dakle, idućom iteracijom telefona, ako popravi glupav handling (stalno greškom diram po ekranu i kapacitivnim tipkama) i bugove, dogodine bi Samsung mogao imati najbolji telefon. 

No, nisam vezan za ništa. Sve flagshipe imam i koristim barem 20-30 dana. Ono što mi se pokaže najboljim, koristim i privatno. Zasad je to iPhone već par godina, ali...

Apple je smanjio kvalitetu (imaju nezgodne bugove kao i ostali, imaju problema) i približio se opasno ostalima (in a bad way!). S obzirom da imaju zastario koncept mobilnog desktopa i da sve ostalo više nije dovoljno da to zanemarim (više nemaju najbolji fotoaparat i ekran, Samsung je ove godine to konačno uhvatio)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 13:29 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Normalno da Samsung nece ispravit bugove, i ako isprave napravit ce 5 novih, od kad je Androida Samsung je kralj bugova i uziva u toj tituli. Iskreno nikad nisam vjerovo da ce touch wiz ucinit upotrebljivim, ali uspjeli su s octa core CPU-om i 4GB RAM-a.

Well done!

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

3 0 hvala 0
13 godina

Jos samo da rijese android os batery drain i bilo bi ok

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cek vi koji imate s wifi problema, dali vi aktivirate da se u sleep modu deaktivira wifi ili? Pitam jer ako pricate o tvornicki namjestenim postavkama onda moj radi savrseno i nemam problema s wifi..... btw baterija se svakim punjenjem popravlja i sve je bolja i bolja.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Always ON, ali nije ta postavka bitna. Zapravo, teoretski bi manje problema trebalo biti s gasi-pali jer se iznova spaja, što treba ručno raditi kod defaultnog always-ona.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice