Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.166.593
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

on govori o edge+ a ne o obicnom edge..Evo ja tjedan i nesto imam edge+ i baterija uopce nije losa, mislim nije kao z3 baterija, ali drži definitivno iznad 2sata on screen. Imam prosjek od 4i pol sati do 5,5 sati koristenja, sto stvarno nije lose + plus brzo se napuni (dobio s njim i onaj brzi wireless)  

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

@ manipulator... forum i jeste da se pita, sta, kako, gde, kuda, odakle, pa da neko pomogne i itd... a ako si procitao, mene je zanimalo u zadnjem postu kako da uklonim doticni update, da bi mogao da skinem sebi lepo 6.. i odradim instalaciju... na koji nisam dobio konkretan odgovor, kako to da se ukloni, pa sam samo opet lepo bio priupitao i nista drugo, a tvoj post je nepotreban bio, pogotovo "ako neces pali" i "Ne moze tebi sinko nitko pomoci osim dobrog dr.mr.prof.psy..", sta si sa tim postigao? Nista, kultura na nivou :) al ae neka ti je :).

Tebi opet hvala sto si pre mesec dana odgovorio na moje pitanje, ipak si potrosio 3 minute svog zivota da odgovoris na moje pitanje.

Citajuci ovu temu skrenulo se jedno 300 puta sa teme, pa sta? Jel propast Sveta, nije, treba ljudima da se pomogne, a ne "ako neces, pali".

PS. Izvinjavam se, sto sam u ovom postu malo skrenuo sa teme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 5:17 (MBooo).
12 godina
neaktivan
MBooo kaže...

@ manipulator... forum i jeste da se pita, sta, kako, gde, kuda, odakle, pa da neko pomogne i itd... a ako si procitao, mene je zanimalo u zadnjem postu kako da uklonim doticni update, da bi mogao da skinem sebi lepo 6.. i odradim instalaciju... na koji nisam dobio konkretan odgovor, kako to da se ukloni, pa sam samo opet lepo bio priupitao i nista drugo, a tvoj post je nepotreban bio, pogotovo "ako neces pali" i "Ne moze tebi sinko nitko pomoci osim dobrog dr.mr.prof.psy..", sta si sa tim postigao? Nista, kultura na nivou :) al ae neka ti je :).

Tebi opet hvala sto si pre mesec dana odgovorio na moje pitanje, ipak si potrosio 3 minute svog zivota da odgovoris na moje pitanje.

Citajuci ovu temu skrenulo se jedno 300 puta sa teme, pa sta? Jel propast Sveta, nije, treba ljudima da se pomogne, a ne "ako neces, pali".

Ne kuzim zasto dolazis uopce ovdje pitati kad svaki puta napravis kontra od onoga sto ti se kaze ovdje i slusas samo savjete na tim x forumima.

Kad je izasao 5.1.1.  update 5 dana si smarao u vezi njega i iako ti je oko 10 korisnika reklo kako i zasto da ga instaliras i svi su rekli da je update u svakom slucaju donio neka poboljsanja i da su neki problemi rijeseni i nakon jedno 3 stranice uvjeravanja ti si opet na kraju ostao na 5.0.2 softwareu.

Pa si na kraju nakon mjesec dana skinuo update 5.1.1 i nisi ga instalirao, sto je stvarno nelogicno , sad opet smaras oko nadolazeceg 6.0, mislim stvarno, sa tvojim glupostima i smijesnim pitanjima nema kraja.. Sto je najgore nisi ni instalirao 5.1.1. nego si ga skinuo i drzao neinstaliranog pitaj boga zasto, jer si procitao na x forumu da taj updejt ne valja?

Smijesno je uopce i pricati vise o ovme, cim izadje updejt treba da se nadogradi jer ne moze biti nista gore,moze biti samo bolje,logika je cudna stvar danas za neke ljude, a za tebe izgleda nauka. Ako je od nas ovdje 100 instaliralo taj updejt 99 a jedini ti nisi,onda se sinko zapitaj u cemu je problem..

Kupi si  nokiu 32 10 ,mani se smartphonea,niije to za tebe.

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 9:23 (manipulator).
11 godina
neaktivan

Moze li admin blokirati ove problematicne korisnike. Teme je puna gluposti. Presao sam hrpu stranica da nadjem koji normalan komentar :(.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

S6Edge u mom režimu korištenja (dva uređaja sam koristio) trajao je 65-75% dana i do 3:30 SOT-a. S istim režimom korištenja Edge Plus mi traje 130% dana i do 5:15 sati SOT-a. Itekako bolja situacija.

(ne igram igre, ali se dosta surfa, maila i gleda video uz nešto malo razgovora)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

S6Edge u mom režimu korištenja (dva uređaja sam koristio) trajao je 65-75% dana i do 3:30 SOT-a. S istim režimom korištenja Edge Plus mi traje 130% dana i do 5:15 sati SOT-a. Itekako bolja situacija.

(ne igram igre, ali se dosta surfa, maila i gleda video uz nešto malo razgovora)

Daj mi reci molim te, mislim vidio sam kolike su dimenzije na papiru, ali kakva je razlika u ruci kad ga drzis naspram obicnog S6/S6E? 

Jel stane u džep ,jel bas puno veci ?

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com
17 godina
odjavljen

Pa to je dobra strana - uređaj nije puno širi, viši je i teži od S6E, ali nije nemoguće širok. No, ja imam velike ruke pa ga mogu koristiti jednom rukom. Za razliku od Nexusa 6 ili iPhonea 6 Plus.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 9:37 (Tonči).
14 godina
neaktivan
MBooo kaže...

Ako nisi instalirao 5.1.1. ne vidim razloga zašto bi instalirao i 6.0. Možda će ovi na x forumima reći da ni 6.0 ne valja. Predlažem da ti radi svoje sigurnosti ostaneš na onome što tebi valja a to je 5.0.2.

Tonči kaže...

Slažem se da je S6 općenito dobar za surfanje...to sam i ja primjetio i to mi je 

65-75% trajao ili 130% opet ga moraš punit navečer ili sutra ujutro - kužiš me šta mislim. S edge + si barem 100% siguran da će izdržat jedan cijeli dan bez neke brige oko baterije.

11 godina
neaktivan

Samo problemi s ovim mobitelom... Imao sam prije onaj problem sa usb portom (nije radio fast charging ni mount storagea), taj problem je nestao sam od sebe, ali zna se pojaviti tu i tamo. Sad imam problem da mi se samo odjednom cijeli ekran zacrni, u donjem desnom kutu je mali X, i nemogu apsolutno ništa dok se sam ne odblokira, niti restart ne pomaže.

Nije mi jasno zašto se ovo zadnje, koje izgleda kao softverski problem, ne želi popraviti s hard resetom? Dao bi ja njega na servis, ali velika je vjerojatnost da će tad sve raditi kako treba i da će mi vratiti netaknut uređaj... Ima neko nekakvu ideju?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Slažem se da je S6 općenito dobar za surfanje...to sam i ja primjetio i to mi je 

65-75% trajao ili 130% opet ga moraš punit navečer ili sutra ujutro - kužiš me šta mislim. S edge + si barem 100% siguran da će izdržat jedan cijeli dan bez neke brige oko baterije.

Pa nije isto baš, tj. nije svejedno. Recimo, Edge+ izdrži i heavy duty dan s 10% (ali baš gaženje, mail, mreže, skype, lync, telefonski), a S6E umre oko 2-3 popodne u takvim uvjetima. S6E nisam mogao koristiti bez straha da će se baterija iscrpiti, morao sam gledati da ga spojim na sat vremena negdje oko podne ili jedan, a Edge+ može slobodno čekati spavanje navečer ili čak buđenje iduće jutro, kad u pravilu imam 1-2 sata za punjenje na 100% prije početka dana.

Meni je bitno da mobitel može izdržati dan, idealno ako može izdržati od jutarnjeg punjenja do idućeg jutra, dakle 24 sata bez obzira na način korištenja. (ne volim ostavljati telefon na punjaču po noći). S6/S6E to ne može u mom slučaju, a dijelom i jer kroz onih 7-9 sati po noći u standby modu previše gubi (iPhone nema curenja tada, što ga čini odličnim). Edge+ preživi i to curenje pa mi je to .

17 godina
Meni je samo bitno da mi mobitel u prijevozu dok je spojen na 4G i u pozadini svira glazba ne potrosi vise od 10% za sat vremena....a S6E to moze
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
10 godina
Ljudi, ako vam mob po noci u standby-u gubi više od 1% nešta nije kako treba, naravno wifi i mobilni net ugašeni budući mi netrebaju kad spavam. :)

Još nešto..
Zar vam nije bezveze raspravljat o SOT-u bez definicije na kolko se drži brightness ? Nema nikakvog smisla..

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tonči kaže...
(ne volim ostavljati telefon na punjaču po noći).

Zašto?

Pitam jer ga ja ostavim preko noći na punjaču (s tim da koristim stariji Samsung 1A adapter)

.domagojs. kaže...

Zar vam nije bezveze raspravljat o SOT-u bez definicije na kolko se drži brightness ? Nema nikakvog smisla..

Nema ni smisla reći da držiš na 50% brightness (izražavati se u postotcima) zato što i tu imamo razlike između svih uređaja. Zato neki revieweri testiraju bateriju na recimo 200 nitsa kako bi rezultati bili usporedivi.

14 godina

Zanimljivi su mi komentari tu po forumu, koliko su ljudi zapravo subjektivni. 
Recimo, prije 3 mjeseca sam čitao dojmove o G4 i svi su se kunili u fluidnost i brzinu softvera na G4 te kako se očekuju samo poboljšanja budućim nadogradnjama. Naravno, nakon nekog vremena, uzmem G4 da ga isprobam i prvih 2-3 dana stvarno je sve fluidno i sve lijepo radi, ali onda počinju problemi da bi mi nakon mjesec dana postao trzav u tolikoj mjeri da sam ga prodao. 

Nakon G4 u međuvremenu sam imao z3 compact (backup mob trenutno) i čitam za s6 dojmove. Ista stvar, super fluidan, brz, stabilan, bla bla. Uzmem ga nakon nekog vremena i kažem si idem ga isprobati. Ista stvar kao i sa G4, prvih par dana sve odlično, a nakon toga štekanje i trzanje počinje. Ne, niti package disabler nije pomogao. 
Pa prema tome, moj savjet je sljedeći: prije nego kažete da je mobitel brz, fluidan i stabilan, isprobajte One M8/M9, Z3/5, Nexus 5/6 ili iPhone 6/6s.

Čak i Z3 compact radi za koplje brže i stabilnije od S6. 

Moj PC  
5 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Recimo, prije 3 mjeseca sam čitao dojmove o G4 i svi su se kunili u fluidnost i brzinu softvera na G4 te kako se očekuju samo poboljšanja budućim nadogradnjama. Naravno, nakon nekog vremena, uzmem G4 da ga isprobam i prvih 2-3 dana stvarno je sve fluidno i sve lijepo radi, ali onda počinju problemi da bi mi nakon mjesec dana postao trzav u tolikoj mjeri da sam ga prodao. 

Nakon G4 u međuvremenu sam imao z3 compact (backup mob trenutno) i čitam za s6 dojmove. Ista stvar, super fluidan, brz, stabilan, bla bla. Uzmem ga nakon nekog vremena i kažem si idem ga isprobati. Ista stvar kao i sa G4, prvih par dana sve odlično, a nakon toga štekanje i trzanje počinje. Ne, niti package disabler nije pomogao. 
Pa prema tome, moj savjet je sljedeći: prije nego kažete da je mobitel brz, fluidan i stabilan, isprobajte One M8/M9, Z3/5, Nexus 5/6 ili iPhone 6/6s.

Reci mi prvo što je za tebe pojam fluidnosti?? 

Ako misliš na skrolanje po početnoj stranici ili unutar mobitela., tu radi bez greške.Ako misliš na ulazenje u sistemske aplikacije - telefon, kontakt, poruke, internet, kalendar, postavke...također ni tu nema štekanja ili ti laga. Ako te možda smeta rad kamere, ne znam zašto bi te smeta . Ne kužim j.. u čemu je problem.Ja još imam instaliran Package disabler Pro tako da mi S6 radi bez greška...

Možda je problem do aplikacija. Ja imam instalirano cca 10-15 aplikacija bez sistemskih...pa mi možda mob radi fluidnije. 

Ps : Nije sve ni u toj tvojoj fluidnosti...ima nešto i u kameri, kvaliteti poziva, bateriji, podršci itd..itd...

17 godina
odjavljen
Cordas kaže...

Ja komentiram samo bateriju. Dosadašnji problemi S6 Edge Plusa (zasad) uglavnom slični onima na S6:

- Nakon buđenja (unlocka) WiFi je spojen, ali ne radi i traži gašenje i paljenje da proradi.

- Mobitel se ponekad ne probudi na dodir. Treba više pritisaka na hardversku tipku, touch tipke, gašenja iz polu-probuđenog ekrana (brightness se digne na nekih 5% i prikaže se pola animacije unlocka), pa opet paljenja da proradi... traje to 5-15s.

- Povremeni lag kod multitaskinga

- Ponekad se sruši tipkovnica (brzo se oporavi)

14 godina
R36 kaže...

Ako misliš na skrolanje po početnoj stranici ili unutar mobitela., tu radi bez greške.Ako misliš na ulazenje u sistemske aplikacije - telefon, kontakt, poruke, internet, kalendar, postavke...također ni tu nema štekanja ili ti laga. Ako te možda smeta rad kamere, ne znam zašto bi te smeta . Ne kužim j.. u čemu je problem.Ja još imam instaliran Package disabler Pro tako da mi S6 radi bez greška...

Možda je problem do aplikacija. Ja imam instalirano cca 10-15 aplikacija bez sistemskih...pa mi možda mob radi fluidnije. 

Ps : Nije sve ni u toj tvojoj fluidnosti...ima nešto i u kameri, kvaliteti poziva, bateriji, podršci itd..itd...

To što ti možeš obaviti poziv, napisati poruku i provjeriti datum na mobitelu i da on to odradi fluidno (a to može i mobitel star 15 godina) ne znači da je dovoljno, brz i fluidan za potrebe svakoga. 
Ne radi se o tome da je sve u fluidnosti. Bitan je taj user experience koji je značajno porušen kad mobitel ne radi lijepo brzo i fluidno, a košta preko 3 soma kuna. 

Sa kamerom sam zadovoljan (iako je bolja na G4, bez dileme), kvaliteta poziva je dobra, ali nisam nikad imao mobitel s lošom kvalitetom poziva, odnosno da je nedovoljno dobra za moje potrebe. Podrška? Nećemo baš Samsung i dobru podršku trpati u isti koš - jednostavno ne. Baterija također nije nešto s čime se treba pretjerano hvalitit. Dobra je, meni dovoljna za moje potrebe, no definitivno je moglo i trebalo bolje. Ono što je dobro na ovom mobitelu je ekran- prelijep, boje oku ugodne i odlična vidljivost na suncu. Meni osobno najbolji ekran koji sam imao prilike vidjeti na mobitelu. 

Tonči kaže...

Ja komentiram samo bateriju. Dosadašnji problemi S6 Edge Plusa (zasad) uglavnom slični onima na S6:

- Nakon buđenja (unlocka) WiFi je spojen, ali ne radi i traži gašenje i paljenje da proradi.

- Mobitel se ponekad ne probudi na dodir. Treba više pritisaka na hardversku tipku, touch tipke, gašenja iz polu-probuđenog ekrana (brightness se digne na nekih 5% i prikaže se pola animacije unlocka), pa opet paljenja da proradi... traje to 5-15s.

Nije se post odnosio na tebe. Bateriju ne bih komentirao jer nisam koristio S6 Edge i E+. 

Što se tiče ovih navedenih problema, primjetio sam samo ovaj wi-fi bug i lag kod multitaskinga, koji je kod mene dosta čest, pogotovo kad ga iznenadim sa brzim prebacivanjem iz aplikacije u aplikaciju, a da ne pričam kad ga iznenada otključam pa želim nešto nabrzinu otvoriti. Neki će reći da je pretjerivanje, ali oni koji znaju da takvih stvari nema na nekim jeftinijim mobitelima - neće.

14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
R36 kaže...

To što ti možeš obaviti poziv, napisati poruku i provjeriti datum na mobitelu i da on to odradi fluidno (a to može i mobitel star 15 godina) ne znači da je dovoljno, brz i fluidan za potrebe svakoga. 
Ne radi se o tome da je sve u fluidnosti. Bitan je taj user experience koji je značajno porušen kad mobitel ne radi lijepo brzo i fluidno, a košta preko 3 soma kuna. 

Sa kamerom sam zadovoljan (iako je bolja na G4, bez dileme), kvaliteta poziva je dobra, ali nisam nikad imao mobitel s lošom kvalitetom poziva, odnosno da je nedovoljno dobra za moje potrebe. Podrška? Nećemo baš Samsung i dobru podršku trpati u isti koš - jednostavno ne. Baterija također nije nešto s čime se treba pretjerano hvalitit. Dobra je, meni dovoljna za moje potrebe, no definitivno je moglo i trebalo bolje. Ono što je dobro na ovom mobitelu je ekran- prelijep, boje oku ugodne i odlična vidljivost na suncu. Meni osobno najbolji ekran koji sam imao prilike vidjeti na 

Vidim da si inženjer...eto reci šta ti to koristiš a da nije ovo što sam ja nabrojio,  pa ti treba ta fluidnosti..,pa da kažem : slažem se, u pravu si, tebi treba ta fluidnosti., a S6 i G4 nisu dorasli k tome.

A ovaj user experience o čemu ti pričaš, ni sam naš šta bi ti trebalo značiti za korisnika...!

Čini mi se da si htio ispast pametan...ali htio...

Opet ponavljam...da je ekipi bitan taj user experience kojeg ti zagovaras kod HTC-a i SONY-a, navedeni proizvođači bi bili pri vrhu po prodaji mobitela.

17 godina
odjavljen
Cordas kaže...
R36 kaže...

Sa kamerom sam zadovoljan (iako je bolja na G4, bez dileme), kvaliteta poziva je dobra, ali nisam nikad imao mobitel s lošom kvalitetom poziva, odnosno da je nedovoljno dobra za moje potrebe. Podrška? Nećemo baš Samsung i dobru podršku trpati u isti koš - jednostavno ne. Baterija također nije nešto s čime se treba pretjerano hvalitit. Dobra je, meni dovoljna za moje potrebe, no definitivno je moglo i trebalo bolje. Ono što je dobro na ovom mobitelu je ekran- prelijep, boje oku ugodne i odlična vidljivost na suncu. Meni osobno najbolji ekran koji sam imao prilike vidjeti na mobitelu. 

Tonči kaže...

Nije se post odnosio na tebe. Bateriju ne bih komentirao jer nisam koristio S6 Edge i E+. 

Što se tiče ovih navedenih problema, primjetio sam samo ovaj wi-fi bug i lag kod multitaskinga, koji je kod mene dosta čest, pogotovo kad ga iznenadim sa brzim prebacivanjem iz aplikacije u aplikaciju, a da ne pričam kad ga iznenada otključam pa želim nešto nabrzinu otvoriti. Neki će reći da je pretjerivanje, ali oni koji znaju da takvih stvari nema na nekim jeftinijim mobitelima - neće.

Ja multitask lag imam rijetko, ali ovo s paljenjem iz mirovanja je strašno iritantno. Usage-breaking bug. WiFi je također užasno naporan; mislim da ima problem s driverom radija, jer je IP dodijeljen i čini se OK.

To (WiFi) su problemi koje sam vidio i na Nexusu 6 tako da se bojim da ima veze s Androidom. No, Nexus 6 na zadnjem softveru to nema, radi k'o urica. 

Inače, S6E+ pokazuje da je zapravo iznimno brz kad radi dobro. Exynos "poždere" sve i svašta bez ikakvih problema, tako da je taj lag nekakav bug... Ekran je prekrasan, da.

R36 kaže...
Cordas kaže...
R36 kaže...

Sa kamerom sam zadovoljan (iako je bolja na G4, bez dileme), kvaliteta poziva je dobra, ali nisam nikad imao mobitel s lošom kvalitetom poziva, odnosno da je nedovoljno dobra za moje potrebe. Podrška? Nećemo baš Samsung i dobru podršku trpati u isti koš - jednostavno ne. Baterija također nije nešto s čime se treba pretjerano hvalitit. Dobra je, meni dovoljna za moje potrebe, no definitivno je moglo i trebalo bolje. Ono što je dobro na ovom mobitelu je ekran- prelijep, boje oku ugodne i odlična vidljivost na suncu. Meni osobno najbolji ekran koji sam imao prilike vidjeti na 

Vidim da si inženjer...eto reci šta ti to koristiš a da nije ovo što sam ja nabrojio,  pa ti treba ta fluidnosti..,pa da kažem : slažem se, u pravu si, tebi treba ta fluidnosti., a S6 i G4 nisu dorasli k tome.

A ovaj user experience o čemu ti pričaš, ni sam naš šta bi ti trebalo značiti za korisnika...!

Čini mi se da si htio ispast pametan...ali htio...

Opet ponavljam...da je ekipi bitan taj user experience kojeg ti zagovaras kod HTC-a i SONY-a, navedeni proizvođači bi bili pri vrhu po prodaji mobitela.

Nisi shvatio njegov komentar. UX je vrlo važan baš korisnicima jer, vjerovao ili ne, stoji za USER EXPERIENCE. Shocking, jel' da? :)

Fluidnost rada u svim uvjetima je upravo ono što prodaje iPhone. Zna i iPhone trznuti, lagnuti, ali iznimno rijetko. Performanse su konzistentne i zato sve radi fluidno. Fluidno izvršavanje čini rad ugodnim, dakle korisničko iskustvo je dobro u tom segmentu. Naravno, sastoji se i od dizajna, brzine obrade, funkcija itd. iPhone zato i jest u vrhu.

E sad. Zašto HTC nije na vrhu? Zato što prodaju ne čini samo kvaliteta. Za razliku od Applea, HTC i Sony nemaju ni približno dobar marketing. Samsung ima. I zato je Samsung na vrhu s Androidom.

15 godina

CORDAS govoris gluposti 👎👎

Frend ima vec tri mjeseca Galaxy s6 32gb sa preko 130 app

i ni traga gubitku fluidnosti i nicega

od nadogradnje na 5.1.1 on je jos zadovoljani mobom jer mu se baterija poboljsala po njegovom za skoro 20%

tako da to tvoje ne stoji

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 8:19 (pasko).
15 godina
Tonči kaže...
Cordas kaže...

To je nesto do tvog modela

1. Wifi mi od prvog trena kad sam ga upalio radi super jos ga do sad nikad nisam upalio i ugasio

2. ovaj problem sam imao i ja ali nakon resetiranja u recovery mode i clear cache evo vec 10 dana je bez ikakvih problema sa budenjem

3. nikaka lag kod multitaskinga u djelicu sekunda ga otvara bez obzira je 2 ili 15 app aktivno

4. tipkovnica se nikad nije srusila nita sam imao bilo kakvo rusenje bilo koje aplikacije

pozz

Samsung S6 Edge+
17 godina
odjavljen
pasko kaže...

Ovo mi je najdraže glupo opravdanje mana kod proizvoda ikad. 

15 godina
neaktivan

Ima li preporuka za masku kakvu osim one i-bison? Isao sam u tmobile vidit imaju one tanke s covkovima vecim nisu mi bas privlacne al neznam gdje bi jos mogao bolje iskoristiti onaj poklon bon od 150kn sto se dobije s uredjajem :)

0 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...
pasko kaže...

Ovo mi je najdraže glupo opravdanje mana kod proizvoda ikad. 

ako je nesto istina ne mora biti odmah glupo

Samsung S6 Edge+
13 godina

Imam ponudu da mjenjam s6 za note4..iskustva aki je netko imao note4 i jel se isplati..lp

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pasko kaže...

CORDAS govoris gluposti 👎👎

Frend ima vec tri mjeseca Galaxy s6 32gb sa preko 130 app

i ni traga gubitku fluidnosti i nicega

Kakav krasan argument. 

Pa imam doma M8, Nexus 5 i z3 compact i svi rade bolje od S6, a S6 je noviji i skuplji od svih nabrojanih. 

Ne treba me uvjeravati frend od nekog s foruma da je nešto savršeno kad vidim sam svojim očima da nije. Plus što mi je kroz ruke prošlo više manje sve što valja od mobitela što je do sad izašlo pa valjda znam što pričam.

Nije to sad neko strašno trzanje koje se non stop primjeti, ali ima ga i primjeti se, posebno kad se usporedno koristi neki fluidniji mobitel.

17 godina
odjavljen

Maloprije dobra fora - žena izašla van, moram je nazvati prije nego se udalji previše i kao za inat - uređaj otključavam... čeka samo čisti wallpaper... čeka, čeka tako 6-7 skundi, zatim se pojavim home screen, stisnem Phone app, ništa se ne događa, čeka, čeka, čeka već ukupno 20 sekundi čekanja, pali se Log u Phone appu (s jedva dvadesetak zapisa) i čeka, čeka, ne reagira na ništa. Odustao sam i izašao za ženom jer nisam mogao čekati minute i minute da zapravo pokušam nekoga nazvati.

Ako vam je bitan telefon u kritičnim situacijama, držati se podalje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa S6 nikada ni nije bio oličenje fluidnosti i lag free, a nit je ciljao na to, samsung ide više na to da prezentira high tech mogućnosti u malom pakiranju, a ostale stvari između ostaloga prilagodba OSa hardveru, tu se i nisu baš pretrgnuli od muke da dovedu to do faze kojom bi smo nazvali lag free, nažalost, al tak je..

Na stranu da S6 nije dobar, ALI, uz zagrijavanje kućišta kod težih radnji pa do trzajućeg TWa, nejde mu na čast..

Mada i za to postoji rješenje, custom rom, al dok to spomenem, pojedinci odmah skaču na zadnje noge, i govore da mob od 6tkn ne smije trzat, jednim djelom su u pravu, a drugim djelom i nisu, zato kaj sam OS je otvoren za te stvari, odnosno zamišljen da advanced useri prilagode sistem odnosno stvari sebi, kako njima paše..

Al i dalje je Samsungu taj TW rak rana i tak će i dalje bit dok ne počnu slušat ljude odnosno buduće i potencijalne korisnike istog, a o bloatweru na navedenom uređaju da ne pričam, koma..

S7 će valda bit bolji po tom pitanju da ispoliraju sistem da nakon nekog vremena ne trza; naravno svakim izdanjem S linije to je sve manje primjetno, al eto treba vremena, nažalost to kod samsunga se sve malo  sporije odvija..

EDIT: mariolla, osobno mišljenje, N4 mi je bolji od S6, veći ekran, daleko bolja baterija, fotić odnosno video u razini današnjih flagšipa.. Imao oba pa govorim iz iskustva, ukoliko te muče gabariti, ostani na S6..

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 15:29 (zvonac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

S6E+ ima odličnu bateriju. :)

I da - uređaj od toliko love ne smije trzati. Android nije tu zbog entuzijasta i onih koji vole prčkati, već kao za oeme besplatan OS. Nije zamišljen da se može petljati i sl. to je samo bonus zbog odluka koje su donesene kod dizjna. Kod većine nema prčkanja (kod nikoga skoro), a ponajviše kod Samsunga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 15:57 (Tonči).
18 godina
Tonči kaže...

S6E+ ima odličnu bateriju. :)

I da - uređaj od toliko love ne smije trzati.Android nije tu zbog entuzijasta i onih koji vole prčkati, već kao za oeme besplatan OS. Nije zamišljen da se može petljati i sl. to je samo bonus zbog odluka koje su donesene kod dizjna. Kod većine nema prčkanja (kod nikoga skoro), a ponajviše kod Samsunga.

Naravno da nije, al je ponuđena kao opcija, i ti je dobrodošlo kod androida i u tom je draž tog OSa...

I opet velim, nije zamišljen, al je opcija otvorena za te stvari, nije ala WP platforma, zatvorena do bola..

Slažem se ne smije trzat, al on trza i mi tu imamo tri opcije: kupit uređaj i pomirit se s tim da trza, zaobići ga u širokom luku ili rješavanjem alternativnim pravcem te probleme (root, custom i sl.).

Al i dalje mi nije jasno, ekipa kupuje S6 i žale se na navedene probleme, ne žele rootat, jel je mob skup za tu klasu i jel gube vrijeme s tim..

Zbog čega se kupuje S6, ako su svjesni nekih problema kod njega..

A imamo dvije mogućnosti, kupiti uređaj ili zaobići ga, treće ne postoji..

I dalje sam skeptičan po pitanju baterije na S6E+

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice