Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.163.831
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Dario7 kaže...
timmyzg kaže...

Evo i screenshota od jučer i danas makar je mob još na oko 45%.

daj malo detaljnije:

što imaš sve upaljeno?

sync,data,gps,itd..

Pardon. Svaki dan bar pola sata imam upaljen gps, i u to vrijeme bluetooth makar njega više koristim tj. cijelo vrijeme kada vozim (gps da nađem lokaciju a preko bluetootha pustam muziku u autu). Notifikacije mi dolaze kada mi dode novi mail, facebook, instagram, youtube, večernji, whatsapp, ebay. Kada sam doma mi je upaljen wifi samo, a čim izađem iz kuće palim i mobilne podatke. Svjetlia mi je stalno na manual i po kuci je na oko 2/5, a vani je uvijek ili na najjače ili na tipa 4/5. U zadnje vrijeme ne igram previše igrica, po danu možda 30 partija solitera i neš sitno jelly jump i earn to die 2. 

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 17:11 (timmyzg).
12 godina

Evo i moj SS

Data: uvijek upaljen

Wifi: uvijek upaljen

Gps: uvijek upaljen

Sync: jedan mail

Whatsapp

Messenger

Face

Viber

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Prema tome da ti je SoT samo 4% sve baterije mob ti većinu vremena stoji samo na stolu i synca se? 8% vremena cijeli dan si samo upalio ekran. 6 minuta svakog sata i to je to. :)

Problem je što tipični heavy usage znači da se mobitel aktivno koristi dulje. Dakle, da igraš igru pola sata barem, da surfaš barem pola sata u komadu. Samo 6 minuta po satu u 16 sati (recimo da si ostatak do 21 spavao itd.) ili 4 po 21 je praktički provjeriti notifikacije svakog sata, poklikati i puf vratiti ekran nazad na off.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 15:24 (Tonči).
12 godina

nisam niti rekao da sam ja heavy usage korisnik.

od tih 21 h stand by-a sam spavao cca 8 sati.

znači od 13h sam bio na mobitelu 1:41 min.

pošto radim na PC-u nemam niti razlog više biti na njemu. ;)

tebi nikad dobro, kad netko postavi SS da ima SOT 7h , kažeš da laže.

kad netko stavi SOT 3,4h kažeš da ne koristi mobitel.. hahah, jesi kralj :)

17 godina
odjavljen

- hahahah...

11 godina
Evo komentar servisa gdje su poslali mob zbog pregrijavanja...

11 godina
Navedeni kvar uočen i posljedica je korištenja uređaja,uređaj popravljen.Programski ažuriran i kalibriran.Uređaj nakon servisa ispravan i radi po specifikacijama proizvođača.
11 godina
Mislim ono svaka čast tom servisu, mob od prvog dana se pregrijavao, ažurirati i ostalo sam znao sam. Ništa u sobotu podići mob testirati i odmah im vratit nazad...
15 godina

Ja sam opet imao svakakvih mobitela, te s ovom S6-com sam zadovoljan sto se tice baterije (možda je malo slabija nego od S5, ali zato se 3 puta brže napuni). Prije toga sam imao ip6, te je baterija bila full slaba kao i na starijim modelima, ali zato jedno moram priznati, ip6+ rastura s baterijom, ona traje i traje :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
herkulcro kaže...
Mislim ono svaka čast tom servisu, mob od prvog dana se pregrijavao, ažurirati i ostalo sam znao sam. Ništa u sobotu podići mob testirati i odmah im vratit nazad...

Kakvo pregrijavanje o cem se tocno radi i kako se to manifestiralo?

16 godina
protjeran
Ja cekam da overseas sutra pokupi mobitel i dostave ga u agram servis. Bas me zanima sto ce reci. Moj mob se pregrijava i na 5.1.1
17 godina

Nadograditi na 5.1.1. ili još malo pričekati dok se vidi kako se kod drugih korisnika ponaša?

14 Nadograditi odmah
0 Pričekati par dana
0 Pričekati par tjedana
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A kaj može ko objasnit kakvo je to pregrijavanje, dal konstanto u radu (u leru) ili kod težih zadaća?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Kod mene je prilikom korištenja shazama, npr, kamere, izmjene tema, surfanja po netu sa 3-4 taba.
17 godina
herkulcro kaže...
Kod mene je prilikom korištenja shazama, npr, kamere, izmjene tema, surfanja po netu sa 3-4 taba.

Pa kolko je temperatura exynosa?

12 godina
herkulcro kaže...

Jesi izmjerio na Cpu-Z kolika je temperatura procesora nakon tih radnji?

14 godina
neaktivan
herkulcro kaže...

shazam je lakša radnja za cpu, kamera je jedna od najtežih, opet teme i surfanje su lakše..

youtube.com/mislavbusic
17 godina

Kamera je dost teška, a pogotovo igranje, tu cpu skače i do 70c, nije ni čudo tak tanko kućište prekriveno staklom, pa to se mora grijat, oćeš-nećeš..

Pregrijavanje bi uzel u obzir samo ako se grije iznad prosjeka i u lakšim radnjama onda je mob za reklamaciju, sve ostalo je normalno..

Jer ako temperatura dođe do 70c i drastično pada dole nakon određene radnje, to je ok, al da se temperatura zadržava, a vi ste obavili zadaću e to je onda pitanje za servise..

Mob se grije više neg HTC M9, a većina S6 se grije upravo radi izrade tj korištenih materijala a i tanjih gabarita kućišta..

Većina vas to nit ne doživljava, al probajte igru pokrenut i igrat ju, pa temperatura debelo premaši 67c, tak da bi po meni bilo čudno da se mob s tim speckama i načinom izrade ne grije, odnosno mislim da bi ga tek onda na reklamaciju odfural..

Primjer: HTC M9 se manje grije, al se sporije hladi i dost duže mu treba da dojde na neku idle temperaturu korištenja (35-36c) S6 se grije jače od M9 al jako brzo se hladi, odnosno temperatura jako brzo pada dolje..

Na 73c se već osjeti da je S6 jaaako topli i to mu je ta gornja granica, a to je već hardcore gejmanje i sl.. obično je oko 55c normalna temperatura ak se malo jače stisne, al to se nit ne osjeti, odnsono osjeća se da je topao..

Naučili smo se na malo deblja kućišta s kolko tolko boljom provodljivošću topline, odnosno slabijim hardverom, al S6 je definitivno podigao razinu gore riječju, grijanje..

Al očito je to normalno, jer da nije, milijuni ljudi diljem svijeta bi prijavljivalo to "grijanje" servisima a za koje sam proizvođać smatra da je to normalno..

Prije nego što krene paranoja oko tog famoznog "pregrijavanja" skinite neki alat i pratite temperaturu (cpu-z) da ne bi došli na servis, a tamo vam rekli: "pa to vam je normalno".

A razne spike tipa: "pa kod mog frenda se manje grije" objesite mačku o rep!

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 10:00 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Kamera je dost teška, a pogotovo igranje, tu cpu skače i do 70c, nije ni čudo tak tanko kućište prekriveno staklom, pa to se mora grijat, oćeš-nećeš..

Pregrijavanje bi uzel u obzir samo ako se grije iznad prosjeka i u lakšim radnjama onda je mob za reklamaciju, sve ostalo je normalno..

Jer ako temperatura dođe do 70c i drastično pada dole nakon određene radnje, to je ok, al da se temperatura zadržava, a vi ste obavili zadaću e to je onda pitanje za servise..

...

60C je gornja granica za ugodan rad. Ako je neka površina ugrijana preko 60C, tada je ta površina već vruća, jer ne možeš tu površinu držati dulje od nekoliko sekundi, a da ne postane neugodno. 

Zašto je sada OK u slučaju S6 da ako se samo kod nekih hard core radnji grije preko 60C, a kada je M9 (jedan) imao problem da je išao do 55C, to je bilo za razapet i odmah se proglasio fail? Nije normalno da skin temp bude 60C u niti jednom slučaju, a kamoli više od toga. 

zvonac kaže...

...

Mob se grije više neg HTC M9, a većina S6 se grije upravo radi izrade tj korištenih materijala a i tanjih gabarita kućišta..

Većina vas to nit ne doživljava, al probajte igru pokrenut i igrat ju, pa temperatura debelo premaši 67c, tak da bi po meni bilo čudno da se mob s tim speckama i načinom izrade ne grije, odnosno mislim da bi ga tek onda na reklamaciju odfural..

Primjer: HTC M9 se manje grije, al se sporije hladi i dost duže mu treba da dojde na neku idle temperaturu korištenja (35-36c) S6 se grije jače od M9 al jako brzo se hladi, odnosno temperatura jako brzo pada dolje....

S6 se pregrijava, M9 ne. M9 može max doći do 45C od samog starta, a sada sa par zadnjih updatea, ne može ni do 42C. Naravno da tu aluminij igra svoju ulogu.

Ovo što si naveo u primjer ti je pogrešno. Naime, kod S6 baterija ne pati od zagrijavanja, odnosno, ako CPU i dodje do 60C+, to direktno na bateriju i njenu potrošnju ne utječe, jer je CPU dosta daleko od baterije, dok je u M9 CPU iznad baterije, pa se dio topline direktno na bateriju prenosi i samim tim je troši brže.

Isto tako, metal se aluminij brže odvodi toplinu sa SoC-a, te tako se SoC brže hladi, nego kod S6 di je riječ o staklu. Governor koji S6 ima je užasan kad je riječ o grijanju i performansama, FPS ide od 15 do 50, dok kod M9 kada dođe do grijanja, a da ne dođe do ili preko 45C, drži FPS na ugodnih 30. 

Kako je aluminij bolji provoditelj topline, na primjer, korištenjem M9 ispred običnog ventilatora (primjer), gdje će radi toga i cijelo kućište i SoC, a ujedno i baterija biti hladniji, moguće je imat 10min/1% SoT-a, no tako nećeš skoro nikada koristiti telefon. Da to isto pokušaš sa S6, nećeš imati efekt, upravo radi stakla. 

Temp baterije u M9 ne može biti niska kao kod S6, jer, kako sam napisao, ona je ispod SoC-a, a na S6, kao i na iP, ona je odvojena.  

zvonac kaže...

.... 

Na 73c se već osjeti da je S6 jaaako topli i to mu je ta gornja granica, a to je već hardcore gejmanje i sl.. obično je oko 55c normalna temperatura ak se malo jače stisne, al to se nit ne osjeti, odnsono osjeća se da je topao..

Naučili smo se na malo deblja kućišta s kolko tolko boljom provodljivošću topline, odnosno slabijim hardverom, al S6 je definitivno podigao razinu gore riječju, grijanje..

Al očito je to normalno, jer da nije, milijuni ljudi diljem svijeta bi prijavljivalo to "grijanje" servisima a za koje sam proizvođać smatra da je to normalno..

Prije nego što krene paranoja oko tog famoznog "pregrijavanja" skinite neki alat i pratite temperaturu (cpu-z) da ne bi došli na servis, a tamo vam rekli: "pa to vam je normalno".

73C je vruće i ne možeš ga držati u ruci na tom mjestu. A kod S6 to se dostiže ne kod gameanja, već kod puno drugih "običnih" radnji. Tu je najodgovornij TW! 

Sigurno je jedno, probleme sa grijanjem/pregrijavanjem ima S6/S6E neusporedivo više u odnosu na M9, u biti, na M9 toga ni nema, samo što to ljudi i portali ne vide ili ne žele vidit. 

Recimo, još jedan veliki problem na S6 je što je SoC direktno iznad ekrana, pa ta toplina ide i na ekran... 

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
protjeran
zvonac kaže...

Meni ovo što si napisao nema smisla. Što to znači, da ne bi smio koristiti kameru više od 5 minuta kako mobitel ne bi prestao raditi zbog visoke temperature. Možda je tebi i Samsungu to prihvatljivo ali meni kao korisniku nije prihvatljivo takvo zagrijavanje kučišta. S obzirom da ne igram igrice očekujem mobitel hladan kao špricer. Pa nije valjda surfanje ne znam kakav task. Ne zanima me broj jezgri i GPU koji su stavili unutra. To je njihov problem.

I što se tiče skakanja temperature briga me da li je temperatura došla do 60,70 ili 80C. Zanima me jedino temperatura kučišta, a ono je po meni nenormalno toplo. Možda imam defektni uređaj ali biti će zanimljivo vidjeti što će reći u servisu za moj primjerak S6.

17 godina

@sardax, slažem se HTC M9 se manje grije, zbog materijala, praktički je cijeli od aluminija i to mu je ajmo reć hladnjak, dok kod S6 to nije slučaj..

A pazi ovo, temp. cpua na S6 je 56c, mob je u ruci jedva mlak na dodir, a na 70c je tek zamjetno topliji, al tu dolazi tek do izražaja tih 14nm proces, da je 20 ili 28nm, temp bi vjerojatno dosezala prek 80-90c a onda bi u ruci tek bio "vrući krumpir"..

Da S6 ima kućište ko i M9, mob se ne bi grijal uopće, al ovak stvar je drugačija... Gle badava vodimo raspravu kad svak drukčije ima poimanje o temperaturi u ruci, nekom je 60 vruće, nekom mlako..

Oba moba se griju S6 i M9, al potonjem treba puno duže da se ohladi i to dosta, dok kod S6 temperatura sa 70c u par sekundi padne ispod 60c...

Stvara se buka oko ničega, mada se slažem, O M9 se neopravdano pljuje po njemu, a S6 nije niš bolji po tom pitanju, samo ću reć jednu stvar, svaki S6 se grije, svaki...

Ne grije se jedino u jednostavnijim radnjama, a to vrijedi i za M9...

Pod neispravan S6 bi shvatio, pregrijavanje u svim režimima rada, bez obzira na uvjete, a pošto su još ovakve vrućine vani, ne moramo se ni čudit..

@CroDexter, ak ti je mob topli uvijek, kamera se gasi, vozi na servis, tu nemaš kaj puno, očito imaš neispravan mob..

A to kaj ti očekuješ od S6, to je tvoja stvar, ak tražiš mob a da je hladan ko špricer,  imaš krivi mob u ruci, prodaj ga i uzmi drugi..

Prvo moraš poznavat neke stvari, a tek pričat, a mogao bi reć i da je to povezano s termodinamikom..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 11:41 (zvonac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
zvonac kaže...

@sardax, slažem se HTC M9 se manje grije, zbog materijala, praktički je cijeli od aluminija i to mu je ajmo reć hladnjak, dok kod S6 to nije slučaj..

A pazi ovo, temp. cpua na S6 je 56c, mob je u ruci jedva mlak na dodir, a na 70c je tek zamjetno topliji, al tu dolazi tek do izražaja tih 14nm proces, da je 20 ili 28nm, temp bi vjerojatno dosezala prek 80-90c a onda bi u ruci tek bio "vrući krumpir"..

Da S6 ima kućište ko i M9, mob se ne bi grijal uopće, al ovak stvar je drugačija... Gle badava vodimo raspravu kad svak drukčije ima poimanje o temperaturi u ruci, nekom je 60 vruće, nekom mlako..

Oba moba se griju S6 i M9, al potonjem treba puno duže da se ohladi i to dosta, dok kod S6 temperatura sa 70c u par sekundi padne ispod 60c...

@CroDexter, ak ti je mob topli uvijek, kamera se gasi, vozi na servis, tu nemaš kaj puno, očito imaš neispravan mob..

A to kaj ti očekuješ od S6, to je tvoja stvar, ak tražiš mob a da je hladan ko špricer,  imaš krivi mob u ruci, prodaj ga i uzmi drugi..

Prvo moraš poznavat neke stvari, a tek pričat, a mogao bi reć i da je to povezano s termodinamikom..

Mislim da ovo nema veze s termodinamikom. Ne mogu reći da sam poznavatelj ali mislim  da kupnja i korištenje mobitela definitivno nemaju veze s termodinamikom. Pa nisam kupio parnu trubinu. Nije da želim ulaziti u prepucavanje ali zaista mislim da je racionalno očekivati da high end uređaj možeš koristiti bez razmišljanja koliko se grije. Naglašavam da igrice uopće ne igram i mobitel koristim povremeno u toku dana. Za gledanje filmova jako rijetko.
A ne bi se ni javljao da herkulcro nema problema sa servisom i priznavanjem pregrijavanja odnosno da ti ne tvrdiš da je zagrijavanje uređaja normalna stvar i da  imam krivi mobitel u ruci.

Kod mene temperatura upravo skoči na 65-70 i relativno brzo se spusti na 45,50,55.
Ali kao što sam rekao nije problem skakanje temperature već to što nitko normalan ne želi u ruci držati toplu kiflu umjesto mobitela. Po meni je ovo to poluproizvod ako je normalno da je mobitel topao uz normalno korištenje kamere i surfanje. Uopće me ne zanima da li je to termodinamika, inženjerski promašaj ili nešto treće.

Ako meni u servisu budu rekli da je s uređajem sve normalno kao što su rekli herkulcrou zaista ću im jahati na grbači do besvjesti. Doduše imam pravo na povrat mobitela jer je kupljen u web shopu ali biti će zanimljivo vidjeti kako će se sve razvijati.

17 godina
CroDexter kaže...

Mislim da ovo nema veze s termodinamikom. Ne mogu reći da sam poznavatelj ali mislim  da kupnja i korištenje mobitela definitivno nemaju veze s termodinamikom. Pa nisam kupio parnu trubinu. Nije da želim ulaziti u prepucavanje ali zaista mislim da je racionalno očekivati da high end uređaj možeš koristiti bez razmišljanja koliko se grije. Naglašavam da igrice uopće ne igram i mobitel koristim povremeno u toku dana. Za gledanje filmova jako rijetko.
A ne bi se ni javljao da herkulcro nema problema sa servisom i priznavanjem pregrijavanja odnosno da ti ne tvrdiš da je zagrijavanje uređaja normalna stvar i da  imam krivi mobitel u ruci.

Kod mene temperatura upravo skoči na 65-70 i relativno brzo se spusti na 45,50,55.
Ali kao što sam rekao nije problem skakanje temperature već to što nitko normalan ne želi u ruci držati toplu kiflu umjesto mobitela. Po meni je ovo to poluproizvod ako je normalno da je mobitel topao uz normalno korištenje kamere i surfanje. Uopće me ne zanima da li je to termodinamika, inženjerski promašaj ili nešto treće.

Ako meni u servisu budu rekli da je s uređajem sve normalno kao što su rekli herkulcrou zaista ću im jahati na grbači do besvjesti. Doduše imam pravo na povrat mobitela jer je kupljen u web shopu ali biti će zanimljivo vidjeti kako će se sve razvijati.

Vidim da ne čitaš s razumijevanjem i zato dolazi do nesporazuma..

Da, i dalje tvrdim, normalna stvar je da se S6 grije u nekim režimima rada!

U tvom slučaju nije normalna, i imaš defektan primjerak! Pravac servis!

A ovo za krivi mobitel, to sam ti rekao zbog toga što ti tražiš od S6 da bude hladan ko špricer, zato sam ti rekao da imaš krivi mobitel i da tražiš neki drugi model smartfona...

Gle, onda je i moj defektan primjerak, kaj da radim sad?

Ovak, ak surfaš, koristiš kameru, mob se grije, kod kamere on je još topliji neg kod surfanja...

Gle ne znam kaj da ti velim, ako je mob defektan, teraj na servis!

Al mislim da sve te radnje su uobičajene za S6 i to grijanje, izuzev modela koji se pregrijavanju i oni zahtjevaju servis..

Aj instaliraj cpu-z, tokom surfanja okini ss i okači ovdje, u idle stanju okači ss i kod snimanja fotićem stavi ss, pa da vidimo, ak nije problem..

11 godina
Moj se je u tako nekim radnjama grijao da ga se ne može držati u ruci, posebno izrazeno kod power tipke. Naime da se je on lagano zagrijao nebi ništa rekao. Prije s6 sam koristio Asus zenfone 5, taj se je samo zagrijao prilikom igranja zahtjevnih igara, i intezivnog korištenja dok je na punjacu, ostatak hladno Šta god da radio. Ovo navodim samo za primjer. Večeras ili sutra podignem s6 sa.servisa pa javim kako je prošlo i kakve su temp
12 godina

Stigao Wifi charger u roku od tjedan i po iz kine. Brzina punjenja je dosta sporija, trewnutno je na 40% i stavio sam ga da vidim dal radi i pise 1h45min a kabel je od mog mobitela

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Daj link

Galaxy S6 ,Xperia Z3

0 0 hvala 0
15 godina

Evo stigo mi je mobitel i odma home button ima onaj jeftini zvuk, labav osjećaj. (treska se nekako jadno).

Jel imo još tko od vas taj problem? Da tražim zamjenu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nisam probao kao na videu ali i kod mene je gumb bio labav. Mislio da je to normalno ali bio jučer u TMobile i skuzio da na njihom uređaju u trgovini nema tih problema. Eh ta kvaliteta izrade. Ja moj ionako vraćam nazad zbog baterije. Sva sreća da sam kupio u web shopu pa mogu vratiti uređaj bez previše zezancije.
14 godina
neaktivan
sardax kaže...

60C je gornja granica za ugodan rad. Ako je neka površina ugrijana preko 60C, tada je ta površina već vruća, jer ne možeš tu površinu držati dulje od nekoliko sekundi, a da ne postane neugodno. 

Zašto je sada OK u slučaju S6 da ako se samo kod nekih hard core radnji grije preko 60C, a kada je M9 (jedan) imao problem da je išao do 55C, to je bilo za razapet i odmah se proglasio fail? Nije normalno da skin temp bude 60C u niti jednom slučaju, a kamoli više od toga. 

S6 se pregrijava, M9 ne. M9 može max doći do 45C od samog starta, a sada sa par zadnjih updatea, ne može ni do 42C. Naravno da tu aluminij igra svoju ulogu.

Ovo što si naveo u primjer ti je pogrešno. Naime, kod S6 baterija ne pati od zagrijavanja, odnosno, ako CPU i dodje do 60C+, to direktno na bateriju i njenu potrošnju ne utječe, jer je CPU dosta daleko od baterije, dok je u M9 CPU iznad baterije, pa se dio topline direktno na bateriju prenosi i samim tim je troši brže.

Isto tako, metal se aluminij brže odvodi toplinu sa SoC-a, te tako se SoC brže hladi, nego kod S6 di je riječ o staklu. Governor koji S6 ima je užasan kad je riječ o grijanju i performansama, FPS ide od 15 do 50, dok kod M9 kada dođe do grijanja, a da ne dođe do ili preko 45C, drži FPS na ugodnih 30. 

Kako je aluminij bolji provoditelj topline, na primjer, korištenjem M9 ispred običnog ventilatora (primjer), gdje će radi toga i cijelo kućište i SoC, a ujedno i baterija biti hladniji, moguće je imat 10min/1% SoT-a, no tako nećeš skoro nikada koristiti telefon. Da to isto pokušaš sa S6, nećeš imati efekt, upravo radi stakla. 

Temp baterije u M9 ne može biti niska kao kod S6, jer, kako sam napisao, ona je ispod SoC-a, a na S6, kao i na iP, ona je odvojena.  

73C je vruće i ne možeš ga držati u ruci na tom mjestu. A kod S6 to se dostiže ne kod gameanja, već kod puno drugih "običnih" radnji. Tu je najodgovornij TW! 

Sigurno je jedno, probleme sa grijanjem/pregrijavanjem ima S6/S6E neusporedivo više u odnosu na M9, u biti, na M9 toga ni nema, samo što to ljudi i portali ne vide ili ne žele vidit. 

Recimo, još jedan veliki problem na S6 je što je SoC direktno iznad ekrana, pa ta toplina ide i na ekran... 

Prožvakana priča već 100 puta..., već rečeno sve...ali očito moramo ispočetka...

@Sardax M9 je max temp 42C ali BATERIJE ne CPU-a. M9 je temperatura baterija bila 60C dok nisu spustili takt procesora. 

Jel znaš kolika je normalna temperatura baterije S6 - 30C!!!., a CPU 45C.

Evo baš puni mob i temperatura baterije je 36,2C a CPU-a (varira) od 42 - 50C.

Temperatura CPU se s 60-43C spusti u roku od 5-6sek ako gledamo po onom CPU-Z aplikaciji...

Veću temperaturu S6 jedino dostiže kod igranja...za sve ostale radnje ima normalnu temperaturu...

M9 ima visoku temperatur kod običnih radnji - 42C baterije naspram moji 36.2 C na punjenju je previše, a kod gaminga M9 ima ekstremnu temperatur...jer to nije normalna temperatura. Baterija je kod gaminga M9 dosezala 60C do kad nisu smanjili takt procesora. 

Nije to problem samo M9 nego svih mobitela koji imaju ugrađen Snapdragon 810. 

Kod Z3+ ista priča - kao rekli riješili problem - Jesu kao i HTC. Spustili takt procesora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 19:40 (R36).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice