Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.163.686
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
morska psina kaže...

Kao što sam ranije već napisao ne radi mi mobile hotspot. Drugi uređaji se ne mogu spojit, ili ne prihvaćaju lozinku ili prihvate ali ne naprave konekciju. Probao sam i u Safe bootu ali isto nije išlo. Ima li netko sličan problem ili savjet što da napravim?

Aj mi objasni postupak jer pretpostavljam da nešto krivo radiš.

Evo ja se sad spojio i znam gdje si pogriješio. 

Kad ides na "mobilna pristupna točka i dijeljenje" obavezno "dopusti spajanje svim uredajima", a to je kod tebe ograničeno. 

Ako ne skuzis,javi slobodno pa ću ti napisat cijeli postupak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2015 23:37 (R36).
17 godina
neaktivan
R36 kaže...

Aj mi objasni postupak jer pretpostavljam da nešto krivo radiš.

Evo ja se sad spojio i znam gdje si pogriješio. 

Kad ides na "mobilna pristupna točka i dijeljenje" obavezno "dopusti spajanje svim uredajima", a to je kod tebe ograničeno. 

Ako ne skuzis,javi slobodno pa ću ti napisat cijeli postupak.

To je to, hvala meštre!   Iako, zakleo bi se da nisam ništa mijenjao od zadnji put kad sam koristio hotspot prije nekih petnaestak dana.

13 godina
neaktivan

poz, gdje najjeftinije nabaviti S6?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tonix8 kaže...

poz, gdje najjeftinije nabaviti S6?

Novi zapakirani prek njuskala cca 3600kn

prek ekupi.hr sa american express karticom oko 3900 i normalno placanje oko 4200.

15 godina
MARKOZD15 kaže...

Zna li netko kakav je ovo bug? 4 i nešto sata za punjenje..wtf.. dok je na punjaču mi se prazni a ne puni (sad mi se spustio sa 29 na 28%)

ista stvar se počela i meni događati prije par dana, treba mi bar 3 sata da ga napunim, dok je prije islo i za 1 sat :S

sad sam isao pokusao dignuti preko odina na 5.1.1 i neki error baca i već se mučim cijeli dan da osposobim mob

ali brijem da cu ga morati nositi na servis radi baterije (osim ako 5.1.1 ne popravi)

17 godina

Jel donio 5.1 kakve pomake na bolje na S6ici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zvonac kaže...

Sad je baterija 3500mAh. 

Šalu na stranu, da, mobitel je daleko stabilniji, problema s agresivnim mem. man. nema, rušenje aplikacija je rjeđe... 5.1 je nužan za Android. 5.0 je užas.

15 godina

da javim da sam uspio sloziti na kraju preko odina

imao sam problem da mi odin stane na samom kraju (flashing hidden.img) i izbaci FAILED.

rješenje je da se izvadi taj hidden.img s winrarom, preimenuje u hidden.img.tar, taj file se ponovno flasha preko odina (AP), i mob će se restartati, i upaliti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
zvonac kaže...

Sad je baterija 3500mAh. 

Šalu na stranu, da, mobitel je daleko stabilniji, problema s agresivnim mem. man. nema, rušenje aplikacija je rjeđe... 5.1 je nužan za Android. 5.0 je užas.

... no mene recimo i dalje smeta jednako trošenje dok je besposlen. 
Dosta to vidljivo ide. Okej, znam da se može/mora ograničiti 
ikakav šugavi promet nadogradnjama i lokacijski servisi, ali 
me bode u oči da (meni) na iOSu na starom iphoneu 5 baterija gotovo
pa stoji na mjestu ako se ne koristi, iako ništa nije isključeno
(osim bluetootha). 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina

Izgleda da je to boljka androida, taj battery drain i to će bit jako teško iskorijenit..

Eventualno rootat i dizejblat aplikacije koje se ne mogu standardnim putem, pa vjerujem da bi popravilo stanje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nije baš Androida jer Xperia Z2 koju imam tu nema taj problem, a nije imao ni Z3 ni M8 ni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

a nije imao ni Z3 ni M8 ni...

Z3 nema tolko, odnosno nije izraženo, al zna se dogodit da u leru bezveze skine 3-4% baterije u 30tak min..

A M8 je malo gori po tom pitanju... Gle to je android, jednostavno, s jedne strane je dobar, s druge nije, zavisi kak se uzme, odnosno gleda na stvar..

Mislim da sva tri aktualna OSa nisu pošteđena battery draina, o svevišnjem veličanstvu da nit ne pričam, na njemu sam pak imal veći battery drain neg na androidu..

A bome i WP voli skidat postotke bezveze, napravi restart moba, i ode 2-3% dolje..

Sve je super sav taj moćan hardver, al badava kad OS nemre to pratit kak se spada, bar ne onolko kolko bi trebal uz sav taj moćan hardver odnson da reducira potrošnju baterije..

S6 bi imal ok bateriju da OS nije tak proždrljiv, al to se sve da sredit, ukoliko se ima imalo znanja o dubljim stvarima vezanim za android...

Većina traži out of box da radi i s te strane je zadovoljeno, kolko tolko, malo ko se pita zakaj mu mob ždere bateriju, ustvari to tolko ljude nit ne zanima, nit imaju volje u sistem pogledat il nekaj dublje..

To kaj je ultimativni hardver ispod poklopca i L verzija androida, to ne znači da je baterija zagarantirano dobra i da će trošit energiju proporcionalno korištenju moba..

15 godina
odjavljen

Ja sa Z3 i Z2 NIKAD nisam imo probleme sa baterijom, ama baš nikad. To im je najveći adut

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zvonac kaže...

Mislim da sva tri aktualna OSa nisu pošteđena battery draina, o svevišnjem veličanstvu da nit ne pričam, na njemu sam pak imal veći battery drain neg na androidu..

A bome i WP voli skidat postotke bezveze, napravi restart moba, i ode 2-3% dolje..

Ako misliš na iPhone, to je nemoguće bez nekog gadnog buga u beti sustava (bilo ih je). iPhone (recimo i sada 6) gotovo uopće ne troši bateriju u stand by modu. Ako ga ne pališ može gurati danima u stand by modu.

17 godina
neaktivan
Rasho kaže...

imao sam problem da mi odin stane na samom kraju (flashing hidden.img) i izbaci FAILED.

rješenje je da se izvadi taj hidden.img s winrarom, preimenuje u hidden.img.tar, taj file se ponovno flasha preko odina (AP), i mob će se restartati, i upaliti

Koji ti je broj modela i koji si firmware skinuo? 

15 godina
morska psina kaže...
Rasho kaže...

Koji ti je broj modela i koji si firmware skinuo? 

SM-G920F, slovenski si.mobile

17 godina
neaktivan
Rasho kaže...
 SM-G920F, slovenski si.mobile

OK, i moj je G920F. Može link na 5.1.1. koji si stavio?

15 godina

izvoli, ali imas još opcija od drugih drzava.. ovaj je brendirani (morat ces 10-ak slovenskih appova brisati :D), stavio sam ga samo zato sto je i mobitel kupljen u SLO, a za HR ga nema jos :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Čudi me da nema za HR, vidim da su u anketi od prije nekoliko dana prijavili korisnici i Vipa i Tmobilea i Tele 2 da im je došao. Ja sam na Vipu ali mobitel sam kupio otključani.

15 godina

zato sto je ovo više kao arhiva softvera, vjerovatno dok im netko ne uploada, neće doći javno tamo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I kakvi su ti dojmovi sad kad imas 5.1.1?

15 godina

pre rano za dojmove, nisam još ni poceo koristiti :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
morska psina kaže...

Čudi me da nema za HR, vidim da su u anketi od prije nekoliko dana prijavili korisnici i Vipa i Tmobilea i Tele 2 da im je došao. Ja sam na Vipu ali mobitel sam kupio otključani.

VIP i Tele2 imaju ponekad otključanu,ne brandiranu verziju sa csc kodom SEE (south east europe),koju vjerojatno imamo ti i ja jer updatea još uvijek nema..

Jutros je na samsung live updates serveru osvanuo 5.1.1. za SEE, ali ga još nema kao OTA niti preko Smart switcha...Čekamo :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 10:23 (Purger155).
12 godina

evo i meni se skida 5.1.1.

sad će doći valjda i vama dvojici.

0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam ujutro odnjeo svoj mob na servis pod garancijom (mobis), komp ga nije mogao prepoznati i punio se sporo (pokušao sam drugi kabel, drugi komp, hard reset, novi firmware i nije bilo sreće), te mi je lik rekao da provjerim oko 3 popodne nalog, da bi moglo biti gotovo. wtf!? 

Sad neznam sta mogu ocekivati, ali prije kad sam imao iPhone 5s (par mj. poslje izlaska), znam da nisu imali dozvolu da ga servisiraju, nego su morali davati nove telefone, a stare slati apple-u.. ali je ta procedura traja bar 5 radnih dana, valjda su zaposlili malo više servisera. :D

Vać mi sada piše status: "U ČEKANJU - Čekamo rezervni dio za Vaš uredaj ili Vaš pristanak na procjenu."

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Meni danas ponudilo update na 5.1.1, S6 T-mobile

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još ništa, ViP, otključani S6.

17 godina
odjavljen

Ja na njemu imam 5.1.1. već od sredine lipnja... Jeste sigurni da vam je podešen da prima OTA info?*

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Purger155 kaže...

VIP i Tele2 imaju ponekad otključanu,ne brandiranu verziju sa csc kodom SEE (south east europe),koju vjerojatno imamo ti i ja jer updatea još uvijek nema..

Jutros je na samsung live updates serveru osvanuo 5.1.1. za SEE, ali ga još nema kao OTA niti preko Smart switcha...Čekamo :)

Upravo dobio, skida se.

17 godina
neaktivan

+1

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice